Offipalsta.COM  

Palaa takaisin   Offipalsta.COM > Off-Road > Chit-Chat

Chit-Chat Tämä foorumi on tarkoitettu epämääräiseen jauhamiseen, eikä asian ole pakko liittyä suoraan offroadiin.

Vastaus
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta Näkymä
  #301  
Vanha 21.12.2021, 18:56
wikke:n Avatar
wikke wikke on kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 06.04.07
Sijainti: Kupolin alla.
Viestit: 3.843
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja tekniikkamies Näytä viesti
Melkeen fiksumpi olis rajoittaa liikkumista yli 30 pakkasilla muillakin niin et vain välttämätön ammattiajo jää.
Tämähän toimisikin näppärästi... liikkumisen tarve muillakin (työmatkat) aloilla kuin vain ammattiliikenne.
__________________
On epäoptimaalista yrittää elää optimaalisesti epäoptimaalisessa maailmassa.
Vastaa lainaten
  #302  
Vanha 21.12.2021, 19:53
tekniikkamies tekniikkamies ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 23.11.11
Sijainti: Päijät-Häme
Viestit: 2.945
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja wikke Näytä viesti
Tämähän toimisikin näppärästi... liikkumisen tarve muillakin (työmatkat) aloilla kuin vain ammattiliikenne.
Näin koronan aikaan on vihdoinkin toteutunut, ettei joka hommassa ole pääasia mennä aamulla johonkin. Joskus vein koululaisia kouluun ja pitäisin fiksuna jos yhteiskunnassa on myös jonkinlaisia keliolosuhderajoja vaikka niin, että helpotetaan ensin aikataulua.

Tarkoitin sellaista liikennettä, joka on tavanomaista tärkeämpää hoitaa ajallaan. Tilataksilla yli 30 pakkasta tuntui jo kylmältä olosuhteelta ja jos on koko aika ajossa, pelaa paremmin kuin vähemmän ammattimainen auto, joka ei käy yhtä pitkiä jaksoja.

Nuorena tuli pikkutiellä ajettua oma auto yöllä pakkasessa hiljaa ojaan. Saikin kävellä jonkin matkaa, että pääsi soittamaan kyytiä kotiin.

Nykyiset digivehkeet voisi opastaa ihmisiä, että ihan joka kelillä ei lähdetä liikenteeseen. Jossain oli uutisointia kun rekat oli jumissa moottoritiellä ja siellä samassa samassa sähköautot.
Vastaa lainaten
  #303  
Vanha 09.01.2022, 23:08
Kaitsu67:n Avatar
Kaitsu67 Kaitsu67 ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 08.07.04
Sijainti: Nurmijärvi, Finland.
Viestit: 5.214
Blog Entries: 5
Perusasetus

https://www.is.fi/autot/art-2000008504327.html

Hyviä talviautoja, kuin Suomeen tehty
__________________
----------------------------------------
If it works, tear it apart and find out why!
http://www.roverfriends.fi/


3 Amigos-never travel alone
Vastaa lainaten
  #304  
Vanha 12.01.2022, 10:28
siffo siffo ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 31.03.09
Sijainti: Sipoo
Viestit: 60
Perusasetus

Asentaa diesel Eberin niin rupee pysymään lämpimänä
Poltto-öljy on halpaa eikä sitä mene paljon lämmitykseen, bonuksena voi käyttää koko akun kapasiteetin matkan tekoon eikä sitä mene auton lämmitykseen.
Vastaa lainaten
  #305  
Vanha 12.01.2022, 13:07
Sumsar Sumsar ei ole kirjautuneena
Konkari+
 
Rekisteröitynyt: 18.04.16
Sijainti: Kempele, Suomi
Viestit: 698
Perusasetus

Tai säilytä lämpimässä tallissa (koska kaikillahan on tähän mahdollisuus)

https://www.is.fi/autot/art-2000008531106.html

”Suosittelemme akun lataamista joka ilta täyteen, jolloin akku on valmiina, kun lähdet ajoon aamun pakkasessa. Akku, jonka teho ja lämpötila on alhainen, vaikuttaa negatiivisesti jäljellä olevaan toimintamatkaan. Pysäköi autosi siis lämpimään kylmillä ilmoilla niin usein kuin mahdollista, jolloin akun lämpötila saadaan nousemaan”.
Vastaa lainaten
  #306  
Vanha 12.01.2022, 14:24
JasuT:n Avatar
JasuT JasuT on kirjautuneena
Aktiivijäsen+++
 
Rekisteröitynyt: 28.10.17
Sijainti: Korpilahti
Viestit: 481
Perusasetus

^Kätevästi siirtyy autoilun kuluja asumisen kuluiksi...

