Offipalsta.COM  

Palaa takaisin   Offipalsta.COM > Off-Road > Chit-Chat
Rekisteröidy Offiblogit Yhteisö Kalenteri Viestit tänään Haku

Chit-Chat Tämä foorumi on tarkoitettu epämääräiseen jauhamiseen, eikä asian ole pakko liittyä suoraan offroadiin.

Vastaus
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta Näkymä
  #26  
Vanha 04.01.2022, 13:53
jli jli ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+++
 
Rekisteröitynyt: 23.09.19
Sijainti: Keski-Suomi
Viestit: 468
Perusasetus

4x4 korotetulla Dusterilla mennään, vaikkei se nyt varsinainen maastoauto olekaan. Pieni kulutus, ja dieselvero pienempi kuin sähköautossa (rekattu pakuksi). Vakuutusmaksukin on edullinen, joskin se johtuu auton lisäksi myös syrjäisestä sijainnista.
En oikein osaa moittia: neljä vuotta mennyt, eikä ole edes yhtä polttimoa mennyt rikki, kalliimmista osista nyt puhumattakaan. Kyllä moni muukin auto kelpaisi, mutta tonnin vuosimaksut ei.
Vastaa lainaten
  #27  
Vanha 06.01.2022, 13:45
harriL200 harriL200 ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 02.05.06
Sijainti: Finland.
Viestit: 77
Perusasetus

Itsellä on puolitoista vuotta ollut uusi jimny omana käyttöautona ja perheen kakkosautona, 35tkm mittarissa. Osittain velkarahalla hankittuna.

Aiemmin on ollut käyttiksenä -02 Kj Jeeppi 3,7 v6, -88 mitsu L200 4x4, -03 Nissan x-trail ja ihan ekana nelikkona -89 HJ-61 ja aika monta muuta etuvetosta kinneriä. Kaikisa näissä oli hyvät ja huonot puolensa. X-trail oli perheen ykkösauto ja nämä muut sitten kakkosautona.

HJ oli aikanaa työautona kun piti vetää henkilkönostinta mukana mutta mutta onneksi työnantaja maksoi polttoaineet. Kiva peli mutta ruosteessa melkolailla.
Tästä jatkoin melkein yhtäruosteisella L200 lyhythyttisellä avolavalla joka oli pienikokoinen ja näppärä kuin mikä mutta siitäkin piti sitte luopua kun tekniikka alkoi olla tiensä päässä eikä kiinnostanut enää alkaa isoihin remontteihin, rungon tein uusiksi hytin takaa perään asti.
Diesel X-Trail 6vaihteisella manuaalilla oli viiden hengen perheen ykkösauto ja sillä pääsi mukavasti mihin vain pitikin mennä. Muutamia vuosia meni ilman nelikkoa mutta sitten alkoi Jeeppien hinnat olla niin alhaalla että oli pakko saada kj jeeppi, se oli vanha ja paljon pikkuvikoja mutta bensakutosen hurina auttoi unohtaamaan ne.

2018 tuli uusi jimny markkinoille ja vuotta myöhemmin suomeen, piti heti käydä koeajolla ja se oli menoa, ihan totaalisesti. Jeeppi myyntiin ja pieni bensa golffi tilalle jolloin voi säästää hankintaan pääomaa sillä aikaa kun auton toimitus kesti (9kk)

Pitkä sepustus mutta lopputulema on se että oma valinta oli uudempi, tässä tapauksessa pakasta vedetty, nelikko ja persaukisen on pakko sitten hankkia ainakin osittain velalla. Verstasta ei ole käytössä elikä kaikki rempat pitää tehdä pihalla.

Nyt näyttä siltä että Jimnyä ei tarvitse vaihtaa tulevaisuudessakaan uuteen ja ajan sillä niin kaukan kuin se kestää, on korjattavissa ja polttoainetta myydään.

