Offipalsta.COM  

Palaa takaisin   Offipalsta.COM > Off-Road > Tekniikka & Jutustelu
Rekisteröidy Offiblogit Yhteisö Kalenteri Viestit tänään Haku

Tekniikka & Jutustelu Yleistä keskustelua maastureihin ja/tai off-roadiin liittyen

Vastaus
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta Näkymä
  #1  
Vanha 02.01.2005, 11:27
Guest
 
Viestit: n/a
Perusasetus

Modin säännöt


Mitä ihmettä, pitääkö modi luokan auto rekisteröidä ja katsastaa tänä vuonna, näin ainakin uuden sääntökirjan mukaan.

Note! This message was posted anonymously!

Vastaa lainaten
  #2  
Vanha 02.01.2005, 12:09
arska4x4:n Avatar
arska4x4 arska4x4 ei ole kirjautuneena
Veteraani
 
Rekisteröitynyt: 28.09.03
Sijainti: Luumäki, Finland.
Viestit: 1.200
Perusasetus

no niinpä näkyy olevan, onkohan ihan oikee katsastus mahdollista jos tekee sääntöjen sallimat muutokset. Kertokaa kuka tietää!?

arska
Vastaa lainaten
  #3  
Vanha 02.01.2005, 13:16
baxxter:n Avatar
baxxter baxxter ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 10.06.03
Sijainti: PAiMiO, Finland.
Viestit: 4.283
Perusasetus

Niin mihin autoon mahtuu laillisilla korotuksilla 39" kummit? Renkaat voi vaihtaa pelipaikalla, korotukset on hieman hankalammat. Vai pitääkö auton olla tieliikennelakien mukainen, vai riittääkö pelkkä leima rekisteriotteessa? No, hyvä luokka niillä joilla on 90 luvulla leimatut korotukset ja renkaat =)
Vastaan samantien itselleni: "ei kukaan pakota niihin 39" renkaisiin"

-74 Range, 215cid V8
#4x4@ircnet
Vastaa lainaten
  #4  
Vanha 02.01.2005, 15:19
arska4x4:n Avatar
arska4x4 arska4x4 ei ole kirjautuneena
Veteraani
 
Rekisteröitynyt: 28.09.03
Sijainti: Luumäki, Finland.
Viestit: 1.200
Perusasetus

nois säännöis sanotaa et kilpailun aikana renkaat enint. metrin halkasija, eli sehän ei oo ongelma, mut noi tuulilasin poisto kehyksinee ja sit muutos prosentit yms......

arska
Vastaa lainaten
  #5  
Vanha 02.01.2005, 16:25
pee:n Avatar
pee pee on kirjautuneena
Moderator
 
Rekisteröitynyt: 21.02.04
Sijainti: Mäntsälä P
Viestit: 12.910
Perusasetus

mistäs sääntökirjoja löytyy... ja onks se siis akk sääntökirja ?


edit: Jou, löytykin jo - eikun vanhat modit -> pro modiin

-pee-

ei se satu...<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

Edited by - pee on 02/01/2005 16:36:26
Vastaa lainaten
  #6  
Vanha 02.01.2005, 19:50
Guest
 
Viestit: n/a
Perusasetus

herra gyyd sentään!

Nuo säännöthän näytti hyviltä!!! Noista säänöistähän löytyy nyt siis lähes jokaiselle luokka jos vaan aikuisten-oikeesti niin haluaa.

Joutuu oikeesti alkaa laskee senttejä ja euroja jos vaikka olisi rahaa ajaa muutama kisa.

Tietysti onhan se ilkeetä jos joutuu laittaa ihan oikeet turvavyöt, maksaa lisensit ja kaikki<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

Note! This message was posted anonymously!
Vastaa lainaten
  #7  
Vanha 02.01.2005, 20:12
TimJus:n Avatar
TimJus TimJus ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 10.01.03
Sijainti: Finland.
Viestit: 1.444
Perusasetus

OFF ROAD LAJIN KILPAILUSÄÄNNÖT
3.0. Ryhmät
Off Road trialkilpailussa autot jaetaan pääsääntöisesti viiteen ryhmään: original, standard, modified, pro modified ja prototype. Kaikki ne muutokset, joita ei ole sallittu näissä säännöissä tehtäväksi, ovat erityisesti kielletty.

Kuljettaja on velvollinen osoittamaan autonsa kelpoisuuden siihen ryhmään, jossa hän kilpailee.

Yleistä

Auton liikkumiseen vaikuttavat voimat tulee välittää vain neljästä vetävästä pyörästä. Kaikki mekaaniset ja ilmavirtaukseen perustuvat apulaitteet auton ja maan välillä on kielletty.

Sallittu muutos ei saa johtaa kiellettyyn muutokseen.

Liukuesteet renkaissa ovat kiellettyjä.

Autojen äänenvoimakkuus max 95dB.

Polttoaineena saa käyttää vain yleisesti maantieliikenteeseen huoltoasemilta myytävää polttoainetta.

Apukuljettaja saa käyttää maavaran, lukkojen ja kääntöjarrujen kytkimiä.

Paineilmalaitteiden käyttöön tarkoitettujen säiliöiden enimmäispaine on 8 bar

Järjestelmässä on oltava varoventtiili, jonka avautumispaine on enintään 8 bar

3.1. ORIGINAL
Määritelmä: Ajoneuvon tulee olla sarjavalmisteinen jokapyörävetoinen auto vakiovarusteineen, joita ei saa poistaa. Autojen tulee olla tieliikennekatsastettuja ja rekisteröityjä. Auto kokonaispaino on alle 3500 kg. Lisävarusteet, jotka eivät paranna auton etenemistä ovat sallittuja (esim. lisävalot, lavakate, lisämittarit). Lisäksi on sallittu asentaa vinssi, pohjapanssari, vetokoukku sekä etu/sivusuojat.