Eiku, tallin lämmitys, sehän on muutenkin jo lämmin, ja sähkö tulee töpselistä. Miten pääsi unohtumaan...
Vastaa lainaten
  #307  
Vanha 14.01.2022, 09:40
Nerd-O Nerd-O ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 13.05.03
Sijainti: Kusinen pk-seutu
Viestit: 8.846
Perusasetus

En nyt jaksanut noita kaikkia sivuja selailla. Mutta mä vaihdoin mun paskan sähkökinnerin toiseen sähkökinneriin, joka on suunniteltu pikkusen paremmin.

Eli alunperin oli VW Up, joka siis on suunniteltu alunperin polttomoottorille, mihin VW sit on tunkenut sähkötekniikan. Hyvää tuossa oli se vanhan aikaisuus. Ei mitään hemmetin hipaisunäppäimiä ja vanha kunnon keppi mistä laitetaan automaatin vaihde silmään. Mut haittoja oli sitten melkoisesti. Se otti todella surkeasti sähköä vastaan ja talvella vielä surkeammin. Aina oli sellainen latausahdistus, mistä löytyy laturia kun taas se saatanan akku on tyhjä. Talvella sillä pääsi n.100km ja kesällä n.300km. Tuokaan ei olisi ongelma jos se ottaisi kunnolla sähköä vastaan, mut eih. Edes kesällä se ei ota kunnolla sähköä vastaan. Talvella siitä myös loppui lämmitysteho. Vahva veikkaus tuon liittyvän siihen kun siellä sisällä paistaa peltipinta. Sitä ei ole verhoiltu millään. Minkä myötä se hohkas aika huolella kylmää aina kun oli pakkasta. -10 kun ylittyi niin piti ajella hanskat kädessä kun näpit jäätyi muutoin. Eikä se auta kun keulalla on syyläri, missä ymmärtääkseni kiertää samat nesteet kuin ohjaamossa. Minkä ihmeen takia se pitää keulalla käydä jäähtymässä?? Sitten ne VW lukuisat softa bugit.. Hitto niiden kanssa meni hermo. VW ei todellakaan osaa tehdä softaa. Etäkäyttösoftakin oli suurimmaksi osaksi aina pois käytöstä kun se ohjelma ei vaan toimi. Sit se oli tooooooooodella hidas käyttää.

Nyt alla on BMW i3 94ah Rex. Vaikka tuo on vuosimallia 2016 niin se oli kalliimpi kuin up. Tosin tuo auto on uutena maksanut yli 50ke, joten ei se pahan hintainen enää ole. En tiedä kuka ostaa noin pienen auton tuohon hintaan, mut joku on ostanut. Bimmerissä asiat on pikkusen paremmin kuin upissa. Nimittäin se on alunperin suunniteltu sähköautoksi. Tuossa tiistaina oli -25. Ei mitään ongelmaa lämpiämisen suhteen. Aamulla kun lähti ajeleen niin 10min aikaisemmin aktivoin esilämmityksen. Autoon mennessä se oli mukavan lämmin. Tuon voi ihan etänä tehdä, kuten upissa. Ainut, että bimmellä tuo softa aukeaa melkein heti ja käskyt menee autolle melkein heti. Vielä ei ole ollut ongelmaa softan kanssa. Tuolla ei kauheasti sen pidemmälle ajella kuin upillakaan. Mutta tuo ottaa huomattavasti paremmin sähköä vastaan. Mökillä se 3 tunnissa latas akun melko tyhjästä täyteen. Tampereelta kun lähti ajeleen kohti pk-seutua niin akussa oli 60% virtaa ja se ilmoitti rangeksi 90km. Ei muuta kuin matkaan. Motarin alussa aktivoin autosta löytyvän REX ominaisuuden. Joka on siis Range Extender. Tuo on melkein 5000e lisävaruste ollut muinoin ja se tuo autoon 600cc kaksi pyttyisen polttomoottorin, jonka ainut tehtävä on lataa akkua. Sen kaverina on sitten 9 litran bensasäiliö. Mutta tuo ominaisuus kun aktivoitiin, cruise oli koko matkan 100 määritetty. Rexin bensa loppui myllykukon kohdalla. Akussa oli silloin kapasiteettia 55% (syö siis hieman akkua 100 vauhti enemmän mitä rex tuottaa) ja rangea oli reilu 80km. Siitä hurautin Konalan s-marketin pihaan. Pikalaturi kiinni 10min ajaksi ja siinä saatiin 8kwh virtaa. Nyt rangea oli yli 110km. Hyvin pärjäs taas. Samalla kävin abc:lla vetään tankin täyteen bensaa niin se pelastaa taas kun tulee latausahdistus.

