PDA

View Full Version : Ne Oikeat Chilisoossit


myllis
31.07.2011, 05:50
Tuli tuossa ostettua kokeeksi tuollaista kuin "Blairs Beyond Death" habanero -möttöä ja asiaa sen enempi tutkimatta ajattelin sen olevan tätä normaalia a'la Tabasco tulisuutta..suurempaa virhettä ei voi tehdä..meinas lähteä kieli ihan kertaheitolla... Ladoga reissulla oli mukana Texas Peteä ja sen tuntui kelpaavan vähän tulisempana ketsupin korvikkeena..mitäs muilla on kokemuksia?

Luke86
31.07.2011, 08:51
http://www.poppamies.fi/

Tuoltahan löytyy kaikennäköstä vekkulia maustetta yms...:D

knucklebone
31.07.2011, 09:08
Joo noi Blairsin kamat on varsin tujakkaa staffia! Ei mitään pikkulasten mausteita, kun tippakin ruoan mukana saa jo aikamoisen noidanpadan aikaan.
Kannattaa myös kokeilla Blairsin tulisempia sipsejä, jos hotakasta tykkää...

akiky
31.07.2011, 09:30
Ite en juurikaan tulisesta tykkää, mutta oon kullu juttua että 'Dave's Private Reserve' olis aika kovamaineista kamaa.

http://www.pulju.net/tuotteet/muonituskeskus/daves-private-reserve-2011

JJ90
31.07.2011, 09:48
Mun mielestä jo sen tabascon habaneroversion voi laskea "oikeisiin" sooseihin, on sen verran tujua kamaa. Ja hyvä puoli on erinomainen saatavuus pienemmistäkin paikoista. Kaalikeiton saa ainaki tolla värkillä polttamaan kivasti.

sami_k
31.07.2011, 10:20
http://www.poppamies.fi/

Tuoltahan löytyy kaikennäköstä vekkulia maustetta yms...:D


tuolta telee aina välillä tilailtua jotakin hyvyyksiä

Nuhapumppu
31.07.2011, 11:11
http://www.poppamies.fi/product_info.php?cPath=46&products_id=502
Tuota tulee töissä läpsittyä melkeinpä joka ruokaan,liikaa annosteltuna sillä saa pilattua ruokailun nautinnon:D Mutta mahtavia tököttejä nuo on jos tykkää tulisesta. Blair´sissa maistuu nuo chilit ym. mausteet paremmin kuin muissa ja tulisuus tulee paljon nopeammin ja muutenkin ovat omaan makuun parhainpia.

Lehis
31.07.2011, 12:00
Bleirs:sit on hyviä, mikäli tykkää vain poltteesta (: Seuraavaksi on tarkoitus duunailla kyseisen valmistajan tulisimmista sipseistä leivitys possu piffeille...joka tapauksessa tulisuus vetää ainakin tälle överit, enkä maista tuotteista hedelmäisyyttä...

Tapaskon tuotteet on taasen aivan liian etikkaisia, tai eihän siinä jos semmosesta tykkää...

Hyvä alku harrastukselle on esim Poppamiehen habaneero soosi, alkuun saattaa maistua liika tuliselta...mutta kun touhuun pääsee sisään alkaa jo maistaa mm.habaneeron hedelmällisen maun. Sopii pöytämausteeksi tai ruuan laittoon, täytyy vain muistaa että tulisuus korostuu ruokaa laitettaessa...sitten kun käy liian miedoksi niin luonnollinen siirtymä on Poppamiehen Naga soosiin...

Itse jos tykkää duunailla, niin esim 4 tuoretta habaneeroa, yks valkosipuli putsattuna, heitetään tehosekoittimen purkkiin, ja täytetään hienolla merisuolalla että habanerot ja sipulit peittyy, surautetaan tahnaksi ja tahna levitetään uunin pellille kuivumaan, muutaman päivän kuivatuksen/itketyksen jälkeen tahna on muuttunut ohueksi levyksi, levyn palat morttelin läpi purkkiin...ja on muuten hyvää, en suosittele ihmisille joille suolan käyttö on ongelma, tuohon nimittäin jää koukkuun (:

Tämä siis jonkun vuoden kokemuksella tulisista ruuista ja tuote vertailuista.

L-200
31.07.2011, 19:53
Juu tuolta poppamiehen osastolta on tullut kantapään kautta opittua että pitää lukea karkkipurkeistakin etiketti...
"ai kiva, vattukarkkeja, saako ottaa?"
- "ota vaan"

Reippaasti pari kipaletta suuhun ja pureskelin ne mössöksi. Siinä vaiheessa kun hokasin että kaikki _tuijottaa_ kuin mua kuin hullu puuroa niin kävi mielessä että mitä nyt, syy selvisi noin silmänräpäyksen perästä.

