Offipalsta.COM  

Palaa takaisin   Offipalsta.COM > Off-Road > Maasturiprojektit

Maasturiprojektit Osio on tarkoitettu etenkin pidempiaikaisten projektien seuraamiseen. Tämä on oikea paikka oman auton esittelyyn.

Vastaus
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta Näkymä
  #1  
Vanha 14.05.2016, 23:06
Bäkström Bäkström ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 24.01.12
Sijainti: Kouvola
Viestit: 69
Perusasetus

Mersumiehen maasturi. G + Patrol&Explorer


Tässä useamman vuoden palstaa seuranneena ajattelin hiljakseen jotain kirjoitella omasta maasturistani ja harrastuksen alkutaipaleesta.

Muutamia vuosia sitten alkoi jostain ihmeen syystä madalletulla autolla ajaminen kyllästyttämään ja teki mieli rakennella jotain muuta välillä. Jotenkin appiukko jarcca:n takia tuli sitten näitä maasturi hommia vähän tarkemmin katseltua ja pienen maasturi kuumeen päälle.

Vuoden verran tuli etenkin G-mersuja nettiautosta seurattua, kunnes puolitoista vuotta sitten osui tämä yrjö_iv:n yksilö kohdalle, tai oikeastaan oli ensimmäinen suht budjettiin sopiva joka oli niin lähellä että oli pakko käydä koeajamassa, ja kaupathan siintä syntyi. Aihiona oikein hyvä kun oli valmiiksi om603 koneella, henkilöauto, mieluisalla värillä ja sisustalla, mutta mätäähän oli aika ilkeästi mutta kyllä niistä selvittiin.

Laitetaan tähän alkuun kuvia minkä näköisestä ja mihin tämä on jalostautunut. Ostokunto ja ensimmäisen rykäyksen jälkeen:Nykykunto (Toukokuu2016):Siinä alkulöpinät ja päästään itse projekti kertomukseen, itsellä ollut tavoitteena mahdollisimman paljon tehdä itse, lähinnä alumiinihitsaus on ollut ulkoistettava ja moottori hommat on ollut näin dieselmersu miehenä vähemmän tuttuja, mutta eiköhän niihinkin tässä tutustu..

11Alkuun ajelin ostokunnossa konttorille ja kaikesta huolimatta täysin leimakunnossa olikin, oli hyvä ottaa pois liikenteestä ja vähän puuhailla, alkuunhan oli tietenkin tarkoitus että "pikku vakio turbo, mieto korotus ja vähän isommat vanteet", senhän jokainen tietää että aivan paskapuhetta kuvitella moista vaikka itse aikoinaan niin kuvittelinkin..

Tässä vielä toinen kuva ostokunnosta ja toisesta mersusta joka sittemmin jäänyt vähemmälle huomiolle.Ruosteistahan se oli pakko aloittaa:Lisäksi mätää oli etulokasuojien kiinnityspinnoissa, katossa, takanurkissa ja kontin ovi oli vaihdettava mukana tulleeseen ehjään. Onneksi ovien alareunat oli jo entisöity ja palkkihelmat tehty. Niistäkin kyllä vanhasta puhelimesta kuvia löytyisi mutta eipä nuo mädät ketään kiinnosta.

Sitten tuli puuhasteltua vanteet, niitähän ei suoraan sopivia löytynyt joten hain vannetukusta halvimmat 15x10" kiinan pellit joihin vaihdoin pulttijaon sprintterin vanteista ja siirsin keskiön sopivammille paikkeille.Näille tuli ostettua 33x12,5" altsikat.

Samalla laitoin tämän vapari koneen kylkeen turbon syöttöpumpun, imu ja pakosarjan. Vakio turbolla pari kertaa ajoin pihassa kunnes kaverilta ostin Holsetin h1e ahtimen ja myös pieni kiinalainen välijäähy löysi paikkansa keulilta.Samalla tuli etuakselille tehtyä pientä huoltoa, pyöränlaakerit, murrokset, toinen napa yms.. tätä varten tuli veisteltyä erikoistyökalu:Lisäksi tuulilasin ylälaitaan tuli ebaysta hommattua muodin mukainen 50" ledbar, abaut tässä kunnossa tuli sitten otettua ajoon.
Vaikka gee oli nyt päivittäisessä ajossa pystyi hyvin puuhailemaan kaikkea pientä, töissä pyöräytin helmaputket palkkihelmojen kaveriksi:Myös ensimmäiset versiot puskureista tuli tehtyä, nämä ois ollu ihan hyvät tähän citymaasturi tyyliin mutta eihän ne mitään oikeasti kestänyt.Sitten tuli joillain ajopäivillä kokeiltua miten tämänlainen "vakio gee" menee ja siinähän sitten tuli ajettua kaikki mahdoliset varret alustasta ihan banaaniksi, toisella ajokerralla sitten hörppäsi teinifiltteri vettä ja yhden altsikan kylki meni rikki..
No sitten tuli hommattua setti 35" mutikoita, alkoi olla pyöränkaarissa olemaan ahdasta, aikaisemmin olin ostanut korottavat dobinsonit mutta niitä olikin lyhennetty koska olivat olleet portaali vehkeessä, no korotin sitten jousipetejä, lopputulos on sopivan jämäkkä.