Pitkään mietin jimnyn ja Isuzun D-maxin välillä, mutta laskeskelin hiukan ylläpitokustannuksia ja ainakin omat laskut osoitti Jimnyn hiukan edullisemmaksi. Avolavalle ei ole ihanjatkuvaa käyttöä ja kun kuljetettavaa on enemmän, laitan kärryt perään.
Vastaa lainaten
  #28  
Vanha 06.01.2022, 18:44
Tate Tate ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+
 
Rekisteröitynyt: 25.11.07
Sijainti: Nurmijärvi
Viestit: 255
Perusasetus

Mielenkiintoistahan näitä on lukea! Kiva lukea mitkä on ollut kenelläkin omat perusteet nelikko käyttöautolle.
Vastaa lainaten
  #29  
Vanha 07.01.2022, 09:50
Nerd-O Nerd-O ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 13.05.03
Sijainti: Kusinen pk-seutu
Viestit: 8.846
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja tekniikkamies Näytä viesti
Kuinkahan helvatisti pitäs maksaa jotta sais tollasen käytettynä? Kai osa haluaa jo tilalle isommalla akulla olevan.

Harvoin neliveto dieselautolla on varaa ja aikaa ajaa sen koko kapasiteetin edestä.
Jos sä tarkoitat isompi akkuista autoa käytettynä niin melkein ainoa vaihtoehto on silloin Tesla Model S. Eikä nekään ole käytettynä mitään halpoja. Vanhimmat mallit on kait vuodelta 2013. Niissä ei tietääkseni ole enää minkäänlaisia akku takuita edes voimassa. Siinä kun tuollaisesta autosta sitten maksat joku 40ke ja viikon ajon jälkeen toteat sen akku paketin lauenneen niin et tee sillä autolla enää mitään. Model S akkupaketin uusiminen maksaa joku 20-30ke. Teslat on myös siitä kivoja pelejä, että tehdas hallinnoi niitä autoja edelleen vaikka kaikki takuut loppunut. Sä et saa vaihdattaa akkua missään muualla kuin teslalla ja jos vaihdatat sen muualla niin kas kun ajo saatetaan estää. Toi oli hieman yllättävää kun luin siitä.

Sitten on sellaisia autoja kuten Renault Zoe. Niitä saa muuten käytettynä alle 20ke. Siinä on 40kwh akku. Se on melko kookas akku pikkuautoon. Niillä kuulemma pääsee talvisinkin reilu 200km. Kesällä mennään jopa 400km tai ylikin. Mut Zoesta uupuu pikalaturi. Siinä on vain perus type 2 laturi. Maksimi latausteho 22kw. Kun tuossa omassa sähkökinnerissä on pikalataus liitin, joka tukee 50kw latausta, paitsi auto ei tue kuin max.40kw latausta. Mutta tästä päästään siihen ongelmaan, että VW on suunnitellut auton aivan perseelleen. Se 40kw latausteho saavutetaan tyyliin 5-30% akkutasolla. Muutoin se tipahtaa kuin lehmänhäntä tippuen jonnekin 20kw nurkille. 50% akkutasolla yli 20kw lataus ei onnistu. Eli se siitä pikalaturista. Toi Zoe taas ymmärtääkseni ottaa kohtuu tasaisella teholla sen 22kw sisäänsä aina 80% asti, mistä se sit alkaa tippua. Näillä spekseillä Zoe lataa isomman akun nopeammin täyteen kuin up, missä on pienempi akku ja tehokkaampi laturi.

Eli kun ostelee polttomoottoriautoa niin sun ei tarvi miettiä miten iso tankki siinä on ja miten nopeasti tankkaat sen. Mutta kun ostat sähköautoa niin sun pitää miettiä miten iso akku siinä on, miten paljon se syö akusta tehoa ja miten se ottaa virtaa vastaan. Pienellä akullakin pärjää jos auto ottaa vaan kunnolla sähköä vastaan. Tästä on Hyundai Ioniq hyvä esimerkki. Se on yksi parhaiten sähköä vastaanottava sähköauto vaikka onkin pieni akku.
Vastaa lainaten
  #30  
Vanha 07.01.2022, 16:50
AVRO:n Avatar
AVRO AVRO ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 10.08.03
Sijainti: Mäntsälä
Viestit: 3.553
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Nerd-O Näytä viesti
Tästä on Hyundai Ioniq hyvä esimerkki. Se on yksi parhaiten sähköä vastaanottava sähköauto vaikka onkin pieni akku.
En ymmärrä näistä patteriautoista, mutta yleisesti kiinnostuneena olen seurannut mitä sillä rintamalla tapahtuu. Jostain syystä tuo Ioniq ollut alusta asti kaikkein kiinnostavin, ja nyt tämä 5 on niin perverssin näköinenkin että senkin puolesta vois ajella. Mutta onneksi rahattomuus pelastaa tyhmyyksiltä.
__________________
Range Rover P38A, bi-fuel. Bensa/CNG.
RRC 3,9SE -90. Valkoinen.
Jaguar S-Type 3.0 Sport -01, RHD, Lontoossa
Rover P6 3500efi -72, "pikkuauto"
Jaguar XJ-S V12, series II -89, "kisu"
Range Rover P38A -95, purkuraato
Volvo C303, muutti pois.
Vastaa lainaten
  #31  
Vanha 07.01.2022, 17:20
ToniB ToniB ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 11.05.21
Sijainti: Helsinki
Viestit: 30
Perusasetus

