Offipalsta.COM  

Palaa takaisin   Offipalsta.COM > Off-Road > Tekniikka & Jutustelu
Rekisteröidy Offiblogit Yhteisö Kalenteri Viestit tänään Haku

Tekniikka & Jutustelu Yleistä keskustelua maastureihin ja/tai off-roadiin liittyen

Vastaus
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta Näkymä
  #126  
Vanha 06.12.2006, 01:53
sisua45:n Avatar
sisua45 sisua45 ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 03.03.06
Sijainti: Treen kupeesta
Viestit: 8.270
Perusasetus

Hyvä pojat, niin sitä pitää! Nyt pitäis vetää sirppi ja vasara-lippu salkoon juhlan kunniaksi, muttei voi kun on jo itsenäisyyspäivä.<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Ei mittään, seuraavaksi ajokuvia...?

Suomen Autoteollisuus Oy ja British Leyland Motor Corporation = Sisu A-45
Vastaa lainaten
  #127  
Vanha 11.12.2006, 14:19
samisami2:n Avatar
samisami2 samisami2 ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 10.12.04
Sijainti: Vilppula, Finland.
Viestit: 3.891
Perusasetus

Tuossa on tuo uazin orkisputsari.
http://static.petrisimolin.com/galle...az_putsari.jpg

Muistin ihan vääri että tulis korkeelle, mutta ton matalempaa ei varmaan mistään löydy.
Toi kumi oli hieman haljennut, mutta kyllä sen varmaan tiiviiksi saa.

-Offroad Ylä-Pirkanmaa- Ajopäivä Koronkylässä 16.12 klo 10

-Kuvia tapahtumista-
Vastaa lainaten
  #128  
Vanha 11.12.2006, 15:06
Revolver Revolver ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 18.10.04
Sijainti: Porvoo, Finland
Viestit: 1.516
Perusasetus

Jee Jee projekti teki taas suuria harppauksia ihmiskunnan hyväksi <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Pitkän viikonlopun saldo oli sunnuntai iltana ensimmäinen KOEAJO!

Kytkinsylinterille tuli rakennettua pieni härpäke jotta sen sai kiinni oikeaan paikkaan. Tuohon tulee sitten vielä kiinni uazin orkkis tukitanko, joten kytkinsylinteri pysyy paikallaan. (Huomatkaa kaunista kaarityöskentelyä, ajattelin jos pitäisi ryhtyä tekemään rälläkällä taidetta <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>)



Vähän lisää adapteripalikoita tuli rakennettua. Tai itse asiassa viimeisteltyä. Laturin ja ohjaustehostimenpumpun kiinnikkelevy tehtiin valmiiksi. Orkkis ohjaustehostimenpumpun kiinnikkelevy hieman modattuna omatekoiseen kiinnikkeeseen hitsattuna.



Pakoputki kasattiin myös. Tai itse asiassa vedettiin vanha putki rälläkällä poikki ja vähän uutta putkea tilalle etupäähän. Hieman piti näyttää hienosäätölekaa putkelle mutta kyllä se siitä sopi <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Vuotaa ehkä vähän pakoputken ja pakosarjan liitoksesta mutta toimii. Ei ollenkaan paha ääni.

Vanha putki


Uusi putki


Kytkinsylinteriin menevä letku piti vaihtaa. Uusi moottorin kiinnikke otti kiinni letkuun joten siihen piti saada 90 asteen mutka. Ja letkussa oli myös syvä halkeama. Mutta ongelmaksi muodostautui kierre joka löytyy kytkinsylinteristä. Ei löytynyt mistään hydrauliikka kaupasta samaa kierettä <img src=icon_smile_sad.gif border=0 align=middle> Ei myöskään ralliputkat tietänyt samanlaisesta kierteestä. Ensin ajateltiin että porataan hieman isompi reikä, vedetään uudet vakiokierteet ja siihen sitten joku vakio jarruletku. Sitten Shuttle sai älynväläyksen ja päätettiin että helicoilataan vanha kierre ja siihen sitten tavallinen jarruletkun kierre. Näin tehtiin, sitten vain kaupasta banjopultti ja jarruletku banjoliittimellä. Avot! Toimiva kytkinsylinteri. Voi kyllä olla että se vuotaa, tai ainakin siinä on ilmaa niin pirusti vaikka ilmattiin.