Ollaan ajassa noin vuosi taaksepäin eli 2015 alkukesässä.

Tästä on hyvä jatkaa seuraavassa postauksessa lähipäivinä, tähän asti tilanne oli ollut jotenkin hallinnassa eikä ollut pahasti lähtenyt käsistä alkuperäisestä suunnitelmasta.


Viimeksi muokannut Bäkström : 31.05.2017 14:02
Vastaa lainaten
  #2  
Vanha 15.05.2016, 11:44
Bäkström Bäkström ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 24.01.12
Sijainti: Kouvola
Viestit: 69
Perusasetus

Tarkoituksena oli sitten hommata erikseen maastopyörät ja laittaa allterrainit takaisin näille vanteille. Eräältä projektiaan osina myyvältä palstalaiselta ostin ajorampit, liftin ja jormalaisen kehät, ja tästä samalta kylältä löytyi palstan myynti-ilmosta jenkki valmisteiset 15x10" pellit. Tällä kertaa tein keskiön ainesputkesta, siirsin keskiön, hitsailin kehät ja heitin työpaikan läheiseen firmaan puhallukseen ja maalaukseen:
Näille tuli hommattua 35x12,5r15" creepyt, ajatuksena näillä ajella kesät ja allterraineilla talvet.Ebaysta tuli hommattua led nauhaa naurettavan alkuperäis kattovalon tilalle:

Kattoteline oli ollut pitkään haaveissa ja suunnitelmissa, tämänlainen versio tuli tehtyä, kiinnitystä mietin tosi paljon mutta päädyin niittimuttereihin, vaikka on noin heppoisen näköinen niin pystyy huoletta hipomaan puita.

ledbar tuli siirreltyä myös parempaan paikkaan, ei häikäise enää konepeltiä.

Nyt oli siis gee taas pois tieliikenteestä joten aloin konetilaa ja snorkkelia puuhailemaan, pakosarja meni uusiksi, turboksi vaihtui hx35 ja ulkoinen hukkaportti joka tosin on pois käytöstä kun ei vakio turbon pumpulla kakku riittänyt.

Ilmansuodattimeksi tuli t3 transportterin elementti ja askartelin pöntön tälle josta snorkkeli pihalle.

Tässä vielä kaikki suht valmiina:

Näihin aikoihin mulla oli myös perä auki kun takalukko ei pelannut, oli hampaat vähän huonona, tilasin ehjän saksasta mutta olikin vääränlainen, jotenkin meni vaikeaksi saada sopiva liukuholkki niin tein sit itse sopivan mocista, vasemmalla uudet.Kaverilta sattui löytymään 12000lbs kiinanvinssi, sille sitten rakentelin mestat, maskista sipasin yhden rivan matalammaksi että sopi edes jotenkin nätisti:

Abaut tässä kunnossa tuli käytyä penkissä ottamassa laput turbon yms muutoskatsastukseen, toinen syöttöpumppu oli jo hetken pajalla ollut 7mm elementtien laitossa, oli parempi saada kaikki muutokset lappuihin, joku 165hp tuli näillä.Finlandia 2000 luukun pintaan vedin mustan teipin, ikkunoista raavittiin violetit kalvot veks ja alettiin laittaa uutta tilalle. Pitkään meni ilman ovien kalvoja mutta niihin on nyttemmin laitettu jo.

Lukot alkoi olemaan mekaanisesti kunnossa, tuli sitten samalla muokattua paineilmalla toimiviksi, viairin kompura ja vähän kiinalaisia venttiileitä:

Ensimmäinen koeversio että homma toimii, nyttemmin venttiilit piilotettu säiliön taakse:Siitä senkun kytkee, alkuperäiset valot mittaristossa käytössä.Jossain kohtaa myöhemmin tuli sammutinta, lootaa, invertteriä ja kaijutinta hieman asenneltua mutta kerrotaan tämä nyt kun kontissa ollaan.

