Offipalsta.COM  

Palaa takaisin   Offipalsta.COM > Off-Road > Maasturiprojektit

Maasturiprojektit Osio on tarkoitettu etenkin pidempiaikaisten projektien seuraamiseen. Tämä on oikea paikka oman auton esittelyyn.

Vastaus
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta Näkymä
  #1  
Vanha 14.09.2010, 21:39
Rytari:n Avatar
Rytari Rytari ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 28.09.04
Sijainti: Parkano, Finland.
Viestit: 5.330
Perusasetus

91 XJ cherokee, "Kaksikäyttöauto"


en sitte löytänyt semmosta "pikkuprojektit" topickkia enkä viitsinyt sitä erikseen ruveta tekemään kun mun mielestä semmonen piti jo olla joten tehdään nyt uusi, ei tää varmaan lyhyeksi tarinaksi kummiskaan jää..


mä viimme syksynä ostin torniosta tommosen xj:n käyttikseksi kun kyllästyin capricen ja yleensäkkin diiselien ropaamiseen...


takajousethan siitä oli aivan loppu, no semmoset kuiteski löytyi edukkaasti ja sain ne vaihdetuksi ennen lumien tuloa.ryhti ja ajettavuus parani vallan kummasti, myin pois auton alla tuleet 31 mud terrainit ja alle laitettiin 235/75-15 pyörät.


kesällä taistelin death wobblen kanssa, siitä pääsin eroo hyvien neuvojen jälkeen säätämällä casteria isommaksi, pienentämällä aurauksen lähes nollaan ja laittamalla jytkyn ohjausiskarin

samoin tein pientä huoltotoimintaa moottoripuolelle, avarsin ruiskun läppärungon 60 milliseksi, vaihdoin vähän vapaammin läpi puhkuvan vaimentimen ja pistin uuden lambdan.
tähän talveen ajattelin varustautua tekemällä vähän hinauslenkkejä kun aina kuiteski joku soittaa ja pyytää avuksi enkä aina viitsi käydä blazea sen takia starttailemassa.
eteen tein sakkelikorvat 15x50 latasta, hitsasin ne vain ton siipikarjapuskurin kiinnityslattoihin kiinni.
takana taasen porasin pari 16mm reikää koukun putkeen, laitoin silmukkaruuvit niistä läpi ja mutterit taakse.

peruutusvalot tossa on tosi huonot, ja talvella niiden eteen kerääntyy lunta ja jäätä joten ne ei näytä senkään vertaa joten mä asentelin tohon rekkarikilven syvennukseen tommoset pikku ledilamput.

huono kuva, vaikea kohde kyllä kuvattavaksikin, oikeassa reunassa alkuperäisellä paikalla 21w hehkupolttimo, vasemmassa reunassa 3W ledipolttimo alkuperäisellä paikalla ja keskellä noi uudet valot, kuva ei kerro koko totuutta, toi 3w ledi alkuperäispaikalla on aavistuksen hehkulamppua kirkkaampi mutta valaisee kapeammalta ja lyhyemmältä alalta, noi uudet taasen on semmoiset "yleisvalaistus" tyyppiset, valoa riittää sivuillekkin päin heti puskurista lähtien aika hyvin, täytyy koittaa ottaa joskus paremmin kuvia.sit tarvis vielä tommonen asentaa, moparin track-loc kitkamurikka, ei mikään hyvän ja pitävän kitkan maineessa, mutta auttaa varmaan risteyksistä kiihdytelles just senverran ettei tarvi sutiin jäädä kun mä en niin halusta kauheasti nelaripäällä kyläajoa ajelisi...
ebay ostos, maksoi rahteineen ja kuluineen 120 yhteensä, tuleepahan nyt ainakin kokeiltua.


Viimeksi muokannut Rytari : 12.04.2011 22:05
Vastaa lainaten
  #2  
Vanha 14.09.2010, 21:45
mikaelt:n Avatar
mikaelt mikaelt ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 18.11.08
Sijainti: Mikkeli, Otava
Viestit: 1.264
Perusasetus

Millä systeemillä läppärungon avarsit? Jossain oon ohjeet nähny mutta en nyt löytänyt. Entä oliko mainittavaa muutosta?
__________________
----------------------------------------------

