Viestiketju: Asehulluille
Näytä yksittäinen viesti
  #342  
Vanha 24.08.2019, 17:19
wikke:n Avatar
wikke wikke ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 06.04.07
Sijainti: Kupolin alla.
Viestit: 3.862
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Ex_inkkari Näytä viesti
Tähän pienenä korjauksena että ilmakivääri on oikea ampuma-ase, liian moni pitää näitä leluina vaikka vasta viime vuona joku tollo ampui miehen ilmakiväärillä hengiltä yhdellä laukauksella. Kuulapyssyt on toinen asia.

Itse ainakin käsittelen näitä samoin kuin ruutiaseita.
Minkä tehoisella ilmakiväärillä tätä esimerkkisi hahmoa silmään ammuttiin? Olisiko yhtä huonolla tuurilla, vai huomattavasti suuremmalla todennäköisyydellä tappanut myös lasten lelu jonka ikäsuositus 5-7v https://www.eramesta.com/jousiammunt...a/107379-1000/ Ja onpahan ihmisiä kuollut niillä kuulapyssyilläkin, jotka suunniteltu lähinnä kanssaeläjien ampumista varten pelimielessä.

Edelliseen viitaten, mietitäänpä hetki: Tuon linkin lelujousen pauna määrä on karvan alta puolet sen mitä metsästysjouselta vaaditaan riistaa ammuttaessa (40 paunaa, ja tällöin saa ampua mm. metsäkaurista, kuusipeuraa, saksanhirveä, japaninpeuraa, valkohäntäpeuraa, metsäpeuraa, muflonia ja villisikaa.) ja ilmakiväärisi teho on 7.5 joulea ja luotiaseella minimi on yli kolmintoista kertainen (E 0 > 100 Joulea että saa ampua edes kyyhkyä tai sorsaa.) mitään riistaa varten. Tokikaan nämä eivät ole täysin verrainnollisia, mutta hyvinkin suuntaa antavia.

Tuossa ostettiin emännälle joka toipumassa olkapääleikkauksesta loman hupileluksi ja harjoittelun ylläpitämiseksi toipilasajaksi kunnes olka taasen kestää mitään: https://www.asejaera.fi/ilma-aseet-j...4000844439321/ Jos tuolla itse rupeaisin jollekkin vahinkoa tekemään (saati tappamaan) niin kyllä se olisi piipusta kiinni ja mätkimään (tällöinkin valitsisin mielummin niinkin vaarallisen "aseen" kuin koivuhalon, jolla taatusti tapettu enemmän populaatiota kuin impuilla!). Mätkimällä taasen saa toista vahingoitettua/hengiltä liki lelulla kuin lelulla, tai millä tahanta arkisellakin käyttöesineellä...

Lussuilla tuhnu ilma-aseella voi ja kehtaa ampua pihalla tai möksällä, mitä taasen ei välttämäti ampuma-aseella (edes sillä .22 LR vaimennettunakaan) jos ei tuhannen korvessa ja taustat ym. kunnossa. Tuhnu impulla nyt voi vaikka käpyjä pihassa tanssittaa, tai tyhjää juomatölkkiä plinkata. Siinä voisi olla se raja, vaikka lakikirjasta se todellisuudessa lukea pitääkin mikä on ampuma-ase, mikä ei.

Totta kait pitää olla huolellinen (varsinkin jos keskenkasvuiset kakarat kuvioissa) kaiken kanssa mihin liittyy minkään sortin lentäviä projektiilejä, oli sitten kyse vaikka ritsasta, tikasta, kivestä tai lumipallosta. Niilläkin saa pipin aikaiseksi tai ikkunan rikki, ja pahimmassa tapauksessa toiselta hengen pois.

Ja hyvä toki on muistuttaa pennuille jo vaikka puu- tai nallipyssyjenkin kanssa leikkiessä että ei osoitella mitään/ketään jota ei haluta ammutuksi tulevan yhtään millään, jos sotaa Tms. ei leikitä...
__________________
On epäoptimaalista yrittää elää optimaalisesti epäoptimaalisessa maailmassa.
Vastaa lainaten