Juu no itsellä on kokemusta ainoastaan perinteisistä valurauta- ja kaasuliesistä (niistäkin melko harvakseltaan kun tuota ruokaa ei tule mikron ulkopuolella liian usein valmistettua) mutta rohkenen silti esittää mielipiteeni.
Ensinnäkin entisenä kattilakauppiaana pitää heti puuttua tuohon induktioliesiin liittyvään pannujen uusimiseen. Ei välttämättä tarvitse! Induktiolieden toiminta perustuu magneettikenttään eli jos keitto/paistostian pohja on riittävän magneettinen se toimii induktioliedellä. Ota vaikka jääkaappimagneetti käteen ja kokeile tarraako. Esim vähän vanhemmatkin teräskattilat toimivat varsin usein. Nykyset paistinpannut ja kattilat alkaa olemaan lähes kaikki induktiokelpoisia mutta kannattaa varmistaa myyjältä tai valmistajalta. Yleensä astian pohjassa (tai myyntipakkauksessa) lukee "induction" jos se sopii induktioliedelle. Pääsääntönähän siis on että ne missä on terästä pohjassa on potentiaalisia ehdokkaita. Induktiolieden etu tosiaan on se että hella ei kuumu vaan astia lämpenee eli turvallisempi lasten ja eläinten kanssa. Ja baarista kotiin tullessa jos ei ole muistanut käydä kebabkioskilla. Kuulemma myös energiataloudellinen.
Keraamiselle liedelle on olemassa keraamisen lieden puhdistusaineita, joilla lähtee myös alumiinipohjaisista keitto/paistoastioden pohjista tarttuneet jäljet. Niillä kuulemma ihan helppo putsailla keraamista.
Uudisrakennuksissa kuulemma liesiä, joissa yksi tai kaksi levyä induktiota ja muut esim keraamista. Luulis kai moisia ihan kuluttajamyynnisssäkin olevan.
Aja metsään -se helpottaa
|