Team Tostanoin Facebookissa

www.maasturistit.fi
www.etsama.com
------Offroad team Over the Hill---------------
Vastaa lainaten
  #3  
Vanha 14.09.2010, 22:03
Rytari:n Avatar
Rytari Rytari ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 28.09.04
Sijainti: Parkano, Finland.
Viestit: 5.330
Perusasetus

hmm... nostin yhden pukin lattialle ja pulttasin sen kiinni, purin läppärungon irti koneesta, purin siitä läpän ja tyhjäkäyntijutut irti, kiinnitin sen pukkiin kiinni, kattoin suoraan ja keskiön ja lykkäsin 2 leikkuisella avarrusterällä siitä lastun. läppärunko on valmiiksi jo isompaa siihen läppään asti joten sitä ei tarvi pidellä, ainoastaan sen läpän jälkeen on sitä pienenpää ja sen päästin isommaksi samalla laitoin vielä 1" spacerin siihen imusarjan ja läppärungon väliin, tiä sitte onko mitään hyötyä mutta kun semmonen nyt sattu oleen yhden palikan sisään piilotettuna niin tulipa jyrsittyä ja porailtua se sieltä esiin samalla.

vaikutti... tuli vähän liiankin herkkä 1000-vajaa paritonnia alueella, väliin vähä nyppää ku risteyksistä kiihdyttelee... se kakstahtikonemainen tehopiikki mikä mulla oli 3600rpm kohdalla lieveni aika paljon ja laskikin johonki 3300rpm tienoille, tehottomin alue on siltikin 2000-3000rpm, siihen täytyy vielä löytyä jotain ratkaisua. kulutus putos mun ajolla 14L/100km -->12.5L/100km
Vastaa lainaten
  #4  
Vanha 14.09.2010, 22:18
mikaelt:n Avatar
mikaelt mikaelt ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 18.11.08
Sijainti: Mikkeli, Otava
Viestit: 1.264
Perusasetus

Niin kun hetken etsin nii läyty ne ohjeet :
http://www.jeep-xj.info/HowtoTBboring.htm

- Tuossa jutussa ei kait ollu edes huomattu mitään tehon lisäyksiä, mutta joku taas oli pelkällä spacerilla mittauttanu dynossa tehojen muuttumista.

Itellä on ollu vähä sama systeemi suunniteilla, varsinainen budjettiviritys mutta jos toimiin niin hintansa arvoinen. Toinen mikä kiinnostas olis 2000+ mallin imusarja, mutta eebayssakin niistä kehdataan pyydellä aika isoja hintoja. Nii ja kyllähä tuolla vakiolla risteyksistä ehtii lähtemään, isommilla teillä vaan tuntuu tuollaisissa 80-100 vauhdeissa ohittaminen joskus koneen huudattamiselta...tai sitähä se on.

Tota death woblia oli mullakin kun kesärenkaat alle laitoin. Hyllyssä oli uus ohjausiskari niin sillä korjaantu, en alkanu kulmia sääteleen/tarkisteleen kun vanhassa iskarissa oli sellanen n. 10mm tyhjätila...siis hölkkäys.
__________________
----------------------------------------------

Team Tostanoin Facebookissa

www.maasturistit.fi
www.etsama.com
------Offroad team Over the Hill---------------
Vastaa lainaten
  #5  
Vanha 14.09.2010, 22:29
Rytari:n Avatar
Rytari Rytari ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 28.09.04
Sijainti: Parkano, Finland.
Viestit: 5.330
Perusasetus

mulla se uus iskari ei tuonut autuutta asiaan yksinään, woblaus sillä jäi vaan hieman harvinaisemmaksi, tuli ainoastaan jarruttaessa ja töyssyissä kun se vanhalla iskarilla oli lähes jatkuvaa kun nopeusmittarin viisari kiipes 55 ml kohdalle.

kyllä sillä kerkiää, en sitä kyseenalaista, mutta kovin tehottomalta tuntuu juuri tuo 2000rpm tienoo muuhun moottorin ominaisuuksiin verrattuna.
Vastaa lainaten
  #6  
Vanha 16.09.2010, 17:40
Rytari:n Avatar
Rytari Rytari ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 28.09.04
Sijainti: Parkano, Finland.
Viestit: 5.330
Perusasetus

Jaahas... heräilin tänään jo yhdentoista aikaan kun ei enää jaksanut nukuttaa, saas kattoa kuinka ens yönä käy töissä sitte...

no päätin sitte riipasta vähä jarruja jeeppiin, toisen etulevyn mä oikasin jo pari viikkoa aikaa, ja kattelin takapään että pelaa ja säädin kengät lähelle ja säädin käsijarruvaijerin lopuksi... oli jo huomattava parannus mutta ei silti tyydyttävä mun mielestä.


tämä tässä on nyt sitten mun orggis pääsylinteri/tehostinpaketti, ihan toimiva laitos, tosin aika tehottoman tuntuinen tehostimen osalta ainakin, normiajoon riittää kyllä kunhan vähä painaa, mutta heti jos on jotain koukussa perässä niin ei sitten enään tahtonut poljinvoima riittääkkään. vähä googleteltuani löysin tietoa että tommonen ykskalvoinen tehostin on valmistajan toimestakin jo korvattu kakskalvoisella 95 eteenpäin malleissa ja monet on semmosen laittaneet jälkeenpäinkin.