Itsenäisyyspäivä ajeluilla oli ensimmäistä kertaa paineilmalukot ja vinssi käytössä ja hyvin pelasivat.Myös tikkaat tuli jossain kohtaa syksyllä tehtyä:Sitten lopputalvesta tuttu harrastaja alkoi myymään projektiaan osina, aikoinaan oli koneen rakentanut itselleen vähän kovemmille tehotavoitteille: om603 turbon lohko, 606 kanget, sorvatut männät, sylinterit hoonattu hieman väljemmäksi, liimattu peltitiiviste, kanavat avarrettu, jäykemmät venttiilijouset ja laakerit yms uutta.Samoihin aikoihin sain huolletut suuttimet ja pumpun pajalta, kakkua se mitä 7mm tapeista saa.No välityksethän oli vähän pitkiksi menneet 35" pyörille ja samallahan lootan vaihtaisi kun koneenkin. Eräälle tutulle diesel virittäjälle taas viestiä että minkäslaista, no hän sitten myi mulle 525tds bmw:n laatikon jonka muokkasi mersun koneeseen sopivaksi: 5.09 ykkönen, suora vitonen ja 4.7 pakki. Vaihdevivustolla oli hieman ahdasta joten korotin nyt sitten koria samalla 25mm. Vaihdekepiksi tuli bilteman drifti keppi. No kytkin puolelle tuli varuiksi billetti vauhtis, e36 jousittamaton levy ja sre asetelma, vaati hieman säätöä saada irroittamaan mutta lopulta oikein hyvin pelaa.Laatikon kannake, kumeiksi hain etrasta perus värinäkumit:Bmw:n kardaanin laippa piti muokata sopivaksi:Tässä vielä vähän kaikkea samassa läjässä:Välijäähy alkoi jäämään pieneksi näillä tehoilla joten samalla nyt sitten tuli vesivälijäähy paikoilleen, tosin vesikierto pitäisi vielä rakentaa. Turbon öljyjalka tuli nyt myös samalla ja öljyjäähylle tarvittiin tilaa keulalle, letkuille tuli tehtyä hydraulikierteet ja jarcca pyöräytti sopivat letkut.Flekti vaihtui sähköisiin ja sain siirrettyä syyläriä taaemmas ja korinkorotuksen verran ylemmäs, ei ole vesiletku enää niin lähellä ohj.tehostimen hihnapyörää.Imusarja on tarkoitus vielä tehdä uusiksi mutta abaut tältä näyttää tällä hetkellä väliaikainen tilanne.Snorkkeli ja pakoputki todettiin heti alkuun ahtaiksi, snorkkelia snurrasin avarammaksi ja pakoputkeksi suora 3" joka päättyy takapenkin alle.

Tekniikka tuntuu pelaavan hyvin ja kilsoja on tullut jo muutama tuhat. Yhden murroksen ehdin viime vklp hajoittaa, samalla meni napakin, onneksi kotoa löytyi käyttökelpoisia huonoja niin saatiin nippuun, mutta uutta osaa on jo tilattu.Tuorein kuva eiliseltä, oli kuulemma likainen ja tyttöni tykkää mielellään pestä tämän:Nyt tosiaan takaovista taaksepäin 35% ja etuovissa + tuulilasin yläreunassa 10cm soiro 50% kalvoa. Kaikki muut paitsi tuulilasi käytetty irti tummennusta varten. Tällähetkellä mulla on nyt ovipahvit irti kun on työnalla ollut ikkunannostimien, lukkojen, kahvojen, saranoiden herkistely ja vaimennusmattojen laitto.

Tulevaisuudessa tarkoitus tehdä taas uusiksi puskurit ja ylimaalauskin alkaa olemaan ajankohtaista.. No tämmöiset projektithan ei koskaan ole valmiita.

Viimeksi muokannut Bäkström : 15.05.2016 19:43
Vastaa lainaten
  #3  
Vanha 15.05.2016, 13:01
ondepynde ondepynde ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 15.02.15
Sijainti: Ylöjärvi, Viljakkala
Viestit: 36
Perusasetus

Hyvännäköstä touhuamista!
Vastaa lainaten
  #4  
Vanha 16.05.2016, 16:16
Kekkeruusi:n Avatar
Kekkeruusi Kekkeruusi ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 18.03.12
Sijainti: Nokia
Viestit: 1.392
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja ondepynde Näytä viesti
Hyvännäköstä touhuamista!
Nimenomaan iso peukku
__________________
-MMC-
Suzuki Jimny -02
Suzuki sj 413
Ex Toyota Lj -89
Ex Suzuki sj 413i
Ex Suzuki sj 410
Vastaa lainaten
  #5  
Vanha 16.05.2016, 17:18
pee:n Avatar
pee pee ei ole kirjautuneena
Moderator
 