Voi vinetto kun ei oikein tiennyt mitenkä piti olla ettei olisi "lämmittänyt" kurkussa....
kokeilemalla oppii :D :D

Jappi
31.07.2011, 19:59
Minä olen itse käyttänyt liki vakituiseen noita Blairsin miedompia kastikkeita, varsinkin Sweet Death oli soppelia ihan joka evääseen. Saatavuus vaan tuntuu olevan nyt heikkoa...

Mutis
31.07.2011, 20:41
Meillä toista kesää kasvatellaan omia, menee ihan kukkapurkissa. Emäntä noita hoivailee, joten ei hajua lajikkeista. Noihin tavallisiin kaupan mietoihin tottuneina jäi sadon eka maistiainen mieleen aika hyvin... :D

Vähän aihetta sivuten, Stam1nan chilikisa.
http://www.youtube.com/watch?v=RLECalTO2BI&feature=related

BJ-40/76
31.07.2011, 22:18
On tullut syötyä kaikkia suomalaisia pöperöitä, ja mausteet tulisimmasta päästä.

Mutta tuo h*v**n poppamies oli tehnyt "normi-" kastiketta tulisempaa värkkiä!

Maistu riisin ja naudan kanssa (ja vodkan-) kanssa siedettävän kauhealta:confused:
Mutta jälkipolte oli "kohtuuton-" ja se tuntu myös ruokatorven alemmassa päässä:eek:

P.S nyt tuota "poppamiestä" annostellaan teelusikan kahvapäällä, ja on Hyvää!

Visa
01.08.2011, 09:24
Näitähän nyt vedetään lähes päivittäin, ja ainaki vaimo ynnä kaverit on suurinpiirtein jo tietoisia että ihan kaikkia mun pöperöitä ei olla maistamassa suoraan isolla lusikalla :)

bsrode
04.08.2011, 07:16
Blair's Sweet Death sattuu grillimakkaralle paremmin kuin sinappi. noitahan saa nykyään melkein joka citymarketista.

Remotecontrol
04.08.2011, 10:13
Bleirs:sit on hyviä, mikäli tykkää vain poltteesta (: Seuraavaksi on tarkoitus duunailla kyseisen valmistajan tulisimmista sipseistä leivitys possu piffeille...joka tapauksessa tulisuus vetää ainakin tälle överit, enkä maista tuotteista hedelmäisyyttä...

Tapaskon tuotteet on taasen aivan liian etikkaisia, tai eihän siinä jos semmosesta tykkää...

Hyvä alku harrastukselle on esim Poppamiehen habaneero soosi, alkuun saattaa maistua liika tuliselta...mutta kun touhuun pääsee sisään alkaa jo maistaa mm.habaneeron hedelmällisen maun. Sopii pöytämausteeksi tai ruuan laittoon, täytyy vain muistaa että tulisuus korostuu ruokaa laitettaessa...sitten kun käy liian miedoksi niin luonnollinen siirtymä on Poppamiehen Naga soosiin...

Itse jos tykkää duunailla, niin esim 4 tuoretta habaneeroa, yks valkosipuli putsattuna, heitetään tehosekoittimen purkkiin, ja täytetään hienolla merisuolalla että habanerot ja sipulit peittyy, surautetaan tahnaksi ja tahna levitetään uunin pellille kuivumaan, muutaman päivän kuivatuksen/itketyksen jälkeen tahna on muuttunut ohueksi levyksi, levyn palat morttelin läpi purkkiin...ja on muuten hyvää, en suosittele ihmisille joille suolan käyttö on ongelma, tuohon nimittäin jää koukkuun (:

Tämä siis jonkun vuoden kokemuksella tulisista ruuista ja tuote vertailuista.

Allekirjoitan lähes kaikki! Hehkutetaa blairsin kastikkeita. Joo onhan niitä tappotulisia yms, mutta makua niistä ei löydy yhtään.

Blairsin cheddar sipsit on mun suosikkeja blairsilta.

