Offipalsta.COM  

Palaa takaisin   Offipalsta.COM > Linkit muihin palveluihin > Elävä Arkisto > General talk > Society
Rekisteröidy Offiblogit Yhteisö Kalenteri Viestit tänään Haku

Society What is wrong with our society? What must we do to make it better? Politics, law, war, racism

Vastaus
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta Näkymä
  #26  
Vanha 31.07.2003, 15:27
007 007 ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen
 
Rekisteröitynyt: 16.10.01
Sijainti: Finland.
Viestit: 142
Perusasetus

Mikä pakko sitä nyt on niin kauheesti tehdä? Mun mielestä on ihan ok, kun työttömyyttä on maa täys, että jotkut lepää. Tietenkään lepäilijöiden ei tule ansaita, kuten töitä tekevien, mutta voihan aina ryhtyä työttömäksi, jos työttömyys alkaa oleen liian houkutteleva vaihtoehto.

Olenkin usein miettinyt miten sellanen utopia toimis missä työpaikat jaettaisiin huutokaupalla sen mukaan kuka mitäkin suostuu halvimmalla tekeen (vähän kuin huutolaislapsia myytiin). Varmasti löytys joka duunille tekijä. Ja kenenkään ei tarvis purnata huonosta palkasta tai duunista, kun sais valita kumpaa haluaa enempi. Olis aika kiintosaa sitten valita ministerin (5€/kk) ja oksennusosaston alisiivoojan (10000 €/kk) välillä.





007
Vastaa lainaten
  #27  
Vanha 31.07.2003, 21:18
ElämänPeluri ElämänPeluri ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+
 
Rekisteröitynyt: 13.02.02
Sijainti: Hatanpää DC, Finland.
Viestit: 233
Perusasetus

Utopia, jossa yhteiskunta pakottaisi työnantajat valitsemaan aina halvimmalla työhön suostuvan työntekijän, olisi työnantajien ja kansantalouden kannalta aika katastrofaalinen. Ja jäisi kyllä lomareissut tekemättä, jos lomalennon Airbussin pilotin paikkakin annettaisiin aina vähiten pyytäneelle. <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

Mutta joo, turhan työn tekeminen se vasta kalliiksi tuleekin. Ei työttömiä kannata väkisin työllistää. Työ ei ole mikään itseisarvo, vaan sen täytyy olla tuottavaa. Siksi tuntuukin vähän hassulta, kun poliitikot puhuvat aina vain työllisyyden vähentämisestä, kun pitäisi puhua tuottavuuden kasvattamisesta. Kun tuottavuus kasvaa, työllisyys parantuu sitten siinä samalla. Se, että ihmisiä kiusataan turhilla tukitöillä, ei paranna ainakaan veronmaksajien asemaa.

edit: typoja

Edited by - ElämänPeluri on 31/07/2003 22:21:12
Vastaa lainaten
  #28  
Vanha 01.08.2003, 13:45
petris petris ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 03.01.02
Sijainti: Pirkkala, Finland.
Viestit: 1.464
Perusasetus

Opetelkaa olemaan kokoomukaisia.

**********************
petris - isä ja elämän tuomari
**********************
Vastaa lainaten
  #29  
Vanha 23.08.2003, 14:18
MäIte MäIte ei ole kirjautuneena
Konkari+++
 
Rekisteröitynyt: 29.09.01
Sijainti: Iceland.
Viestit: 959
Perusasetus

Hohoo, kunnon mielipiteitä. Tuntuu kaikilta 'työttömiltä elintaso alas' möhköilijöiltä löytyvän hyviä ehotelmia (muuttakoon ulkomaille, millä rahalla?). Ei kaikki saa töitä vaikka haluaisivat tehdä, tilanne on vähän eri kuin 90-luvun alussa mutta kuitenkin.

Työttömyyskorvauksilla ei yksinomaan kustanneta kotona makaamista, jos ei Kokoomusnuorille ole tullu mieleen niin, MäIte ainakin tuun ja syötän teidät lapsilleni, jos tommonen akuuttirahapula iskee mulle, siksi kai saankin valtiolta työttömyys tilanteessa kipurahaa, että siedän muiden kulutusta...

<img src=/smiley/evil.gif border=0 align=middle>

Oishan se hienoo kun ei maksettais kellekkään työttömyyskorvauksia, mutta samalla sais lopettaa muutkin 'turhat' tuet.

Tommotteet yleinen terveydenhuolto, ilmainen peruskoulu/lukio/yliopisto... ja valtiontakaamat asuntolainat, vittuun vaan ei niillä oikeesti muuta kuin vääristetään normaalia kilpailua.

Ja minkä vitun takia verotuksessa saa alennusta, pitäis olla vaan yks prosentti kaikille (50%) ja mitä sitten jos kuljet työmatkat Vammalasta Ypäjälle, ei se ole meidän ongelma. Ja jos oot niin tyhmä että tarviit ammatti kirjallisuutta tai liian ahkera että tarviit työtilaa kotoa kuuluu sun maksaa ne ite, ilman tukia.