95-96 xj tehostin/pääsylinteri siihen sopii tilalle pienellä muokkaamisella, samoin 96- zj ilmeisesti, mutta kun mä ajattelin mennä siitä missä aita on jo tehtaalta vähä matalampi ja googletin hieman lisää.


linkki
4x4wire.comin sivulta löytyi tarinaa josta selvisi että Wj grandin (99-04) kakskalvoinen tehostin sopii paikalleen kohtuullisen kivuttomasti.

tarvitaan vain hieman tulipellin reunassa olevan pokkauksen vasarointia, tehostimen polkimen varren reiän isonnusta ja .25" (6.3mm) spaceri tulipellin ja tehostimen väliin.

jamantilla oli tommonen paketti -99 purkuautossa joten ostelin sen sieltä, hommailin kaikki värkit valmiiksi ja rupesin asenteleen.


ensimmäinen huomio oli että reikä poljinta varten olikin ihan oikean kokoinen, eikä varren päähän tarvinnut hioa mitään tasaista kohtaa niinku linkin tarinassa jarruvalokatkaisiaa varten, mulla katkaisija ottaa ihan toisaalle polkimessa, eli itse tehostimelle ei tarvinnut tehdä mitään, spacerin tein 5mm alumiinista


jarruputket täytyy muuttaa koska uudessa pääsylinterissä on lähdöt eri puolella kuin vanhassa, sylinteriä varten kävin hakemaassa uudet nipat, millisiä, etummainen 10x1mm ja takimmainen 12mm, jakoblokin(proportional valve) puoleiset nipat otin vanhoista putkista.


itse sovittamisesta ei tullut otettua kuvaa, tässä tämä valmiina nyt kuiteskin. irrotin pesurinsäiliön ja airboxilta läppärungolle menevän letkun että sai vähä tilaa mutta muuten mitään ollut muutakun osat kiinni ja ilmaamaan..

ilmasin ensin pääsylinterin polkemalla kun putket oli vielä vähä löysällä, sitte vetelin pyörä kerrallaan pisimmän putken omaavalta sylinteriltä alkaen kaikista nesteen läpi niin kauan että tuli puhdasta uutta nestettä, kaikki ilmaruuvit aukes ihan kivuttomasti joten homma oli tehtynä alta 10 minuutin.

olihan iso muutos, ensin kuvittelin että kostea keli tekee siihen jarrutuksiin vähä ylimääräistä terävyyttä niinku yleensä vähän on tapana muutaman ekan jarrutuksen ajan, mutta kun se terävyys säilyi vaikka kuinka olis jarrutellut, ero on suhteessa vähän sama kun se että yrittäis soutuveneellä pysyä moottoriveneen perässä, jarrut on nyt paljon kevyemmät käyttää, ne myös ottaa herkemmin ja terävämmin, kengän näyttäminen riittää siirtään kaikki irtotavarat penkiltä lattialle , tehollisesti en vielä ole käynyt kokeilemassa mitä vaikuttaa esim. jos kävis hakemassa palokunnan venetrailerin perään mitä tuli kesällä paljon yritettyä saada vanhoilla jarruilla pysähtymään ja kokeilis kuinka nyt onnistuu.
Vastaa lainaten
  #7  
Vanha 16.09.2010, 22:25
mikaelt:n Avatar
mikaelt mikaelt ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 18.11.08
Sijainti: Mikkeli, Otava
Viestit: 1.264
Perusasetus

Onkos sulla ABSiton versio jarruista? Niin ja onko alunperin US malli, kattelin noista valoista ja vilkuista. Mulla jossain, muistaakseni oven karmissa lukee "For export" tms...
__________________
----------------------------------------------

Team Tostanoin Facebookissa

www.maasturistit.fi
www.etsama.com
------Offroad team Over the Hill---------------
Vastaa lainaten
  #8  
Vanha 17.09.2010, 00:26
Rytari:n Avatar
Rytari Rytari ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 28.09.04
Sijainti: Parkano, Finland.
Viestit: 5.330
Perusasetus

no nyt en kyl tiedä sanoa millanen ero on vienti/domestic mallilla minkään suhteen, absja ei ole, moparin 8 varttinen perä, mailimittari... mitä muuta? maahanhan toi on tuotu 08 muistaakseni.
Vastaa lainaten
  #9  
Vanha 17.09.2010, 09:01
Timo_L:n Avatar
Timo_L Timo_L ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 26.08.06
Sijainti: Paloheinä, Helsinki
Viestit: 7.356
Perusasetus

Kyllähän tuossa on jenkkivalot takana, eurooppa-versioissa on sivulta katottuna kokonaan punainen toi valon kotelo. Tiedä sitten vaikuttaako valotehoon tuo asia mitenkään.

