|
Chit-Chat Tämä foorumi on tarkoitettu epämääräiseen jauhamiseen, eikä asian ole pakko liittyä suoraan offroadiin. |
|
Työkalut | Etsi tästä viestiketjusta | Näkymä |
#1
|
|||
|
|||
Lohen kylmäsavustaminenKertokaahan kokeneemmat helpoin tapa kylmäsavustamiseen pienille määrille lohta..
|
#2
|
|||
|
|||
vanha jääkaappi ja esim.puuilosta kylmäsavu generaattori 19.90€ ja purut siihen samasta paikasta. sitten valmiiksi suolattu lohi kaappiin ja odottelua päivän verran sen verran pitää vahtia ettei lämpene liikaa siis purut syty palamaan tai sammu.
|
#3
|
|||
|
|||
Jos ei oo vanhaa jääkaappia ja ulkona on vilposta niin onnistuu tietty esim. pallogrillissä.
Matti |
#4
|
||||
|
||||
Jep. Vanha jääkaappi on loistokapine kyseiseen hommaan. Ja olikohan se nyt niin että lämpötila ei saa nousta yli 13 asteen vai mikä se oli. Menee sitten kypsymisen puolelle jos lämpöä on liikaa. Ja sehän ei ole tarkoitus kylmäsavustuksessa. Netistä löytyy tietoa minkä alla lämpötilan pitää pysyä. Kaveri savusti naudan sydämmestä leikattuja soiroja ja kyllä tuli hyvää.
__________________
--dance with the devil-- |
#5
|
|||
|
|||
Kalafileen suolaus yön yli, sen verran suolaa kun vain se kerkeää imeä. Ylimääräiset suolat kipataan pois ja kuivataan pinta. Savustetaan 12h n. 13-18 asteessa. Annetaan maun tasoittua jääkaapissa/pakastimessa vrk.
On muuten vaan sitten huonosti säilyvää tavaraa. |