Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja jnu
Ostin hongkongin 300e rosterisen kaasugrillin mökille. Kolme poltinta + keittolevy. Valurautapolttimet ja -parilat, puolet reiällistä.
Taitaa olla sama vika kaikissa kaasugrilleissä: ei riitä teho. Kyllä luukku kiinni lämpötila nousee lähes 300 asteeseen mutta kansi auki kättä pystyy pitämään pidemmän aikaa suoraan polttimen yläpuolella maksimiteholla. Keittolevy on ainoa minkä päällä ei kättä kärsi pitää. Kunnon hiiligrillissä taas kättä ei kärsi viedä lähellekään hiillosta...
Jokaiselle polttimelle kaasu kulkee irrotettavan suuttimen läpi jossa on alle millin reikä. Tuota reikää kasvattamalla, poraamalla varovasti isommaksi, saanee tehoa niin että grilli kuumenee nopeasti ja pihvejä voi pyöritellä kansi avoimenakin..?
|
Hommaat sellasen hanamallisen kaasupullon, ilman mitää paineenalentimia ni rupee pihvi paistumaan, meillä oli hyteran tallilla ja tuli grillistä metrin liekki tarvittaessa.... Tosin ton säätäminen sopivaks oli aika tarkkaa, ainaki pikkujurrissa.