Mut tuollaisia noi kaikki sähköautot pitäs olla. Kaverina tuollainen REX ominaisuus niin ei tule minkäänlaista latausahdistusta. Tuolla teoriassa voisi lähteä vaikka lappiin ajeleen. 10-litran kannu bensaa messiin ja 100km välein tankkaus. Se on nopea homma.

Sitten mitä tulee tuohon sähköhintaan mitä jengi itkee tuolla. Pitääkö olla niin tampio, että ottaa jotain pörssisähköä. Voi voi kun sen hinta voi muuttua. Se on ihan oma valinta jos ottaa sen riskin hinnan noususta. Itse tein kesällä 2v sähkösopparin. Ei vituta yhtään maksaa yösähköstä sitä 0,038€/kwh tai päiväsähköstä sitä 0,05€/kwh. On niin edullista ladata sähköautoa yön aikana akku täyteen. Ei ole paljon jaksanut enää lidliltäkään ilmaista sähköä hakea kun se on niin helppo himassa vaan tökkää laturiin kiinni yöksi. Eikä mua kyllä kesällä haittaa uutiset missä sähkönhinta on romahtanut. Silti latailisin himassa samanlailla kuin ennenkin.
Vastaa lainaten
  #308  
Vanha 26.01.2022, 10:24
Kaitsu67:n Avatar
Kaitsu67 Kaitsu67 ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 08.07.04
Sijainti: Nurmijärvi, Finland.
Viestit: 5.214
Blog Entries: 5
Perusasetus

Tollanen sivu osu silmään jostain mainoksesta vaikka ihan muuta kattelin.

Tuolta sais varmaan konversio-osia jos joku innostuu sähköä laittamaan perinteisen tilalle johonkin härveliin....on moottoria ja vaihteistoja ym.

https://cascadiamotion.com/productli...EaAmtMEALw_wcB
__________________
----------------------------------------
If it works, tear it apart and find out why!
http://www.roverfriends.fi/


3 Amigos-never travel alone
Vastaa lainaten
  #309  
Vanha 23.02.2022, 10:28
JasuT:n Avatar
JasuT JasuT on kirjautuneena
Aktiivijäsen+++
 
Rekisteröitynyt: 28.10.17
Sijainti: Korpilahti
Viestit: 481
Perusasetus


Meinasi olla hupaisan näköinen tuo paneeli, sopivasti kun höttölunta sateli sen päälle. Selkeästi näki että erillisistä ruuduista on tuokin tehty, ja ruutujen välillä on ilmeisesti sähköisiä eroja kun osasta on sulanut lumi enemmän kuin toisista...

Yllättävän hyvin tekee kyllä sähköä tuokin, ja hyvin tuollakin tulee esille se ettei kummoista varjoa tarvitse kun tuotto romahtaa. Testattiin tuota, laittamalla varjoksi millon mitäkin, jopa ohut naru riitti pudottamaan tehot alle sadasosaan, kun meni koko paneelin yli, ja selkeästi tuossa on neljä erillistä sarjaan kytkettyä ryhmää jotka ovat kytketty rinnan. Yhtä ryhmää kerrallaan varjostamalla sai "hallitusti" pudotettua neljänneksen kerrallaan tehoista...