Rekisteröitynyt: 21.02.04
Sijainti: Mäntsälä P
Viestit: 12.847
Thumbs up

Hienoa uudelleen synnyttämistä.
__________________
- Levannon We(l)ho -
Vastaa lainaten
  #6  
Vanha 17.05.2016, 10:39
cgv cgv ei ole kirjautuneena
Tulokas
 
Rekisteröitynyt: 04.02.14
Sijainti: Ylistaro
Viestit: 5
Perusasetus

kyllä nää sun rakentamiset on aina hienoa luettavaa ja katteltavaa oli sitte kyse mettävehkeestä tai matalallalipujasta
Vastaa lainaten
  #7  
Vanha 26.06.2016, 20:26
Bäkström Bäkström ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 24.01.12
Sijainti: Kouvola
Viestit: 69
Perusasetus

Kiitos positiivisesta palautteesta!

Nyt ei kesällä hirveästi ole tullut puuhailtua ja pari viikkoa ajeltu vaan pakulla. Vähän kuitenkin jotain osia tullut hommattua esim tuulilasi ja uretaanipuslat.
Nuo creepyt laitoin myyntiin ja ajattelin seuraavaksi kokeilla uusia cooppereita, tuskin niin metsäpyörät mutta kokeillaan

Muutama viikonloppua sitten käytiin virossa reissu ja pyörähdimme Rummun vanhalla louhoksella/vankilalla:


Toinen vielä ihan paikallinen vanhan junanradan tukkinosturi:
Vastaa lainaten
  #8  
Vanha 28.06.2016, 20:22
koira koira ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen++
 
Rekisteröitynyt: 28.03.11
Sijainti: Lappeenranta/Hamari
Viestit: 355
Perusasetus

Hemmetin hieno g ja hienoa työtä👌
Vastaa lainaten
  #9  
Vanha 05.12.2016, 22:42
Bäkström Bäkström ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 24.01.12
Sijainti: Kouvola
Viestit: 69
Perusasetus

No niin on aika taas päivitellä, kesällä tuli hieman kierreltyä lähiympäristössä esim kimolan kanavalla ja sotahistoriallisia kohteita salpalinjalla:Myös Kouvola night cruisingissa käytyä:


Tarkempi kaveri saattoi huomata että renkaat vaihtui coopereihin, 35" edelleen, oikein mukavan tuntuset, hyvin tuntui ainakin lumisessa metsässä pitävän creepyihin verrattuna, eivätkä ole niin raskaat:
Nyt ollut kohteena alustan huolto kun alkoi olemaan jo niin kulahtaneessa kunnossa, perän koppa vuosi ja puslat leimalle kelpaamattomia, samalla vaihtui alkukesästä metsässä vaihdettu hätävara-kuntoinen murros ja napa. Ja pikku muokkausta..

Alta pois ja pesulle:


Osa puslista oli jo todella valmiita:


Etuakselille tein jigin ja muokkasin casteria 3 astetta, takapuolen kiinnitykset siirsin:Etupuolella oli siirtoa vain hieman joten siirtyi täytehitsaamalla helposti:Sitten akselit kävi puhalluksessa, ruiskasin vähän happopohjaa ja pensselöin reilusti 2-k maalia pintaan:Tyttökin pääsi maalailemaan pienempiä osia jotka kävin vain neulahakkurilla läpi ennen maalausta:


Perien kopat alkoi olemaan vähän huonona alareunoista, veistelin uudet reippaamman paksuisesta tavarasta akkuporalla, rälläkällä ja ruuvipenkillä Proput ei näköjään näihin kuviin ehtineet.


Tukivarret ja perien kopat yms käytin puhalluksessa ja maalauksessa työpaikan läheisessä teollisuusmaalaamossa ja uudet puolan-pojan puslat paikoilleen:
Yksi napa oli hieman väljä niin kunnostettiin töissä ruiskuttamalla, ensin alasajo ja tämän jälkeen tulee vielä hiekkapuhallus:Ruiskutus:


Ja valmiiksi ajettu vasemmalla:


Perien huohottimille pyöräytin g1/4 kierteet ja nipat 6mm muoviputkelle jotka vedin suojaputken sisällä konetilan ylälaitaan odottelemaan visiota jonkinlaisesta yhdistetystä huohotuksesta vaihdelaatikoille ja perille..

