Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Glutton
eli täh... nyt kun käyn huomenna hakemassa nakkarilta paistin rasvat ja kaadan tankkiin niin jos tullin miehet on torin kulmalla vastassa mitäs ne sanoo itse tehdystä aineesta... onkos nuissa paistin rasvoissa muuta näppäiltävää kuin erotella vesi ja suodattaa hyvi...
|
Tullin miehet olis vailla selvitystä suoritetusta polttoainemaksusta. Muussa tapauksessa räpsähtää henkilöautoissa 330 €/päivä polttoainemaksua (ei siis mikään sakko

), pakuna kohtuulliset 500 €/päivä, eli jos katsotaan että oot viikon ajellut, se tekee 3500 €. Tein itse ja säästin, eikö?
Ongelmana paistirasvoissa suodattamisen jälkeen myös mm. esteröityminen eli kasviöljy muuttaa moottoriöljyn voiteluominaisuuksia niin että se ei voitele kunnolla ja polttaa männänrenkaatkin kiinni. Eli öljyä tarttee vahdata ja vaihtaa tavallista useammin. Tankki voi myös ruostua sisältäpäin ja samoin pumpun sisäkalut syöpyä jos huonoa soppaa juotettu. Kaikesta pääsee melko pitkälti varmemmin ongelmitta kun lantraa dieselin kanssa sopat sekasin. Suuttimissa kannattaa olla avautumispaineet kohillaan että paksumpikin aine sumuttuu kunnolla, samoin pumpussa ennakkoa hivenen lisää, johtuen hitaammasta syttymisestä.