"Hyötykäytössä" tuokin, toimittaa ylläpitolaturin virkaa yhdelle 90-lukuiselle tietokoneilla lastatulle autolle...
Vastaa lainaten
  #310  
Vanha 03.04.2022, 06:43
Hessu888:n Avatar
Hessu888 Hessu888 ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 14.10.07
Sijainti: Finland
Viestit: 2.891
Perusasetus

Ei ole helppoa Teslan omistajilla: https://www.iltalehti.fi/sahkoautot/...2-00ca6f3c6b9d
__________________
An nescis, quantilla prudentia mundus regatur
Vastaa lainaten
  #311  
Vanha 03.04.2022, 09:13
tekniikkamies tekniikkamies ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 23.11.11
Sijainti: Päijät-Häme
Viestit: 2.945
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Hessu888 Näytä viesti
Sähköautoilussa ei ole vielä itse päässyt eteenpäin. Mikähän maksaa, ettei perus käyttöpickuppeja saa vielä sähköllä? Tosin dieselilläkin niitä on kehitetty ihan kuin ajot suuntautuisi joka päivä Kulosaaren Casinolle, oopperaan ja golfkentälle. Oli mukava jos niitä tehtäisiin perus työkalu malleja.

Tänä keväänä on eniten ollut päänvaivaa rakentaessa puusta kaksikerroksista aurinkopaneelitelinettä, johon on tarkoitus jäädä helppo laajennusmahdollisuus kolmannelle kerrokselle. Olen yrittänyt valita edullisia mutta kestäviä materiaaleja. Sivuttaistueksi ja painoksi tuli kuorittuna kuusi ja mänty, jotka on tarkoitus jäädä paneelien suojaan niin ettei lahoa. Niiden alla on suodatinkankaan päällä pätkittyä sähköpylvästä. Aurinko on viimepäivinä porottanut kunnolla.
Vastaa lainaten
  #312  
Vanha 03.04.2022, 09:47
Kaitsu67:n Avatar
Kaitsu67 Kaitsu67 ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 08.07.04
Sijainti: Nurmijärvi, Finland.
Viestit: 5.214
Blog Entries: 5
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Hessu888 Näytä viesti

"Kuluvana talvena Tesla Model 3:ssa ja Model Y:ssä ilmenneet lämmityslaiteongelmat ovat kärjistäneet tilannetta. Pakkastalvena perusmallin lämmitys lakkasi kokonaan toimimasta, ja igluiksi muuttuneet autot jouduttiin hinaamaan organisaation kahden Suomessa toimivan merkkikorjaamon pihoihin."

hyviä kesäautoja, vähän vaan kalliita
__________________
----------------------------------------
If it works, tear it apart and find out why!
http://www.roverfriends.fi/


3 Amigos-never travel alone
Vastaa lainaten
  #313  
Vanha 03.04.2022, 11:01
HJ60_Jussi HJ60_Jussi ei ole kirjautuneena
Konkari++
 
Rekisteröitynyt: 05.01.06
Sijainti: Haukipudas
Viestit: 841
Perusasetus

Rupes mersun nox / adblue ongelmat olemaan liikaa mielessä niin vaihdoin sen BMW i3 94Ah REx 2018 malliin. Pörssisähköllä olen tuota lataillut ja bensamoottoriin ei oo tarvinnut vielä turvautua. Näköjään kuukaudessa tulee noin 1500km ajettua. Tässä on semmoinen latauksen ajoitus ominaisuus jolla saa yöaikaan ladattua halvemmalla. Talossa on aurinkopaneeleja ja lisää voidaan ostaa mutta kun tuo auto on päivällä työpaikalla niin tuotakaan ei voi hyödyntää mitenkään järkevästi. Se tuntinetotus pitäs olla vuorokausi tasolla niin heti ostaisin reilusti paneeleja lisää.
Vastaa lainaten
  #314  
Vanha 03.04.2022, 12:26
Hessu888:n Avatar
Hessu888 Hessu888 ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 14.10.07
Sijainti: Finland
Viestit: 2.891
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja tekniikkamies Näytä viesti
Sähköautoilussa ei ole vielä itse päässyt eteenpäin. Mikähän maksaa, ettei perus käyttöpickuppeja saa vielä sähköllä? Tosin dieselilläkin niitä on kehitetty ihan kuin ajot suuntautuisi joka päivä Kulosaaren Casinolle, oopperaan ja golfkentälle. Oli mukava jos niitä tehtäisiin perus työkalu malleja.