Mulla on käyttiksinä -96 ZJ 5.2l kasilla ja -04 WJ 4.7l kasilla, WJ tosin tällä hetkellä vielä telakalla, mutta josko sen vkl:na sais takaisin ajoon, kun ehtii laittamaan laatikon öljyjäähyn letkut ja putket kiinni ja toki kasaamaan keulan syylärin vaihdon jäljiltä. Kilsoja tulee max. 10000 vuodessa ja toki autoista vain yksi kerrallaan liikennekäytössä. Lämpöinen talli löytyy missä lepovuorossa (työn alla) oleva elelee ja käyttis on lämpöisessä parkkihallissa kämpän kellarissa. En todellakaan ostais enää vajaavetoista käyttöautoa koskaan.
Vastaa lainaten
  #32  
Vanha 09.01.2022, 21:10
GC-93 GC-93 ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 12.05.18
Sijainti: Jyväskylä
Viestit: 53
Perusasetus

Mulla on sillai et kun on talvet ajanut 4-vedolla niin ei oikein muulla halua enää ajaa.Meillä on Land-Rovereita ollut 50 luvulta asti joten niihin on tottunut ,vaikkakin nyt ajelen 4ttä vuotta Jeep zj v8lla tai rakennetulla V8 series Land roverilla.Kokeilin taas lumien tultua jos ajasinkin tuolla XJ jagella talven,vaan kokeiluksi jäi tuo homma, liikenteestä poistoon jouti ja myyntiin laitan, 4-vedolla jatketaan talvet.
Vastaa lainaten
  #33  
Vanha 12.01.2022, 08:42
Tate Tate ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+
 
Rekisteröitynyt: 25.11.07
Sijainti: Nurmijärvi
Viestit: 255
Perusasetus

Hurjalta kyllä kuulostaa oman korvaan että joku ajelee käyttöautona joku bensa V8 Vielä hurjemmalta kuulostaa että joku tunnustaa käyttöautona olevan Land Rover Ei vais... Joku täällä aiemmin ihmetteli miksi pitää olla nelivetoauto käyttöautona. Meillä se on puhtaasti siitä syystä että asumme jyrkän mäen päällä jota edeltää oma itse hoidettu jyrkkä pihatie. Näin ollen talvella neliveto kokemuksien perusteella pakko olla. Kesälläkin jos on isompi kärry perässä niin ei tarvii miettiä rinteessä peruutellessa ja vekslatessa että jääkö sutimaan. Ja kyllähän se on myös niin että siihen kun tottuu niin vaikea on siitä luopua, siis nelivedosta.
Vastaa lainaten
  #34  
Vanha 12.01.2022, 10:19
JasuT:n Avatar
JasuT JasuT ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+++
 
Rekisteröitynyt: 28.10.17
Sijainti: Korpilahti
Viestit: 481
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Tate Näytä viesti
Hurjalta kyllä kuulostaa oman korvaan että joku ajelee käyttöautona joku bensa V8 Vielä hurjemmalta kuulostaa että joku tunnustaa käyttöautona olevan Land Rover
Nokitetaan vielä, että pääasialliset pätkäajot meillä tapahtuu -62 Lantikalla (tässä ei veekasia), kaupunkiin kun asiaa on niin tämä talvi menty joulukuun alkupäiviin asti -95 Rangella ja nyt on sitten sitä virkaa toimittanut -76 Range, molemmat bensa V8-koneilla... Sitten kun tilaa tarvitaan koko sakille, niin sitten vielä toistaiseksi on menty pientila-autolla, jossa vain bensa V6 mutta tähänkin on jo korvaava suunnitelma olemassa...

