Offipalsta.COM

Offipalsta.COM (https://forums.offipalsta.com/index.php)
-   Chit-Chat (https://forums.offipalsta.com/forumdisplay.php?f=172)
-   -   grillausmausteen alkuperä (https://forums.offipalsta.com/showthread.php?t=116436)

mäksä 22.10.2013 23:16

grillausmausteen alkuperä
 
eli mitä on normi grillimausteessa mitä.. ??????

siis onko marmorilta haetussa grillimausteessa chiliä..?? :eek::eek::eek::eek::eek:
vai käytimmekö ssuvikin kanssa jotain tarvike paskaa.. :eek::eek: :confused:

Nikuzai 22.10.2013 23:26

Yhen naisen kanssa oli puhetta, et hänen miehensä on allerginen niin on hirveän vaikeaa ja vaarallista ostaa enään nykyään mausteita marketeista kun niissä ei välttämättä ole sitä mitä mainitaan vaan saattaa olla seassa jotain muita mausteita vahventamassa pussissa lukevan mausteen aromia :mad:

Tuli puhetta kun etsiskelin itelle mausteita niin kaikissa oli aineksia ja sit mausteita :eek: ja kourallinen E-koodeja osassa vielä lisänä :(
Ja kunnollista vaikka pippuria ei ole löytynyt, jos haluan pippureita itse tehtyyn maustesekoitukseen en halua sinne mitään muita mausteita mitä tehdas on pusseihin jämiään laittanut :mad:

mäksä 22.10.2013 23:32

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Nikuzai (Viesti 1057516)
Yhen naisen kanssa oli puhetta, et hänen miehensä on allerginen niin on hirveän vaikeaa ja vaarallista ostaa enään nykyään mausteita marketeista kun niissä ei välttämättä ole sitä mitä mainitaan vaan saattaa olla seassa jotain muita mausteita vahventamassa pussissa lukevan mausteen aromia :mad:

Tuli puhetta kun etsiskelin itelle mausteita niin kaikissa oli aineksia ja sit mausteita :eek: ja kourallinen E-koodeja osassa vielä lisänä :(
Ja kunnollista vaikka pippuria ei ole löytynyt, jos haluan pippureita itse tehtyyn maustesekoitukseen en halua sinne mitään muita mausteita mitä tehdas on pusseihin jämiään laittanut :mad:

vastausta et kertonut meidän kyssäriin :eek::eek::eek: :confused:

no oliko sun "tutun" mies meitä muita karvaisempi..??? :eek: :confused:
vai muuten vaan herkkä tuliselle ruualle.? :eek: :confused:

Cental73 22.10.2013 23:57

no hätäseen googlattuna:

Suola (53%), sipuli, paprika, arominvahvenne (E621), muut mausteet, mustapippuri, tomaatti, valkosipuli, paakkuuntumisenestoaine (E551), sellerinsiemen, selleriuute.


eli chiliä ei

mäksä 23.10.2013 00:07

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Cental73 (Viesti 1057520)
no hätäseen googlattuna:

Suola (53%), sipuli, paprika, arominvahvenne (E621), muut mausteet, mustapippuri, tomaatti, valkosipuli, paakkuuntumisenestoaine (E551), sellerinsiemen, selleriuute.


eli chiliä ei

no kenen valmistamasta grillausmausteesta tuon kopioit. :confused:

mäksä 23.10.2013 00:16

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja mäksä (Viesti 1057522)
no kenen valmistamasta grillausmausteesta tuon kopioit. :confused:

meil on .. suola 39%,, paprika,, mustapippuri,, arominvahvenne(E 621) , sokeri, sipuli, maltodekstriini, chili, paakkuutumisenestoaine (E 551)

wikke 23.10.2013 07:45

Melkein samat ne kaikilta löytyy, ja suurin yhdistävä tekijä että liki aina puolet suolaa.

BJ-40/76 23.10.2013 17:40

Muna vai Kana?
 
Eikö chili ole aina paprikaa, ja paprika voi olla muutakin lajia kuin chili?

Cental73 23.10.2013 18:20

toi oli meikäläisellä peräisin Santa Maria purkista.

L-200 23.10.2013 19:19

Miksi siihen marinadiin pitää ylipäätään tunkea grillimaustetta??

Ihan perusmarinadiin menee vain ½dl ruoka/oliiviöljyä tai öljy-punaviini seosta, mustapippuria, valkosipulia maun mukaan (jos ei tykkää niin jättää pois), paprikajauhetta, yrttejä maun ja mieltymksen mukaan.