Tänä keväänä on eniten ollut päänvaivaa rakentaessa puusta kaksikerroksista aurinkopaneelitelinettä, johon on tarkoitus jäädä helppo laajennusmahdollisuus kolmannelle kerrokselle. Olen yrittänyt valita edullisia mutta kestäviä materiaaleja. Sivuttaistueksi ja painoksi tuli kuorittuna kuusi ja mänty, jotka on tarkoitus jäädä paneelien suojaan niin ettei lahoa. Niiden alla on suodatinkankaan päällä pätkittyä sähköpylvästä. Aurinko on viimepäivinä porottanut kunnolla.
Tämä on ainakin Ausseissa katukäyttöön rekattavissa oleva sähköpickup https://www.zeroautomotive.com.au/zed70/

Ja sit tää hienohelmojen malli https://rivian.com/

Hummerilta löytyy https://www.gmc.com/electric/hummer-ev

Ja Ford F150 saa myös sähköisenä
__________________
An nescis, quantilla prudentia mundus regatur

Viimeksi muokannut Hessu888 : 03.04.2022 13:17
Vastaa lainaten
  #315  
Vanha 03.04.2022, 12:43
Palex:n Avatar
Palex Palex ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 04.07.05
Sijainti: Lahti
Viestit: 3.216
Perusasetus

Ainoa sähköauto minkä voisin itselleni kelpuuttaa, olisi joku vanha auto sähkökonversiolla, missä olisi niin vähän sähköälyä kuin vain mahdollista. Ei ole mitään mielenkiintoa näihin uusiin tietokonehärveleihin.
__________________
-Pauli-
Vastaa lainaten
  #316  
Vanha 03.04.2022, 13:58
Hessu888:n Avatar
Hessu888 Hessu888 ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 14.10.07
Sijainti: Finland
Viestit: 2.891
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Palex Näytä viesti
Ainoa sähköauto minkä voisin itselleni kelpuuttaa, olisi joku vanha auto sähkökonversiolla, missä olisi niin vähän sähköälyä kuin vain mahdollista. Ei ole mitään mielenkiintoa näihin uusiin tietokonehärveleihin.
Tässä ois perinteisempää mallia tarjolla https://www.nettiauto.com/elcat/cityvan-200/12788867
__________________
An nescis, quantilla prudentia mundus regatur
Vastaa lainaten
  #317  
Vanha 03.04.2022, 17:21
tekniikkamies tekniikkamies ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 23.11.11
Sijainti: Päijät-Häme
Viestit: 2.945
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Hessu888 Näytä viesti
Tämä on ainakin Ausseissa katukäyttöön rekattavissa oleva sähköpickup https://www.zeroautomotive.com.au/zed70/

Ja sit tää hienohelmojen malli https://rivian.com/

Hummerilta löytyy https://www.gmc.com/electric/hummer-ev

Ja Ford F150 saa myös sähköisenä
Toyota on suosikkini. Veikkaan et noi on Suomessa liian kalliita.

Tulee halvemmaksi laittaa kraka kaulaan kuin hienostella autoilla. Ennen herroilla oli keppi ja hieno hattu. Yllättävän harvoin on hienostelutehtäviä.
Vastaa lainaten
  #318  
Vanha 03.04.2022, 19:49
Hessu888:n Avatar
Hessu888 Hessu888 ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 14.10.07
Sijainti: Finland
Viestit: 2.891
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja tekniikkamies Näytä viesti
Toyota on suosikkini. Veikkaan et noi on Suomessa liian kalliita.