Helicoilattu kytkinsylinterin jenga


Kytkin hässäkän osat pöydällä


Laturi ja ohjaustehostimenpumppu pultattiin kiinni. Laturi, öljynpainemittari ja sen varoitusvalon sensori vaihtovat puolta. Aiemmin apparin puolella, nyt kuskin puolella. Joten piti vetää piuhoja vähän uusiksi. Tai itse asiassa tehtiin vaan jatkokappaleet piuhoille koska muuten olisi ihan sisältä asti pitänyt alkaa purkaa. toimii hyvin näinkin.

Moottori edestä. Osia jo kiinnipultattu.


Laturi ja ohjaustehostimen pumppu


Kaasuvivustoa piti vähän muuttaa. Koska uudessa kaasarissa toimii erilailla kun vanhassa ja vanha kaasuvipu ottaa kiinni pakosarjaan. Rakenettiin pieni vaijerihässäkkä loppupäähän mutta ei kyllä oikein toimi hyvin. Kaasu on tunnoton ja tosi herkkä. Testikäyttöön toimii mutta pitää kyllä rakentaa uusiksi ilman vaijeria. Sitten ryypyn vaijeri oli 1cm liian lyhyt. Siihen pieni jatkoliitos sokeripalaa apua käyttäen <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> No mutta se toimii ainakin ihan hyvin. Käsikaasun vivulle ei löytynyt mitään paikkaa kaasarista?? Pitäisikö semmoinen olla vai miten käsikaasu on toiminut niissä uazeissa missä on K131 kaasari?

Vaijeria, jarruputkea vähän plootua= Macgyver


Toisesta kuvakulmasta.


Ladan syyläri upotettiin maskiin. Pienen koon ansiosta mahtui hyvin ja orkksi flekti mahtui sittenkin pyörimään! Pirun tehokas vielä kaiken lisäksi tuo orkkis flekti. Maski sijoiteltiin paikalleen ja katsottiin että mikään ei ota kiinni.
Kone ekaa kertaa käyntiin kabiinistä avainta kiertämällä! Kaasarin säädöt vieläkin aivan sekaisin mutta jurnutuksen jälkeen lähti käyntiin.
Tässä vaiheessa sitten huomattiin että kytkimessä on ilmaa. Piti pumpata jotta alkaa toimimaan. No ei se mitään, paikaliselle hiekkakentälle koittamaan. Vääntöä vaikuttaa löytyvän vaikka kaasarin säädöt ovat sekaisin.
Lämmöt pysyivät inhimillisenä, 80 asteen paikkeilla. Joten ihan sopivat. Ja nyt oli vain vettä systeemissä. Kesähelteillä voi tulla ongelmia mutta sen näkee sitten.
Keskipako öljysuodaint alkoi pitämään ihmeellistä jurnuttavaa ääntä. Pitää avata ja tarkistaa että mikäs siihen tuli.. Sitten se myös jäi pyörimään pitkään koneen sammuttamisen jälkeen? Kuuluuko tehdä näin?
Kabiinissa oli helvetillinen meteli koska kytkinkoppa ottaa tulipeltiin kiinni. Tämä ratkaistaan pienellä korin nostolla rungosta <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Samalla tulee enemmän tilaa konepellin ja kaasarin väliin ilmanputsaria varten.

Konehuone koeajoreissun aikana


Konepelti kiinni, tuossa näkyy syyläri ja flekti. Hyvässä yhteyselossa


Kohta alkaa kyllä jo olla valoa tunnelin päässä ja autoa voi taas alkaa parsia kasaan.
Nyt on pää ihan tyhjä. Unohdin varmaan paljon ja kirjoitus on sekavaa <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>


EDIT: virheellinen termi.

UAZ-315126
"Ulyanovsky Avtomobilny Zavod"

Edited by - Revolver on 11/12/2006 15:46:14
Vastaa lainaten
  #129  
Vanha 11.12.2006, 15:28
Calmari Calmari ei ole kirjautuneena
Veteraani++
 
Rekisteröitynyt: 29.11.04
Sijainti: Suomen Texas, .
Viestit: 1.967
Perusasetus

Epäkesko öljypumppu alkoi pitämään ihmeellistä jurnuttavaa ääntä. Pitää avata ja tarkistaa että mikäs siihen tuli.. Sitten se myös jäi pyörimään pitkään koneen sammuttamisen jälkeen? Kuuluuko tehdä näin?

Se on keskipako suodatin, pitäisi pyöriä n. 2 min koneen sammutuksen jälkeen.

