![]() |
![]() |
|
Chit-Chat Tämä foorumi on tarkoitettu epämääräiseen jauhamiseen, eikä asian ole pakko liittyä suoraan offroadiin. |
![]() |
|
Työkalut | Etsi tästä viestiketjusta | Näkymä |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Mitäs merkitystä sillä kannella olisi jos sitä ei pitäisi kiinni. Sen kannen nimenomainen tarkoitus on pitää lämpö siellä grillissä eikä lämmittää ulkoilmaa.... Itse grillauksessa liha pitää paistaa nopeasti molemmin puolin jotta lihassyyt sulkeutuu kiinni ja nesteet säilyvät lihan sisällä eikä valu grillin pohjalle (kuten yleensä käy). Muistakaa että lihan pitää olla lämmintä ennen grilliin laittoa, ei jääkaapista suoraan grilliin. Lihan grillaaminen on kuin seksi... hitaasti hyvä tulee. Marinoinnisa sit se perusohje että aika tuo maun, jopa parin päivän marinointi lihalle. Loraus ananasmehua marinadiin mureuttaa lihan kuin lihan, tällöin tosin liha on pidettävä visusti kylmässä marinoinnin ajan, muutoin mehu alkaa käydä ja liha menee pilalle. Yleensä kaasugrillillä tehdään se virhe että tehoja käytetään aivan liikaa. Ei se VPK:n kansanjuhlien tynnyrigrilli jossa makkaraa kypsennetään ole sama kuin kaasugrilli jolla ruoka tehdään ja tämä ei ollut herneenjakoa VPK:n makkaragrillille, hyviä lerssejä siinäkin tulee. Kala taas on just toisin päin.. hetkessä valmista. Lihapuoli ensin kuumalla jotta saadaan pinta kiinni ja kuviot pintaan jos niitä haluaa, sitten nahkapuoli alas ja lämpöä aavistus pois ja loppukypsennys ja maustaminen. Ja ei kun syömään. Jos kokonaisen fileen (es. lohi) kypsentää niin sitten hiukka tehoja pois ja koko kypsennys suoraan nahkapuoli alaspäin suoritettuna, puolikypsä lohenfile ei kestä kääntelyä, ei edes isoilla leveillä lastoilla. Kuvion sapi tehtyä vaikka tulikuumalla ritilällä pintaan painamalla. Kasviksissa, kovat kasvikset, es. porkkana. ESIKEITTÄMINEN. Porkkana esikeitetään puolikypsäksi ja grillataan lihan kupeessa (valelu vaikka hunajavedellä) tekee säväyksen. Peruna (kokonainen) kaksinkertaisen folion sisällä ja tilkka vettä folioon ja nyytti kiinni, n 40-45 min aikaa. Ananas kokonaisena, kuoritaan ja viipaloidaan n 2 cm paksuiksi viipaleiksi ja grillaus ½teholla 3 min /puoli. Maissi esikeitettynä n. 15 min ½teholla. Ennen tarjoilua lanttaa wiskiä (ei tartte paljoa viskiä) vedellä ja valele maissit viskillä, päälle voita ja suolaa.... jep. Itsellä tuolla takapihalla on perus pallogrilli joka lämpiää puusilpulla ja hiilellä.. kunnon kaasugrilli on sellainen märkä päiväuni.. ehkä sit joskus kun oon rikas Grillauksessa, aloita klo 17 niin pääset syömään klo 19.... ![]() Ja loppuun se perusohje uusintana Liha grillataan aina lämmenneenä, ei suoraan jääkaapista grilliin tyyliin jolloin takuuna on vain kuiva lätty joka on sitkeä kuin mikä.
|
#2
|
|||
|
|||
![]()
ribseille:
Edellisenä päivänä ribsit vaikka isoon kannelliseen muoviastiaan, sinne pikkupuollo (1/3l) punaviinietikkaa, oliiviöljyä, lusikka/pari hunajaa, kokonainen valkosipuli kuorittuna (voi myös murskata, tulee enempi aromia), pippuria, suolaa (valkosipulisuolaa jos haluaa), + muita mausteita, mutta järjen kans. Simple is better, ja ananasmehua niin että lihat peittyy kokonaan, tuoretta basilikaa sekaan pilkottuna muutama lehti. Jääkaappiin vuorokaudeksi. (älä laita sokeria, se tukkii lihan huokosia, eikä osmoosin kautta tapahtuvaa lihan suolaantumista/maustumista tapahdu tehokkaasti) mureutuneet ribsit paiskataan kinkunpaistopussiin ja käytetään uunissa n. 110 astetta ja parituntia. Pussi kunnolla kiinni ja pohjalle hiukan voita ja vettä. (ei kannata laittaa alkoholia, se kuivattaa lihan). Ota liha vetäytymään, ja ota grillillä paistopinta, kuitenkin suht miedolla lämmöllä. Vedetään huiviin BBQ kastikkeen ja bissen kera. Vedetää n |
#3
|
|||
|
|||
![]()
L-200 ohjeita lukiessa tuli jo nälkä. Pitäiskö tässä vaan muuttaa grillaustottumuksia? Olen luullut että olis hyvä polttaa pinnat erittäin kuumalla pannulla ja sitten siirtää vaikka ylälauteelle kypsymään mutta ehkä se sitten onnistuu pienelläkin liekillä jos kokoajan pitää kannen kiinni.