3.1.1. Renkaat:

Ainoastaan alkuperäiskokoiset renkaat sallitaan. Vierintä saa poiketa + 5 % alkuperäisestä. Ensiasennuksen alkuperäistyyppistä rengasta ei kuitenkaan tarvitse säilyttää. Karkeudeltaan kuvio saa maksimissaan vastata ns. Mud Terrain tyyppiä. Renkaat eivät saa olla tyypiltään traktori, lapio tai erityisesti kilpailukäyttöön tarkoitettua tyyppiä (nappula, pinnoitetut kilpa renkaat, super swamper). Pinnoitettujen renkaiden maksimi kuvionsyvyys 16mm. Kuvion leikkaaminen ei ole sallittu. Liukuesteet ja ketjut kielletty. Paripyörien asentaminen kielletty.

3.1.2 Vanteet:

Ainoastaan alkuperäistyyppiset vanteet sallittu.

3.1.3. Jarrut:

Etuakselilla voidaan alkuperäiset rumpujarrut korvata mallisarjan mukaisilla levyjarruilla. (Muutoskatsastettava tarvittaessa). Käsijarru säilytettävä alkuperäisenä.

3.1.4 Ohjaus:

Ohjauksen rajoituksen ruuvit vapaat.

3.1.5 Pakoputkisto:

Viimeisen sarjavalmisteisen äänenvaimentimen jälkeen pakoputkisto vapaa, kuitenkaan putken pää ei saa osoittaa suoraan alaspäin. Max. äänenvoimakkuus 95dB.

3.1.6 Akselistot:

Raideleveyden muutos kielletty. Taka-akseliston tasauspyörästön lukinta vapaa, paitsi spool- tyyppiset ja hitsilukot kielletty. Etuakselistolla sallitaan ainoastaan valmistajan asentama alkuperäinen tasauspyörästön lukinta. Etuakseliston kytkentä/käyttömekanismin on oltava alkuperäinen. Ajovakaus- ja luistonestojärjestelmän pitää olla alkuperäisessä muodossaan.

3.1.7 Jousitus ja iskunvaimennus:

äilytettävä alkuperäistyyppisenä. Korotus kielletty. Ajonaikana säädettävä iskunvaimennus kielletty. Korkeudensäätö sallittu, sen ollessa ajoneuvon alkuperäisvaruste.

3.1.8. Kori ja runko:

Kori ja runko säilytettävä alkuperäisenä varusteineen. Puskureita, peilejä, valoja ym ei saa poistaa. Polttoainejärjestelmän oltava tiivis.

3.2. STANDARD
Määritelmä: auto kuten original ryhmässä. Original ryhmän lisäksi jäljempänä mainitut muutokset ovat sallittuja.

3.2.1. Renkaat:

Pyörän enimmäiskorkeus 90 cm. Autoissa, joiden akseliväli on enintään 245 cm, saadaan käyttää tyyppihyväksytyn rengaskokoon verrattuna korkeudeltaan ja leveydeltään enintään +50 mm. Jos auton akseliväli on yli 245 cm, saa tyyppihyväksytyn renkaan korkeuden lisäys olla enintään 80 mm ja leveyden lisäys enintään 60 mm. Vanteen enimmäishalkaisija on 18". Pyörän enimmäisleveys on 30 cm. Kokopyörän on mahduttava pyörimään alkuperäisessä pyöräkotelossa. Vain tieliikenteeseen hyväksytyt renkaat ja vanteet ovat sallittuja.

3.2.2. Vanteet:

Vanteen enimmäishalkaisija on 18".

3.2.3. Ohjaus:

Ohjaustehostimen asentaminen ja vaihtaminen on sallittu (muutoskatsastus on tarvittaessa suoritettava). Ohjauspyörän ja ohjauspylvään saa vaihtaa.

3.2.4. Pakoputkisto:

Pakoputkisto on vapaa, mutta sen tulee täyttää tieliikennemääräykset.

3.2.5 Akselistot:

Tasauspyörästöjenn lukinta vapaa, paitsi spool- tyyppiset ja hitsilukot kielletty. Perävälitykset vapaat.

3.2.6. Vaihteistot:

Vaihdelaatikko välityksineen vapaa. Jakovaihteiston välitys vapaa. Jakovaihteisto ja sijainti oltava Korkeuden osalta alkuperäinen.( muutoskatsastus tarvittaessa)

3.2.7 Moottori:

4-sylinterisen moottorin saa vaihtaa sylinteriluvun pysyessä samana (muutoskatsastettava tarvittaessa). Moottorin viritysaste vapaa. Jälkiasennus ahtimet ja ilokaasut kielletty. Jäähdyttimen saa vaihtaa, mutta ei sijaintia (lisätuulettimien asentaminen sallittua). Akku/ akut sijaittava alkuperäisillä paikoillaan. Jännitteen saa muuttaa.

3.2.8 Jousitus ja iskunvaimennus:

Jouset vapaat (muutoskatsastettava tarvittaessa). Jousitustyyppi ja kiinnityspisteet säilytettävä alkuperäisenä. Jousen riipukkeiden pituutta ei saa muuttaa. Iskunvaimentimet ja niiden kiinnityspisteet säilytettävä alkuperäisessä paikassa ja alkuperäistyyppisenä.