- UAZ -
Natural Drive
Vastaa lainaten
  #130  
Vanha 11.12.2006, 15:47
Revolver Revolver ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 18.10.04
Sijainti: Porvoo, Finland
Viestit: 1.516
Perusasetus

Kiitos oikaisusta <img src=icon_smile_blush.gif border=0 align=middle> Termit vähän hukassa. No sitten tuo pyöriminen koneen sammuttua on normaalia, hyvä tietää. Mutta jurnutus vähän epäilyttää. Pitää tarkistaa että ei koko hösseli kilahda.

UAZ-315126
"Ulyanovsky Avtomobilny Zavod"
Vastaa lainaten
  #131  
Vanha 19.12.2006, 09:25
Revolver Revolver ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 18.10.04
Sijainti: Porvoo, Finland
Viestit: 1.516
Perusasetus

Tuli huono omatunto ja ajattelin sittenkin kirjoittaa viikonlopun räpellyksistä tänne, vaikka kauheen paljon ei saatu tehtyä <img src=icon_smile_blush.gif border=0 align=middle>
Mitä nyt tuli tehtyä, kytkinsylinterin vuoto ja ilmaisuus hoidettu kuntoon. Falskasi näköjään sekä ilmausnipasta sekä ihan männän tiivisteestä, nopea hoonaus ja tarkistelu ja nyt rokkaa. Saatiin jopa ilmattua niin nyt on toimiva kytkin!
Kaasuvivustoa rakenneltiin, yritettiin tehdä vivusto koko matkan. Shuttle rikkoi taas onnesta soikeena Neuvostorautaa <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> No ei se vivustokaan ihan autuaaksi tehnyt, vähän vaikeaksi tulee kulmat. Joten päädyttiin takaisin vaijerihässäkkään ja lisäjouseen. Toimii jotenkin, aika näyttää miten menee.
Ehkä suurin juttu joka tuli tehtyä oli korin korotus rungolta. 60x60x5mm rhs palkkia tuli käytettyä. Tämä ratkaisi aika monta ongelmaa, kuten: tulipelti ja kytkinkoppa ei enää hinkkaa toisiaan vastaan. Konepellin ja kaasarin väliin saatiin enemmän tilaa. Syyläri tuli paremmin flektin eteen= parempi jäähdytys teho. Lisää tilaa helman alle. Lisää tilaa pyöräkoteloihin.
"Huonoja" juttuja: Sisälevyä mistä vaihdekeppi sojottaa pitää muokata, kaikki vaihteet ei mene päälle. Jarruputket ovat nippa nappa (pääsylkystä --&gt; jarrutukkiin).
Shuttle pääsi taas mielipuuhiin, siis rikkomaan Neuvostorautaa. Katkaisi siis korin kiinnityspultteja minkä ehti. Ei näköjään Neuvostorauta tykkää brittiläisestä tahdonvoimasta <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Itse korottaminen ei ollut niin vaikeaa, sitten kun keksi oikean tavan. Pullotunkilla yksi nurkka ylös, kalikkaa alle --&gt; toinen kulma ylös, palikkaa alle --&gt; jne jne. Maastotunkilla ei kannatta alkaa nostelemaan, koska maastotunkki nostaa vinoon joten riski että kori valuu sivulle on olennainen.
Mutta kyllä se 6cm vaan on aika paljon kun sen laittaa korin ja rungon väliin Alkaa uazikin kohta näyttämään maasturilta..

Maskin korotuspalikat (tiedän, pultti on vinossa):


Vertailu kuvat, Shuttlen (hieno) lantikka, ja uazi, mittatikkuna kurkkusalaattimies john <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>. Renkaan koko toki eri, joten ei täysin tasavertainen vertailu. Sitten tuohon vielä siroccot alle :





Sitten oli taas aika käyttää konetta vähän. Mutta nyt kone kävi tosi epätasaisesti??? Mitään suurempia muutoksia ei olla tehty, suurin ehkä se että siirrettiin puola tuliseinästä moottorin päälle (siinä on sille oma levy). Moottori on kuitenkin hyvin maadoitettu joten sen puolesta ei pitäisi olla ongelmaa. Kuulosti siltä kun kone ei kävisi kaikilla pytyillä mutta kun nyittiin pois sytytysjohtoja niin kyllä se käynti vielä paheni siitä, kaikilla pytyillä... Ihmetyttää kyllä vähän että mikä siihen tuli. Ajateltiin koittaa toisilla sytytystulpilla, jospa nuo vanhuutta olisi kuollut jotenkin (Shuttlen Donna projektissa kävi niin). Kun moottori on seissyt kauan ja sitten laitettu tulille. Ehdotuksia sytystulppien kanssa? Omasta mielestä joku kirjoitti joskus tänne palstalle mitä tulppia tuo syö, mutta en löydä sitä. Volga clubin sivuilta löytyi tuommoinen info

