Ei minkäänlaista kokemusta k.o kapineista, mutta
Siis Mitä tuon sulakkeen takana on? ja kuinka iso sulake on? (ja jos vielä tietäs normaalin läpi menevän virran)
Siis onhan tuossa sinun "2000 luvun fj:ssä" latausjännitteen säätö moottorin egun perässä? silloin jos ekun sulaketta lähdetään "peukaloimaan" niin pitää pitää mielessä se, että voi tulla ongelmia jossain toisaalla...
Tuo PTC- tyyppinen sulake on ongelma, jos kuormitus virta vaihtuu ja sulakkeen syöttämän kuorman pitäs saada vakiojännitettä.
Ja jos tuolla "diodisulakkeella" siis missä oletettavasti diodi ja sulake sarjassa, meinaa pudottaa ecun syöttöjännitettä esim. 0,7v, ja normaali k.o sulakkeen läpi menevä virta olisi vaikka 5 amppeeria, niin siihen sulakkeeseen jää "ylimääräistä" lämpötehoa 3 Wattia, ja sekin ylimääräisenä voi aiheuttaa ongelmia...
-> Jos kytkentäkaavio käytössä, niin etsisin sen johdon, mistä ecu (tai säädin) ottaa jännitetiedon, ja se johto katkaistaan, ja väliin laitetaan mekaaninen kytkin ja diodi päästösuuntaan (siis sähkö kulkee diodin kautta jos kytkin auki).
Siis miksi tuo kytkin? kesällä on varaa latailla noita isoja akkuja hitaammin, ja jopa talvella, mutta kun tarvii ylimääräistä sähköä vinssauksen, webaston taikka lyhyen ajomatkan takia, niin silloin tuo 0,7v tekee ihmeitä..
Noita "sodan kestäviä" boschin puhallin jäähdytteisiä on helppo hämätä; siis siihen latausvirtadiodien kanssa diodi sarjaan (ja johdot diodin oikosulkemiseksi silloin, kun sähköä riittää)
p.s ainakin SP-Elektroniikka muu diodeja joilla pääsääntäisesti on tuo 0,6-0,7 v jännitehäviö, mutta pienemmille virroille noita löytyy myös n. 0,3v jännitehäviölle. ja ye tms.
|