3.2.9 Kori ja runko:

Korin mitat ja muodot pitää säilyttää alkuperäisenä. Korista saa muuttaa/poistaa esim. puskurit, puskurien pultattavat kiinnikeraudat, peilit, valot ym. Ovet saa muuttaa ns. puolioviksi. Oven yläosan pitää yltää vähintään lantiotasoon saakka. Oven materiaali pitää olla iskunkestävää ja rakenne tukeva. Rungon muuttaminen muilta osin, kuin moottorin ja vaihteiston korvakkeilta on kielletty. Korin nostaminen rungolta on sallittu maksimissaan 50mm (muutoskatsastettava tarvittaessa). Bensatankin saa poistaa alkuperäiseltä paikalta ja vaihtaa muualle(suositellaan ns. turvatankkia). Tankki, letkut/putket ja liitokset oltava tiiviitä, sekä eristettävä paloseinällä ohjaamotilasta. Katkaisimet ja mittarit ovat vapaat.

3.3. MODIFIED
Määritelmä: Auto kuten edellä. Lisäksi ovat jäljempänä mainitut muutokset sallittuja.

3.3.1. Renkaat:

Kilpailun aikana renkaat vapaat. Ilmakumirenkaat, joiden halkaisija enintään 1 metri. Renkaan kuviointi sallittu.

3.3.2. Vanteet:

Vanteet vapaat

3.3.3. Jarrut:

Jarrut ovat vapaat, mutta käyttöjarrun tulee vaikuttaa samanaikaisesti kaikkiin neljään pyörään. Kääntöjarrut kielletty. Seisontajarrun tulee olla erillinen järjestelmä käyttöjarrusta.

3.3.4 Ohjaus:

Raidetankoa saa vahvistaa (ei hitsaamalla).

3.3.5 Pakoputkisto:

Pakoputkiston ulostulot eivät saa osoittaa suoraan alaspäin. Pakoputkisto pitää yltää vähintään akselivälin puoliväliin saakka. Pakoputkisto on muuten vapaa melurajoituksin

3.3.6 Akselistot:

Tulee olla alkuperäistyyppiset ja kiinnityspisteet akselissa saavat muuttua. Porttaaliakselistot ovat sallittuja, mikäli auto on alunperin niillä varustettu. Akseliväli ei saa muuttua (toleranssi ±50mm). Tasauspyörästöt vapaat. Raideleveys vapaa.

3.3.7 Vaihteistot:

Vaihteistot, niiden sijainti ja kiinnikkeet vapaat. Lukumäärä säilytettävä alkuperäisenä. Sallitut vetotavat kilpailun aikana: neliveto ja takaveto. Automaattivaihteisissa autoissa käynnistysmahdollisuus vain P / N asennossa tai kytkettynä jarrupolkimeen(käynnistyy ainoastaan jarrua painettaessa).

3.3.8 Moottori

Vapaa apulaitteineen.

3.3.9 Jousitus ja iskunvaimennus:

Jousitus säilytettävä alkuperäistyyppisenä. Korotus sallittu. Riipukkeiden mittaa saa muuttaa. Kiinnityspisteet akselissa saavat muuttua (ei rungossa). Iskunvaimennus vapaa. Korkeudensäätö ajonaikana kielletty.

3.3.10 Kori ja runko

Korin ulkomittojenja muodon vastattava alkuperäistä. Lokasuojan aukkoja saa suurentaa 100mm. Helmakotelo/ helmapellin saa poistaa max. 100mm kuitenkin enintään lattiatasoon saakka. Korin saa muuttaa avoautoksi. Kuljettajan/kuljettajien tulee varusteineen sijaita auton turvakehikon ja korin sisäpuolella katsastuksessa. Tuulilasin ja kehyksen saa poistaa. Takaluukun saa poistaa. Pultattavien korinosien materiaalin saa vaihtaa (ei muotoa) Ns. flippikeula sallittu. Akun ja jäähdyttimen ja niiden sijainnin saa vaihtaa. Rungossa olevat puskurin kiinnikkeet saa poistaa. Muut rungon muutokset kielletty. Paloseinät kuten prototype ryhmässä.

3.4. PRO-MODIFIED
Määritelmä:

Auto kuten edellä. Lisäksi ovat jäljempänä mainitut muutokset sallittuja. Auton ei tarvitse olla tieliikennekatsastettu eikä rekisteröity. Ajoneuvon minimipaino 600kg ja maksimi paino 3500kg.

3.4.1 Renkaat:

Renkaat kuten ryhmässä Modified.

3.4.2 Vanteet:

Vapaat

3.4.3 Jarrut:

Jarrut ovat vapaat, mutta käyttöjarrun tulee vaikuttaa samanaikaisesti kaikkiin neljään pyörään. Kääntöjarrut sallittu. Seisontajarrun tulee olla erillinen järjestelmä käyttöjarrusta.

3.4.4 Ohjaus:

Hydrauliohjaus sallittu. Hydraulisen ohjauksen on toimittava myös moottori sammutettuna. Ohjauslaitteissa ei saa olla ylimääräisiä hitsaus tai muitakaan saumoja. Nelipyöräohjaus kielletty.

3.4.5 Pakoputkisto:

Pakoputkiston ulostulot eivät saa osoittaa suoraan alaspäin. Pakoputkisto pitää yltää vähintään akselivälin puoliväliin saakka. Pakoputkisto on muuten vapaa melurajoituksin

3.4.6 Akselistot:

Vapaa, mutta voima on välitettävä mekaanisesti.