Lainaus:
quote:
Champion L-10 (L-14), Bosch 8AC, KLG ? - kuumat (hot-warm)
Pitää tuo jakaja myös tarkistaa, jos siinä jotain häikkää olisi. Kylmempäähän nyt oli kun mitä aiemmin on ollut, mutta tuon nyt ei Neuvostomoottoria pitäisi haitata. Ideoita huonoon käyntiin ja sen korjaamiseen?
No kyllä kone niin paljon kävi että auton pystyi siirtämään takapihalle glögijuhlien ajaksi. Valoisasta testiajokuvia <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

Kaasua ei paljon tarvii käyttää, kone hoitaa väännön ihan alusta asti <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle> Vaikka käy epätasaisesti ja kaasari ei ole säädetty..


VAUHDIN huumaa!!! (ehkä noin 10km/h)


Kaasua ei kylläkään kauheasti antaa. Koska sillon flektin siivet taipuu taaksepäin ja osuu uloimpaan hihnapyörään <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> No pieni välilevy siihen vaan niin homma toimii. Välilevy löytyy jo, mutta sopivan pituiset pultit upuu.
Sitten tuli ostettua K&N über thyynink ilmansuodatin! Kyllä nyt tulee woimaa niin pirusti lisää että oikein hirvittää. Samisamin lähettämä orkkisilmansuodatin oli vähän hankala kiinnittää ja sijoittaa, kun siihen pitäisi saada tuki alle. Ja jos sen virtaus riittää tuohon koneeseen niin en tiedä. Joten tehtiin näin Kiitos kuitenkin samisamille putsarin lähetyksestä, ei sitä pois heitetä!
Mitäköhän sitä vielä tähän valehtelisi... En tiedä, taidan lopettaa tämän satuilun <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

UAZ-315126
"Ulyanovsky Avtomobilny Zavod"
Vastaa lainaten
  #132  
Vanha 24.12.2006, 12:24
Revolver Revolver ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 18.10.04
Sijainti: Porvoo, Finland
Viestit: 1.516
Perusasetus

Jatketaan monologia täällä <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>
Nyt on auto ajettu onnistuneesti kotiin espoosta sipooseen <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Kyllähän siinä matkan varrella pysähdyttiin aika monta kertaa ja säädettiin kaasaria. Mutta ilman suurempia ongelmia matka taittui. Vauhtia piti helposti noin 60-70 km/h, kovempaakin olisi voinut ajaa mutta ei viitsi "rääkätä" moottoria sisäänajo aikana.
Hieman ongelmia kyllä moottorin käynnissä oli. Vähän suuremmilla kierroksilla (vauhtia noin 60km/h) ja kun tuli esim ylämäki että tarvittiin vääntöä niin moottori alkoi ensin nykiä ja sitten pamahteli vähän kaasarissa/pakoputkessa <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Ilman vääntöä kone kyllä kiertää ja sillon ei possauttele. Toiset autoilijat ja jalankulkijat kyllä katselivat ihmeissään kun välillä possautteli, sillon myös tuli kunnon pilvi mustaa savua putkesta.
Voisiko tämä johtua vaan kaasarin säädöistä (ne ovat kyllä vielä hakusessa kun ei ole varmaa tietoa mikä ruuvi säätää mitäkin)? Vai voisiko myös sytkä olla pielessä, liian paljon/vähän ennakkoa? Kaikki vinkit saada moottori hyvin säädettyä otetaan vastaan
Tässä välipäivinä pitää yrittää etsiä niitä oikeita säätöjä.
Suuri kiitos vielä Shuttlelle joka lainasi talliaan ja muutakin tähän projektiin!

EDIT:
Unohtui vielä semmoista. Oikein hyvin moottori ei tahdo käynnistyä, startti pyörittää hitaasti. Tämä voi toki johtua startistakin. Mutta sillon kun kaasari on säädetty niin että ei possauttele niin paljon niin sillon kone ei melkein ollenkaan halua lähteä käyntiin?