Perät suunnilleen nipussa:
Jarruletkut ja kaikkea pientä vielä pitäisi uusia ennen tammikuussa loppuvaa leimaa mutta ajattelin nyt tähän väliin askarrella jotain muuta ja asennella esim valoja katolle sivuille päin:Pyrin päivittelemään näin talvella vähän ahkerampaan tätä kun tulee välillä jotain pientä tehtyäkin

Viimeksi muokannut Bäkström : 10.12.2016 12:12
Vastaa lainaten
  #10  
Vanha 05.12.2016, 23:02
artsi777:n Avatar
artsi777 artsi777 ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 30.05.07
Sijainti: Salo, Finland.
Viestit: 2.991
Perusasetus

Asiallista toteutusta, huomaa että pysyy työkalut kädessä, iso peukku
__________________
Salon seudun OFF ROAD Ry
Vastaa lainaten
  #11  
Vanha 06.12.2016, 11:53
Hessu888:n Avatar
Hessu888 Hessu888 ei ole kirjautuneena
Veteraani+++
 
Rekisteröitynyt: 14.10.07
Sijainti: Finland
Viestit: 2.488
Perusasetus

Onko tuolle ruiskutukselle joku virallinen nimi millä voisi googlailla lisätietoa? Vaikuttaa mielenkintoiselta.
Vastaa lainaten
  #12  
Vanha 07.12.2016, 17:53
Risnii Risnii ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 03.09.15
Sijainti: Jyväskylä / Heinävesi
Viestit: 73
Perusasetus

Tätä on mukava seurata, ahkerasti vaan lisää päivitystä Toi ruiskutushomma kiinnostaa muakin, äkkisältään tossahan vois olla vastaus ainaiseen ongelmaan prätkiä entisöidessä, kun liukuputket on syöpyny..
Vastaa lainaten
  #13  
Vanha 10.12.2016, 12:41
Bäkström Bäkström ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 24.01.12
Sijainti: Kouvola
Viestit: 69
Perusasetus

Hakemalla googlesta esim Metalli- tai terminen ruiskutus saattaa jotain asiaa noista löytyä, en itse noita töissä tee niin en kovin tarkkaan ole aiheeseen perehtynyt, mutta veikkaan että joissain kohtaa tulee turhan kalliiksi jos ei pysty "talkoina" teettämään, meilläkään ei oikein noita pikkuhommia tehdä.

Tulee useimmiten päivitettyä tai kirjoiteltua vasta kun on jotain tehnytkin mutta kiitos taas palautteista ja mielenkiinnosta!

Viikko sitten kun sain geen kasaan käytiin itsenäisyyspäivä ajoilla ajelemassa, kaveri koosti pätkän joissa myös geellä hiippailua näkyy:Kattovaloja tosiaan asentelin, alunperinkin kattotelinettä tehdessä suunnittelin valot näin mutta vasta nyt tuli laitettua, nostin nuo johdot vielä tuohon päälle lopulta kun paistoi niin rumasti katon ja telineen välistä:Kyllä noilla nyt riittävästi tuntuu näkevän, pitää varmaan pohjavalot laittaa seuraavaksi kun jää auton alle niin hämärä alue
Viimeksi muokannut Bäkström : 10.12.2016 12:57
Vastaa lainaten
  #14  
Vanha 11.02.2017, 10:19
Bäkström Bäkström ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 24.01.12
Sijainti: Kouvola
Viestit: 69
Perusasetus

Ahtoputken veistelin vähän paremmaksi, on paljon enemmän tilaa huoltaa.Alustavalot tuli laitettua, mutta oli aavistuksen turhan spottimaiset niin tilasin samat kuin katolla, pitäisi vielä vaihtaa paikoilleen:Tuulilasi vaihtui uuteen:Pari kuukautta on nyt ollut työnalla kaverin syksyllä ostama lava patrol, seuraavaan postaukseen saatan laittaa pari projekti kuvaa siitä.

Vastaa lainaten
  #15  
Vanha 19.02.2017, 12:49
lauri a. lauri a. ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 07.01.14
Sijainti: Sastamala, Finland
Viestit: 78
Perusasetus

Hienoo jälkee ja komee auto. Tommonen maltillinen kopan korotus vois olla omaankin autoon hyvä, sillä sais hiukan väljyyttä niin moneen paikkaan (paitsi parkkihalleihin )
Vastaa lainaten
  #16  
Vanha 31.05.2017, 12:30
Bäkström Bäkström ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 24.01.12
Sijainti: Kouvola
Viestit: 69
Perusasetus

Yllättäen aika laiskasti tullut kirjoiteltua kun kaikki muu paitsi tämän topicin päivittäminen tulee nykyään hoidettua puhelimella..