Omat vähät ajot, mitä vuoteen tuli, laskin auki niin edelleen jäi alle kymppitonniin. Ja kun tuossa joulureissussa päästiin kokeilemaan mitä dieselillä (Disco2 td5) olisi säästänyt, niin C8:iin verrattuna tuli 500km pätkällä säästöä melkein euro, bensakasiin verrattuna jopa pari kymppiä...
Vastaa lainaten
  #35  
Vanha 12.01.2022, 15:35
veijon-esso:n Avatar
veijon-esso veijon-esso ei ole kirjautuneena
Veteraani+++
 
Rekisteröitynyt: 25.08.06
Sijainti: Vantaa
Viestit: 2.465
Perusasetus

Käyttisnelivetona -05 jep jep grand cherokee 5.7l bensa. On hyvä.
__________________
"Niin metsä vastaa, kuin sitä kynnetään". K.Viikate

”Mielummin ajan mutarenkailla talvella kuin talvirenkailla mudassa”. Veijon-Esso
Vastaa lainaten
  #36  
Vanha 12.01.2022, 16:47
hiluvitkutin:n Avatar
hiluvitkutin hiluvitkutin ei ole kirjautuneena
Veteraani+++
 
Rekisteröitynyt: 31.12.07
Sijainti: keitele, Finland.
Viestit: 2.353
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Tate Näytä viesti
Hurjalta kyllä kuulostaa oman korvaan että joku ajelee käyttöautona joku bensa V8 .
Vähemmällä pensalla kai sellasella pääsee, kun jollain pensa runnerilla. Ja jotain tapahtuukin, kun kaasua painaa
Vastaa lainaten
  #37  
Vanha 12.01.2022, 16:53
AVRO:n Avatar
AVRO AVRO ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 10.08.03
Sijainti: Mäntsälä
Viestit: 3.553
Perusasetus

__________________
Range Rover P38A, bi-fuel. Bensa/CNG.
RRC 3,9SE -90. Valkoinen.
Jaguar S-Type 3.0 Sport -01, RHD, Lontoossa
Rover P6 3500efi -72, "pikkuauto"
Jaguar XJ-S V12, series II -89, "kisu"
Range Rover P38A -95, purkuraato
Volvo C303, muutti pois.
Vastaa lainaten
  #38  
Vanha 12.01.2022, 17:31
wikke:n Avatar
wikke wikke ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 06.04.07
Sijainti: Kupolin alla.
Viestit: 3.844
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Nerd-O Näytä viesti
Nyt kun tuo dieselin hinta alkaa olla lähemmäs 2e niin ihan kiva kun pihassa on sähköauto. Vaikka se onkin muutoin aivan paska auto. Mutta sillä ajaminen on puoli ilmaista. Töissä voi ilmaiseksi ottaa seinästä sähköt ja työpäivän aikana akku latautuu aina täyteen. Kovin yllättäen sillä ei voi lähteä yhtään mihinkään kun kyseessä on sähköauto. Aina pitää suunnitella menemiset kun omistat sähköauton. Joka on ihan perseestä. Eikä voi edes välttämättä työpäivän jälkeen todeta, että käyn vaikka hyvinkäältä hakemassa jotain. Koska pääset sinne hyvinkäälle, mut et pääse pois sieltä kun akku loppuu. Sit on hirvee metsästys mistä saat toimivan laturin ja onko sillä laturilla joku. Ratkaisu asiaan olisi tietenkin isompi akku autoon. Mut hitto kun ne iso akkuiset pelit maksaa sellainen 50ke vähintään. En ikinä laita niin paljon rahaa autoon.

Sit taas sähköauto aiheuttaa sen ongelman, että sulla on pakko olla kaksi autoa. Koska eihän noilla paskoilla saa vetää yhtään mitään. Lisäksi jos tarvii lähteä käymään jossain kauempana, kuten vaikka mökillä niin kesällä pääsen sähkökinnerillä mökille. Talvella en pääse. Joten talvella tuo pihassa oleva diesel peli sitten hurahtaa käyntiin ja sillä mennään. Ja diesel siksi, että mitä suuremmat käyttömaksut siinä on niin sen järkevämpää se on laittaa heti seisontaan kun sitä ei tarvi. Jos se ois joku pieni bensa peli niin sitä ei välttämättä tarvisi koko ajan laittaa seisontaan kun sitä voi yllättäen tarvii.
Sanallakaan, ei sanallakaan edellinen eeppos ei liittynyt edes ohuimmallakaan aasinsillalla mitenkään ketjun aiheeseen:

"4x4 käyttöauto, uudempi vai vanhempi parempi?"



https://forums.offipalsta.com/showthread.php?t=164115 Otsikolla: "Sähkökulkineiden ihanuus & aurinkosähkö." saatesanoilla: "Ihan vain siksi että ei useampaan ketjuun tarvitse aiheita työntää joka välissä.".