Tulee halvemmaksi laittaa kraka kaulaan kuin hienostella autoilla. Ennen herroilla oli keppi ja hieno hattu. Yllättävän harvoin on hienostelutehtäviä.
Jaa-a uus dieselcruiseri taitaa maksaa Suomessa 150ke kun ruksaa vähän varusteita (perusmalli 100ke näköjään) ja tosta sähköcruiserista ei mene autoveroa, joten saattais olla halvempi kuin se, mutta kallis kyllä autoksi.
__________________
An nescis, quantilla prudentia mundus regatur
Vastaa lainaten
  #319  
Vanha 03.04.2022, 20:10
tekniikkamies tekniikkamies ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 23.11.11
Sijainti: Päijät-Häme
Viestit: 2.945
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Hessu888 Näytä viesti
Jaa-a uus dieselcruiseri taitaa maksaa Suomessa 150ke kun ruksaa vähän varusteita (perusmalli 100ke näköjään) ja tosta sähköcruiserista ei mene autoveroa, joten saattais olla halvempi kuin se, mutta kallis kyllä autoksi.
Ei tunnu järkevältä noin kalliit autot. Vertailun vuoksi koeajoin autoliikkeessä joku päälle 5000 euroa maksanutta Mitsubishi Pajero 3,2 did. Siinä oli vikaa mm. nelivedossa. Päältäpäin kaukaa näytti melkeen hienolta vaik ruostetta pukkasi.

Autoissa meinaa pääoman korko ja arvon aleneminen raksuttaa epäedukkaaseen suuntaan omistajan kannalta. En tiedä onko ruvettava katselemaan uusia halpamalleja sähköisten joukosta. Nissan Leaf oli pienemmällä akulla jollain lailla järkevän oloinen.

Mielenkiintoinen uutinen, auto, jossa on runsaasti aurinkokennoja:
https://yle.fi/uutiset/3-12391626

Viimeksi muokannut tekniikkamies : 05.04.2022 18:02
Vastaa lainaten
  #320  
Vanha 06.04.2022, 18:11
Hessu888:n Avatar
Hessu888 Hessu888 ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 14.10.07
Sijainti: Finland
Viestit: 2.891
Perusasetus

Kävin "simuloimassa" Carunan Virtane-palvelussa aurinkopaneelien määrää ja laskemassa takaisinmaksuaikoja. Oli positiivinen yllätys miten se osasi laskea karttatiedoista katon neliöt, auringon suunnat ja ennustaa vuosittaiset kulutussäästöt kun siellä Carunassa on käytössä talon tarkat toteutuneet kulutustiedot. Päätin siis pyytää sivuston kautta parit tarjoukset mm. Solarwind by Janneniskalta.

Scanofficelta pitää pyytää kans tarjoukset, mutta onko joku saanut jo selville miten se niiden kautta hankittavissa oleva verkkoakku oikein toimii? Sivustolla ei ole juuri asiasta kerrottu.
__________________
An nescis, quantilla prudentia mundus regatur
Vastaa lainaten
  #321  
Vanha 06.04.2022, 19:35
tekniikkamies tekniikkamies ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 23.11.11
Sijainti: Päijät-Häme
Viestit: 2.945
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Hessu888 Näytä viesti
Kävin "simuloimassa" Carunan Virtane-palvelussa aurinkopaneelien määrää ja laskemassa takaisinmaksuaikoja. Oli positiivinen yllätys miten se osasi laskea karttatiedoista katon neliöt, auringon suunnat ja ennustaa vuosittaiset kulutussäästöt kun siellä Carunassa on käytössä talon tarkat toteutuneet kulutustiedot. Päätin siis pyytää sivuston kautta parit tarjoukset mm. Solarwind by Janneniskalta.

Scanofficelta pitää pyytää kans tarjoukset, mutta onko joku saanut jo selville miten se niiden kautta hankittavissa oleva verkkoakku oikein toimii? Sivustolla ei ole juuri asiasta kerrottu.
Olen karkeasti laskenut järjestelmän hintaa ja onko se missään järkevässä suhteessa kiinteistön arvoon. Muuten lähden liikkeelle enemmän tekniikan näkökulmasta ja jostain on kiinteistön energian tultava. Tuuminut näin jos hyviä aurinkoenergiaan ja lämpöpumppuihin liittyviä kehitysideoita ei tule mieleen, kehitän puulämmitystä.