Kastikkeet tulee väsättyä yleensä itse. Itse kasvatetuista chileistä. Nytkin n. 20 neliötä kasvihuoneesta chilien peitossa :) Suurimman osan varmaan savustan jonka jälkeen kuivaus ja sitten jauhatus. Toimii pikkuisen hyvin muutamat lajikkeet savustettuina. Laitan jopa hernekeittoon tuota mausteena. Siitä sitte tekee voita. Voin sekaa vaa ja hyvin sekasi. Päivä jääkaapis maustumas ja seuraavana päivänä leivän päälle tai pihvin päälle. Ai että miten hyvää! Voin pistää maistiaisia tulemaan jos satoa tulee hyvin :)

Nyt on parin vuoden ajan tullu syötyä chilituotteita lähes päivittäin, ja ei oo kahteen vuoteen tarvinnut sairastella lähellekkään niin paljoa kun ilman chiliä. On niissä vaa paljo vitamiiniä + muita terveellisiä aineita :)

tratok
04.08.2011, 12:10
Ite oon sotkenu kastikkeisiin tämmöstä Blair's ultra death 20/20 soosia, internet väittäs että 1-1.5m scovillee löytys, kyllä se siltä tuntuukin. Mutta oikein käytettynä mahottoman hyvä aine.

pajerotdic
04.08.2011, 14:43
kyllähän noi poppamies soosit hyviä on. tulee käytettyä ihan kaikessa, melkein aamupuurossa ja kahvissakin :cool:

Remotecontrol
04.08.2011, 22:55
Luulis että tuolta pöytään asti jotain tulee, viidakko ainaki on jo sen mukainen :)

http://www.remotecontrol.kuvat.fi/kuvat/Sekalaista/kasvihuoneprojekti/elokuuta.jpg/_medium.jpg

A-P
05.08.2011, 08:06
Texas Peten kulutus on meidän taloudessa kovaa. Eilen noudin postista kaksi gallonaa + säilykechilit, ja paikallisesta k-kaupasta ~4 kiloa siipiä.
Lauantaiperinteenä sauna, siivet ja brittidekkari. :D

pkarlstedt
05.08.2011, 11:13
Kyllä minusta Blair'sin Pure Deathia voisi vähän kehuakin. Siinä on makua ja tuoksua ihan komeasti, eikä tulisuus ole tolkutonta. Kapsaisiiniuutesotkut ovat eri asia.

Ruualla urheilu on minusta arvotonta pelleilyä ja rapauttaa entisestään ruualle kuuluvaa arvostusta. Kapsaisiinitoleranssin kasvattaminen on puolusteltavissa sillä että hienoista chileistä nauttiminen ei onnistu, jollei ole tottunut poltteen tunteen aiheuttavaan kapsaisiiniin.

Toleranssin kasvattaminen ei tarkoita makuaistin turruttamista. Kapsaisiini hämää reseptoreja aiheuttamalla saman kemiallisen reaktion, joka tapahtuu, kun reseptori joutuu tekemisiin kuumuuden kanssa. Kapsaisiini ei kuitenkaan aiheuta mitään vammoja: heti kun aine poistuu reseptorilta, loppuu polte eikä jäljelle jää mitään tuskaa tai vammaa. Ilmeisesti reseptorit voi totuttaa kapsaisiiniin, koska polte ei enää haittaa niin paljon mutta kuuman silti tunnistaa yhtä hyvin ja suu palaa yhtä helposti kuin ennenkin.

Oma chilipuutarha on nyt toista vuotta tuotannossa, tänä vuonna neljänkymmenen viiden lajikkeen kattauksella.

- p

Remotecontrol
05.08.2011, 14:48
Kyllä minusta Blair'sin Pure Deathia voisi vähän kehuakin. Siinä on makua ja tuoksua ihan komeasti, eikä tulisuus ole tolkutonta. Kapsaisiiniuutesotkut ovat eri asia.

Ruualla urheilu on minusta arvotonta pelleilyä ja rapauttaa entisestään ruualle kuuluvaa arvostusta. Kapsaisiinitoleranssin kasvattaminen on puolusteltavissa sillä että hienoista chileistä nauttiminen ei onnistu, jollei ole tottunut poltteen tunteen aiheuttavaan kapsaisiiniin.

Toleranssin kasvattaminen ei tarkoita makuaistin turruttamista. Kapsaisiini hämää reseptoreja aiheuttamalla saman kemiallisen reaktion, joka tapahtuu, kun reseptori joutuu tekemisiin kuumuuden kanssa. Kapsaisiini ei kuitenkaan aiheuta mitään vammoja: heti kun aine poistuu reseptorilta, loppuu polte eikä jäljelle jää mitään tuskaa tai vammaa. Ilmeisesti reseptorit voi totuttaa kapsaisiiniin, koska polte ei enää haittaa niin paljon mutta kuuman silti tunnistaa yhtä hyvin ja suu palaa yhtä helposti kuin ennenkin.

Oma chilipuutarha on nyt toista vuotta tuotannossa, tänä vuonna neljänkymmenen viiden lajikkeen kattauksella.

- p

Nice! :) Laitahan kuvia ihasteltavaks! Itseltä ei löydy kuin n 20 lajiketta, jokasta tosin se pari kolme puskaa.