Tarttee itelläkin jossain vaiheessa tehdä jarruille jotain, mulla on vielä se orkkis ykskalvotehostin kiinni. Ei taida enää tehostin/pääsylinteri- yhdistelmän potku riittää isoilla kumeilla, vaikka tulee kyllä WJ:n jarrut muuten. Sen verta olen kattonut että jostain uudemmasta RAM:ista (oisko ollut 2500HD?) saisi hyvän ja ruudikkaan tehostin/sylinteripaketin minkä pitäisi myös toimia
Vastaa lainaten
  #10  
Vanha 08.10.2010, 10:25
Rytari:n Avatar
Rytari Rytari ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 28.09.04
Sijainti: Parkano, Finland.
Viestit: 5.330
Perusasetus

joo, leimallekkin kannattais varmaan pian mennä, auto vaan teki mielenosotusmaisen tempun ja hukkas peruutusvalonsa... kuka tietää mistä nille menee sähkö, ainoatakaan rikki mallista sulaketta en löytänyt ja nss toiimii oikein, siihen tulipellin luona olevaan liittimeen ku varovasti syötin hyppyjohdolla sähköä pakkivalot syttyy ja sähköflektin rele kytkee, otin sen releen irti ja tarjosin sitä hyppyjohtoa sinne 85 napaan releenpohjaan ja taas se pakkivalot palaa, mutta mistä ihmeestä se johto (sin/valko) siihen releelle oikein tulee.
Vastaa lainaten
  #11  
Vanha 08.10.2010, 10:54
AVRO:n Avatar
AVRO AVRO ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 10.08.03
Sijainti: Mäntsälä
Viestit: 3.506
Perusasetus

Menee lievästi OT:n puolelle mutta noi ledit ovat kyllä oivallisia.

Frouvan pitkäkattotraktoriin laitoin peruutusvaloihin tavan polttimon tilalle samaan kantaan sopivat ledit, näkeepä peruutellä ihan eri tavalla pimeällä pihalla. Samaan rahaan laitoin etuparkkeihin ledit, loppui se jatkuva polttimoiden vaihtelu.
Edessä noista ei muuta virkaa olekkaan kuin se huimasti parantunut kesto.
Auto on siis -99 V70 joka tykkää syödä noita pikkulamppuja, varsinkin etuparkit olivat kulutustavaraa.
__________________
Range Rover P38A, bi-fuel. Bensa/CNG.
RRC 3,9SE -90. Valkoinen.
Jaguar S-Type 3.0 Sport -01, RHD, Lontoossa
Rover P6 3500efi -72, "pikkuauto"
Jaguar XJ-S V12, series II -89, "kisu"
Range Rover P38A -95, purkuraato
Volvo C303, muutti pois.
Vastaa lainaten
  #12  
Vanha 08.10.2010, 11:41
JAMANT:n Avatar
JAMANT JAMANT ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 07.05.03
Sijainti: Espoo, .
Viestit: 4.011
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Rytari Näytä viesti
joo, leimallekkin kannattais varmaan pian mennä, auto vaan teki mielenosotusmaisen tempun ja hukkas peruutusvalonsa... kuka tietää mistä nille menee sähkö, ainoatakaan rikki mallista sulaketta en löytänyt ja nss toiimii oikein, siihen tulipellin luona olevaan liittimeen ku varovasti syötin hyppyjohdolla sähköä pakkivalot syttyy ja sähköflektin rele kytkee, otin sen releen irti ja tarjosin sitä hyppyjohtoa sinne 85 napaan releenpohjaan ja taas se pakkivalot palaa, mutta mistä ihmeestä se johto (sin/valko) siihen releelle oikein tulee.
Ainakin -90:sessä tulee samasta sulakkeesta kuin taitaa olla vilkut (muistelen, just pari viikkoa sitten taistelin saman ongelman parissa)!!! Katso sulakerasiaa jalkatilassa (olikos -91:sessä sulakkeet enää siellä??), pitäis lukee B/U sulakkeen vieressä ja sen kun ottaa pois, tais vilkut kadota myös!!!??? Eli vika on sulakerasian ja liittimen välissä, mistä ne sähköt menee vaihteistolle!!
Vastaa lainaten
  #13  
Vanha 08.10.2010, 14:17
Rytari:n Avatar
Rytari Rytari ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 28.09.04
Sijainti: Parkano, Finland.
Viestit: 5.330
Perusasetus

joo, puolet sulakkeista on konehuoneessa, puolet jalkatilassa, empä muuten huomannut edes kattoa toimiiko se sähkölektikään... vilkut ehkä pelaa (ehkä, ei tuu paljo käytettyä ku vaan töissä käy )

minäpä katson sitte vähä sinne sulaketaulun taakse seuraavaksi...
Vastaa lainaten
  #14  
Vanha 08.10.2010, 21:53
-MaTTi-:n Avatar
-MaTTi- -MaTTi- ei ole kirjautuneena
Guru
 
