Offipalsta.COM  

Palaa takaisin   Offipalsta.COM > Off-Road > Chit-Chat
Rekisteröidy Offiblogit Yhteisö Kalenteri Viestit tänään Haku

Chit-Chat Tämä foorumi on tarkoitettu epämääräiseen jauhamiseen, eikä asian ole pakko liittyä suoraan offroadiin.

Vastaus
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta Näkymä
  #1  
Vanha 07.06.2013, 20:02
liero:n Avatar
liero liero ei ole kirjautuneena
Konkari+++
 
Rekisteröitynyt: 01.01.05
Sijainti: jämsä finland
Viestit: 870
Perusasetus

http://forum.eralle.net/viewforum.php?f=58

tuolla on paljon juttua palvauksesta ja savustuksesta, itse olen tuolta kuola suupielessä katsellut jo noitten palvikoppien kuvia ja pitää tässä ennenpitkää väsätä pihanperälle moinen.

Vastaa lainaten
  #2  
Vanha 07.06.2013, 21:31
Mutis:n Avatar
Mutis Mutis ei ole kirjautuneena
Veteraani
 
Rekisteröitynyt: 08.04.08
Sijainti: Rauma
Viestit: 1.176
Perusasetus

Jos haluaa halpaa versiota kalan savustukseen, niin peltinen tynnyri pystyyn, yläpäästä kansi pois, ritilä noin kymmenen senttiä alas yläreunasta.

Tynnyrin alareunaan postikortin kokoinen läppä, millä säädetään hapensaantia.

Jonkinlainen kansi kyhäelmään ja kouriin mahtuva määrä leppää tynnyrin pohjalle palamaan (eli 10-15 pientä klapia).

Homma toimii sitten hyvin, kun kannen poistamalla ei ole liekkiä, mutta syttyy melko pian kannen poiston jälkeen.

Nämä omia kokemuksia ja ammatikseen kalastavan/silakoita savustavan vinkkejä.
__________________
RASOR
Vastaa lainaten
  #3  
Vanha 07.06.2013, 22:00
Eskimo Eskimo ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 06.10.03
Sijainti: Kajjjaani, .
Viestit: 3.320
Perusasetus

Itte oon kalaa savustellut perus savulootassa kaasugrillillä.
Kourallinen purua ja vähän sokeria savun tuottoon.

Mää tykkään vähän kuivahkosta kalasta niin pidän kantta jonkun aikaa raollaan ennen pois ottoa.
Hyvää se on ku perkele.

Suomalaisesta oikeesti tuoreesta kirjolohesta tulee mun mielestä perempi kuin norjan vetisestä löllöstä.

Haaveissa joskus "kun ei yhen mitään muuta tekemistä" -aikakaudelle hirsinen käryytin.
Ehkä jopa kylmäsavusysteemikin...
__________________
- eskimo kaenuusta
Vastaa lainaten
  #4  
Vanha 07.06.2013, 22:14
BJ-40/76 BJ-40/76 ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 11.05.09
Sijainti: Oulu
Viestit: 5.055
Perusasetus

Kalaa on tullut savustettua....


Monen moisessa pöntössä/lämmönlähteessä; mutta lihaa en vielä ole kokeillut;

Mutta kalassa; perinteisen reseptin mukaan, ja tuossa minun savustuslaatikossa, noin A3 kokoinen, ja 20 senttiä korkea, ritilä puolenvälin yläpuolella: 2-4 noin 5-6 cm halkaisijaista tervaleppä siivua, paksuus noin sentti, 6 sokeripalaa, ja hiljaisella tulella lämmitetään noin tunti, siis semmoisella tulella että laatikon nurkasta tulee savua. Ja laatikossa puolenkymmentä+ yli vaaksan mittaista ahventa.
kun kypsät, niin katajaoksalla raskaasti suolattua vettä reipotellaan kalat märiksi.

Kaverilla muutaman kerran syönyt tuota viinateollisuuden jätteellä, siis wiski tms. tynnyreistä haketetuilla hakkeella savustettua sapuskaa; kannatta kokeilla!