Lihan ei tarvitse uida siinä marinadissa. 1 kg:lle pihvejä piisaa mainiosti 1-1½ dl marinadia joka sivellään pintaan ja pinotaan lihat päällekkäin ja annetaan olla 2h-1 vrk miten tykkää esivalmistaa lihat. Pidempi marinointi aika = marinadi painuu lihaan jolloin maku korostuu.

ja se liha pitää paistaa huoneenlämpöisenä, ei jääkaapista pannulle ellei tykkää tarjoilla sitkeitä lunttuja lautasella.

Kun lihasnesteet tulevat pintaan niin pihvi (punainen liha) käännetään ja paistetaan n . minuutin ajan. Sitten se liha alkaa olla kypsää (medium).

Vaalea liha (possu/kana) paistetan aina kypsäksi.

Nikuzai 23.10.2013 19:19

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja mäksä (Viesti 1057518)
vastausta et kertonut meidän kyssäriin :eek::eek::eek: :confused:

no oliko sun "tutun" mies meitä muita karvaisempi..??? :eek: :confused:
vai muuten vaan herkkä tuliselle ruualle.? :eek: :confused:


Ihan normaali suomalainen rotuperimä, vaan oli muutamalle mausteelle allerginen, muistaakseni chili ei niihin kuulunut vaan surkuhupaisasti usampikin mitä ei kirjoiteta ja muutamalle niille vakavasti allerginen olikohan paprika pahin mallia henkitorvi tukkoon ja silmät turvoksiin
Ja monesti muuten vaikka valmis pitsoja/eineksiä jos etikettiä katsoo niissä ei lue paprikaa, mutta paketin avattua punaisia ei tomaatin palojahan siellä on.
Näitä tulee kateltua kun emäntä ei paprikasta tykkää.

Kirjoittelen sit aineet kunhan oman grilli mauste pussin löydän :o

lavanelikko 23.10.2013 20:20

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Nikuzai (Viesti 1057821)
Ihan normaali suomalainen rotuperimä, vaan oli muutamalle mausteelle allerginen, muistaakseni chili ei niihin kuulunut vaan surkuhupaisasti usampikin mitä ei kirjoiteta ja muutamalle niille vakavasti allerginen olikohan paprika pahin mallia henkitorvi tukkoon ja silmät turvoksiin
Ja monesti muuten vaikka valmis pitsoja/eineksiä jos etikettiä katsoo niissä ei lue paprikaa, mutta paketin avattua punaisia ei tomaatin palojahan siellä on.
Näitä tulee kateltua kun emäntä ei paprikasta tykkää.

Kirjoittelen sit aineet kunhan oman grilli mauste pussin löydän :o

Viitaten edelliseen kirjoittajaan: Toivottavasti et löydä:cool:

33SD 23.10.2013 22:07

Aihe liippaa niin läheltä meikäläisen arkea että ihan pakko osallistua.

Siis olen allerginen vahvoille mausteille eli lähinnä chilille ja ehkä myös cayannelle.
Pidän vahvasti maustetusta ruuasta ja menikin monta vuotta ennenkuin tajusin allergiani.
Aina ravintolassa syödessä ja grillillä tuli otettua jotain chilillä maustettua.
Ajoittain helvetillisiä kutinakohtauksia käsissä, yöllä emäntä heräsi siihen että minä raavin käsiä unissani. Kutina käsissä oli melkein päivittäistä enkä osannut yhdistää sitä ruokaan.
Alkaa kutinalla sitten tulee näppyjä tai halkeamia.
Jossain vaiheessa, vuosia sitten tuli semmonen ahaa elämys, että jos heräsin käsien kutinaan(tai emäntä heräsi kun raavin käsiä), niin mietin edellistä iltaa ja päivää, mitä olin syönyt.
Tajusimme että juurikin silloin kun oli haettu ne tuliset kebab-mätöt grilliltä niin seuraava yö oli yhtä helvettiä. Aloimme tutkimaan tarkemmin ruoka-aineitten mausteita ja karu totuus selvisi pikkuhiljalleen. Chiliä käytetään valmisruuissa, marinadeissa ja salaatinkastikkeissa ihan helvetin paljon. Perus sinapissakin/ketsupissakin saattaa olla chiliä mausteena. Myös useimmissa metvursteissa, grillimakkaroissa ja nakeissa on chiliä. "Hauskimpia" ruokia on nämä joiden tuoteselosteessa on "mausteet mm:" On todella vaikeaa löytää ruokaa jossa ei olisi chiliä.
Varmin keino on ostaa täysin maustamattomat lihat kaupasta ja maustaa ne itse.
Ja muutenkin valmistaa ruuat itse eikä osta koskaan mitään valmisruokia vaikka olisi kuinka kiire.
Mielenkiintoista on myös se seikka että useimmat curryt sisältävät chiliä!
Chilihän kuuluu myös perinteisen maksamakkaran mausteisiin.