3.4.7 Vaihteistot:

Vapaa. Lukumäärä vapaa. Vetotapa vapaa. Voima on välitettävä mekaanisesti (ei koske automaattivaihteistoa).

3.4.8 Moottori:

Vapaa.

3.4.9 Jousitus ja iskunvaimennus:

Vapaa. Hydraulijousitus kielletty. korkeudensäätö kilpailun/ ajon aikana kielletty. Akseliväli ei saa olla säädettävissä kilpailun aikana lukuun ottamatta auton jousituksen tai pyörien kääntämisen aiheuttamaa muutosta akselivälille.

3.4.10 Kori ja runko:

Kori vapaa, mutta pitää olla helposti tunnistettavissa sarjavalmisteiseksi autoksi. Korin tulee olla umpinainen kuljettajan lantiotasoon asti. Kuljettajan/kuljettajien tulee varusteineen sijaita auton turvakehikon ja korin sisäpuolella katsastuksessa. Korin pituus vähintään etuakselilta taka-akselille. Lasit pitää poistaa tai korvattava polykarbonaatilla. Runko vapaa. Runkoohjaus kielletty. Paloseinät kuten prototype ryhmässä.

3.5. PROTOTYPEMääritelmä: Rekisteröimättömät ja rekisteröidyt nelipyöräiset jokapyörävetoiset maastoautot, joiden omapaino minimissään 600kg ja enintään 3500 kg. Edellisten ryhmien kohdalla mainitut määräykset ovat voimassa, mikäli niitä ei näissä määräyksissä muuteta.

3.5.1. Renkaat:

Renkaat vapaat. Enimmäishalkaisijaltaan 125 cm.

3.5.2 Vanteet:

Vanteet ovat vapaat.

3.5.3 Jarrut:

Jarrujen on toimittava jokaisessa pyörässä. Seisontajarrun on toimittava.

3.5.4 Ohjaus:

Ohjauslaitteissa ei saa olla ylimääräisiä hitsaus tai muitakaan saumoja. Nelipyöräohjaus on sallittu. Hydraulisen ohjauksen on toimittava myös moottori sammutettuna (koskee myös 4-pyöräohjausta).

3.5.5 Pakoputkisto:

Pakoputkiston ulostulot eivät saa osoittaa suoraan alaspäin. Pakoputkisto pitää yltää vähintään akselivälin puoliväliin saakka. Pakoputkisto on muuten vapaa melurajoituksin

3.5.6 Akselistot:

Voima on välitettävä pyöriin mekaanisesti. Muuten vapaa.

3.5.7 Vaihteistot:

Vapaa. Lukumäärä vapaa. Vetotapa vapaa. Voima on välitettävä mekaanisesti (ei koske automaattivaihteistoa).

3.5.8 Moottori:

Vapaa.

3.5.9 Jousitus ja iskunvaimennus:

Vapaa. Akseliväli ei saa olla säädettävissä kilpailun aikana lukuun ottamatta auton maavaran säädön tai pyörien kääntämisen aiheuttamaa muutosta akselivälille.

3.5.10 Kori ja runko

Autossa on oltava runko sekä kori, joka peittää auton rungon ylhäältä katsottuna ohjaamon osalta. Korin tulee olla umpinainen kuljettajan lantiotasoon asti. Runko ja kori voivat olla oma valmiste. Kuljettajan/kuljettajien tulee varusteineen sijaita auton turvakehikon ja korin sisäpuolella katsastuksessa. Autossa on oltava paloseinät moottorin/ohjaamon ja polttoainesäiliön/moottorin välillä. Jäähdytys-, polttoainejärjestelmä ja hydrauliputket on eristettävä paloseinällä ohjaamosta. Runko-ohjaus on kielletty.


-------------------------
G-69 kertoo sulle
http://www.richstevens.com/you-r.htm

Edited by - G-69 on 02/01/2005 20:13:57
Vastaa lainaten
  #8  
Vanha 02.01.2005, 23:07
arska4x4:n Avatar
arska4x4 arska4x4 ei ole kirjautuneena
Veteraani
 
Rekisteröitynyt: 28.09.03
Sijainti: Luumäki, Finland.
Viestit: 1.200
Perusasetus

Lainaus:
quote:


edit: Jou, löytykin jo - eikun vanhat modit -&gt; pro modiin



tarkotin kyl uuden laitteen rakentamista modiin...
arska
Vastaa lainaten
  #9  
Vanha 03.01.2005, 07:53
Racingrabbit:n Avatar
Racingrabbit Racingrabbit ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 27.01.04
Sijainti: Sastamala
Viestit: 4.009
Perusasetus

Mikähän lie nykyjään katsastusinsinöörin kanta alle 1500kg painavan auton korin korotukseen rungolta?Muutama vuosi sitten oli vielä pykälä mikä kielsi moisen korotuksen alle omapainoltaan alle 1500kg autossa.Tietäisi vaan tekeekö korotusta Suizaan.

Originalissa näkyy olevan aika isoja muutoksia.Pitäsköhän hommata G-Mersu ja lähteä ajamaan originaaliin...