Ja kokonaan oma juttu on kylmäsavustus; joka yksinkertaisimmillaan on sellaista, että jääkaappi kannetaan ulos, ohuita siivuja lohta (miksei muutakin?) pistetään roikkumaan ritilään, ja akkulaturista otetaan noin 4 appeeria sähköä tulitikkuaskin kokoiseen poltttimoon, mihin pistetään tervaleppä kuutio, noin 3x4x1 cm, joka palaa noin 4 tunnissa palasiksi.
pari kolme x 4 tuntia, ja 5 astetta lämpöä, niin ompa makoisaa markettien lohta!

Ja noita reseptejä on monta, siis lähes yhtä monta kuin savustajaa....
Vastaa lainaten
  #5  
Vanha 07.06.2013, 22:35
astalo astalo ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+++
 
Rekisteröitynyt: 20.02.12
Sijainti: Kajaani
Viestit: 417
Perusasetus

tuolla 5 asteella saa kyllä semmosta markettilohen tapasta märkää tavaraa aikaseksi. 12-20 astetta on omaan makuun parempi. kylmäsavustuksesta puhe siis.
Vastaa lainaten
  #6  
Vanha 07.06.2013, 23:28
pesix pesix ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+++
 
Rekisteröitynyt: 08.09.07
Sijainti: Malaga,Spain
Viestit: 484
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja liero Näytä viesti
http://forum.eralle.net/viewforum.php?f=58

tuolla on paljon juttua palvauksesta ja savustuksesta, itse olen tuolta kuola suupielessä katsellut jo noitten palvikoppien kuvia ja pitää tässä ennenpitkää väsätä pihanperälle moinen.

Perkele ku on paha sivu, kyllähän tuollanen täytyy veistää het ens tilassa
Vastaa lainaten
  #7  
Vanha 05.01.2014, 16:39
TOPPAHOUSU:n Avatar
TOPPAHOUSU TOPPAHOUSU ei ole kirjautuneena
Konkari
 
Rekisteröitynyt: 29.10.07
Sijainti: Finland.
Viestit: 550
Question

Kylmäsavustus...


Aloitteleva lihan kylmäsavustaja kaipaa hiukan lisävinkkejä...
Eli lähinnä savustusaika ja menetelmä on hiukan epäselvää vaikka kuinka olen lukenut ohjeita netistä...

Lähinnä siis on epäselvää kun esim. riistaa kylmäsavustetaan niin kehitetäänkö savua koko ajan vai osan aikaa?

Eli jos ajatellaan prosessia kokonaisuudessaan niin meneekö se näin,
1. Lihan suolaus merisuolalla tai suolaliuoksella. ( 1-3vrk )
2. Lihan kuivaus.
3. Kylmäsavustus kaapissa. ( esim. teeren rintapalat +1 viikko, alle 20 asteen lämpötilassa )
4. Jälkituuletus kaapissa. ( useita päiviä )
5. Lihan tasoittuminen jääkaapissa.
6. Tarvittaessa pakastaminen maun parantamiseksi
__________________
Ei mennyt kuin Strömsössä...
Vastaa lainaten
  #8  
Vanha 06.01.2014, 00:07
kellukka kellukka ei ole kirjautuneena
Veteraani
 
Rekisteröitynyt: 14.01.13
Sijainti: joensuu(Uimaharju)
Viestit: 1.074
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja pesix Näytä viesti
Perkele ku on paha sivu, kyllähän tuollanen täytyy veistää het ens tilassa
Joo,ihan nälkä tuli
Vastaa lainaten
Vastaus


Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta)
 

Pikalinkit

Samanlaisia viestiketjuja
Viestiketju Aloittaja Foorumi Vastauksia Viimeisin viesti
M:Savustus pönttöjä! PatrolAss O/M/V Muut 13 15.02.2006 10:31


Sivu luotu: 05:37 (GMT +2).