Offipalsta.COM  

Palaa takaisin   Offipalsta.COM > Off-Road > Maasturiprojektit

Maasturiprojektit Osio on tarkoitettu etenkin pidempiaikaisten projektien seuraamiseen. Tämä on oikea paikka oman auton esittelyyn.

Vastaus
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta Näkymä
  #1  
Vanha 12.04.2018, 00:06
AkiH:n Avatar
AkiH AkiH ei ole kirjautuneena
Tulokas
 
Rekisteröitynyt: 11.04.18
Sijainti: Nurmes
Viestit: 2
Perusasetus Datsun Patrol STW -83

Jokaisella tarinalla pitää ilmeisesti olla alku, joten mistähän kohtaa tämän aloittaisi?

Joko niin varhaisesta vaiheesta kuin pikkuveljen ristiäisistä, jonne papinryökäle saapui pitkällä Patrolillaan? Patrol teki vaikutuksen jo pienestä pitäen, papin puheet eivät niinkään.

Tai siitä, miten saman pikkuveljen kanssa käytiin muutama vuosi sitten katsomassa Kurikassa (n. 400 km suuntaansa) asti siistiä hopeista pätkä-Patrolia, mutta rohkeus ei vielä siinä vaiheessa piisannut hankkia karumpaa kalustoa, vaikka autossa ei ollutkaan mitään vikaa. Missähän sekin nykyisin huristaa?

Saattaisi tämä alkaa siitäkin, kun isälleni hankittiin pari vuotta sitten metsätöitä varten hieman maastokelpoisempaa kalustoa. On muuten varmaan siistikuntoisin viime vuosina kuopiolaisesta Nissan-liikkeestä myyty auto. Hyvin tuo on kuitenkin leipää hangannut jo useamman kesän ajan.


P1180368 by Aki Härkönen, on Flickr

No, alkoipa sitten mistä hyvänsä, niin Patrolit ovat jotenkin kummasti kiehtoneet Nissan-orientoitunutta mieltä elämän varsitaipaleella.

Viime syksynä takaraivossa korventeli harvinaisen kova autokuume, vaikka viiden auton omistajana virallista tarvetta millekään polttomoottorikäyttöiselle hienoudelle ei oikeastaan ollut. Toisaalta ei kai näitä tarpeeseen ostetakaan? Mielessä kangasteli targa-kattoinen Nissan 100NX GTi, mutta viimeinen niitti tuli velipojan linkittäessä Nettiautosta suhteellisen ryhdikkään ja kohtuukilometreillä olevan punaisen Patrolin.

Vaikka jossain välissä olinkin vannonut, etten enää osta lisää valoa nopeammin haalistuvia punaisia autoja vahattavakseni, niin jotenkin löysin taas itseni vaihtamassa rahaa paloauton väriseen kulkuneuvoon. Minkä sille voi, kun Patrol näytti varsin hyvältä marraskuisessa räntäsateessa. Kyytiin lastattiin setti siistejä takaistuimia ja kesärenkaat alkuperäisillä lukkovanteilla ja suunnattiin jälleen yhden Datsunin nokka kohti Nurmesta, alkuperäinen radio merisäätä mono-kaiuttimesta raikaen.

Suhteellisen ehjältä tuo kovasti vaikutti vielä kotonakin tutkittuna. Suurin murhe näin omaan silmään katsottuna olivat hieman heikkolaatuisesti pintaan ruiskittu maalipinta sekä jonkin verran rikkinäisiä ja kuluneita osia hieman siellä ja täällä, mutta siitähän selviää palikoita vaihtamalla. Eihän tässä sentään uutta autoa ostettu, niihin ei ole ehtinyt kasvaa sielua.


P1230333 by Aki Härkönen, on Flickr

Uutena tuo on myyty Imatran kaupungille ja siellä se on palvellut vuoteen 2002, jolloin se on siirtynyt autoliikkeen kautta Lieksaan. Ilmeisesti tuota on käytetty parina syksynä hirviporukan maastobussina ja laitettu sen jälkeen kilvettömänä seisontaan. Kolmetoista vuotta myöhemmin viime syksynä tuo oli rekisteröity uudelleen ja muutettu pakettiautoksi ja sitten laitettu myyntiin. Pitkä seisonta-aika selittänee suhteellisen pienen kilometrilukeman, nytkin mittarissa on alle 320 tkm.

Jonkinlainen kunnostus kangastelee mielessä, ehkä äärimmillään jopa museorekisteriin saakka. Silloin saisi älyllisin vuosikustannuksin nostella irtaallaan olevat penkit takaisin kyytiin. Talven aikana ei kauheasti ilman tallia tapahtunut, kaikkea pientä kuitenkin. Uusia umpioita, joidenkin osien kunnostelua, rumien EU-kilpien korvaamista alkuperäisillä tunnuksilla yms. muita sekalaisia kunnostustoimia.