Suhtaudun varauksella verkkoakkuideoihin koska firmat haluaa kuitenkin tienata. En laskisi sen varaan. Riittävästi tehoa ja monipuolisuutta paneelisijoitteluun, jotta hyötyä tulee mahdollisimman monessa tilanteessa. Kaikki paneelit ei ole pakko olla verkkoinvertterin paneeleita, vaan vaikka vesivaraajaan suoraan kytkettyjä. Niistä voi rakentaa vaikka autokatoksen.

Kun kehittää jotain, keksii lisää uusia ideoita, joista aikaisemmista kokemuksista on apu.
Vastaa lainaten
  #322  
Vanha 06.04.2022, 20:55
Hessu888:n Avatar
Hessu888 Hessu888 ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 14.10.07
Sijainti: Finland
Viestit: 2.891
Perusasetus

5-6kW setti maksaa asennettuna n. 6000e ja siitä saa vähän takas kotitalousvähennyksellä. Sellasen takasinmaksuaika miehekkäät 19 vuotta. Sitä isommilla seteillä aika vaan kasvaa koska keväällä-syksyllä ei kulutusta ole meillä enempää ja verkkoon myyminen ei ole nykyisin järkevää. Sähkärikaveri kun laitto paneelit, niin se tasas kaikkien vaiheiden kulutukset, jotta sai maksimihyödyn. Se on suht helppo homma ja varmasti kandee paneelien kanssa tehdä.

Talven kulutuksen pienentäminen olisi siis kokonaisuutta ajatellen pakko kuitenkin tehdä. No ens vuodeks ois 2 uutta ilppiä kun vanhat hyyty viime talvena. Sit vois vetää puhallusekovillaa talon ja tallin yläpohjiin parikyt senttiä lisää ja pitää selvittää laittaisko toisen takan vielä kun sille on paikka ollut aikanaan.
__________________
An nescis, quantilla prudentia mundus regatur
Vastaa lainaten
  #323  
Vanha 07.04.2022, 07:52
tekniikkamies tekniikkamies ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 23.11.11
Sijainti: Päijät-Häme
Viestit: 2.945
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Hessu888 Näytä viesti
5-6kW setti maksaa asennettuna n. 6000e ja siitä saa vähän takas kotitalousvähennyksellä. Sellasen takasinmaksuaika miehekkäät 19 vuotta. Sitä isommilla seteillä aika vaan kasvaa koska keväällä-syksyllä ei kulutusta ole meillä enempää ja verkkoon myyminen ei ole nykyisin järkevää. Sähkärikaveri kun laitto paneelit, niin se tasas kaikkien vaiheiden kulutukset, jotta sai maksimihyödyn. Se on suht helppo homma ja varmasti kandee paneelien kanssa tehdä.

Talven kulutuksen pienentäminen olisi siis kokonaisuutta ajatellen pakko kuitenkin tehdä. No ens vuodeks ois 2 uutta ilppiä kun vanhat hyyty viime talvena. Sit vois vetää puhallusekovillaa talon ja tallin yläpohjiin parikyt senttiä lisää ja pitää selvittää laittaisko toisen takan vielä kun sille on paikka ollut aikanaan.
Tääl kiinteistöllä missä on touhuja aloitellut tilanne oli sellainen, että vain pikkumökissä oli lämmitys patterein, isommassa varaava takka. Melkeen kuin puhdas pöytä, johon keksiä uusi idea. Kaveri kertoi tilanneensa avaimet käteen aurinkosetin jollain n. 10000 eurolla.

Ajattelen verkkoon myymisen käyttäytyvän siihen tapaan, että parhaimmillaan sähkön myyntifirmasta ei tule laskua. Siirtolasku pienenee lukuunottamatta marras-tammikuuta.

Tulee ajankohtia, jolloin on halpaa sähköä ja voi harkita myös pörssisähkösopimusta. Puulämmityksen käyttö ei ole niin uuvuttavaa koska voi aurinkosysteemin takia pitää siitä lomaa.