Täytyy sanoa että en todellakaan ymmärrä minkä helvetin takia chiliä pitää tunkea joka paikkaan.

lavanelikko 23.10.2013 22:34

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja 33SD (Viesti 1057913)
Aihe liippaa niin läheltä meikäläisen arkea että ihan pakko osallistua.

Siis olen allerginen vahvoille mausteille eli lähinnä chilille ja ehkä myös cayannelle.
Pidän vahvasti maustetusta ruuasta ja menikin monta vuotta ennenkuin tajusin allergiani.
Aina ravintolassa syödessä ja grillillä tuli otettua jotain chilillä maustettua.
Ajoittain helvetillisiä kutinakohtauksia käsissä, yöllä emäntä heräsi siihen että minä raavin käsiä unissani. Kutina käsissä oli melkein päivittäistä enkä osannut yhdistää sitä ruokaan.
Alkaa kutinalla sitten tulee näppyjä tai halkeamia.
Jossain vaiheessa, vuosia sitten tuli semmonen ahaa elämys, että jos heräsin käsien kutinaan(tai emäntä heräsi kun raavin käsiä), niin mietin edellistä iltaa ja päivää, mitä olin syönyt.
Tajusimme että juurikin silloin kun oli haettu ne tuliset kebab-mätöt grilliltä niin seuraava yö oli yhtä helvettiä. Aloimme tutkimaan tarkemmin ruoka-aineitten mausteita ja karu totuus selvisi pikkuhiljalleen. Chiliä käytetään valmisruuissa, marinadeissa ja salaatinkastikkeissa ihan helvetin paljon. Perus sinapissakin/ketsupissakin saattaa olla chiliä mausteena. Myös useimmissa metvursteissa, grillimakkaroissa ja nakeissa on chiliä. "Hauskimpia" ruokia on nämä joiden tuoteselosteessa on "mausteet mm:" On todella vaikeaa löytää ruokaa jossa ei olisi chiliä.
Varmin keino on ostaa täysin maustamattomat lihat kaupasta ja maustaa ne itse.
Ja muutenkin valmistaa ruuat itse eikä osta koskaan mitään valmisruokia vaikka olisi kuinka kiire.
Mielenkiintoista on myös se seikka että useimmat curryt sisältävät chiliä!
Chilihän kuuluu myös perinteisen maksamakkaran mausteisiin.

Täytyy sanoa että en todellakaan ymmärrä minkä helvetin takia chiliä pitää tunkea joka paikkaan.

Ääni täällekin. Itsestä on ainakin kiva tietää mitä syö... Mielellään alkaen siitä mitä lihakarja on syönyt...

oziolli 25.10.2013 13:05

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja 33SD (Viesti 1057913)
Aihe liippaa niin läheltä meikäläisen arkea että ihan pakko osallistua.

Siis olen allerginen vahvoille mausteille eli lähinnä chilille ja ehkä myös cayannelle.

Täytyy sanoa että en todellakaan ymmärrä minkä helvetin takia chiliä pitää tunkea joka paikkaan.


Cayanne on yksi chililaji.

wikke 25.10.2013 15:08

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja L-200 (Viesti 1057820)
Miksi siihen marinadiin pitää ylipäätään tunkea grillimaustetta??

Niin, vaan vittujako pitää ylipäätään yhdistää marinoiminen grillimausteeseen???

Olit ensinmäinen joka sitä marinaadin osaksi mielsi, tahi marinoinnista höpötti. ; )

Kuiva kamasta käsittäneeksi koko ajan ollut kyse?

ssuvik 25.10.2013 15:51

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja wikke (Viesti 1058518)
Kuiva kamasta käsittäneeksi koko ajan ollut kyse?

Joo sellasesta jauheesta.

JJ90 26.10.2013 19:49

Lidlistä.


Sivu luotu: 11:40 (GMT +2).