![]() |
![]() |
|
Chit-Chat Tämä foorumi on tarkoitettu epämääräiseen jauhamiseen, eikä asian ole pakko liittyä suoraan offroadiin. |
![]() |
|
Työkalut | Etsi tästä viestiketjusta | Näkymä |
|
#1
|
|||
|
|||
![]() Kaasugrillin virittäminenOstin hongkongin 300e rosterisen kaasugrillin mökille. Kolme poltinta + keittolevy. Valurautapolttimet ja -parilat, puolet reiällistä. Taitaa olla sama vika kaikissa kaasugrilleissä: ei riitä teho. Kyllä luukku kiinni lämpötila nousee lähes 300 asteeseen mutta kansi auki kättä pystyy pitämään pidemmän aikaa suoraan polttimen yläpuolella maksimiteholla. Keittolevy on ainoa minkä päällä ei kättä kärsi pitää. Kunnon hiiligrillissä taas kättä ei kärsi viedä lähellekään hiillosta... Jokaiselle polttimelle kaasu kulkee irrotettavan suuttimen läpi jossa on alle millin reikä. Tuota reikää kasvattamalla, poraamalla varovasti isommaksi, saanee tehoa niin että grilli kuumenee nopeasti ja pihvejä voi pyöritellä kansi avoimenakin..?
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
Eikös kannellisen kaasu"grillin" idea ole juuri että luukku kiinni lämmitellään hitaasti ja hartaasti läskejä, eikä suinkaan polteta pinnasta hiilelle paavo-pallo/pelle-grilli tyyliin ?
Vai olenkohan ymmärtänyt jotenkin väärin. Mites mahtaa toimia sitten lämmönsäätely kun menee porailemaan niitä reikiä isommaksi jos joku kiinan insinööri ne o mitoittanut. |
#3
|
|||
|
|||
![]()
kaasugrillit on tosiaan tuota ameriikan bbq-hommia varten, eli hitaille lämmityksille. Siinä missä suomipoika kuivattaa pihvin hetkessä, saattaa ameriikanpoika muhituttaa parituntia.
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
Omassa grillissä on toi asia toisinpäin.ov liiankin tehokas.....
Vaikee prillailla vähänkin pidemmän kypsennysajan vaativia lihoja ![]()
__________________
Perillepääsy ei ole tärkeintä vaan matkanteko SLCK#51 http://www.4x4cup.com/ http://www.ramin.fi/ 3Tower takaisin |
#5
|
|||
|
|||
![]()
En tiedä mitä merkitystä säätimillä on ku ne on kokoajan oltava maksimilla. Sen verran kun saisi tehoa lisää että nykyinen maksimi löytyis vähän minimin yläpuolelta... Kun ostin kaasugrillin juuri sillä ajatuksella että siinä pystyisi pitämään tarpeen tullen (juhannuksena) tuntitolkulla _haluttua_ tehoa.
Yön nukkumisen jälkeen rupesin miettimään säätimien toimintaa. Ne lienee vain virtauksen kuristimia. Vaikuttaakohan sittenkään säätimen jälkeisen reiän suurentaminen jos säädin itsessään on täysilläkin liian ahdas... |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Mitäs merkitystä sillä kannella olisi jos sitä ei pitäisi kiinni. Sen kannen nimenomainen tarkoitus on pitää lämpö siellä grillissä eikä lämmittää ulkoilmaa....
Itse grillauksessa liha pitää paistaa nopeasti molemmin puolin jotta lihassyyt sulkeutuu kiinni ja nesteet säilyvät lihan sisällä eikä valu grillin pohjalle (kuten yleensä käy). Muistakaa että lihan pitää olla lämmintä ennen grilliin laittoa, ei jääkaapista suoraan grilliin. Lihan grillaaminen on kuin seksi... hitaasti hyvä tulee. Marinoinnisa sit se perusohje että aika tuo maun, jopa parin päivän marinointi lihalle. Loraus ananasmehua marinadiin mureuttaa lihan kuin lihan, tällöin tosin liha on pidettävä visusti kylmässä marinoinnin ajan, muutoin mehu alkaa käydä ja liha menee pilalle. Yleensä kaasugrillillä tehdään se virhe että tehoja käytetään aivan liikaa. Ei se VPK:n kansanjuhlien tynnyrigrilli jossa makkaraa kypsennetään ole sama kuin kaasugrilli jolla ruoka tehdään ja tämä ei ollut herneenjakoa VPK:n makkaragrillille, hyviä lerssejä siinäkin tulee. Kala taas on just toisin päin.. hetkessä valmista. Lihapuoli ensin kuumalla jotta saadaan pinta kiinni ja kuviot pintaan jos niitä haluaa, sitten nahkapuoli alas ja lämpöä aavistus pois ja loppukypsennys ja maustaminen. Ja ei kun syömään. Jos kokonaisen fileen (es. lohi) kypsentää niin sitten hiukka tehoja pois ja koko kypsennys suoraan nahkapuoli alaspäin suoritettuna, puolikypsä lohenfile ei kestä kääntelyä, ei edes isoilla leveillä lastoilla. Kuvion sapi tehtyä vaikka tulikuumalla ritilällä pintaan painamalla. Kasviksissa, kovat kasvikset, es. porkkana. ESIKEITTÄMINEN. Porkkana esikeitetään puolikypsäksi ja grillataan lihan kupeessa (valelu vaikka hunajavedellä) tekee säväyksen. Peruna (kokonainen) kaksinkertaisen folion sisällä ja tilkka vettä folioon ja nyytti kiinni, n 40-45 min aikaa. Ananas kokonaisena, kuoritaan ja viipaloidaan n 2 cm paksuiksi viipaleiksi ja grillaus ½teholla 3 min /puoli. Maissi esikeitettynä n. 15 min ½teholla. Ennen tarjoilua lanttaa wiskiä (ei tartte paljoa viskiä) vedellä ja valele maissit viskillä, päälle voita ja suolaa.... jep. Itsellä tuolla takapihalla on perus pallogrilli joka lämpiää puusilpulla ja hiilellä.. kunnon kaasugrilli on sellainen märkä päiväuni.. ehkä sit joskus kun oon rikas Grillauksessa, aloita klo 17 niin pääset syömään klo 19.... ![]() Ja loppuun se perusohje uusintana Liha grillataan aina lämmenneenä, ei suoraan jääkaapista grilliin tyyliin jolloin takuuna on vain kuiva lätty joka on sitkeä kuin mikä. |
#7
|
||||
|
||||
![]() Lainaus:
No tota mun mielestä ainut oike tapa on kuitenki virittää sitä OFFROAD miesten tapaan... tuossa on hyvä linkki mistä vois saada vähän ideoita... http://www.students.tut.fi/~kiiskils...uas/hehku1.jpg http://www.students.tut.fi/~kiiskils...998/Jet2b.html Tossa viel yx... http://www.students.tut.fi/~kiiskils...uas/kiuas2.jpg |
#8
|
||||
|
||||
![]() Lainaus:
|
#9
|
||||
|
||||
![]()
Täytyykin etsiä kuva koneelta kun paistettiin makkaraan metrin liekiellä.
|
#10
|
||||
|
||||
![]()
Suuttimen ohella myös polttimen reikiä voi suurentaa paremman virtauksen aikaansaamiseksi.
|
#11
|
|||
|
|||
![]()
Joo sivuventtiilipullosta lähtis kyl vähän enemmän ku normaali 30mbar
![]() Ja makkaroiden lämmittämisestä ni makkarapaketin voi heittää kuumaan veteen ihan muoveineenkin. |