![]() |
![]() |
|
Chit-Chat Tämä foorumi on tarkoitettu epämääräiseen jauhamiseen, eikä asian ole pakko liittyä suoraan offroadiin. |
![]() |
|
Työkalut | Etsi tästä viestiketjusta | Näkymä |
|
#1
|
|||
|
|||
![]() En ollut koskaan ennen valmistanut hirvenpaistista ruokaa kotona, kunnes mies sai työkaveriltaan hirvenpaistin. Ajattelin, ettei kannata paljon aineksia haaskata, koska ilmeisesti roskiin se paisti joutuisi. Laitoin paistin paistopussiin suolan ja silavan kera. 175 astetta lämpötilana ja noin pari tuntia paistoin uunissa parin kilon paistia. Oli muuten maukasta ohuina siivuina ruisleivän päällä.
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
Eihän se vaadi kuin suht matalassa lämpötilassa paistamista useita tunteja. Äiti paistoi jouluksi parin kolmen kilon paistin n.150astetta ja 5 tuntia ja ai että oli maukasta.
Riippuu toki minkä ikäisen elukan lihaa se on. Nuorihan kypsyy nopeampaa kun taas vanha vaatii pitkän paistoajan.
__________________
Tee mitä teetkin mutta tee se kunnolla |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Älkää hyvät ihmeset sekottako sikaa ja hirveä sekaisin.Helpoin valmistus on liha paistopusiin 2 desiä vettä ,sipulia ja vaikka porkkana paloja matkaan+pippuria kokonasena,karkea suola hierottu paistin pintaa ja uuniin noin120 astetta sisä lämpö 75-80 jonka jälkeen pous uunista ja noin tunti vetäytymistä folion alla sitten siivuiksi ja ääntä kohti vaikka pottujen ja kastikeen kera.Juuri eilen tein näin ja poron paisti tehdään samalla lailla.Jos sisä lämpö menee yli 80 asteen on liha munista ainakin liian kuivaa!!!
|
#4
|
|||
|
|||
![]() Lainaus:
Laitoin silavan siihen paistin päälle poistamaan mahdollista kuivuutta. En siis sekoittanut silavaa siihen, vaan poistin läskit pois päältä, kun alettiin leikkaamaan siivuiksi. |
#5
|
||||
|
||||
![]()
sitten kun lisää kaupan valmiita marinaadeja sekaan pussiin niin tulee kans hyviä,niitä löytyy erinlaisia sekoituksia+viinin litkut ja ehkä tippa konjakkia niin ei oo tietoakaan kuivuudesta.
|
#6
|
||||
|
||||
![]() Lainaus:
|
#7
|
|||
|
|||
![]() Lainaus:
![]() |
#8
|
||||
|
||||
![]() Hirvipataa
Jälkikasvu meillä syö mielummin pataa,silloin harvoin kun hirvenlihaa on saatavissa.
Lihat pilkon n.2-3cm kuutioiksi,vähän porsaanlihaa lisäksi.Voissa ruskistan lihat ensin liedellä kuumassa valurautapadassa.Sitten paljon sipulia ja lohkottua porkkanaa.Maustetaan suolalla ja mustapippurilla.Vettä sen verran että lihat peittyy,kansi päälle ja pata uuniin n.175-200astetta niin kauan että lihat on mureita(ylikypsiä).Keitetyt perunat,kotitekoinen puolukkahillo,tuore ruisleipä ja makeahko kotikalja. Ja eikun syömään.
__________________
-Muistitko tänään- |
#9
|
|||
|
|||
![]()
niin, voihan sen tabasconkin nauttia sitten ruokailun päälle paljaaltaan
-R- |
#10
|
||||
|
||||
![]()
Mitehän tämä liityy mihinkään? Ei ymmärrä mutta väliäkö tuolla.
|
#11
|
|||
|
|||
![]() Hirvimiehenpaisti
Parasta paistia on emäntä tehny uunissa hauduttamalla. 100-120 ast. 2 tuntia per kilo. Paisti ensin n. 2 sentin siivuiksi ja sinappia joka väliin. Sitten vuokaan ja kermakylpyyn uimaan (kerman pitää olla paistonkestävää) ja päälle juustoa maun mukaan. Tulee mehevä ja kostean sinappinen paistos, jonka syömistä ei voi lopettaa
![]() |
#12
|
||||
|
||||
![]()
Tänään tuli tehtyä paisti.Yllättävän hyvin onnistuin ekaks kerraks...Hieman pääsi päädystä kuivahtamaan mutta muuten oli namia.Iso kiitos kaikille ohjeita antaneille...
|
#13
|
|||
|
|||
![]()
Meille tuota hirvenlihaa siunaantuu aikalailla jokasyksyisen metsästyksen seurauksena ja itse tykkään tehdä hirvenpaistin uunissa sillä lailla että laitan semmoisen n.2 kilon aikaisen paistin paistopussiin ja sinne kaveriksi suolaa, hieman vettä, lanttua isoina kuutiona, sipulia lohkoina, porkkanaa paloina ja kokonaisia pippureita maun mukaan sitten se uuni 100-120 asteeseen ja antaa sen paistin olla sielä yön yli (itse tosin tämän teen yleensä leivinuunissa saviastiassa kun se on n.130 asteinen ja annan paistin olla siellä 8-9 tuntia ja ohhoh kun on hyvää ja mureaa lihaa). Tällä reseptillä lihasta tulee todella mureaa ja "ylikypsää" mutta ah niin hyvää perunoitten tai leivän kanssa ja ne porkkanat yms. ovat kans aika mukavan makuisia.
Sitten jos haluat ne paistit tehdä pihveiksi niin kokeiles jättää ne mediumiksi ja vain suolalla+mustapippurilla maustettuna niin on muuten kans oikeesti hyvää lihaa. Tohon kaveriksi ite tehtyjä lohkopottuja uunissa niin ei enää mee paremmaksi. Meillä ei oikeen olla koskaan sotkettu mullia tai possua riistaan (joskus harvoin pekonia) vaan jos hirvelle kaveria haluaa niin jänis passaa aivan tautisen hyvin. Palapaisti missä on hirveä ja jänistä on aikastalailla minun listalla korkealla. |
![]() |
Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta) | |
|
![]() |
||||
Viestiketju | Aloittaja | Foorumi | Vastauksia | Viimeisin viesti |
kaikkien ameriikan autojen valmistus loppuu?? | toyota4x4 | Chit-Chat | 36 | 18.12.2008 11:37 |
UAZin VALMISTUS LOPPUU ???? | myllis | Tekniikka & Jutustelu | 13 | 10.12.2007 12:37 |
Muoviosien valmistus | Aapo-A | Tekniikka & Jutustelu | 2 | 22.11.2007 11:45 |