Ei nyt oikein mitenkään liity maastureihin tämä postaus mutta paikkaillaan sitä myöhemmin. Käyttiksenä 2016 kesänä oli vanha vahingossa ostettu muutaman satasen 2.4d portteri, talven lähestyessä aloin etsimään parempaa pakua, löytyi mieluisa muuten hyvillä varusteilla ja historialla mutta huonolla maalipinnalla. 2.5tdi -01 etuveto 102hp malli jonka käytin ohjelmoitavana. Ilmastointi, eberi, vakkari, sähkölasit, pitkä, pariovet, kaukolukitus yms.Soittelin jo koeajolla maalari kaverille että onnistuisko talvella parin pikku jutun paikkailu. Alkuvuodesta otettiin työnalle:Samalla tuli uusittua tuulilasi joka tuli integroidulla antennilla, vähän tiivisteitä yms pikkujuttuja. Kevään tullen vähän vannetta yms viimeistelyä niin alkaa olemaan mieluisa:

Olin ostellut geehen recarot, mutteivät mahtuneetkaan, tulivat sitten tähän, myös väliseinän tein uusiksi, ei tule mitään isompaa kontissa kuljetettua niin halusin penkkien taakse vähän tilaa johon on helppo heittää ostokset ns. puhtaalle puolelle, seinän vino osa toimii ovena kulkua tai pitkiä tavaroita varten:Vielä siinä puuhaa riittää mutta kyllä se siitä, seuraava postaus on sitten maasturi juttuja..
Vastaa lainaten
  #17  
Vanha 31.05.2017, 13:05
Bäkström Bäkström ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 24.01.12
Sijainti: Kouvola
Viestit: 69
Perusasetus

Viime syksynä yllytin tosiaan kaverini Topi "vaiq" Vainikan ostamaan tuon lava Patrollin eräältä saman kerhon jäseneltä, ihan asiallisia toteutuksia mutta viimeistely puuttui:

Tarkoituksena oli vaan lava tehdä loppuun ja ajaa.. Joo niin varmasti

Heti alkuun lähti katolta halogeenit, ja aika nopeasti ilmestyi boggerit:Edellinen omistaja oli jo takavalot hommannut mutta jäänyt asentamatta, samalla täytyi tuota ylös menevää vinoputkea siirtää putken verran vasemmalle kun valoja asentaessa huomattiin ettei ihan ollut symmetrisesti:


Tankin kannake roikkui jostain syystä tuossa lava rakennelmassa niin muutin sen runkoon kiinni:Parlocit olivat saanet lähteä abaut ensimmäisenä, tehtiin lavan reunaan "lokarit", Topi veisteli lavan törkeän painavan lankkupohjan tilalle alumiinista levyn, vähän tuli alle lisää tukiakin.Lava alkoi olemaan valmis maalarille niin joku joulun välipäivä Topi mun emännän kanssa pyyhkäsivät telalla uuden värin koppiin, näytti alkuun tosi paljon kamelin paskalta, helpotti paljon kun lisäsi vähän mustaa. Ns. takapyöräkoteloihin Topi veisteli mustasta muovilevystä suojat ettei ole akku, tankki, vinssi yms renkaan heittämää paskaa täynnä.

Mulla oli joku patoutuma tota keulaa kohtaan niin sekin lähti jossain kohtaa uusiksi:

Keulakin oli monta senttiä sivussa runkoon nähden, vähän korin kannakkeita löysälle ja taljattiin suoraan, keulan kannakkeet uusiksi. Keulasta siirtyi korinkannakkeet viitisen senttiä taaemmas.

Sopivamman muotoinen syyläri löytyi purkaamolta, jonkun tuoreemman hiluxin. Syyläri nyt alkuperäistä 10cm taaempana, vinssiä saatiin abaut vinssin verran taaemmas, veistelin järeämmän vinssipedin ja hitsasin suoraan runkoon kiinni:Lopuksi ruiskulla vähän rungon väristä maalia pintaan:

Veistelin vielä jonkinlaista risusuojaa keulalle, siihenkin ruiskulla teollisuusmaalit pintaan:

Lähestymiskulma alkaa olemaan ok:Tässä joillain ajopäivillä:


Viimeksi muokannut Bäkström : 31.05.2017 13:09
Vastaa lainaten
  #18  
Vanha 31.05.2017, 14:00
Bäkström Bäkström ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 24.01.12
Sijainti: Kouvola
Viestit: 69
Perusasetus