Lämmöistä sen verta että ajossa lämmöt pysyi aika tasan 80 asteessa, siis ihan ok!

UAZ-315126
"Ulyanovsky Avtomobilny Zavod"

Edited by - Revolver on 24/12/2006 12:28:19
Vastaa lainaten
  #133  
Vanha 24.12.2006, 13:53
jnu jnu ei ole kirjautuneena
Veteraani++
 
Rekisteröitynyt: 25.10.04
Sijainti: Heinola
Viestit: 1.885
Perusasetus

Jos jännitteet startin päässä on kunnossa niin sitten se on huono startti, kai tollasen pitäs rivakasti pyöriä lämpimänä..?

Suosittelen edelleen että laitatte lambdan putken alkupäähän niin on parempi säätää kuin perstuntumalta ja vaikka jättääkin se pysyväksi niin näkee aina ajossa jos seoksessa tapahtuu muutoksia.

Ehkä joulupukki tuo megaruutan..? <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

**************
Jussi ja Suzuki
Vastaa lainaten
  #134  
Vanha 24.12.2006, 22:23
Shuttle:n Avatar
Shuttle Shuttle ei ole kirjautuneena
Veteraani
 
Rekisteröitynyt: 26.03.04
Sijainti: Espoo, Finland.
Viestit: 1.071
Perusasetus

Lainaus:
quote:

Suuri kiitos vielä Shuttlelle joka lainasi talliaan ja muutakin tähän projektiin!

Edited by - Revolver on 24/12/2006 12:28:19
No pjerkele kun jätkät sauno saunanlauteet miltei puhki eikä jääkaapissa enää ole kuin valo <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>
Onneks tuli jouluruokia taloon
Jatketaanhan Donnan parissa pikapuoleen kunhan saadaan maalarista selkoa ?

Land Rover Series 2A, 1965. SWB station wagon.
FC paloautoprojekti
Vastaa lainaten
  #135  
Vanha 24.12.2006, 23:07
Revolver Revolver ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 18.10.04
Sijainti: Porvoo, Finland
Viestit: 1.516
Perusasetus

Lainaus:
quote:
Suosittelen edelleen että laitatte lambdan putken alkupäähän niin on parempi säätää kuin perstuntumalta ja vaikka jättääkin se pysyväksi niin näkee aina ajossa jos seoksessa tapahtuu muutoksia.
samisamilla taitaa olla pakokaasu mittari joten sitä voisi varmaan lainata tai johonkin tapahtumaan saada mukaan?? voisi olla suuri apu tässä.

Lainaus:
quote:
Jatketaanhan Donnan parissa pikapuoleen kunhan saadaan maalarista selkoa ?
Jep jep donnalla jatketaan, jos vaan äitisi jaksaa katsella meitä sitten <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>
Sitten voidaan cruisailla kutoskoneilla molemmat autot peräkkäin <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

UAZ-315126
"Ulyanovsky Avtomobilny Zavod"
Vastaa lainaten
  #136  
Vanha 24.12.2006, 23:10
JanneBlomgren JanneBlomgren ei ole kirjautuneena
Konkari+++
 
Rekisteröitynyt: 13.01.03
Sijainti: Sipoo
Viestit: 991
Perusasetus

Kyllä mulla joutaa laajakaista lambda lainaan niin saa edes sinnepäin seokset, vaatii läppärin mutta voin sen verran tulla jeesaan kyllä. Kunhan teette paikan lambdalle pakosarjaan.

_________________________________

Suomen ainoa ja paras fullsize Hi-lux!

Kyllä jenkki on jees!

"Idioottivarmalla" aliarvioidaan idiootteja
Vastaa lainaten
  #137  
Vanha 24.12.2006, 23:16
Revolver Revolver ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 18.10.04
Sijainti: Porvoo, Finland
Viestit: 1.516
Perusasetus

Lainaus:
quote:
Kyllä mulla joutaa laajakaista lambda lainaan niin saa edes sinnepäin seokset, vaatii läppärin mutta voin sen verran tulla jeesaan kyllä. Kunhan teette paikan lambdalle pakosarjaan.
Kiitoksia! Läppäreitä kyllä löytyy myös omasta takaa, mutta ohjelmistoja ei.
Mutta mites tuommoinen paikka lambdalle tehdään pakoputkeen <img src=icon_smile_blush.gif border=0 align=middle>? Kun ei tuommoisten hifi sähköhärpäke moottoreiden kanssa ollenkaan ole tullut reihuttua, niin ei hajuakaan mitä sinne putkeen pitää väsäillä.