Lapion varteenkin pääsi, kun pikkutien mutkan takana oli potkurilla liikkunut koiranulkoiluttaja keskellä tietä. Jäi mahansa varaan eikä 90-luvun vaihteen Hakkapeliitoissa oikein piisannut pito. Tuon syvemmälle metsään ei tämän kanssa taideta mennä, joten siltä osin heittää ehkä sivuun palstan varsinaisesta aihepiiristä.


P1230424 by Aki Härkönen, on Flickr

Kevät sieltä kuitenkin näyttäisi olevan tulossa, ainakin päätellen siitä, että vahauskättä alkaa vähitellen syyhytellä. Jonkinlaisen tekosyyn kiillottelulle sai siitä, kun startti alkoi vaatia huoltoa ja korjauksen kesto hieman venähti alunperin puheena olleesta parista viikosta. No, seisoipahan kottero rauhallisesti paikoillaan kiillottelun kohteena. Ei tuosta joskus hutiloiden tehdystä spraypinnasta mitään näyttelykiiltoa käsin hangaten saanut irti, mutta jos tuolla kuitenkin ilkeäisi kylillä käydä? Samalla sai laitettua joitakin hamsteroituja osia paikoilleen, esim. uudet takavalo ja muuta valotavaraa, roiskeläpät taakse sekä merkin maskiin. Katosta lähtee maali laattoina irti, mutta onneksi sitä ei ole pakko kuvata.


P1230585 by Aki Härkönen, on Flickr


P1230582 by Aki Härkönen, on Flickr


P1230586 by Aki Härkönen, on Flickr


P1230589 by Aki Härkönen, on Flickr

Parempien osien etsintä ja puutteiden paikkaus jatkuu vähitellen, pitää varmaankin laittaa tännekin ostoilmoitusta esille.

Vastaa lainaten
  #2  
Vanha 12.04.2018, 07:06
Samppahj:n Avatar
Samppahj Samppahj ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen
 
Rekisteröitynyt: 06.10.15
Sijainti: Vähäkyrö
Viestit: 191
Perusasetus

Hieno projekti. Siistinä on Patukka säilyny. Mukavaa saada toinenkin (?) entisöintiprojekti palstalle!
__________________
SLCK #552

HJ60 -89
Vastaa lainaten
  #3  
Vanha 12.04.2018, 07:36
Lerssinen:n Avatar
Lerssinen Lerssinen ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 21.03.11
Sijainti: Oulainen
Viestit: 1.437
Perusasetus

Moro
Vastaa lainaten
  #4  
Vanha 12.04.2018, 08:25
angrynerd angrynerd ei ole kirjautuneena
Aloittelija
 
Rekisteröitynyt: 27.02.18
Sijainti: Oulu, Suomi
Viestit: 11
Perusasetus

Onhan särmä Datsuni.
Onko sulla Patrooli Nurmeksessa pääsääntöisesti?
Mulla makaa Pajerokalusto Valtimolla lukuunottamatta käyttöpaheroa, kun asun Oulussa ja käyn Valtimolla kerran kuussa.
Jotakin offroadvempainta ois tarkoitus ruveta pakertaa naittamalla 2 (2.5 td ja 3.0 v6) haperoa toisiinsa ja yms. mutta näistä pitää avata oma kertomus kun pääsee vauhtiin.
Vastaa lainaten
  #5  
Vanha 12.04.2018, 11:07
AkiH:n Avatar
AkiH AkiH ei ole kirjautuneena
Tulokas
 
Rekisteröitynyt: 11.04.18
Sijainti: Nurmes
Viestit: 2
Perusasetus

Kai tätä jonkinlaiseksi entisöinniksi voi sanoa, ainakin kunnostus on kyseessä. Metsästellään parempia osia ja laitellaan paikkoja pikkuhiljaa kuntoon.

Terve vain Lerssiselle, samoja palstoja kierrellään.

Nurmekseen olen näiden kanssa pesiytynyt, vaikka välillä on muuallakin tullut käytyä. Ei täältä vain oikein osaa muuallekaan yhtäkkiä lähteä.
Vastaa lainaten
Vastaus

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook
  • Submit Thread to Twitter
  • Submit Thread to Google Plus


Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta)
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta
Etsi tästä viestiketjusta:

Tarkennettu haku
Näkymä

Pikalinkit

Samanlaisia viestiketjuja
Viestiketju Aloittaja Foorumi Vastauksia Viimeisin viesti
Myyty Datsun Patrol.-83 hodarirok O/M/V Ajoneuvot 5 13.07.2016 17:18
Myyty Datsun Patrol STW highroof Varattu 23pv. iltaan asti ajelija O/M/V Ajoneuvot 2 20.03.2016 09:41
Myydään DATSUN PATROL -83 SD33 juhis75 O/M/V Ajoneuvot 1 11.09.2013 12:19
Datsun Patrol -83 Mika28 Maasturiprojektit 8 19.10.2010 21:31
Datsun Patrol -83 Mika28 Maasturiprojektit 0 07.10.2010 11:57


Sivu luotu: 20:10 (GMT +3).