Offipalsta.COM  

Palaa takaisin   Offipalsta.COM > Linkit muihin palveluihin > Elävä Arkisto > Sports > Jalkapallo
Rekisteröidy Offiblogit Yhteisö Kalenteri Viestit tänään Haku

Vastaus
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta Näkymä
  #1  
Vanha 02.02.2004, 17:26
Laskos Laskos ei ole kirjautuneena
Veteraani
 
Rekisteröitynyt: 25.09.01
Sijainti: Tampere, Vehmainen, Finland.
Viestit: 1.237
Perusasetus

Superbowl XXXVIII


Olipahan melkoinen peli!

Kaiken kaikkiaan peli muistutti jopa amerikkalaista sporttileffaa, jossa loppujen viimeksi vaikeiden vaiheiden jälkeen päädytään voittoon ja voidaan kirjoittaa monta eri sankaritarinaa.

Yksi näistä sankaritarinoista voisi olla vaikkapa Patriotsin potkaisijan, Adam Vinatierin tarina.


Adam Vinatieri

Herra Vinatierin päivä ei alkanut kovin ruusuisissa merkeissä, kun melkolailla pelin alussa hänelle aukesi helppo potkumaalin paikka vain noin 10-15 jaardin päästä maalista. Vinatieri potkaisi ja pallo karkasi oikealta ohi haarukan. Käsittämätön virhe. Myöhemmin samalla kvartaalilla Vinatieri mokasi lähes vastaavanlaisen tilanteen ja karu tilasto kertoi karua totuutta: 33 potkustaan herra Vinatieri oli onnistunut 30 kertaa ja kaikki mokat olivat sattuneet Houstonin Reliant stadionilla. Paineet kasvoivat.

Ensimmäinen neljännes pelattiin pisteittä loppuun saakka. Samoin näytti käyvän toisenkin kanssa, kunnes hanat aukesivat.

Samoin puoliajan jälkeisellä kolmannella neljänneksellä jäätiin ilman pisteitä ja viimeinen neljännes alkoi New England Patriotsien 14-10 johdossa.

Viimeinen neljännes olikin todellista Superbowl-historiaa, joka piti sisällään mm. Panthersien pelinrakentajan Jake Delhommen käsittämättömän 85 jaardin heiton (pisin maaliin johtanut heitto Superbowlin historiassa) ja lukuisan määrän rangaistuksia. Koko ottelussa tehtiinkin Superbowl-historian jaettu rangaistusennätys, yhteensä 20 rangaistusta.

Viimeisen neljänneksen alussa näytti jo siltä, että Patriots menee menojaan, kun Antowain Smith, joka muutenkin raatoi järkyttävän määrän likaista työtä pelissä, pääsi iskemään TD:n jonka perään potkaisija Vinatieri vielä onnistui lisäpotkuyrityksessä. Tilanne oli jo vakuuuttavasti 21-10 Patriotseille.


Antowain Smith

Panthersit eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan aloittivat hurjan kirin. Kirin käynnisti DeShaun Foster 33 jaardin juoksun päätteeksi pääsi tuulettamaan maalia. Tilanne oli todella loistava esimerkki pelinrakentaja Jake Delhommen hyvystä heittää pallo tarkasti ahtaaseenkin tilaan. Merkittävää tilanteessa oli vielä sekin, että Foster oli kentällä ottelussa ensimmäistä kertaa jolloin ensikosketus palloon tuotti heti DT:n.
Tilanne muuttui näin 21-16 ja ns. viiden pisteen ohje edellytti tilanteessa normaalin lisäpotkuyrityksen sijaan 2 ylimääräisen pisteen hakemista viemällä pallo uudelleen maalialueelle joko heittämällä tai kuljettamalla. Kuitenkin Muhsin Muhammad epäonnistui tuossa yrityksessään.


DeShaun Foster


Jake Delhomme

Tästä epäonnistumisesta ei Muhammad kuitenkaan lannistunut. Aikaa oli jäljellä vielä yli 12 minuuttia eikä Patriotsien karkumatka ollut yhtä pelitilannemaalia suurempi. Vajaat kuusi minuuttia edellisestä Panthers-maalista ja Delhomme-Muhammad akseli näytti kuinka heittopeli sujuu. Delhomme malttoi katsoa vapaan syöttötilan, antoi kätensä käydä ja paukutti palloon sellaisen voiman jota ei ole aiemmin Superbowlissa nähty. Tuloksena uskomaton 85 jaardin heitto, jonka Muhammad nappasi kiinni. Kun vielä Muhammad karkasi puolustuksen alimmalta mieheltä, oli ottelun hienoin ja näyttävin maali nähnyt päivänvalon.
Tilanne olikin ylllättäen kääntynyt Panthersien pisteen johdoksi ja peliaikaa oli jäljellä vielä reilut 6 minuuttia. Panthersin yrittivät jälleen 2 lisäpistettä turvatakseen vähintään tasapelin Patriotsien päästessä tekemään potkumaali, mutta tässä he eivät onnistuneet.


