Näytä yksittäinen viesti
  #1255  
Vanha 11.03.2021, 15:19
tekniikkamies tekniikkamies ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 23.11.11
Sijainti: Päijät-Häme
Viestit: 2.954
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja BJ-40/76 Näytä viesti
Tuo Hulevesimaksu on ainut, miltä Maalla-asuja säästyy täysin; toki vastapainona (kiinteistöveron alhaosuuden kanssa) on esim. se, että pääsee hoitamaan; usein maksamisen muodossa, Yksityistien tieosuuskunnan maksuja... Ja ainakin lumisilla seuduilla lumitöitä on usein moninkertainen määrä...

Mutta asiassa on positiivistä se, että Suomessa on vapaus valita (ainakin jos kaikki asukkaat on 18v täyttäneitä) Asuuko keskellä korpea muutaman tonnin talossa, vai keskeisellä paikalla, todella monikulttuurisessa ympäristössä muutaman kymmen neliön "betonipesässä" kymmenen perhettä päällekkäin

P.S jos meidät olisi tarkoitettu asumaan perhekunnittain monta päällekkäin, meillä olisi Siivet (vrt. Törmäpääsky)
Edullisia vaihtoehtoja etsiessä tilanne oli se, että aina puuttui jotain. Yhdessä vaihtoehdossa, joka oli lähellä sitä 15000 euroa oli tosiaan liittymä suoraan isommalta tieltä. Piha oli ihan hyvän näköinen. Yksi yksityiskohta oli, että sähkötolpassa näytti olevan kolme vaihetta, jotka ei kaikki tullutkaan rakennukseen.

Minun valitsemassa talossa on kunnan vesi ja viemäri, mutta omakin kaivo on. Oman kaivon hyödyntämistä on haitannut, että siellä ei aina olekaan kunnolla vettä kun tarvisi vaikka kasteluun.

Yhdessä kohteessa oli mielenkiintoinen tontti, mutta surkeat vapaa-ajan rakennukset, joissa oli jonkun kokoinen ihan ihmeellinen hökötys, jolle tuskin lupaa. Tontin reunassa oli kuitenki puro josta pidin.

Yksi tontti oli sellainen, josta mökki oli palanut. Sitten oli melko hyvällä vapaa-ajan alueella ulosmitattu tönö, jossa ehkä huonohkoon kuntoon nähden turhan paljon kokoa.

Jos olisi sellainen, jolla on matkailuauto, niin tältä pohjalta voisi saada kuitenkin mielenkiintoisen tukikohdan.

Betonikerrostalot on hyviä myös, mutta niissä on ikävä puoli, ettei voi vaikuttaa esimerkiksi jos rappuun tulee ongelmia aiheuttavaa porukkaa. Ongelmat ei aina ole pieniäkään. Sama juttu jos tarvii vaikka työautolle, perävaunukle tms. tilaa, sitä ei ehkä löydy.