Rekisteröitynyt: 27.07.04
Sijainti: Jokela, Finland.
Viestit: 10.779
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja AVRO Näytä viesti
Menee lievästi OT:n puolelle mutta noi ledit ovat kyllä oivallisia.
Oivallisia kyllä, mutta ei kannattaa vaihtaa vasta katsastuksen jälkeen. "Ei tieliikennekäytöön" lukee näissä laareissa mistä ledi-polttimoja saa ostaa.
Vastaa lainaten
  #15  
Vanha 08.10.2010, 21:57
Rytari:n Avatar
Rytari Rytari ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 28.09.04
Sijainti: Parkano, Finland.
Viestit: 5.330
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja -MaTTi- Näytä viesti
Oivallisia kyllä, mutta ei kannattaa vaihtaa vasta katsastuksen jälkeen. "Ei tieliikennekäytöön" lukee näissä laareissa mistä ledi-polttimoja saa ostaa.
noi mun onneks on
Vastaa lainaten
  #16  
Vanha 09.10.2010, 19:54
Samppi Samppi ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen
 
Rekisteröitynyt: 09.06.10
Sijainti: Raahe
Viestit: 139
Perusasetus

Viime talveksi sain käyttöautoon laitettua lediparkit eteen, ihan ulkonäkösyistä. No toinen kesti pari kuukautta ja ja toinen hyyty hiukan myöhemmin, hävetti ajaa kun toinen innostui vilkkumaan ennen totaali hyytymistä.

Eli se niistä kestävistä ledeistä, taitaa olla yhtä kestäviä kuin nuo halvat energianssästölamput joita saa vaihtaa tiheämpään kuin vanhoja hehkupolttimoita!
Vastaa lainaten
  #17  
Vanha 11.10.2010, 10:28
Reisrdok:n Avatar
Reisrdok Reisrdok ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen++
 
Rekisteröitynyt: 02.03.10
Sijainti: Mellilä
Viestit: 331
Perusasetus

Ylivirta (eli toisin sanoen ylijännite autossa) tappaa ledin melko nopeaan. Näitä autoledikötöstyksiä on tullut ihmeteltyä joskus, pelkkä etuvastus kun ei todellakaan riitä autokäytössä suojaamaan lediä. Mahtaako kalliimmissa olla sitten jotain regulaattoreita tjsp., en sen kummemmin ole perehtynyt..
Vastaa lainaten
  #18  
Vanha 13.10.2010, 18:57
Rytari:n Avatar
Rytari Rytari ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 28.09.04
Sijainti: Parkano, Finland.
Viestit: 5.330
Perusasetus

ledeistä asiaa... tai vierestä... noi mun peruutusvalot, hitto minen ymmärrä mistä niiden virta tulee, sini/valkoinen johto, samaa johtoa löytyy sieltä sähköflektin releen ohjauksesta ja lasinpesunesteen säiliön anturista ainakin, molemmissa se johto menee siihen samaan paksuun suojaputkeen mikä kulkee tulipellin yläreunassa poikki auton, en viitsinyt vilä sitä nippua mistään availla että näkis missä ne haarottuu, otin sen tulipellin liittimenkin auki mutta siitä en kyllä löytänyt vielä sitä johtoa... sulakerasialta takaa lähtee virta kaikista johdoista eteenpäin mitä siellä on...
Vastaa lainaten
  #19  
Vanha 14.10.2010, 19:38
Rytari:n Avatar
Rytari Rytari ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 28.09.04
Sijainti: Parkano, Finland.
Viestit: 5.330
Perusasetus

löyty vika... johto oli murtunut lähes irtipoikki sulakkeen toisesta "navasta" jännitel kulki kyllä ylkkämittarillakin mutta eihän siitä virtaa läpi mennyt. heti kun löysin oikeanlaisen sähkökuvan siitä miten johdot menee rupes heti selkiään asiat, virran syöttö pakkivaloille ja paljon muuulle on siellä konehuoneen sulakerasiassa, 15A minisulake...
Vastaa lainaten
  #20  
Vanha 20.11.2010, 00:55
Rytari:n Avatar
Rytari Rytari ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 28.09.04
Sijainti: Parkano, Finland.
Viestit: 5.330
Perusasetus

talven tullessa rupesin todenteolla kaipaamaan taas eteenpäinmenoon lisää pitoa, ja koska se mun kitkalukko-ostos meni ihan läskiksi amerikanjoen lähettäessä väärän osan täytyi keksiä jotain muuta.