Vastaa lainaten
  #10  
Vanha 03.01.2005, 11:27
LaaLaa:n Avatar
LaaLaa LaaLaa on kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 10.01.03
Sijainti: Lahti, Finland.
Viestit: 6.208
Perusasetus

Lainaus:
quote:
Mikähän lie nykyjään katsastusinsinöörin kanta alle 1500kg painavan auton korin korotukseen rungolta?Muutama vuosi sitten oli vielä pykälä mikä kielsi moisen korotuksen alle omapainoltaan alle 1500kg autossa.Tietäisi vaan tekeekö korotusta Suizaan.
Jos en ihan väärin muista niin pykälä ei nimen omaan kieltänyt alle 1500kg korinkorotusta vaan salli yli 1500kg korinkorotuksen tietyillä ehdoilla. Jos pykälää tulkitsee taas kuin piru raamattua niin alle 1500kg korinkorotus olis ollut ihan vapaa ja joihinkin suzukeihin on korinkorotukset tällä porsaanreijällä jopa HUHUN mukaan leimattukin.

"I feel sorry for people who don't drink. When they wake up in the morning, that's as good as they're going to feel all day "<img src=/smiley/beer.gif border=0 align=middle>
Vastaa lainaten
  #11  
Vanha 03.01.2005, 13:12
PaJeRo PaJeRo ei ole kirjautuneena
Konkari+
 
Rekisteröitynyt: 06.02.04
Sijainti: Finland.
Viestit: 603
Perusasetus

Lainaus:
quote:Ajonaikana säädettävä iskunvaimennus kielletty
Voi himskatti.. Eli jos Pajerosta löytyy tuollainen tehdastekoisena niin en saa osallistua Original luokkaan? Eli sehän on itseasiassa kytkin josta voi säätää iskunvaimennuksen esijännitystä asteikolla soft, medium ja hard.. Onnistuuko osalllistuminen jos on kytketty pois päältä?

" King of the road & OFFROAD "
Mitsubishi Pajero 2.8TD
BFGoodrich AllTerrain T/A 31*10,5 R15
Vastaa lainaten
  #12  
Vanha 03.01.2005, 15:20
Racingrabbit:n Avatar
Racingrabbit Racingrabbit ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 27.01.04
Sijainti: Sastamala
Viestit: 4.009
Perusasetus

En tiedä miten paljon tuo Pajeron iskareitten säätö vaikuttaa trial ajossa?
Uudemman Rangen jousituksen korkeuden säätö voi olla jo pykälien rajoilla,eikös siinä ole liikevara aika paljon?

Ensi kaudella tulee muutenkin varmaan aika paljon tulkintoja uusista sääntömuutoksista.Eiköhän sitä kauden päätteeksi tiedetä mitä saa ja mitä ei saa tehdä.
Itsellä ei näillä näkymin tule muuta muutosta Suzukiin kuin jakolaatikon välittäminen.Tekniikan päivitys taitaa siirtyä seuraavaan talveen.


Vastaa lainaten
  #13  
Vanha 03.01.2005, 18:01
Jare:n Avatar
Jare Jare ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 10.01.03
Sijainti: Loppi, Finland.
Viestit: 8.488
Perusasetus

Lainaus:
quote:
nois säännöis sanotaa et kilpailun aikana renkaat enint. metrin halkasija, eli sehän ei oo ongelma, mut noi tuulilasin poisto kehyksinee ja sit muutos prosentit yms......

arska
Lainaus:

3.3.10 Kori ja runko

Korin ulkomittojenja muodon vastattava alkuperäistä. Lokasuojan aukkoja saa suurentaa 100mm. Helmakotelo/ helmapellin saa poistaa max. 100mm kuitenkin enintään lattiatasoon saakka. Korin saa muuttaa avoautoksi. Kuljettajan/kuljettajien tulee varusteineen sijaita auton turvakehikon ja korin sisäpuolella katsastuksessa. Tuulilasin ja kehyksen saa poistaa. Takaluukun saa poistaa. Pultattavien korinosien materiaalin saa vaihtaa (ei muotoa) Ns. flippikeula sallittu. Akun ja jäähdyttimen ja niiden sijainnin saa vaihtaa. Rungossa olevat puskurin kiinnikkeet saa poistaa. Muut rungon muutokset kielletty. Paloseinät kuten prototype ryhmässä.


Eli ei lue: Tuulilasin ja kehyksen pitää olla poistettu.


Lainaus:
quote:
Voi himskatti.. Eli jos Pajerosta löytyy tuollainen tehdastekoisena niin en saa osallistua Original luokkaan? Eli sehän on itseasiassa kytkin josta voi säätää iskunvaimennuksen esijännitystä asteikolla soft, medium ja hard.. Onnistuuko osalllistuminen jos on kytketty pois päältä?
Onnistuu kyllä, koska silloinhan se ei ole ajonaikana säädettävissä.


Lainaus:
quote:
Uudemman Rangen jousituksen korkeuden säätö voi olla jo pykälien rajoilla,eikös siinä ole liikevara aika paljon?

Lainaus:

3.1.7 Jousitus ja iskunvaimennus:

Säilytettävä alkuperäistyyppisenä. Korotus kielletty. Ajonaikana säädettävä iskunvaimennus kielletty. Korkeudensäätö sallittu, sen ollessa ajoneuvon alkuperäisvaruste.



Hyviä kysymyksiä. Laitelkaa lisää, niin kommentoidaan.





Vastaa lainaten
  #14  
Vanha 03.01.2005, 18:11
Guest
 
Viestit: n/a
Perusasetus

saako sähkömoottorilla ajaa protossa...........

Note! This message was posted anonymously!
Vastaa lainaten
  #15  
Vanha 03.01.2005, 19:02
4wdass 4wdass ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 23.12.03
Sijainti: Finland.
Viestit: 33
Perusasetus

Vaikka topic oli modin säännöt kyselenpä silti tässä stanuista.