Muutkaan nykyaikaiset vaihtoehdot ei ole ilmaisia ja aurinkotouhu on vain yksi osa järjestelmää.
Vastaa lainaten
  #324  
Vanha 07.04.2022, 14:18
jli jli ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+++
 
Rekisteröitynyt: 23.09.19
Sijainti: Keski-Suomi
Viestit: 468
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Hessu888 Näytä viesti
5-6kW setti maksaa asennettuna n. 6000e ja siitä saa vähän takas kotitalousvähennyksellä. Sellasen takasinmaksuaika miehekkäät 19 vuotta. Sitä isommilla seteillä aika vaan kasvaa koska keväällä-syksyllä ei kulutusta ole meillä enempää ja verkkoon myyminen ei ole nykyisin järkevää. Sähkärikaveri kun laitto paneelit, niin se tasas kaikkien vaiheiden kulutukset, jotta sai maksimihyödyn. Se on suht helppo homma ja varmasti kandee paneelien kanssa tehdä.

Talven kulutuksen pienentäminen olisi siis kokonaisuutta ajatellen pakko kuitenkin tehdä. No ens vuodeks ois 2 uutta ilppiä kun vanhat hyyty viime talvena. Sit vois vetää puhallusekovillaa talon ja tallin yläpohjiin parikyt senttiä lisää ja pitää selvittää laittaisko toisen takan vielä kun sille on paikka ollut aikanaan.
Alkaa olla sähköt sellaisissa hinnoissa, että takaisinmaksuaika lyhenee. Kehtaavat kaupitella jotain 13 c/kWh kiinteää sopimusta, mikä tekisi siirtomaksun ja sähköveron kanssa jo 20.2 c/kWh (pelkkä muuttuva kustannus ilman kuukausimaksuja).
Jos saa käytettyä paneelin 4500 kWh vuodessa, tulisi säästöä 909 euroa vuodessa, eli 15% tuotto tai vajaan 7 vuoden takaisinmaksu.
Riippuu tietenkin vaikka mistä, mutta itse en usko sähkön tällä menolla halventuvan. Koska se ei ole halpaa edes nyt, kun Venäjältä ostetaan halpaa sähköä, kivihiiltä, öljyä ja kaasua. Miten se siis voisi olla halpaa noista luopumisen jälkeen.
Vastaa lainaten
  #325  
Vanha 07.04.2022, 17:52
Hessu888:n Avatar
Hessu888 Hessu888 ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 14.10.07
Sijainti: Finland
Viestit: 2.891
Perusasetus

Vaikea se on uskoa, että sähkön hinnat laskisi, vaikkakin joku vaikutus luulisi Olkiluoto 3:lla olevan.

Kyllä mä luulen, että ne paneelit tulee laitettua. Jos sähkön hinta jatkossa nousee ja aurinkosähköjärjestelmien hintakin todennäköisesti nousee, niin nyt olisi näin ajateltuna oikea aika investoinnille.

Eilen tutkin mielenkiinnosta saksassa yleisessä käytössä olevia lämminvesivaraajia (käyttövesi) joihin on integroitu oma pieni ilppi. Ilppi ottaa sisältä ilman ja viilentää pari astetta sisälämpöä. Suomessa en ole kuullut sellaisia myytävän. Jos paneelit laittaa, niin kesällä siitä ei taloudellista hyötyä tulisi, mutta talvella käyttövesi lämpiäisi edullisesti ja vaikka se viilentää sisäilmaa, niin kai se taloudellisempaa on ilpillä sitä sisäilmaa normitasolle lämmittää kuin lämmittää vastuksella käyttövettä, vai mitä olette mieltä?
__________________
An nescis, quantilla prudentia mundus regatur
Vastaa lainaten
Vastaus


Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta)
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta
Etsi tästä viestiketjusta:

Tarkennettu haku
Näkymä

Pikalinkit

Samanlaisia viestiketjuja
Viestiketju Aloittaja Foorumi Vastauksia Viimeisin viesti
Aurinkosähkö tietäjiä? SptV Chit-Chat 45 28.08.2018 14:22
kellojen siirron ihanuus 0ltzi Chit-Chat 46 07.07.2018 12:51
Ulkona huoltamisen ihanuus GeneralJ Tekniikka & Jutustelu 31 07.12.2015 00:11
Forum-keskustelun ihanuus petris This And That 1 11.03.2003 15:27


Sivu luotu: 07:46 (GMT +2).