Moni keskustelu tokikin usein offitopiciksi menee sulavasti ketjun jatkuessa ja eläessä sivukaupalla. Ja moni asia vähitellen vaikkapa nyt puskurista vinssin, sitä kautta vinssin naruun, tästä taasen sitten puunsuajaliinaan lipsahtaakin keskustelun soljuessa, mutta se että pamautta ihan tyhjiltä romaanin uudesta patteriosastoa ilman halaistua sanaakaan nelikosta (huom. aihe!!!) EKALLASIVULLA niin... No niin...
__________________
On epäoptimaalista yrittää elää optimaalisesti epäoptimaalisessa maailmassa.

Viimeksi muokannut wikke : 12.01.2022 17:35
Vastaa lainaten
  #39  
Vanha 14.01.2022, 09:01
Nerd-O Nerd-O ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 13.05.03
Sijainti: Kusinen pk-seutu
Viestit: 8.846
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja wikke Näytä viesti
Sanallakaan, ei sanallakaan edellinen eeppos ei liittynyt edes ohuimmallakaan aasinsillalla mitenkään ketjun aiheeseen:

"4x4 käyttöauto, uudempi vai vanhempi parempi?"
Noita sähkökikkareita saa myös nelivetona Mut en kyllä itse menisi yhdistämään offiautoa ja käyttöautoa. Se ei vaan oikein toimi. Aina saa olla fixaamassa kaikkea. On helpompi olla käyttöauto ja offiauto erikseen.
Vastaa lainaten
  #40  
Vanha 14.01.2022, 10:16
veijon-esso:n Avatar
veijon-esso veijon-esso ei ole kirjautuneena
Veteraani+++
 
Rekisteröitynyt: 25.08.06
Sijainti: Vantaa
Viestit: 2.465
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Nerd-O Näytä viesti
Noita sähkökikkareita saa myös nelivetona Mut en kyllä itse menisi yhdistämään offiautoa ja käyttöautoa. Se ei vaan oikein toimi. Aina saa olla fixaamassa kaikkea. On helpompi olla käyttöauto ja offiauto erikseen.
On helpompaa toki erikseen, mutta käyttöautolle on myös erilaisia vaatimuksia ja kuinka paljon sillä pitää sitten "offata". Ja tässä ei kait oltu offiautoa ja käyttöautoa yhdistämässä, vaan nelivetoista käyttöautoa hakemassa. Eli pääsee paremmin vaikka mökkitien huonoissa oloissa, esim talvella. Tai mä ajelen duunissa välillä talvisin mettäautoteitä ja kesäisin /syksyisin pelto-oloissa. Olen pärjännyt myös takavedolla, mutta nyt nelivedolla huomattavasti helpompaa ja varmempaa. Jumiin olen meinanut jäädä kaikilla, mutta vain offiautolla olen jäänyt jumiin!
__________________
"Niin metsä vastaa, kuin sitä kynnetään". K.Viikate

”Mielummin ajan mutarenkailla talvella kuin talvirenkailla mudassa”. Veijon-Esso
Vastaa lainaten
  #41  
Vanha 14.01.2022, 12:10
tekniikkamies tekniikkamies ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 23.11.11
Sijainti: Päijät-Häme
Viestit: 2.945
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja veijon-esso Näytä viesti
On helpompaa toki erikseen, mutta käyttöautolle on myös erilaisia vaatimuksia ja kuinka paljon sillä pitää sitten "offata". Ja tässä ei kait oltu offiautoa ja käyttöautoa yhdistämässä, vaan nelivetoista käyttöautoa hakemassa. Eli pääsee paremmin vaikka mökkitien huonoissa oloissa, esim talvella. Tai mä ajelen duunissa välillä talvisin mettäautoteitä ja kesäisin /syksyisin pelto-oloissa. Olen pärjännyt myös takavedolla, mutta nyt nelivedolla huomattavasti helpompaa ja varmempaa. Jumiin olen meinanut jäädä kaikilla, mutta vain offiautolla olen jäänyt jumiin!
Yhdel kaveril käyttöautohanke meni persiilleen hommaamalla joku 5000 egen Mitsubishi Pajero 3,2 DID, minäkin kokeilin sitä ja sanoin, että on autiremonttia harrastamattomalle liian paljon hommaa, vei sen takaisin liikkeeseen.