Sitten tuossa kaveriporukan kesken oli lähestymässä eräänlainen kilpailu, tarkoitus hommata pareittain alle 600e auto ja käydä porukalla toukokuun puolivälissä Nordkapissa.. 600e:hen täytyi kuulua auton ostohinta, mahdolliset korjaukset, katsastukset ja verorästien maksut. Me ollaan Topin kanssa ainoat maasturi ukot tässä porukassa joten eihän me millään micralla lähtä. Vähän meinasi haastavaksi muotoutua mutta lopulta myyntiin ilmestyi -95 vuoden ford explorer "vaihdelaatikko vikaisena" joka melkein osui budjettiin. Tärisevin käsin välittömästi puhelin käteen ja selvisi että vähän laiskasti meinaa automaatti vaihtaa isompaa ja neuvottelemalla osuisi budjettiimme.Pikku laatikko häikkä ei meitä haitannut ja ei muutakun kaupoille, alkuun ei meinannu lähteä käyntiin mutta akku hetkeksi aikaa irti niin ajonesto tuli taas järkiinsä.Leimaa riitti heinäkuulle joten nimet paperiin ja auto mukaan. Lisäksi kisassa oli tarkoitus että ei kerrota toisillemme minkälaisen auton tai teeman on järjestänyt, joten veimme auton työpaikalleni jemmaan ja rakenneltavaksi. Heti oli kokeiltava joustaako mihinkään, ei muuten:Kesäpyörät alle, vääntövarsien kiristys ja pidemmät riiput, rumat puskurit lähti heti:Sitten otettiin helmasta "ponttooni" veks, hommattiin 31" altsikat talvivanteille ja maalattiin levikkeet:Alkoi vähän jo näyttää joltain, sitten eräs viikonloppu tuli kaverimme Aaperi Savonlinnasta auttamaan, saatiin viikonlopussa rykäistyä todella hyvään tilanteeseen, minä metalli ukkona veistelin puskurit ja sällit hioi pohjia ja teippasi yms muita juttuja. Vinssi ja peti otettiin geestä jos siihen hommaisi paremman joskus:Alkoi näyttää jo aika hyvältä:Tummennettiin vielä lasit yms että on parempi nukkua sisällä:Patrollin katolta kadonneet valot löysivät tiensä tämän katolle, multa löytyi ajoramppia yms.

Lähdettiin kisaan tekemättä tekniikalle mitään huoltoja, laatikkokin sai luvan pelata sellaisenaan, apulaitehihna oli kanssa vähän huono ja moottori öljyistä ei ollut mitään hajua. Ainoastaan renkaat uusimme vielä ennen lähtöä torista löytyneisiin paljon tuoreempiin nankangeihin sileiden altsikoiden tilalle kun ei oikein kelistä tiedetty. Meillä oli teemana jonkinlainen metsuri/redneck/retkeilijä sekoitus, lähtöaamu:Saariselällä kaunispään huipulla:


Nordkapp:


Meillä oli oikein mukavat oltavat nukkua autossa, rakensimme n. 25cm pohjasta laverin pakun vanhasta väliseinästä, teimme siitä kaksiosaisen jotta saa helposti tehtyä takaisin 5 paikkaisen, todella kätevä kun sai tavaroita alle jemmaan, tämä Norjassa jonkin verran nordkapista alaspäin:No maisemakuvaakin:


Koko viikon ja 4000km matkan aikana ei Seikkailijan kanssa ollut minkäänlaisia ongelmia, meillä oli lista joiden tehtävistä sai lisäpisteitä, yksi oli öljyjen ja suodattimen vaihto, ne vaihtui Kilpisjärvellä erään mökin pihassa, suodatin oltiin onneksi ostettu jo etukäteen kyytiin:

Yksi yö oltiin levillä, aamulla tuli käytyä huipulla, ihan ei seikkailija päälle asti päässyt:Viimeiseksi yöksi ajelimme kalajoelle jossa meillä oli oikein terassi

Mahtava reissu oli. Todennäköisesti jätämme tämän seikkailijan meille, hyvä olla joku bensa mikä halpa pitää liikennevakuutuksissa ja lähteä makkaran paistoon kun siltä tuntuu, ja on todella hyvä ajaa kun ei ole pilattu ajo ominaisuuksia väärän kokoisilla renkailla yms korotuksilla, vakkari pelaa ja sähkösäätöiset nahkapenkit on oikein mukavat..