Säännöissä sanotaan:
auto kuten original ryhmässä -&gt; koskeeko renkaita?
Tasauspyörästöjenn lukinta vapaa, paitsi spool- tyyppiset ja hitsilukot kielletty -&gt; mulle ei just nyt sano spool tyyppiset mitn. Onko detroit ez hyväksytty?
Akku/ akut sijaittava alkuperäisillä paikoillaan -&gt; Onko oikeesti noin!?

Eli auto jolla ehkä voisi harkita ajaa muutaman skaban olisi pääpiirteissään seuraavanlainen:

suzuki sj410 jossa ford 1,6lohc ja c3 koria muokkailtu/leikelty hieman. Iskarit alkuperäisillä paikoilla EI alkuperäiset vaan mb/wv:stä lainatut. Jouset teetetty eli korottavat. Akseleissa detroitin ez-lockersit. jarrut vaihdettu levyihin ja tehostaja fordilta. Akku siirretty kasvaneiden etuakselipainojen vuoksi takaloosteriin (katsastus miehen pyynnöstä).
Renkaat on mallia/kokoa 205r16 Greenway alligator pinnoitetut nappula renkaat=dot hyväksytyt, tosin ovat kait lähinnä kisa renkaat mutta yhtälailla euroopassa kelpaavat. Jos kokoa vertaa vakioon on isot mutta Offivarusteelta on kait löytynyt jotain paperia että jossain ollut isompiakin? Katulailliset ne kuitenkin on (tarkistettu kontuurilla ja poliisilta)

Eli mahtaisikohan mennä stanuissa läpi.

-sami-

Vastaa lainaten
  #16  
Vanha 03.01.2005, 19:32
Guest
 
Viestit: n/a
Perusasetus

Vastatkaa nyt joku alkuperäiseen kysymykseen!!!
Kyllähän minä lukea osaan,mutta ei olis se kilvettömyys vaan jääny vahingossa pois.
Harkitkaahan sääntönikkarit vähän asiaa,kuinka monta normaaliakselista modia on olemassa?
Jos niillä tarttee kisailla porttaaliakselisten kanssa niin hellurei vaan.
Nyt kyseinen luokka pilattiin kilpiasialla samallalailla kun stanu pilattiin viime vuonna sallimalla siellä lukot.
Sitten toinen juttu mikä on mielestäni oikeestaan hyvä asia,eli kilpailun aikana sallittu vain neliveto tai takaveto, Sillä saadaan kaikki "kääntöjarru" kikkailut pois.

KERRO SINÄ JARE MIKÄ ON SYYNÄ KATSASTUSASIAAN,sinähän olet ilmeisesti ollut laatimassa sääntöjä.

Note! This message was posted anonymously!
Vastaa lainaten
  #17  
Vanha 03.01.2005, 20:54
Guest
 
Viestit: n/a
Perusasetus

no mikäs vika siinä katsastuksessa on? Voisko olla niin että tuolla halutaan saada kisaajat siirtymään pro-modiin? Lisää eri tasoisia luokkia = pienempi aloitus kynnys = lisää kisaajia?

Note! This message was posted anonymously!
Vastaa lainaten
  #18  
Vanha 03.01.2005, 21:45
Jare:n Avatar
Jare Jare ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 10.01.03
Sijainti: Loppi, Finland.
Viestit: 8.488
Perusasetus

Lainaus:
quote:
Vaikka topic oli modin säännöt kyselenpä silti tässä stanuista.

Säännöissä sanotaan:
auto kuten original ryhmässä -&gt; koskeeko renkaita?
Luitko säännöt??? Lainaus:

3.2.1. Renkaat:

Pyörän enimmäiskorkeus 90 cm. Autoissa, joiden akseliväli on enintään 245 cm, saadaan käyttää tyyppihyväksytyn rengaskokoon verrattuna korkeudeltaan ja leveydeltään enintään +50 mm. Jos auton akseliväli on yli 245 cm, saa tyyppihyväksytyn renkaan korkeuden lisäys olla enintään 80 mm ja leveyden lisäys enintään 60 mm. Vanteen enimmäishalkaisija on 18". Pyörän enimmäisleveys on 30 cm. Kokopyörän on mahduttava pyörimään alkuperäisessä pyöräkotelossa. Vain tieliikenteeseen hyväksytyt renkaat ja vanteet ovat sallittuja.


Lainaus:
quote:
Tasauspyörästöjenn lukinta vapaa, paitsi spool- tyyppiset ja hitsilukot kielletty -&gt; mulle ei just nyt sano spool tyyppiset mitn. Onko detroit ez hyväksytty?
Tuossa olis kuva Spoolista, eli toi mötikkä korvaa koko tasauspyörästön. Oikealla olevaan kehään tulee lautaspyörä kiinni ja putken sisällä on sit boorit vetareita varten. Eli sun EeeZiLockeri kelpaa hyvin.


Lainaus:
quote:
Akku/ akut sijaittava alkuperäisillä paikoillaan -&gt; Onko oikeesti noin!?
Lainaus säännöistä kertoo, että:

3.2.7 Moottori:

4-sylinterisen moottorin saa vaihtaa sylinteriluvun pysyessä samana (muutoskatsastettava tarvittaessa). Moottorin viritysaste vapaa. Jälkiasennus ahtimet ja ilokaasut kielletty. Jäähdyttimen saa vaihtaa, mutta ei sijaintia (lisätuulettimien asentaminen sallittua). Akku/ akut sijaittava alkuperäisillä paikoillaan. Jännitteen saa muuttaa.