Kuka helvetti keksi että päivähoidon kuuluu järjestää yhteiskunnan puolesta, se joka synnyttää se kasvattaa. Ja jos työnantaja haluu olla samarialainen voi se ihan omasta pussistakin maksaa kaiken kun palkaa pitkäaikaistyöttömän.

<img src=/smiley/sun.gif border=0 align=middle>


---MäIte---

*Let's kill them all and let Gods sort them out*
Vastaa lainaten
  #30  
Vanha 18.09.2003, 21:32
panic_playgirl panic_playgirl ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen
 
Rekisteröitynyt: 24.11.02
Sijainti: Finland.
Viestit: 178
Perusasetus

ahahaha juurikin näin

hyvin sanottu
Vastaa lainaten
  #31  
Vanha 19.09.2003, 09:42
Laskos Laskos ei ole kirjautuneena
Veteraani
 
Rekisteröitynyt: 25.09.01
Sijainti: Tampere, Vehmainen, Finland.
Viestit: 1.237
Perusasetus

Ei nyt pidä sentään väärin tulkita asioita, ainakin allekirjoittanut vastustaa niiden ääliöiden kotonamakaamista, joita ei edes hommat kiinnosta ja toteavat että "mitä sitä töihin kun näinkin selviää ihan mukavasti". Ei paljoo hymyilytä kattella palkkakuittia ja todeta taas menneen kolmasosa palkasta kaikennäköisiin veroihin ja maksuihin. Ja kun heti perään soittaa sukulainen, joka valittelee kun "ei teitäkään oo näkynyt pitkään aikaan". Paha näkyä, kun koittaa tehdä leipää pöytään samaan aikaan kun toinen raapii munia päivästä toiseen sohvallaan. Ja työnteko ei edes kiinnosta ko. henkilöä. Nyt tietty joku neropatti sanoo, että "katos, Laskos yleistää nyt mukavasti". Niin yleistänkin, kun puhun henkilöistä, joita ei työnteko oikeasti kiinnosta.
Mutta silti olen edelleen sitä mieltä, että tekevälle löytyy aina töitä, eri asia sitten onkin se, että mitä kukin on valmis tekemään ja mihin hintaan. Sitä meidän jokaisen lienee syytä pohtia.

- Laskos -

"Voittajat eivät luovuta, luovuttajat eivät voita"
(Juhani Tamminen)
Vastaa lainaten
  #32  
Vanha 22.09.2003, 12:26
Elmo Elmo ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+++
 
Rekisteröitynyt: 24.09.01
Sijainti: Tre, Finland.
Viestit: 404
Perusasetus

Munien raapiminen on huippua.

Help me and BenDover reopen Ristiässä.
Vastaa lainaten
  #33  
Vanha 21.11.2003, 23:09
007 007 ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen
 
Rekisteröitynyt: 16.10.01
Sijainti: Finland.
Viestit: 142
Perusasetus

Mä oon kyllä huomannu, ettei työn tekeminen oikein sovi mulle...

007
Vastaa lainaten
  #34  
Vanha 11.12.2003, 00:15
ElämänPeluri ElämänPeluri ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+
 
Rekisteröitynyt: 13.02.02
Sijainti: Hatanpää DC, Finland.
Viestit: 233
Perusasetus

Mitä arvelette, karkaavatko työpaikat tulevaisuudessa halpatuotantomaihin? Tasoittuvatko halpatuotantomaiden ja länsimaiden varallisuuserot globalisoitumisen myötä? Voiko elintason kasvu Suomessa pysähtyä tai jopa kääntyä laskuun tuotannon siirtyessä itään? Toteutuuko Marxin profetia? Koetaanko tietoyhteiskunnan synnyssä samantapainen järistys ja suurtyöttömyys, kuin agraariyhteiskunnan muuttuessa teollisuusyhteiskunnaksi? Onko tällainen järistys välttämätön edistyksen kannalta, ja voimmeko ainoastaan vähentää sen synnytystuskia? Rakentuuko sen pohjalta uusi, parempi yhteiskuntajärjestys? Palataanko kansainvälisessä kontrolloimattomassa kilpailussa lähemmäs 1800-luvun kapitalismia vai saadaanko kansainvälinen interventionistinen Keynesiläinen talouspolitiikka toimimaan?

IT-alan työt kaikkoavat varmaankin ensimmäisten joukossa. Jos olet IT-alalla, suunnitteletko jo uudelleenkouluttautumista? <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

--
"Bene qui latuit, bene vixit" – Odivius
(Käännös: "Joka lurkki hyvin, eli hyvin.")
Vastaa lainaten
  #35  
Vanha 11.12.2003, 11:39
007 007 ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen
 
Rekisteröitynyt: 16.10.01
Sijainti: Finland.
Viestit: 142
Perusasetus


Ainakaan tämä ETLA:n 30.10. julkaisema raportti ei anna aihetta toivoa yritysten tai työpaikkojen siirtymistä vaikkapa Kiinaan.

http://www.etla.fi/finnish/main/news...1030092456.pdf


Ja olisi hyväkin siirtää töitä Kiinaan, niin pääsisi niistäkin töistä eroon.


007
Vastaa lainaten
Vastaus


Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta)
 

Pikalinkit


Sivu luotu: 02:10 (GMT +2).