Muhsin Muhammad

Kun peliaikaa oli jäljellä enää 2.51, iski jälleen Patriots. Loistavan hämäyksen ansiosta pelinrakentaja Tom Brady pääsi tuikkaamaan pallon itselleen outoon maalintekijän rooliin joutuneelle Mike Vrabelille aivan maalialueen keskelle ja johto siirtyi takaisin Patriotseille luvuin 27-22. Viiden pinnan ohjetta tulkittiin jälleen ja tällä kertaa onnistuneesti. 2 lisäpisteen yrityksessä Patriotsin Kevin Faulk onnistui ja tilanne oli 29-22. Panthersilta vaadittiin siis pelitilannemaali, jotta tilanne olisi tasoittunut.


Tom Brady


Mike Vrabel

Jännittävimmät hetket olivat kuitenkin vasta edessä. Patriotsein johtomaali syntyi, kun peliaikaa oli jäljellä enää vain 2.51, mutta Pathersit eivät luovuttaneet. Patriotsien vasemman puolustajan loukkaannuttua Panthersien pelinrakentaja Jake Delhomme käytti tilaisuuden häikäilemättä hyväkseen ja syötti pallon maalialueelle loistopelin pelanneelle veteraanille Ricky Proehlille. Ja kun vielä Panthersien potkaisija John Kasay onnistui lisäpisteyrityksessä, oli tilanne tasan 29-29 kun peliaikaa oli jäljellä enää 1.08.


Ricky Proehl


John Kasay

Maalin jälkeisessä palautuksessa Kasay ei kuitenkaan enää onnistunut vaan potkaisi pallon suoraan ulos sivurajasta, jolloin Patriotsit saivat pallon ilmaiseksi aivan turhan lähelle Panthersien maalialuetta. Tällöin Patriotsien pelinrakentaja Brady pääsi näyttämään suuruutensa heittämällä pallon oikeaan laitaan riittävän lähelle Panthers-maalia. Matkaa maalille jäi 41 jaardia ja kelloon aikaa 9 sekuntia, kun potkaisija Vinatieri asteli kentälle. Kick was good eli maali syntyi ja Patriots karkasi saavuttamattomaan 3 pisteen johtoon kun peliaikaa jäi kelloon vaivaiset 4 sekuntia. Panthersien teoreettinen mahdollisuus nousta ohi ja voittoon oli saada palautus vietyä samantien Patriotsien maalialueelle, mutta tähän he eivät kyenneet.

Yksi Patriotsien voiton avaimia pitäneistä henkilöistä oli myös Patriots-valmentaja Bill Belichick. Hänen poppakonsteillaan Patriots sai hämmennettyä riittävästi Panthersien puolustusta ja iskettyä ratkaisevalla hetkellä ratkaisevat maalit.


Bill Belichick

Kaiken kaikkiaan uskomaton spektaakkeli. Elämäni ensimmäinen kokonaan alusta loppuun saakka katsottu jenkkifutismatsi ja nähdyn perusteella ei varmastikaan viimeinen!

- Laskos -

"Voittajat eivät luovuta, luovuttajat eivät voita"
(Juhani Tamminen)

Vastaa lainaten
  #2  
Vanha 02.02.2004, 17:51
SamppaFIN SamppaFIN ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen++
 
Rekisteröitynyt: 27.12.01
Sijainti: Tampester, Finland.
Viestit: 317
Perusasetus

Hieno ja kattava raportti pelistä Laskos!

Itse olin katsonut ennen tätä vain muutaman Super Bowlin ja täytyy kyllä sanoa, että jos peli on tälläistä. Katson kyllä ottelut vastaisuudessakin. Ainoa asia, mikä jäi kaivelemaan oli Carolinan pieni verhe viimeisessä palautuspotkussa (Patriotsin viimeinen hyökkäys lähti 20 jaardia edempää), sillä olisihan ollut nannaa nähdä ensimmäinen jatkoaika superbowlissa.

Peli tarjosi aivan loistavaa viihdettä kaikkine sankaritarinoineen, pojat painoivat paineen alla lähes käsittämättömällä varmuudella heittoja perille.



Vastaa lainaten
  #3  
Vanha 03.02.2004, 09:33
Elmo Elmo ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+++
 
Rekisteröitynyt: 24.09.01
Sijainti: Tre, Finland.
Viestit: 404
Perusasetus

Pelissä ei mitään vikaa, mutta alun NASAn kuukävelyt sun muut oli ihan sairasta. Viuhahtelijaa olis saanu näyttää.

Help me and BenDover reopen Ristiässä.
Vastaa lainaten
  #4  
Vanha 03.02.2004, 12:31
Laskos Laskos ei ole kirjautuneena
Veteraani
 
Rekisteröitynyt: 25.09.01
Sijainti: Tampere, Vehmainen, Finland.
Viestit: 1.237
Perusasetus

Onkohan siitä viuhahtelijasta mitään clippiä missään?

- Laskos -

"Voittajat eivät luovuta, luovuttajat eivät voita"
(Juhani Tamminen)
Vastaa lainaten
Vastaus


Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta)
 

Pikalinkit


Sivu luotu: 06:05 (GMT +2).