UAZ-315126
"Ulyanovsky Avtomobilny Zavod"
Vastaa lainaten
  #138  
Vanha 24.12.2006, 23:43
samisami2:n Avatar
samisami2 samisami2 ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 10.12.04
Sijainti: Vilppula, Finland.
Viestit: 3.891
Perusasetus

Lainaus:
quote:samisamilla taitaa olla pakokaasu mittari joten sitä voisi varmaan lainata tai johonkin tapahtumaan saada mukaan?? voisi olla suuri apu tässä.
Vaatis vaan huollossa käyttämisen kun on patteri päässyt tyhjäksi ja muisti tyhjentynyt. Olikohan jotain 200€ kun boschin huollossa käyttäis... Ei ole vaan viitsinyt 200e laittaa siihen kiinni kun käyttö olis kumminkin niin vähäistä.

Siittä jollekin hakijalle oiva peli muutamalla eurolla<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

-Offroad Ylä-Pirkanmaa-

-Kuvia tapahtumista-
Vastaa lainaten
  #139  
Vanha 25.12.2006, 00:11
NKH:n Avatar
NKH NKH ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 07.12.04
Sijainti: Pälkäne, Finland.
Viestit: 1.685
Perusasetus

Lainaus:
quote:
Mutta mites tuommoinen paikka lambdalle tehdään pakoputkeen <img src=icon_smile_blush.gif border=0 align=middle>? Kun ei tuommoisten hifi sähköhärpäke moottoreiden kanssa ollenkaan ole tullut reihuttua, niin ei hajuakaan mitä sinne putkeen pitää väsäillä.
Haet jostakin ruuvikaupasta M18x1,5 mutterin (ja samalla kandee ostaa vastaava pultti millä reiän saa tulpattua), poraat putkeen oikeen kokosen reiän, paras paikka on n. 15cm taaksepäin siitä missä putket yhdistyy (kollektori/pakosarja). Sitten mikkiliimalla yhdistät sen mutterin siihen putkessa olevan reiän päälle! Lambda kiinni ja yleismittarilla tai softalla seoksia tarkkaileen!

<center>*****************************
VAZ 2121
VAZ-Crawler
SORONÓ Off-Road Team #1
Mansen Maasturi Club</center>
Vastaa lainaten
  #140  
Vanha 25.12.2006, 00:16
Revolver Revolver ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 18.10.04
Sijainti: Porvoo, Finland
Viestit: 1.516
Perusasetus

Noniin tuohan kuulostaa simppeliltä! hyvä hyvä, kiitos taas kerran informaatiosta.
Pitääpä käydä hakemassa mjutteri ja nakittaa john ahtaaseen paikkaan hitsailemaan <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

UAZ-315126
"Ulyanovsky Avtomobilny Zavod"
Vastaa lainaten
  #141  
Vanha 25.12.2006, 00:21
Shuttle:n Avatar
Shuttle Shuttle ei ole kirjautuneena
Veteraani
 
Rekisteröitynyt: 26.03.04
Sijainti: Espoo, Finland.
Viestit: 1.071
Perusasetus

Lainaus:
quote:
Noniin tuohan kuulostaa simppeliltä! hyvä hyvä, kiitos taas kerran informaatiosta.
Pitääpä käydä hakemassa mjutteri ja nakittaa john ahtaaseen paikkaan hitsailemaan <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

UAZ-315126
"Ulyanovsky Avtomobilny Zavod"
Taitaa se porausnakki napsahtaa sulle ensin <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

Land Rover Series 2A, 1965. SWB station wagon.
FC paloautoprojekti
Vastaa lainaten
  #142  
Vanha 25.12.2006, 00:26
Revolver Revolver ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 18.10.04
Sijainti: Porvoo, Finland
Viestit: 1.516
Perusasetus

Saatanan saatana <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

UAZ-315126
"Ulyanovsky Avtomobilny Zavod"
Vastaa lainaten
  #143  
Vanha 25.12.2006, 00:30
jnu jnu ei ole kirjautuneena
Veteraani++
 
Rekisteröitynyt: 25.10.04
Sijainti: Heinola
Viestit: 1.885
Perusasetus

Toinen poraa, toinen paikkaa, ruotsalaiseen tapaan kaikki tapahtuu maassa kontallaan <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>