Lainaus:
quote:
suzuki sj410 jossa ford 1,6lohc ja c3 koria muokkailtu/leikelty hieman. Iskarit alkuperäisillä paikoilla EI alkuperäiset vaan mb/wv:stä lainatut. Jouset teetetty eli korottavat.
Onko alkuperäiset kiinnityspisteet jousille ja iskareille ja riipukkeiden pituus alkuperäinen???

Lainaus:
quote:
jarrut vaihdettu levyihin ja tehostaja fordilta.
3.1.3. Jarrut:

Etuakselilla voidaan alkuperäiset rumpujarrut korvata mallisarjan mukaisilla levyjarruilla. (Muutoskatsastettava tarvittaessa). Käsijarru säilytettävä alkuperäisenä.

Lainaus:
quote:
Akku siirretty kasvaneiden etuakselipainojen vuoksi takaloosteriin (katsastus miehen pyynnöstä).
-Noo on PERKELEEN visaisia noi katsatutmiesten ja kisojen väliset AINA ja kaikessa autourheilussa.

Lainaus:
quote:
Renkaat on mallia/kokoa 205r16 Greenway alligator pinnoitetut nappula renkaat=dot hyväksytyt, tosin ovat kait lähinnä kisa renkaat mutta yhtälailla euroopassa kelpaavat. Jos kokoa vertaa vakioon on isot mutta Offivarusteelta on kait löytynyt jotain paperia että jossain ollut isompiakin? Katulailliset ne kuitenkin on (tarkistettu kontuurilla ja poliisilta)
3.2.1. Renkaat:

Pyörän enimmäiskorkeus 90 cm. Autoissa, joiden akseliväli on enintään 245 cm, saadaan käyttää tyyppihyväksytyn rengaskokoon verrattuna korkeudeltaan ja leveydeltään enintään +50 mm. Jos auton akseliväli on yli 245 cm, saa tyyppihyväksytyn renkaan korkeuden lisäys olla enintään 80 mm ja leveyden lisäys enintään 60 mm. Vanteen enimmäishalkaisija on 18". Pyörän enimmäisleveys on 30 cm. Kokopyörän on mahduttava pyörimään alkuperäisessä pyöräkotelossa. Vain tieliikenteeseen hyväksytyt renkaat ja vanteet ovat sallittuja.

Eli ton säännön mukaan(korkeus ja leveys rajojen sisällä ku pysyy) ja sen, että niissä renkaissa on riittävät leimat jopa polliisille, niin kyllähän niiden pitäis käydä.







"FORMULA OFF ROAD.....I'M SOLD TO IT"

ACN aktiivi.
Vastaa lainaten
  #19  
Vanha 03.01.2005, 21:53
Jare:n Avatar
Jare Jare ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 10.01.03
Sijainti: Loppi, Finland.
Viestit: 8.488
Perusasetus

Lainaus:
quote:
Vastatkaa nyt joku alkuperäiseen kysymykseen!!!
Kyllähän minä lukea osaan,mutta ei olis se kilvettömyys vaan jääny vahingossa pois.
-Mjooooooo'o. Siis pakko taas Alzheimer-Salosen on vastattava, että just nyt en muista 100% varmaks, joten annan lopullisen vastauksen myöhemmin tällä viikolla...OK???

Lainaus:
quote:
Harkitkaahan sääntönikkarit vähän asiaa,kuinka monta normaaliakselista modia on olemassa?
-Oliks niitä 5???

Lainaus:
quote:
Jos niillä tarttee kisailla porttaaliakselisten kanssa niin hellurei vaan.
-No mutta onhan ne tähän saakkakin ajaneet portaali Volvoja vastaan...eikö?? Vai meinaaks, että tässä maassa on yks kaks 10 Pro Modi autoo, missä on portaalit alla ja on vielä kilpailukykyisempiä, kuin modin voitokkaat autot?? Itse epäilen kovasti, mutta tietysti mielellään näkisin 10 uutta kilpuria Trialin puolella. Ja onko niistä portaaleista niin paljon hyötyä, jos ajetaan Modin rataa??

Lainaus:
quote:
Sitten toinen juttu mikä on mielestäni oikeestaan hyvä asia,eli kilpailun aikana sallittu vain neliveto tai takaveto, Sillä saadaan kaikki "kääntöjarru" kikkailut pois.
No olis tarkoitus saada stanun ja modin rakoa pienemmäksi.

Lainaus:
quote:
KERRO SINÄ JARE MIKÄ ON SYYNÄ KATSASTUSASIAAN,sinähän olet ilmeisesti ollut laatimassa sääntöjä.
Kerron siis myähemmin, ku ruokin tuota muistikorttia esim. yä unilla ja parilla puhelulla


Vastaa lainaten
  #20  
Vanha 03.01.2005, 22:16
Guest
 
Viestit: n/a
Perusasetus

KIITOKSIA,odotan mielenkiinnolla.

Note! This message was posted anonymously!
Vastaa lainaten
  #21  
Vanha 03.01.2005, 22:16
Pauli:n Avatar
Pauli Pauli ei ole kirjautuneena
Moderator
 
Rekisteröitynyt: 06.02.03
Sijainti: Helsinki, Finland.
Viestit: 5.091
Perusasetus

Lainaus:
quote:
Kerron siis myähemmin, ku ruokin tuota muistikorttia esim. yä unilla ja parilla puhelulla
Ja ota vielä pari jekkupatterii, niin muistikortti saa eliksiiriä.<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>
Eiks oo kiva ku tulee näitä kyssäreitä joka tuutista.<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_dead.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_dead.gif border=0 align=middle>

Vastaa lainaten
  #22  
Vanha 03.01.2005, 22:56
Guest
 
Viestit: n/a
Perusasetus

[quote]quote:
Lainaus:
quote:
Vaikka topic oli modin säännöt kyselenpä silti tässä stanuista.