Suosittu käyttöauto on monella esim. joku Volvo, joissa on nelivetoakin. Olen käsittänyt näin, että jatkossa niissä on jonkinmoista sähköä mukana. Jos olis henkilöautoihmisiä, vois kokeilla vaikka jotain Volvo XC70:tä.

Eniten käyttöä ja vähiten remonttia olen saanut aikaan Toyota Hiluxilla. Tämä polku voi olla siinä mielessä nähty jos uusilla dieseleillä ei ole varaa ajaa riittävän kauaa. Nythän tähänkin on kehitetty hyviä henkilöauto-ominaisuuksia ja kulkuhaluja. Tosin niitä ei saa ihan halvalla.
Vastaa lainaten
  #42  
Vanha 14.01.2022, 14:32
Hessu888:n Avatar
Hessu888 Hessu888 ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 14.10.07
Sijainti: Finland
Viestit: 2.891
Perusasetus

Itellä käyttöautona PZJ75 johon vaihdettu HDJ80 tekniikka. 890tkm mittarissa ja joka päivä tulee lisää. Kulutus 10,5l/100km ja dieselvero jotain 1150e/v.

Ainoo mihin tarviin nelivetoa on mökillä käynti huonon tien ja tavaroiden kuskaamisen takia. Harrasteauto on samassa kuin käyttöauto. Muutama uudempikin tullut omistettua, mutta eihän ne ajoa sellaset kestä, joten mieluummin ajelen tolla. Pääomakulut on positiiviset kun arvo nousee vuodesta toiseen.
__________________
An nescis, quantilla prudentia mundus regatur

Viimeksi muokannut Hessu888 : 14.01.2022 15:48
Vastaa lainaten
  #43  
Vanha 15.01.2022, 09:28
Down:n Avatar
Down Down ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen
 
Rekisteröitynyt: 03.10.13
Sijainti: Lohja
Viestit: 118
Perusasetus

Ei nyt ihan tää mun nykytilanne osu ketjun aloittajalle täydellisenä vastauksena, mutta satuillaan nyt omakohtainen kokemus 4x4 autoista.

Mulla tulee työmatkaa tasan 60km päivässä. Käyttöautona 2007 vuoden Skoda Roomster 1.9TDI, joka kuluttaa mun ajossa 4.7 litraa satasella. Veroa tuossa on 550e vuodessa. Maksoin autosta 2000e vuonna 2019.

Tänä talvena tuli sitten vihdoinkin mitta täyteen työmatkalla, kun ei siellä talvikunnossapito pelaa ollenkaan. Työpaikan pihalta joutuu myös usein kaivaa lapiolla väylän että pääsee ruudusta pois. Ostin V8 Jeep Grand Cherokeen, maksoin siitä 2700e. Vero karvan päälle 400e ja bensaa menee joku 18 litraa satasella.

Mun tilanteessa järkevintä (hah) on pitää kahta autoa. Pahimmat talvipäivät ajan Jeepillä töihin, jos ei kauheasti sada lunta niin meen Skodalla. Vakuutusmaksut näistä autoista yhteensä n. 320e vuodessa, eli ei paha.
Jeep on samalla harrasteauto ja kevään/kesän/syksyn reissureki. Vaimokin alkaa tajuamaan miksi on perusteltua olla kaksi autoa, kun Jeepissä on mukava istua vaikka 24h putkeen.