**************
Jussi ja Suzuki
Vastaa lainaten
  #144  
Vanha 25.12.2006, 12:31
sisua45:n Avatar
sisua45 sisua45 ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 03.03.06
Sijainti: Treen kupeesta
Viestit: 8.270
Perusasetus

Suosittelen lämpimästi lambdaa sinne putkeen. Autosta on tullut paljon ajettavampi kun on tiennyt kumpaan suuntaan seosruuveja vääntää. Asennus menee juuri toverin neuvojen mukaan. Itse otin pakosarjan ja putken pois, ja porasin/hitsasin mukavasti seisten. Auton alla voi olla ahdasta, ja pitävän sauman teko voi olla hankalaa. Vuotava sauma vääristää tuloksia. Tosin uazin alla on varmasti enemmän tilaa kuin madalletussa 2002 bemarissa.<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>



Tuo mun mittari on FMI 1.4, näyttö on pieni ja se sopi hyvin tuohon kellon tilalle.

Suomen Autoteollisuus Oy ja British Leyland Motor Corporation = Sisu A-45
Vastaa lainaten
  #145  
Vanha 25.12.2006, 12:47
Uazmies:n Avatar
Uazmies Uazmies ei ole kirjautuneena
Konkari++
 
Rekisteröitynyt: 28.03.05
Sijainti: suami
Viestit: 715
Perusasetus

Duoda duoda... Volvon varaosatiskiltä löytyy sitten lampaada-anturi ja sille ihan sorvattu hitsattava muhvi, niitä kun on suomessa jälkiasennettu 700-sarjan peleihin.

Hankin tälläisen ja se istui komeasti seervoletin pakoputkeen, mutta pirun monen suuntaista tietoa siitä miten seossuhde vaikuttaa jännitteeseen löytyy ja mikä se parhaan tehon/taloudellisuuden seos/jännite nyt sitten on?

En jaksa alkaa tinaamaan seosmittaria, säätäisin rokkiorkesterin ihan yleismittarin kanssa, mutta mihin millivolttimäärään tähdätään ja kasvaako vai laskeeko jännite rikastuessa/laihtuessa???

Tietäjät infoo ja mielellään perusteltua tack.

Kiitos ja anteeksi offtopic/lainasta, eiköhän samat arvot toimi ryssän rautaankin, mullakin seuraava säädettävä on uaz...

Komeeta jälkee ootte tehneet, taas hyvä esimerkki siitä miten työ tekijäänsä opettaa.

Niin ja prkl kun yllytätte, kai se tarvii kori nostaa omastakin. <img src=icon_smile_cool.gif border=0 align=middle>

If idiots could fly, internet would be an airport.
Vastaa lainaten
  #146  
Vanha 25.12.2006, 13:24
JanneBlomgren JanneBlomgren ei ole kirjautuneena
Konkari+++
 
Rekisteröitynyt: 13.01.03
Sijainti: Sipoo
Viestit: 991
Perusasetus

Tossa alla olevassa linkissä on mun ruutan ohjeet ja sivulla 39 ja eteenpäin on laajakaistalambdalle aika hyvät yleispätevät ohjeet.

http://www.holley.com/data/Products/...99R10149-7.pdf

Ja onhan siinä muutakin tietoa koneen säätämisestä.



_________________________________

Suomen ainoa ja paras fullsize Hi-lux!

Kyllä jenkki on jees!

"Idioottivarmalla" aliarvioidaan idiootteja
Vastaa lainaten
  #147  
Vanha 26.12.2006, 12:37
Uazmies:n Avatar
Uazmies Uazmies ei ole kirjautuneena
Konkari++
 
Rekisteröitynyt: 28.03.05
Sijainti: suami
Viestit: 715
Perusasetus

Laajakaistalambda? En tiedä kuinka laajakaistainen toi mun on, siitä tulee 4 johtoa, joista 2 (valkoiset) on lämmitys (niihin siis +12v ja maa) ja sitten on anturin maajohto (musta) ja informatiivinen lanka (harmaa). <img src=icon_smile_cool.gif border=0 align=middle>

If idiots could fly, internet would be an airport.
Vastaa lainaten
  #148  
Vanha 26.12.2006, 12:48
Uazmies:n Avatar
Uazmies Uazmies ei ole kirjautuneena
Konkari++
 
Rekisteröitynyt: 28.03.05
Sijainti: suami
Viestit: 715
Perusasetus

Sorry kun en avannut uutta topikkia mut luulenpa et alkuperäisenkin avaajaa kiinnostaa tää säätöjuttu...

