Offipalsta.COM  

Palaa takaisin   Offipalsta.COM > Off-Road > Chit-Chat
Rekisteröidy Offiblogit Yhteisö Kalenteri Viestit tänään Haku

Chit-Chat Tämä foorumi on tarkoitettu epämääräiseen jauhamiseen, eikä asian ole pakko liittyä suoraan offroadiin.

Vastaus
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta Näkymä
  #1  
Vanha 23.10.2013, 22:07
33SD:n Avatar
33SD 33SD ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 20.03.04
Sijainti: Etelä-Karjala
Viestit: 1.527
Perusasetus

Aihe liippaa niin läheltä meikäläisen arkea että ihan pakko osallistua.

Siis olen allerginen vahvoille mausteille eli lähinnä chilille ja ehkä myös cayannelle.
Pidän vahvasti maustetusta ruuasta ja menikin monta vuotta ennenkuin tajusin allergiani.
Aina ravintolassa syödessä ja grillillä tuli otettua jotain chilillä maustettua.
Ajoittain helvetillisiä kutinakohtauksia käsissä, yöllä emäntä heräsi siihen että minä raavin käsiä unissani. Kutina käsissä oli melkein päivittäistä enkä osannut yhdistää sitä ruokaan.
Alkaa kutinalla sitten tulee näppyjä tai halkeamia.
Jossain vaiheessa, vuosia sitten tuli semmonen ahaa elämys, että jos heräsin käsien kutinaan(tai emäntä heräsi kun raavin käsiä), niin mietin edellistä iltaa ja päivää, mitä olin syönyt.
Tajusimme että juurikin silloin kun oli haettu ne tuliset kebab-mätöt grilliltä niin seuraava yö oli yhtä helvettiä. Aloimme tutkimaan tarkemmin ruoka-aineitten mausteita ja karu totuus selvisi pikkuhiljalleen. Chiliä käytetään valmisruuissa, marinadeissa ja salaatinkastikkeissa ihan helvetin paljon. Perus sinapissakin/ketsupissakin saattaa olla chiliä mausteena. Myös useimmissa metvursteissa, grillimakkaroissa ja nakeissa on chiliä. "Hauskimpia" ruokia on nämä joiden tuoteselosteessa on "mausteet mm:" On todella vaikeaa löytää ruokaa jossa ei olisi chiliä.
Varmin keino on ostaa täysin maustamattomat lihat kaupasta ja maustaa ne itse.
Ja muutenkin valmistaa ruuat itse eikä osta koskaan mitään valmisruokia vaikka olisi kuinka kiire.
Mielenkiintoista on myös se seikka että useimmat curryt sisältävät chiliä!
Chilihän kuuluu myös perinteisen maksamakkaran mausteisiin.

Täytyy sanoa että en todellakaan ymmärrä minkä helvetin takia chiliä pitää tunkea joka paikkaan.

__________________
Marko

Nyt tavoittaa myös whatsappilla.

Viimeksi muokannut 33SD : 23.10.2013 22:11
Vastaa lainaten
  #2  
Vanha 23.10.2013, 22:34
lavanelikko lavanelikko ei ole kirjautuneena
RIP
 
Rekisteröitynyt: 10.04.07
Sijainti: Tampere, .
Viestit: 1.171
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja 33SD Näytä viesti
Aihe liippaa niin läheltä meikäläisen arkea että ihan pakko osallistua.

Siis olen allerginen vahvoille mausteille eli lähinnä chilille ja ehkä myös cayannelle.
Pidän vahvasti maustetusta ruuasta ja menikin monta vuotta ennenkuin tajusin allergiani.
Aina ravintolassa syödessä ja grillillä tuli otettua jotain chilillä maustettua.
Ajoittain helvetillisiä kutinakohtauksia käsissä, yöllä emäntä heräsi siihen että minä raavin käsiä unissani. Kutina käsissä oli melkein päivittäistä enkä osannut yhdistää sitä ruokaan.
Alkaa kutinalla sitten tulee näppyjä tai halkeamia.
Jossain vaiheessa, vuosia sitten tuli semmonen ahaa elämys, että jos heräsin käsien kutinaan(tai emäntä heräsi kun raavin käsiä), niin mietin edellistä iltaa ja päivää, mitä olin syönyt.
Tajusimme että juurikin silloin kun oli haettu ne tuliset kebab-mätöt grilliltä niin seuraava yö oli yhtä helvettiä. Aloimme tutkimaan tarkemmin ruoka-aineitten mausteita ja karu totuus selvisi pikkuhiljalleen. Chiliä käytetään valmisruuissa, marinadeissa ja salaatinkastikkeissa ihan helvetin paljon. Perus sinapissakin/ketsupissakin saattaa olla chiliä mausteena. Myös useimmissa metvursteissa, grillimakkaroissa ja nakeissa on chiliä. "Hauskimpia" ruokia on nämä joiden tuoteselosteessa on "mausteet mm:" On todella vaikeaa löytää ruokaa jossa ei olisi chiliä.
Varmin keino on ostaa täysin maustamattomat lihat kaupasta ja maustaa ne itse.
Ja muutenkin valmistaa ruuat itse eikä osta koskaan mitään valmisruokia vaikka olisi kuinka kiire.
Mielenkiintoista on myös se seikka että useimmat curryt sisältävät chiliä!
Chilihän kuuluu myös perinteisen maksamakkaran mausteisiin.

Täytyy sanoa että en todellakaan ymmärrä minkä helvetin takia chiliä pitää tunkea joka paikkaan.
Ääni täällekin. Itsestä on ainakin kiva tietää mitä syö... Mielellään alkaen siitä mitä lihakarja on syönyt...
Vastaa lainaten
  #3  
Vanha 25.10.2013, 13:05
oziolli oziolli ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen
 
Rekisteröitynyt: 28.02.12
Sijainti: Canberra, Australia
Viestit: 128
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja 33SD Näytä viesti
Aihe liippaa niin läheltä meikäläisen arkea että ihan pakko osallistua.

Siis olen allerginen vahvoille mausteille eli lähinnä chilille ja ehkä myös cayannelle.

Täytyy sanoa että en todellakaan ymmärrä minkä helvetin takia chiliä pitää tunkea joka paikkaan.

Cayanne on yksi chililaji.
Vastaa lainaten
Vastaus


Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta)
 

Pikalinkit


Sivu luotu: 20:59 (GMT +2).