Offipalsta.COM

Offipalsta.COM (https://forums.offipalsta.com/index.php)
-   Chit-Chat (https://forums.offipalsta.com/forumdisplay.php?f=172)
-   -   Lohen kylmäsavustaminen (https://forums.offipalsta.com/showthread.php?t=152427)

Eemeli2006 22.09.2017 13:18

Lohen kylmäsavustaminen
 
Kertokaahan kokeneemmat helpoin tapa kylmäsavustamiseen pienille määrille lohta..

jmk 22.09.2017 13:25

vanha jääkaappi ja esim.puuilosta kylmäsavu generaattori 19.90€ ja purut siihen samasta paikasta. sitten valmiiksi suolattu lohi kaappiin ja odottelua päivän verran sen verran pitää vahtia ettei lämpene liikaa siis purut syty palamaan tai sammu.

pyyvama 22.09.2017 14:10

Jos ei oo vanhaa jääkaappia ja ulkona on vilposta niin onnistuu tietty esim. pallogrillissä.

Matti

hunter x 22.09.2017 14:15

Jep. Vanha jääkaappi on loistokapine kyseiseen hommaan. Ja olikohan se nyt niin että lämpötila ei saa nousta yli 13 asteen vai mikä se oli. Menee sitten kypsymisen puolelle jos lämpöä on liikaa. Ja sehän ei ole tarkoitus kylmäsavustuksessa. Netistä löytyy tietoa minkä alla lämpötilan pitää pysyä. Kaveri savusti naudan sydämmestä leikattuja soiroja ja kyllä tuli hyvää. :p

astalo 22.09.2017 18:09

Kalafileen suolaus yön yli, sen verran suolaa kun vain se kerkeää imeä. Ylimääräiset suolat kipataan pois ja kuivataan pinta. Savustetaan 12h n. 13-18 asteessa. Annetaan maun tasoittua jääkaapissa/pakastimessa vrk.

On muuten vaan sitten huonosti säilyvää tavaraa. :D


Sivu luotu: 16:47 (GMT +2).