vanhoilla talvirenkailla kun ajeli oli niissä just sopivasti sivupitoa mutta olematon vetopito, ei ilman nelaria sitte mistään risteyksestä liikkeelle, johtunee osaksi varmaan noista vähän turhan kankeista takajousista, autohan on kuin mikäkin taunus 80 luvulta korkeine jäykkine perineen, mutta kun ostin uudet talvipyörät niin sekin hauskuus hävisi, tavallaan sitä pitoa on kyllä reilusti enemmän, mutta kun se meni nyt niin että liippiin autoa ei saanut ollenkaan vaikka itkis ja potkis, ulompi pyörä vain kevetessään rupes suttaan ja vauhti sitämukaa tippuun kunnes hölläsi vetoa... ei yhtään kivaa, takaveto jolla ei voi viihdyttää itseään

no onhan siinä jeepissä selvästi (vaikka mopari onkin) hieman myös gm sukua, rattipylväs ainakin ja jotain muuta... eli vähintäänkin pikkuserkku blazelle... ai miten niin, no johan mä kerran kerkisinkin jo sen sopimattoman kitkamurikankin sinne perään sovittaan ja kasaan uusilla laakereilla enneku huomasin ettei se sovikkaan vetarien osalta joten helpostihan sitä nyt pystyy ebaysta ostetun no-slip lockrightinkin sinne perään asentaan, ja vieläpä silleen että se toimii ihan ok ekat 100m jonka jälkeen armoton rutina ja apparin puolen takapyörä lakkas vetämästä... ei muuta nilkutus takas ja uusiksi koppa auki, pakkasella ah niin notket öljyt ulos ja tutkimaan, niinsanottu "Active Spacer" oli hieman vioittunut, semmonen pieni korva oli lohjennut hieman siitä spacerin reunastaan ja se irtopala kummasti haittas toimintaa, tosin se kyllä palan poiston jälkeen tuntui vielä hyvin pyörittävän syncrorengasta joten kasaan, öljyt kyytiin ja kovaa ajoa kotiin...

...paitsi että kotoa töihin lähtiessä ekassa mutkassa rutina alkoi uudestaan..mä se arvasin että se ei voi... ei mutta nythän ei vedä kuskinpuolen pyörä?.. ei muuta töihin, aamulla töitten jälkeen pieni välikuolema ja taas valutteleen elämänesteet ulos ja toteamaan että nyt on toisenkin puolen renkaasta sama pala pois, hetken jo luulin että noihan pelais kyllä ihan ilmankin sitä syncroa tavallisen lock rightin tapaan mutta eipä se niin menekkään... hitto mitäs nyt tekis, rupesin jo hapuilemaan hitsikoneen kahvaa, meinas tulla esab power compact mallinen lukko silleen nopeasti mutta hitsattiinkin sitten vain vähä lisää ainetta siihen korvan kohdalle spacereihin ja suoritettiin pientä koneistustoimintaa...

taas hilut koppaat ja kansi kii, hitto nyt pelaa, toistaiseksi ainakin tänne työmaalle asti, saa kattoo sitte kuinka käy aamulla ku kotio ruopii...

pitohan ei lisääntynyt ollenkaan, se vain ilmenee erilailla, nythän se vetopito parani potenssiin4 mutta se sama määrä oli sit poissa sivupidosta, ihanaa?
Vastaa lainaten
  #21  
Vanha 25.11.2010, 23:53
Rytari:n Avatar
Rytari Rytari ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 28.09.04
Sijainti: Parkano, Finland.
Viestit: 5.330
Perusasetus

jaaha lisää ruuvaamista

jakis on kaput... tai siis etu ulostulo laakeri ja stefa ainakin, ketju vähä venynyt, kuis löysä se on uutena/liian venyneenä? mulla toi on semmonen että keskeltä alareunasta ku painaa jää ehkä reilun sentin ettei koske kuoreen.
pikkupuolihan tuolta hyppii pois päältä, potkasee kepin vapaalle siis, käsin saa pidettyä pykälän vähä paremmin, mikähän sitä vois olla rikki, kurkkasin vähä sisällekkin, siirtomuovit näytti ainakin olevan paikallaan...


En viittiny enempää purkaa ku sillä ajaakkin tarvii, en keksinyt millä siirtohaarukan sokan sais pois ja ei viä oikein osia ole, mutta kun se vika tarvis löytää ettei turhaan vaihtele vaan laakereita ja se silti samanlailla pykälän hukkaa...

olis mulla tossa kyllä toinenkin jakis, se vaan on 21 spline sisäänmenoakselilla, ei kellään olis (454SS, TimoL) 23 spline input shaftia, sais vaihtaa vaikka. en kyl tiedä varmaksi sanoa minkä mittanen ku niitä kolmea eri pituutta mutta 91 ja aw4 jos joku tietää että millä pituudella sen pitäis olla...

