Offipalsta.COM  

Palaa takaisin   Offipalsta.COM > Off-Road > Maasturiprojektit
Rekisteröidy Offiblogit Yhteisö Kalenteri Viestit tänään Haku

Maasturiprojektit Osio on tarkoitettu etenkin pidempiaikaisten projektien seuraamiseen. Tämä on oikea paikka oman auton esittelyyn.

 
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta Näkymä
  #1  
Vanha 18.06.2012, 22:30
WinChester:n Avatar
WinChester WinChester ei ole kirjautuneena
Veteraani++
 
Rekisteröitynyt: 15.07.09
Sijainti: Viiala (Akaa)
Viestit: 1.901
Perusasetus

Jeep Grand Cherokee -94, "Big BroZJer"


Tässä on uusi tallin nimeen hyvin istuva maasturiprojekti. Lähtökohtana aihiossa on pieni peltikolari, joka on nyt korjattu ja auto takaisin kilvissä. Renkaiksi tähän sovitellaan ensialkuun 31" Saharoita, kun sellaiset on joutilaina 33" Kaimaneiden vaihduttua XJ:n alle. Ehkä tuonnempana tulee myös pieni alustakorotus tuomaan rouheutta muutoin mietoon ulkonäköön. Toistaiseksi tämä on turhan siisti peli offailua silmälläpitäen - vaikka niinpä oli toissakesänä tuo "pikkuvelikin" - mutta katsotaan nyt miten homma pysyy lapasessa. Tämä menisi nimittäin kovin korkeaa ”Kid Bro”:ta paremmin myös käyttiksenä ja erityisesti veturina, koska massaa ja jarrullisia vetokiloja on XJ:tä reippaammin. Vakioalustalla ja pienillä renkailla on kiinteä vetokoukku otollisemmalla normikorkeudella.

Auton hankinnan lähtökohtana oli XJ:ssä aiempien 31” Saharoiden tilalle viime talvena hommattujen isompien ja karkeampien 33” Kaimanien mukanaan tuoma tehonpuute, eikä vähiten kärrin kanssa isoilla vaihteilla maantienopeuksissa. Ironista kyllä, mutta "Big BroZJerin” vetäminen XJ:n perässä Tampereelta Hämeenlinnaan oli sen verran kova urakka, että XJ:n koneeseen ilmestyi keikan jälkeen rutkasti lisäpotkua; nähtävästi auenneiden suuttimien ja/tai palaneen karstan takia. XJ:n tehonpuute kuitenkin siis ratkesi!

Koska XJ:n budjettirakentelu tuli tiensä päähän ja jotain muuta uutta piti samalla pikkurahametodilla keksiä, niin isompikoneisen takavieteri-Jeepin hankkiminen oli väistämätön paikka. Tallin ja varaston pullistellessa yhteensopivia Jeepin osia plus muutoinkin tutuksi tullut tekniikka mahdollistavat budjettirakentamisen toteutumisen myös jatkossa.

__________________
Raha ja romut rauhottaa.
Vastaa lainaten
 


Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta)
 

Pikalinkit

Samanlaisia viestiketjuja
Viestiketju Aloittaja Foorumi Vastauksia Viimeisin viesti
Grand Cherokee "käyttis" projekti JeepWJ Maasturiprojektit 37 04.10.2012 20:20
Myydään Grand Cherokee WJ alkup 17". vanteet & renkaat 235/65 r17" Rekisteröimätön O/M/V Renkaat ja vanteet 0 03.03.2011 22:08
Myyty Uudet alut 16"! Jeep Grand Cherokee, Chysler, Dodge ImacInnes O/M/V Renkaat ja vanteet 3 02.05.2010 10:51
Jeep Grand Cherokee "WJ" Nex Tekniikka & Jutustelu 3 15.01.2008 18:39


Sivu luotu: 20:36 (GMT +2).