Offipalsta.COM  

Palaa takaisin   Offipalsta.COM > Off-Road > Chit-Chat
Rekisteröidy Offiblogit Yhteisö Kalenteri Viestit tänään Haku

Chit-Chat Tämä foorumi on tarkoitettu epämääräiseen jauhamiseen, eikä asian ole pakko liittyä suoraan offroadiin.

 
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta Näkymä
  #3  
Vanha 20.01.2020, 11:20
tekniikkamies tekniikkamies ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 23.11.11
Sijainti: Päijät-Häme
Viestit: 3.004
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja JiiPee Näytä viesti
https://www.victronenergy.fi/upload/...0-70-GX-FI.pdf

Siinä ainakin mainitaan, että:

"tai käyttää energiaa sähköverkosta tilanteissa, joissa aurinkopaneelien tuottama
teho ei riitä
. Sähkökatkon tapauksessa EasySolar-II GX katkaisee liitännän sähköverkkoon ja jatkaa kuormien syöttöä itsenäisesti.
"

Vähän ympäripyöreästi sen sähköverkkoon liittyvistä ominaisuuksista ja mahdollisuuksista on lyhyessä prosyyrissä kerrottu, mm. käyttääkö se verkkosähköä tasasuunnattuna invertterin syöttämiseen (paaneelista saadun virran lisänä) vai vaihtaako kokonaan AC-puolen ohitukselle siinä tilanteessa, että paneelien/akuston teho ei riitä. Mutta eiköhän niitä saa kysymällä maahantuojalta jne. selville.

Akuston korkeampi jännite tekee invertterin toteuttamisesta helpompaa ja kaapelointikin käy ohuemmilla. Jos ei ole tarvetta 12 VDC käytölle, vaan kaikki kulutus otetaan kuitenkin invertterillä, niin 24 tai 48 volttiin kannattaa suunnitelmat säätää. Pieneen tehontarpeeseen saa 12 V sitten tehtyä kuitenkin tarvittaessa aika hyvällä hyötysuhteella DC-DC-muuntimella akuston 24 tai 48 voltista.

Oletko tutkinut, miten invertterien ja lataussäädinten hinta/teho-suhde muuttuu, kun DC-puolen jännite nousee 12-24-48?
Ennestään on käytös 3 kpl 100/50 mppt:tä. Tuossa yhdistelmälaitteessa 70 ampeeria maksimi latausteho, mutta hyvä puoli se, että tykkää 250 voltin paneelijännitteestä. Korkeampi jännite tarkoittaa, että sitä voisi jatkossa tyrkyttää kolmivaiheverkkovirtainvertterille. Ennestään totesin, että tasavirta käy varaajan vastukseen muttei suoraan termariin.

Säätimien puolesta yhteenlaskettu ampeeri kapasiteetti olisi siis 220. 24 voltilla 5280 wattia ja jos ei ota täyttä tehoa säätimistä, enempi kuitenkin kuin tuo invertteri pystyy ottamaan sähköä. Eli tällä hetkellä 24 volttiin olisi riittävä säädinkapasiteetti huomioiden myös, että kaikki paneelit ei tule samaan paikkaan.

48 voltissa epäilyttää onko heittää samanlaisia akkuja 48 voltin sarjaksi ja pitääkö olla jotain hienoja jännitteen tasaussysteemejä. 12 voltin rinnankytkennän totesin käyttökelpoiseksi ehjille seka-akuille.

Juonena on, että tasaiset virransyöjät voisi siirtää ensin inverttiköyttöisiksi ja toinen lämpöpumppu on rakennuksessa, jossa pumpun voisi ajastaa valoisaan aikaan. Näin rakennus lämpeisi ison osan vuodesta pelkällä auringolla.

Toinen juoni on kun käytössä on vain 3x25 ampeerin sähköliittymä, eikä mielelläön sen kuluja nosta, liittymää voi vapaammin käyttää jos on kunnollinen off grid muihin käyttötarkoituksiin. Esim. haluaa käyttää vaikka hieman järeämpää painepesuria tms. tai tulee sähköauto ajankohtaiseksi.

Viimeksi muokannut tekniikkamies : 20.01.2020 11:26
Vastaa lainaten
 


Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta)
 

Pikalinkit

Samanlaisia viestiketjuja
Viestiketju Aloittaja Foorumi Vastauksia Viimeisin viesti
Myydään invertterit 2kpl akp O/M/V Muut 3 27.03.2006 09:57


Sivu luotu: 01:02 (GMT +2).