Offipalsta.COM  

Palaa takaisin   Offipalsta.COM > Off-Road > Tekniikka & Jutustelu
Rekisteröidy Offiblogit Yhteisö Kalenteri Viestit tänään Haku

Tekniikka & Jutustelu Yleistä keskustelua maastureihin ja/tai off-roadiin liittyen

Vastaus
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta Näkymä
  #1  
Vanha 16.05.2003, 08:52
imported_offroadjouni
Guest
 
Viestit: n/a
Perusasetus

Minkälaiset uniballit?


Nonii.. nyt oon pähkiny projektisuskan jousitusta ja kaikkee, ja melkein jo kävin ostaankin SKF:n uniballit. Siinä kaupan kassalla sitten tilausta tehdessäni myyjä kysyi että minkä takia olin päätynyt juuri haluamaani malliin "SIKB 22 F". Minä siihen että "mutkun mutkun haluan ton kokoset"... SIKB tarkoittaa että tossa nivelessä on "steel/PTFE composite" -liukupinnat. Siis teräs vastaan teflon komposiitti(?). Myyjä kertoi että ite on ralliauton reaktiotangoissa käyttäny SKF:n niveliä, ja teflon-pinnat alko sillä kolaan tosi pian. Teflon on kuulemma sen verran pehmosta, että siihen tulee kolauksissa lommoja. Sit se kerto että siirty käyttään pronssiheloilla olevia niveliä, niin ne kesti paljon paremmin.

SKF:llä on seuraavia vaihtoehtoja liukupinnoiksi:

Ilman rasvanippaa olevat:
– steel/sinter bronze composite
– steel/PTFE fabric
– steel/PTFE composite

Rasvanipalliset:
– steel-on-steel rod ends with female thread
– steel-on-steel rod ends with female thread for hydraulic cylinders
– steel-on-steel rod ends with male thread
– steel-on-steel rod ends with welding shank
– steel-on-bronze rod ends with female thread
– steel-on-bronze rod ends with male thread

Minkä helkkarin mallin minä nyt sitten valitsen? Kamat ei ole ihan halpoja (n. 360€ 4kpl), joten susikappaleita en halua ostaa. Male/female ei ole ongelma, mutta tuon liukupinnan kanssa olen pikkuisen hukassa. Jenkit käyttää mun käsittääkseni PTFE (teflon) pintaisia unipalloja, mutta se nyt ei takaa että se olis paras vaihtoehto. Nivelen päälle voisin ehkä saada jonkun polkupyörän sisäkumin suojukseksi (inspired by LaaLaa <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>), eli mahdollinen rasva saattaisi pysyä kohtuu hyvin erossa hiekasta. Rasva nivelen välissä varmaan vaimentaa iskuja kohtuu hyvin estäen pintojen kolhuja, joten nipallinen vaihtoehto voisi olla hyväksi. Tarkoituksena on, että jokaisen ajoreissun välissä suoritan rasvauksen, eli kuivumista ei pitäisi tapahtua. Mitäs eroa mahtaisi olla steel-on-steel- ja steel-on-bronze vaihtoehdoilla offroad-käytön kannalta? Steel-on-steel on varmaan kestävämpi, joten mikä hyöty siitä pronssiholkista tulee?

Täältä pääsee selaileen SKF:n Interactive Engineering Catalogia, josta löytyy tietoja uniballeista: http://iec.skf.com/c3_e.htm.

Heittäkää vinkkiä, joko tietoa tai "musta tuntuu"-juttua. Ei tää projekti etene, jos en osaa edes yksiä palloniveliä ostaa...<img src=icon_smile_blush.gif border=0 align=middle> Sen verran vielä käyttökohteesta että nivelet on tulossa kevyttä mäkikisaa varten tehtyyn V8-koneiseen "Suzukiin", jossa on Volvon C303-akselit ja n. 35" pyörät. Jousitus koostuu Rangen etutukivarsista, joiden akselin päässä on mahdollisesti alkuperäiset kumipuslat ja rungon päässä n. 22 mm pultinreijällä olevat uniballit. Mutta millaiset??

/* J */

Vastaa lainaten
Vastaus


Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta)
 

Pikalinkit

Samanlaisia viestiketjuja
Viestiketju Aloittaja Foorumi Vastauksia Viimeisin viesti
Minkälaiset naapurit? hamaBJ40 Chit-Chat 32 07.03.2007 19:19
minkälaiset renkaat saa laittaa Tekniikka & Jutustelu 9 14.09.2005 22:22
Minkälaiset ajo-ominaisuudet? HEKULIINI Chit-Chat 32 14.04.2005 19:05
Minkälaiset stefat lj70:n etuperässä Samppa79 Tekniikka & Jutustelu 2 11.08.2004 10:31
renkaat ajokkiin! mutta minkälaiset? lacrits68 Tekniikka & Jutustelu 17 12.07.2004 22:03


Sivu luotu: 19:31 (GMT +2).