Säännöissä sanotaan:
auto kuten original ryhmässä -&gt; koskeeko renkaita?
Luitko säännöt???


Onko alkuperäiset kiinnityspisteet jousille ja iskareille ja riipukkeiden pituus alkuperäinen???

Lainaus:
quote:
jarrut vaihdettu levyihin ja tehostaja fordilta.
Lainaus:
Akku siirretty kasvaneiden etuakselipainojen vuoksi takaloosteriin (katsastus miehen pyynnöstä).
-Noo on PERKELEEN visaisia noi katsatutmiesten ja kisojen väliset AINA ja kaikessa autourheilussa.


Eli ton säännön mukaan(korkeus ja leveys rajojen sisällä ku pysyy) ja sen, että niissä renkaissa on riittävät leimat jopa polliisille, niin kyllähän niiden pitäis käydä.

"FORMULA OFF ROAD.....I'M SOLD TO IT"

ACN aktiivi.


Joo luin säännöt ja silti jäi tulkinnasta epäselvää apparin kanssa. Nyt viimeistään on selvää, anteeksi että kysyin.<img src=icon_smile_angry.gif border=0 align=middle>

Jousten ja iskareiden kiinitykset on vakiot riipukkeet vaihdetaan norm. pituisiin. Eli ne olisi ok?

Eli siis renkaihin sain tarvittavan tarkennuksen mutta onko tuo akku juttu nyt kiveen kirjoitettu, vai voiko katsastaja käyttää harkintaa?

Mulla alkoi jo tulemaan parempi maku näihin AKK-kisakikkailuihin mutta nää vitunurpomitäsätäälläkyselet vastaukset panee vituttaa, sorry vaan!!!<img src=icon_smile_angry.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_shock.gif border=0 align=middle>

Mitähän varten tälläinen foorumi on jos ei juuri täällä näitä asioita selvitetä? Mä ainakaan en haluu maksaa osallistumismaksuja, kuljetuksia ja yms. vaan siksi että katsastajan tulkinta poikkeaakin siten ettei pääse koko kisaan.

Eli taitaa olla paras pysyä for fun ja warn trophy linjalla.

anonyybisti

-sami-

Note! This message was posted anonymously!
Vastaa lainaten
  #23  
Vanha 04.01.2005, 00:20
JF JF ei ole kirjautuneena
Veteraani++
 
Rekisteröitynyt: 14.11.03
Sijainti: Espoo
Viestit: 1.786
Perusasetus

&gt; saako sähkömoottorilla ajaa protossa...........
-------
3.5.8 Moottori:

Vapaa.
-------

Eli nähtävästi saa. Olisi varmaan ihan mielenkiintoinen nähtävyys maastoautopuolellakin, katu/rata-autoissahan sähkömoottorit pesevät polttomoottorit mennen tullen kiihdytyksissä. Pidemmässä käytössä ei akkujen kapasiteetti nykyisellään vielä riitä ylläpitämään huippunopeutta kovin montaa tuntia putkeen, mutta juuri trialissa tuo voisi toimia aika hyvin, täydet väännöt löytyisi nimittäin nollakierroksista asti.

Kestopinnoitesovelluksissa ongelmaksi tulee useimmiten juuri se, ettei sähkömoottorissa riitä kierrokset, esimerkkinä vaikka AC Propulsionin T-Zero joka kiihtyy 0-100 km/h 3,6 sekunnissa, mutta jonka huippunopeus on vain 160 km/h. (Ehkä välityksissä olisi vielä parannettavaa, videoista kuuntelemalla päätellen vaihteita ei ollut.)

Trialiin sähkökäyttö voisi olla aika muikea ilmestys, joku jos vaan innostuisi rakentelemaan. Esimerkiksi arvon anonyymi voisi ottaa ja tempaista?

Vastaa lainaten
  #24  
Vanha 04.01.2005, 00:32
baxxter:n Avatar
baxxter baxxter ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 10.06.03
Sijainti: PAiMiO, Finland.
Viestit: 4.283
Perusasetus

Kyllähän sitä sähköä riittää, kun pistää bensa/diesel generaattorin pöhisemään. Vaan missä kohtaa tulee painoa niin paljon ettei kannata?

-74 Range, 215cid V8
#4x4@ircnet
Vastaa lainaten
  #25  
Vanha 04.01.2005, 00:45
Guest
 
Viestit: n/a
Perusasetus

Kyllä se kisakäytössä järkevämpi olisi varmaan ihan akkukäyttöisenä, hybridistä tulisi varmasti liian painava.

Note! This message was posted anonymously!
Vastaa lainaten
Vastaus


Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta)
 

Pikalinkit

Samanlaisia viestiketjuja
Viestiketju Aloittaja Foorumi Vastauksia Viimeisin viesti
Rakentelu säännöt pjkorkko Tekniikka & Jutustelu 3 11.02.2006 12:31
k: 2006 säännöt Tekniikka & Jutustelu 0 30.10.2005 21:15
TR1 säännöt Killman Tekniikka & Jutustelu 2 03.03.2005 23:21
AKK säännöt 2004 HaKu Tekniikka & Jutustelu 6 07.01.2004 22:26
Rakopallipelin säännöt. Rudolf Jokes 0 13.10.2002 00:31


Sivu luotu: 09:20 (GMT +2).