Viimeksi muokannut Rytari : 24.03.2011 22:13
Vastaa lainaten
  #22  
Vanha 01.12.2010, 11:39
Rytari:n Avatar
Rytari Rytari ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 28.09.04
Sijainti: Parkano, Finland.
Viestit: 5.330
Perusasetus

no niin opiskelua opiskelua.

jakolaatikoista meinaan, aw4 on aina medium shaftillä eli sillä keskimittaisella, 90 on viimmeinen 21 spline ja uudemmat on 23, sitte seuraaava rajapyykki on se 94 jolloin muuttuu se planeettapyörästö vahvemmaksi joten input shaftin hammastus on eri siitä eteenpäin.


NP231,NP233,NP241,NP242,NP243,NP246,NP247,NP249 sopii samat input shaftit sen vuosimallin 94 ollessa jakajana planeetan suhteen.

eli jos haluaa vaikkapa zj grandiin 249:n tilalle 231 tai 242 lootan niin joko kattelee sopivan siäänmenoakselin omaavan lootan tai sitte vaihtaa vanhasta lootasta uuteen sen akselin (ja taas se 94 vuosimalli) jonkinlaisella työllä sais vissiin kuteskin sen 94- uudemman planeetankin vanhaan..

http://www.novak-adapt.com/knowledge...nput_gears.htm

tossa tota lontoon kielistä tietoa...

mä en nyt vielä tiedä koittasko vain rempata vanhan vai kattella tohon varajakikseen akselia, jamantilta sais mutta hinta oli aika kova ja en sitte kuiteskaan vielä ole löytänyt netistä mitoja paljoko noi long mediun ja short akselien kaulat on pitkiä jotta voisin olla varma sopivuudesta...

samalla kun teen jakis remonttia taidan laittaa slip yoke eliminaattorin ja cv kardaanin kun toi mun takakardaani ravistaa maantieajossa, tiedä sitte onko kiero vai mitä mutta korotustahan mulla ei ole kun se vajaa 2"

np242 on vähä huonommin saatavilla noita sye juttuja mutta ainakin pari vaihtoehtoa löysin, sähköpostilla laitoin kyselyä vähän osien hinnasta ja rahdeista tuolta ison veden takaa.

periaatteessa tarvii sorvailla jakiksen häntäosan tilalle laippa mihin saa stafan, hommata 4 pykäläisen corveten perästä yoke ja xj:n etukardaani, tosin en tiedä miten se kardaanin pituus on ton 8.25" perän kanssa mutta täytyy vähän tutkia asiaa lisää kun tietää muuten hintoja....
Vastaa lainaten
  #23  
Vanha 01.12.2010, 13:24
Timo_L:n Avatar
Timo_L Timo_L ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 26.08.06
Sijainti: Paloheinä, Helsinki
Viestit: 7.356
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Rytari Näytä viesti
jakolaatikoista meinaan, aw4 on aina medium shaftillä eli sillä keskimittaisella, 90 on viimmeinen 21 spline ja uudemmat on 23, sitte seuraaava rajapyykki on se 94 jolloin muuttuu se planeettapyörästö vahvemmaksi joten input shaftin hammastus on eri siitä eteenpäin.
Juu, tuo uudempien planeettojen erilainen leikkaus tekee tosin tietääkseni jakoaskista lähinnä hiljaisemman, ei kait vaikuta niinkään kestävyyteen. Se tosiaan aikaansaa sen, että vanhemmista lootista jos haluaa kasata itselleen laatikon uudempaan (tai toisinpäin), joutuu myös siirtämään planeettapyörät lootasta toiseen.

Olen myöskin tätä koittanut selvittää että minkä kaikkien laatikoiden välillä se onnistuu, koska osittainhan noita osia voi vaihtaa eri laatikkomallien välilläkin. Osittain jopa pystyy ruuvaamaan eri mallin jakoskin etu- ja takapuolikkaat toisiinsa Mulla on tämä tilanne edessä, kun ajattelin tuhota Grandin 249:n ja tehdä siitä metsäkulkineen etummaisen jakoaskin, ja siihen sitten joku loota doubleriksi perään. Vastaavasti taas metsäpelin 242 Grandiin tilalle. Kunhan saan molemmat auki niin eiköhän siitä jotain selviä


Lainaus:
NP231,NP233,NP241,NP242,NP243,NP246,NP247,NP249 sopii samat input shaftit sen vuosimallin 94 ollessa jakajana planeetan suhteen.

eli jos haluaa vaikkapa zj grandiin 249:n tilalle 231 tai 242 lootan niin joko kattelee sopivan siäänmenoakselin omaavan lootan tai sitte vaihtaa vanhasta lootasta uuteen sen akselin (ja taas se 94 vuosimalli) jonkinlaisella työllä sais vissiin kuteskin sen 94- uudemman planeetankin vanhaan..


