Terve !
Molemmilla materiaaleilla on kannattajansa ja soppeli paikkansa . Mitään en ala mainostamaan , mutta Tiilerin takkoja olen aikojen saatossa koonnut sivutöinä muutamia ( 10-15 kpl ) . Näistä on ollut pelkästään hyviä kokemuksia , ja nyt siis puhun tiilitakasta , mitenkään Tiileriä mainostamatta. Voihan tiilitakan sahailla ihan ittekin "metritavarasta".
Tiilestä ( umpi) muuratussa takassa on massaa johon lämpö pystyy varautumaan , ainoa haitta on tiilen vaatima suurehko tilantarve suhteessa varaavaan massaan.
Umpitiilestä muuratun takan perään kun tekee vielä umpitiilestä savuhormin ja mahdollisesti vielä "tulimuurin" takan taakse.
Ettei menisi aivan mainostamiseksi , ittellä on Hopealoimun kulmatakkaleivinuuni ...Piipuna on umpitiilestä väännetty perinteinen . 11 vuotta on tuolla kämppää lämmitetty ja kinkut paistettu

Poltettu on kaikkee mitä luukusta on sisään sopinut , jätepuuta tai joskus jopa kuivaa koivuklapia . Hyvin on kestänyt , miinuksena on matala leivarin pesä ...12 kg kinkku lyö päänsä kattoon

Itte suosittelen piippua lattia pinnasta , takan päältä vain kevyt teräshormi . Perusteluina on mahdollisuus tuo takan "vaihtamiseen" , koska piippu kestää pitempään kuin nykyvalmistakka.