Tässä vielä lopuksi kuva emännän käyttiksen kanssa prisman parkkihallista, hyvin toimittaisi Ford käyttiksenkin virtaa


Viimeksi muokannut Bäkström : 31.05.2017 14:03
Vastaa lainaten
  #19  
Vanha 02.06.2017, 09:20
eseestie:n Avatar
eseestie eseestie ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+
 
Rekisteröitynyt: 14.08.12
Sijainti: Lempäälä
Viestit: 286
Perusasetus

Loistavaa tarinointia. Mitäs tuolle patukan vanhalle keulasta poistetulle "valoraudalle" tapahtuu?
__________________
http://laakinpeli.omasivu.fi/
Vastaa lainaten
  #20  
Vanha 02.06.2017, 09:45
Bäkström Bäkström ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 24.01.12
Sijainti: Kouvola
Viestit: 69
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja eseestie Näytä viesti
Loistavaa tarinointia. Mitäs tuolle patukan vanhalle keulasta poistetulle "valoraudalle" tapahtuu?
Kiitos. Se hukattiin jonkun fb myyntipalstan kautta aika nopeasti, vaikka oli suht katu-uskottava niin oli aika ohutta tavaraa ja vinssipetikin oli muistaakseni antanut periksi..

Edit: Niin olikin kiinnityspulttien reijät rungosta venähtäneet.

Viimeksi muokannut Bäkström : 03.06.2017 09:15
Vastaa lainaten
  #21  
Vanha 02.06.2017, 11:04
VaiQ:n Avatar
VaiQ VaiQ ei ole kirjautuneena
Aloittelija
 
Rekisteröitynyt: 14.03.15
Sijainti: Kouvola
Viestit: 27
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Bäkström Näytä viesti
Kiitos. Se hukattiin jonkun fb myyntipalstan kautta aika nopeasti, vaikka oli suht katu-uskottava niin oli aika ohutta tavaraa ja vinssipetikin oli muistaakseni antanut periksi..

Itse peti ei ollut antanut vaan auton runko. Näin itse asian bäkkäri muistelisin. Muttta tosiaan taisin myydä facebookin kautta vinssipuskurin heti samana iltana.
__________________
Flatbed GR
Vastaa lainaten
  #22  
Vanha 02.06.2017, 13:00
eseestie:n Avatar
eseestie eseestie ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+
 
Rekisteröitynyt: 14.08.12
Sijainti: Lempäälä
Viestit: 286
Perusasetus

Kettu kuittaa! Jatkakaa...
__________________
http://laakinpeli.omasivu.fi/
Vastaa lainaten
  #23  
Vanha 03.11.2020, 14:02
Bäkström Bäkström ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 24.01.12
Sijainti: Kouvola
Viestit: 69
Perusasetus

Vähän ollut pari vuotta tänne kirjoittelu vähissä mutta vielä gee löytyy! Tullut vähän driftinki hommiin tutustuttua, retkeily hommat edelleen silti mielessä joten pitäisi gee saada taas liikenteeseen, viimetalvena jo hitsailin luukkuja yms peltejä mutta vielä olis kabiinin takaosassa puuhaa.. Viimetalvena myöskin vaihtui moottori seuraavaan ehjään käytettyyn uudella ketjulla yms huolloilla.

Tässä muutamia kuvia viime talvelta:


Eli kaikki luukut ja lokarit on kunnossa, vielä sisälokasuojat edestä ja sitten kabiinia..

Pari päivää sitten innostuin jatkamaan kabiinin etuosaa:

Pyrin päivittelemään tänne myös mutta ig: Bakstrom seurantaan niin saattaa nähdä myös jotain

Viimeksi muokannut Bäkström : 03.11.2020 14:05
Vastaa lainaten
Vastaus


Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta)
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta
Etsi tästä viestiketjusta:

Tarkennettu haku
Näkymä

Pikalinkit

Samanlaisia viestiketjuja
Viestiketju Aloittaja Foorumi Vastauksia Viimeisin viesti
SJ413 "uuden harrastajan ensimmäinen maasturi" Joose Maasturiprojektit 12 06.04.2015 12:05
Ensimmäinen maasturi J_T_J Maasturiprojektit 48 30.10.2014 21:39
Ostettu ensimmäinen offiauto Tomppa- O/M/V Ajoneuvot 1 30.04.2013 06:46
Ensimmäinen maastoauto smos Tekniikka & Jutustelu 49 07.01.2010 08:05
Ensimmäinen ajokerta? jv Tekniikka & Jutustelu 21 13.05.2004 11:20


Sivu luotu: 19:06 (GMT +2).