http://www.novak-adapt.com/knowledge...nput_gears.htm

tossa tota lontoon kielistä tietoa...
Tuo on kaikessa yksinkertaisuudessaan loistava sivusto, löytyy tiiviissä paketissa paljon hyvää tietoa. Tullut montaa kertaa luettua sitä


Lainaus:
mä en nyt vielä tiedä koittasko vain rempata vanhan vai kattella tohon varajakikseen akselia, jamantilta sais mutta hinta oli aika kova ja en sitte kuiteskaan vielä ole löytänyt netistä mitoja paljoko noi long mediun ja short akselien kaulat on pitkiä jotta voisin olla varma sopivuudesta...

samalla kun teen jakis remonttia taidan laittaa slip yoke eliminaattorin ja cv kardaanin kun toi mun takakardaani ravistaa maantieajossa, tiedä sitte onko kiero vai mitä mutta korotustahan mulla ei ole kun se vajaa 2"

np242 on vähä huonommin saatavilla noita sye juttuja mutta ainakin pari vaihtoehtoa löysin, sähköpostilla laitoin kyselyä vähän osien hinnasta ja rahdeista tuolta ison veden takaa.

periaatteessa tarvii sorvailla jakiksen häntäosan tilalle laippa mihin saa stafan, hommata 4 pykäläisen corveten perästä yoke ja xj:n etukardaani, tosin en tiedä miten se kardaanin pituus on ton 8.25" perän kanssa mutta täytyy vähän tutkia asiaa lisää kun tietää muuten hintoja....
242:een ei oikeastaan ole saatavana mitään muuta kuin Hack 'n tap"- sye kittejä, joskus olen nähnyt hd- sye kittejä myytävän, mutta koskaan en ole kuullut että kukaan olisi sellaista onnistunut ostamaan
Vastaa lainaten
  #24  
Vanha 01.12.2010, 19:30
Rytari:n Avatar
Rytari Rytari ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 28.09.04
Sijainti: Parkano, Finland.
Viestit: 5.330
Perusasetus

joo, siis itse se uudempi planeetta on vaan vahvempi, useampi pinjoninen, ei silti kestävyyteen vaikuta, ei mun artikulointi ole parasta mahdollista, tiedän...

hack & tap tyylinen se on joo ainut vaihtoehto, semmosta mä ajattelin koittaakkin kunhan vaan löytyy osia siihen...
Vastaa lainaten
  #25  
Vanha 01.12.2010, 22:02
Timo_L:n Avatar
Timo_L Timo_L ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 26.08.06
Sijainti: Paloheinä, Helsinki
Viestit: 7.356
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Rytari Näytä viesti
joo, siis itse se uudempi planeetta on vaan vahvempi, useampi pinjoninen, ei silti kestävyyteen vaikuta, ei mun artikulointi ole parasta mahdollista, tiedän...
Ei kyllä pitäisi olla vahvempi, vaan ainoastaan hiljaisempi koska on eri tavalla leikatut rattaat. Mun ymmärtääkseni kaikissa Jeepin 231 ja 242 jakoaskeissa on 3 (vai 4) rattainen planeetta, näin ainakin kovasti foorumeilla kaikki höpisevät. Mm. Dodgen jakoaskeissa sun muissa isommissa nelivetojenkeissä on useampirattaisia planeettoja.

Lainaus:
hack & tap tyylinen se on joo ainut vaihtoehto, semmosta mä ajattelin koittaakkin kunhan vaan löytyy osia siihen...
Meinasitko itse tehdä tarvittavat takastefan laipan yms.? Esim. Saksasta saisi suoraan valmiin RE:n paketin - ja tietysti jenkeistä tilaamalla. Mulla on omassa 242:ssa Hack 'n tap SYE- kitti. Periaatteessa voisin antaa sulle mitat siitä, mutta sitten kyllä tarttisi ottaa se tiivistelaippa veks, enkä tiedä kuinka irtoaa kun se piti tiivistää jollain sikaliiman tapaisella tökötillä mikä tuli paketin mukana
Vastaa lainaten
Vastaus


Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta)
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta
Etsi tästä viestiketjusta:

Tarkennettu haku
Näkymä

Pikalinkit

Samanlaisia viestiketjuja
Viestiketju Aloittaja Foorumi Vastauksia Viimeisin viesti
Ostetaan Käyttöauto max.700€ R4p1d0 O/M/V Ajoneuvot 3 12.05.2010 18:00
Ostetaan käyttöauto teamosmo O/M/V Ajoneuvot 1 01.12.2009 21:01
Myydään käyttöauto x 2 osatauno O/M/V Ajoneuvot 4 06.11.2008 17:02
Ostetaan Käyttöauto max 1500€ kuningaskulkuri O/M/V Ajoneuvot 11 04.10.2008 09:46
O: Käyttöauto panzer O/M/V Ajoneuvot 7 28.01.2008 21:16


Sivu luotu: 22:03 (GMT +2).