Joutuu tosin huoltaa näin vanhoja autoja, mutta helppo se on itse tehdä pihalla. Talvellakin, vaikka se ei aina kivaa ole.
__________________
JEEP ZJ 5.2 1993
-FJDC-

Viimeksi muokannut Down : 15.01.2022 09:32
Vastaa lainaten
  #44  
Vanha 15.01.2022, 10:18
Macke Macke ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen
 
Rekisteröitynyt: 14.12.18
Sijainti: Porvoo
Viestit: 178
Perusasetus

Mun -00 mallinen 4.7l Grandi vie matka-ajossa tankkauksista laskettuna 11,6-12,8 litraa satkulle, riippuen siitä että kuinka paljon osuu 80/100 tietä ja minkä verran moottoritietä. Porvoosta tonne Vilppulan hoodeille kun jyystää menemään, siinä on mun mittamatka ja baltiarallaa 300km suuntaansa riippuen mitä kautta koukkii menemään.

Porvoon ja Helsingin väliä kun veivaa niin se keskikulutus on karvan alle 15-litraa satkulle tankkauksista laskettuna. Siinä 10km suuntaansa kylärallia, motaria helstinkyyn ja takaisin +10km/h rajoituksiin kesälläkin) ja sitten niissä ruuhkissa ja kehillä nysväämistä. Oman ajelun tyypillisintä seka-ajoa tämä siis.

Umpipakastuneella moottorilla talviaikaan Porvoon ja kämpän väliä ipanoita kouluun heittäessä 13km suuntaansa se kulutus sitten pomppaa pahimmillaan lähemmäksi 18-litraa. Talvisinkin se kulutus nurkka-ajossa on yleensä siellä jossain 16-litran haminoilla.

Varsinkin jos tota matka-ajoa on niin en miettis bensana ainakaan yhtään japsia. Jos taas halvalla pitäisi päästä niin sitten se olis pakuksi leimattu XC70 Volvo dieselpannulla sieltä jostain 2005-2007 kintailta. Perustoimivia vehkeitä ja kulkee vajaavetoisena yllättävän pienellä aineella tollanen V70. Noikin taitaa olla kympin kuluttavia bensana, nurkkapyörityksessä mennee enemmänkin.

Jeepin kulutuslukemat ei ole mitään sukkasiltaan ajettuja lukemia, oma ajotyyli on aika rivakka. V8 on kiva ajella, siitä ei pääse yli eikä ympäri.
Vastaa lainaten
  #45  
Vanha 15.01.2022, 18:57
sisua45:n Avatar
sisua45 sisua45 ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 03.03.06
Sijainti: Treen kupeesta
Viestit: 8.258
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Macke Näytä viesti
Jos taas halvalla pitäisi päästä niin sitten se olis pakuksi leimattu XC70 Volvo dieselpannulla sieltä jostain 2005-2007 kintailta. Perustoimivia vehkeitä ja kulkee vajaavetoisena yllättävän pienellä aineella tollanen V70.
Työkaverilla oli just tuollainen XC70. Siitä korkkas muistaakseni jakopään hihnan kiristin, eli kierre nousi lohkosta ylös. Männät tietysti venttiileihin kiinni.

Volvolla sanoivat että moottoria ei voi korjata? Olivat sitä mieltä, että lohko on pilalla? Takuu oli ummessa, ja olisi pitänyt ostaa vaihtomoottori. Jotain muistikuvaa, että olisi kuulemma tyyppivika???

Muistaakseni myi sitten rikkinäisenä pois, ja otti takkiin tonni tolkulla, autolla kun oli silloin vielä arvoakin.
Vastaa lainaten
  #46  
Vanha 16.01.2022, 11:13
veijon-esso:n Avatar
veijon-esso veijon-esso ei ole kirjautuneena
Veteraani+++
 
Rekisteröitynyt: 25.08.06
Sijainti: Vantaa
Viestit: 2.465
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja sisua45 Näytä viesti
Työkaverilla oli just tuollainen XC70. Siitä korkkas muistaakseni jakopään hihnan kiristin, eli kierre nousi lohkosta ylös. Männät tietysti venttiileihin kiinni.

Volvolla sanoivat että moottoria ei voi korjata? Olivat sitä mieltä, että lohko on pilalla? Takuu oli ummessa, ja olisi pitänyt ostaa vaihtomoottori. Jotain muistikuvaa, että olisi kuulemma tyyppivika???