Eli ymmärtääkö tavallinen kotiasentaja nyt oikein näistä

A/F Ratio 10.00 11.00 11.50 12.00 12.50 13.00 13.50 14.00 14.25 14.50 14.75 15.00
Voltage .73 1.13 1.34 1.53 1.73 1.88 2.06 2.22 2.29 2.35 2.42 2.45

A/F Ratio 15.50 16.00 17.00 18.00
Voltage 2.54 2.57 2.72 2.82

EDIT: Sorry ei nää pysyneet kohdakkain, katsokaa tosta JanneBlomgrenin linkistä alkuperäinen.

ja tästä

Stock and Moderate Performance Engines
Idle and Cruise: 14:1-15.5:1
Moderate Load: 13:1-14:1
Wide-Open Throttle: 12.2:1-13:1

että tuollaisessa perusmoottorissa pitäis tyhjäkäynnillä ja cruisaillessa lambdan antaman jännitteen olla n.2.45v ja jalka lattiassa n.1.73v?

ja tämän mukaan

(low voltage=rich)

mitä rikkaammalla ollaan, sen alempana jännite on?

Okei, jos tähän asti oon ymmärtänyt oikein, niin tuleeko tässä potku nivusiin

If you are using a wide-band sensor and controller other than the one supplied by Holley, you must enter the voltage vs.
air/fuel calibration curve from it

Elikkäs en tee tällä taulukolla mitään Volvon lampaadan kanssa?

Apuva! Niin ja hyvää joulunjatkoa ja tulevaa kaikille. <img src=icon_smile_cool.gif border=0 align=middle>

If idiots could fly, internet would be an airport.

Edited by - Uazmies on 26/12/2006 12:50:12
Vastaa lainaten
  #149  
Vanha 26.12.2006, 13:29
jnu jnu ei ole kirjautuneena
Veteraani++
 
Rekisteröitynyt: 25.10.04
Sijainti: Heinola
Viestit: 1.885
Perusasetus

http://www.siipicossu.com/seosmittari.htm
Siinä ainakin yhdenlaista tietoa.

Laajakaistalambdassa on 5 johtoa, anturissa useampi "tavalinen lambda" eri alueille viritettynä ja tarvii peräänsä vähän elektroniikkaa jotta tuloksia voi ymmärtää. Tavallinen lambda kertoo vain että seos on selvästi laihalla tai rikkaalla mutta ei tarkalleen kuinka paljon ja tilanteissa ja esim kiihdytyksessä seoksen pitäisikin mennä vähän rikkaammalle niin tavallinen lambda ei kerro sitä niin tarkasti. Tai jotain sellasta

Sorvattuja asennusosia saa muualtakin kuin volvolta mutta meilläpäin on laitettu tavallisia muttereita.

**************
Jussi ja Suzuki
Vastaa lainaten
  #150  
Vanha 26.12.2006, 13:47
Uazmies:n Avatar
Uazmies Uazmies ei ole kirjautuneena
Konkari++
 
Rekisteröitynyt: 28.03.05
Sijainti: suami
Viestit: 715
Perusasetus

Joo tuon itsekin löysin ja se tässä pienen mielen sekoittaakin kun on niin kovin kaukana tuosta toisesta... <img src=icon_smile_cool.gif border=0 align=middle>

If idiots could fly, internet would be an airport.
Vastaa lainaten
Vastaus


Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta)
 

Pikalinkit

Samanlaisia viestiketjuja
Viestiketju Aloittaja Foorumi Vastauksia Viimeisin viesti
apua kaivataan nivan kanssa Punanenä Tekniikka & Jutustelu 5 14.03.2008 19:07
Mikä hajosi Uazista? apua vianetsintään kaivataan Kerpele Tekniikka & Jutustelu 22 04.09.2006 19:46
bj:n laatikon purku apua kaivataan upi7 Tekniikka & Jutustelu 9 25.10.2005 11:40
Nörteiltä apua kaivataan.... ¤Offi-Osku¤ Chit-Chat 18 11.10.2005 09:55
Apua kaivataan: Toyotan mekaanisesta vinssistä H_Nietu Tekniikka & Jutustelu 1 09.07.2004 07:11


Sivu luotu: 12:22 (GMT +2).