|
#4
|
||||
|
||||
![]() Lainaus:
Lainaus:
![]() ![]() Ja juu ei ois pitännä kerrata... just tulin ulkoa muksun kanssa pihahommista ja nyt on näläkä... |
#5
|
||||
|
||||
![]()
aikoinaa iteki kuulu siihe porukkaa et ISOLLA tulella ja äkkiä mustaksi ja kuivaksi,nykyää hissunkissun paistelen ja sit ku pukkaa sitä vettä pintaa,ni avot jopa o mehukasta läskiä.
|
#6
|
|||
|
|||
![]()
L-200: puhuin todella kuumasta parilasta, en sellaisesta kuin tuolla grillillä saa. Mutta ehkä toikin riittää, tänään mennään kaverien kans mökille testaamaan lisää *lurps*
|
#7
|
|||
|
|||
![]()
Juu ja jos ei riitä grilissä potku lihojen kiinni paistamiseen, niin otapa paistinpannu sekä voita kätöseen ja hoida se sillä. Tokihan mökiltä löytyy peltinen lättypannu ja kaasupoltin... Muuten mökki ei oo mistään kotoisin...
|
#8
|
|||
|
|||
![]()
Jaa että eri vehkeet mitkä saa kuumaks? Kyllä ennemmin pistetään yhteen laitteeseen tarpeeksi säätövaraa niin että saa paistinpannua vastaavan parilan kuumaksi.
|
#9
|
||||
|
||||
![]()
Vittumoinen grillata takaapäin kun pitää kansi nostaa eteen.
Hyvät ohjeet, ainut huono puoli että tuli ihan hitonmoinen nälkä! |
#10
|
|||
|
|||
![]()
Joskus telkkarin setä sanoi että ennen makkaroiden grillausta kannattaa käyttää makkarat kiehuvassa vedessä. Pysyy kuulemma rasva sisällä. Nälkä tuli...
__________________
"Kerran luulin olevani väärässä. Erehdyin." -Oscar Wilde- Yritin epäonnistua. Onnistuin. |
#11
|
||||
|
||||
![]() Lainaus:
![]() ![]() |
#12
|
||||
|
||||
![]()
just äskettäin tuli jonku mastericheffin ohjelma ruokamyyteistä, jossa sanottiin, ettei pidä paikkaansa tuo lihan syiden kiinni paisto jotta mehut pysyis sisällä muutenhan tuo oli oikein, ja ite sorrun kumpaanki virheeseen pihvit ja seksi kuulemma liian nopeata toimintaa
![]()
__________________
hä ja kaikki kirjoitukse ovat muistin varaisia,eli ei kovin luotettavia koska yleensä en illalla muista mitä aamulla söin vai söinkö ollenkaan. Ja omituiset sanat saattaapi johtua tän noupädin kosketus näppäimistä, ku tulee näitä harha/viereisiä kirjaimia |
#13
|
|||
|
|||
![]() Hauduttamiseen on pata, ja grillaamiseen grilli
Kyllä tuo nopea/suurella lämmöllä tapahtuva "pinnan kiinniotto" tarkoittaa juurikin sitä, että lihas nesteet ei niin helposti pääse läpi k.o grillauspinnasta.
Ja sitten se toinen puoli; sekin pitäisi "ottaa kiinni", ja kypsentää pihvi valmiiksi, ainakin nuo ohuet. Itse pyörittelen noita pihvejä vaihtelevalla tapaan; Kun on hyvä kastike lisukkeilla, niin ylikypsä, kuiva pihvi on paikallaan. Ja jos haluan puolikypsää pihviä, niin grilli, joko tuo nestekaasu-, tai tuo koivuhaloilla toimiva; on vaan osa totuutta: joko grilliin lämmintä lihaa, taikka sitten jälkikypsennys uunissa... p.s pitkään ollut hankintalistalla pihvihaarukka, missä on piikin nokassa lämpömittari... Ja aika hyvin otti "tuulta" wanha topiikki. |
#14
|
||||
|
||||
![]()
Tohon paineenalennin, niin alkaa kaasu kulkemaan...
__________________
RUMARACING Esla T4 |
#15
|
|||
|
|||
![]()
Mä olen varsin ahkera kaasugrillin käyttäjä ja omat grillausvälineet on muilta saatuja ja parhaat päivänsä nähneitä alumiinikuorisia.
Itse olen kaivannut paremmin toimivaa tehon säätöä kun vakiona näistä ei saa tarpeeksi kuumuutta irti, jota varsinkin kylmemmillä ilmoilla tarvii. Yhtenä vaihtoehtona mietin pitäisikö itse rakentaa poltin osa ja laittaa sinne menemään tarpeeksi kaasua? Rupeaa meinaan alkuperäset olee heikossa hapessa. Minun mielestä paras grilli on sellanen, jonka saa helposti mukaan ja kuitenkin niin iso, että pääle voi laittaa kätevästi vaihtoehtoisesti wokkipannun. Kun paistaa pihvit eka kuumassa ilman pannua ja jatkaa ruoan laittoa wokkipannulla, saa monipuolisen ruoan laitto välineen, jossa lopuksi on kaikki valmiina yhdellä tarjottimella. |