Muistaakseni myi sitten rikkinäisenä pois, ja otti takkiin tonni tolkulla, autolla kun oli silloin vielä arvoakin.
Jos ton ikäisen ostais nyt, niin ton tyylinen ”tyyppivika” on joko jo korkannut tai ei ikinä tule korkkaamaankaan.
__________________
"Niin metsä vastaa, kuin sitä kynnetään". K.Viikate

”Mielummin ajan mutarenkailla talvella kuin talvirenkailla mudassa”. Veijon-Esso
Vastaa lainaten
  #47  
Vanha 16.01.2022, 11:26
Macke Macke ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen
 
Rekisteröitynyt: 14.12.18
Sijainti: Porvoo
Viestit: 178
Perusasetus

Noita kakkoskoppasia V70 lolvoja on ollut tuttavapiireissä kautta vuosien enkä itse ole kuullut että keneltäkään olisi kiulu kajahtanut. En meinaa että se mahdotonta olisi, mutta jos noilta nurkilta perusvarmaa turvallista autoa pitäisi katsoa niin tollanen V70 Volvo jonkinmoisena varianttina olis kyllä kärkipaikoilla omassa listassa. Perhanan rumahan se on, mutta kaikkea ei voi saada. Ottaa minkä tahansa Saksalaisen samalta ajanjaksolta niin harmaita hiuksia on tiedossa satavarmasti.

Edittinä vielä että ne tuttavapiirien Volvot on kyllä olleet nokilekoja, yhdellä oli bensakoneinen XC mutta sekin lähti sitten kiertoon kun oli ilmeisen janoinen...
Vastaa lainaten
  #48  
Vanha 16.01.2022, 14:13
Kuljukka Kuljukka ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen++
 
Rekisteröitynyt: 11.09.09
Sijainti: Pohjois-pohjanmaa
Viestit: 312
Perusasetus

Osassa noita moottoreita on käynyt niin että moniurahihna katketessaan pääsee jakopäähän hihnan ja kiristimen väliin ja lohkasee palasen alumiinisesta lohkosta jolloin sitä ei korjata vaan uusi kone tilalle.
Vastaa lainaten
  #49  
Vanha 16.01.2022, 14:37
MetAxi MetAxi ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+++
 
Rekisteröitynyt: 08.03.09
Sijainti: Sodankylä
Viestit: 492
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Kuljukka Näytä viesti
Osassa noita moottoreita on käynyt niin että moniurahihna katketessaan pääsee jakopäähän hihnan ja kiristimen väliin ja lohkasee palasen alumiinisesta lohkosta jolloin sitä ei korjata vaan uusi kone tilalle.
Mitä mulle tullut vastaan niin kannesta halkeaa nostimien poraus, jolloin kansi on korjauskelvoton. Koskee siis D524... moottoreita, Volvon omia tuolla aikajaksolla. D525... moottorit oli VW:n valmisteita, viimeiset siinä vuosituhannen vaihteessa.
Vastaa lainaten
  #50  
Vanha 16.01.2022, 17:43
EetuT EetuT ei ole kirjautuneena
Tulokas
 
Rekisteröitynyt: 16.01.22
Sijainti: Laukaa
Viestit: 2
Perusasetus

99 pajero


Käyttöautoksi ja retkeilyyn auto hakusessa.
Kriteereinä 1 luotettavuus, 2 diesel, 3 automaatti.

Mitä on ammattimiehet mieltä kyseisestä mitsusta?
Sopisi omaan budjettiin ja olisi remppaa jo tehty.

https://www.nettiauto.com/mitsubishi/pajero/12632917
Vastaa lainaten
Vastaus


Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta)
 

Pikalinkit

Samanlaisia viestiketjuja
Viestiketju Aloittaja Foorumi Vastauksia Viimeisin viesti
Myydään BJ,n tankki -78/vanhempi Timppa T O/M/V Varaosat ja tarvikkeet 0 29.04.2020 03:57
Ostetaan toyota hilux 06 uudempi land cruiser 2005 uudempi hinta alle 6000euroa toyota4x4 O/M/V Ajoneuvot 0 18.09.2019 06:24
Myydään / Vaihdetaan 2 kpl käyttämättömiä BFG MT 30/9,5 R15 TA KM (vanhempi) Finderi O/M/V Renkaat ja vanteet 13 16.09.2015 21:19
Ostetaan vanhempi BFG 235/75 R15 MT hakusessa Finderi O/M/V Renkaat ja vanteet 1 02.12.2012 13:45
Defender Td5 vai vanhempi? Kuutio Kuitunen Tekniikka & Jutustelu 5 23.06.2009 14:05


Sivu luotu: 22:47 (GMT +2).