Offipalsta.COM  

Palaa takaisin   Offipalsta.COM > Off-Road > Tekniikka & Jutustelu

Tekniikka & Jutustelu Yleistä keskustelua maastureihin ja/tai off-roadiin liittyen

Vastaus
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta Näkymä
  #1  
Vanha 28.12.2013, 18:02
juhes juhes ei ole kirjautuneena
Aloittelija
 
Rekisteröitynyt: 18.12.11
Sijainti: Iisalmi
Viestit: 16
Perusasetus Vitaran käyntihäiriöön apuja?

Morjens! Tuli hommattua tuollainen käyntihäiriöinen vitara. Auto on -90 vuosimallin 1,6 koneella oleva yksipisteruisku.
Ongelmana on epätasainen tyhjäkäynti ja korkeammilla kierroksilla röpötys. Outoa tuossa on se, että laturin irroittamalla lataamasta, toimii auto kuin unelma?!
Ladatessa mitattuna akulta n. 13,8 - 14v moottori humppaa tyhjäkäyntiä ja ottaa todella huonosti kierroksia. Lämppärin puhaltimen ku laittaa täysille ja pitkät päälle, niin pyörii tyhjäkäyntiä normaalisti. Kierroksia ei suostu kuitenkaan ottamaan neljäätuhatta enempää. Kuitenkin ajaminen onnistuu jotenkuten pienillä kierroksilla.

Autoon on vaihdettu edellisen omistajan toimesta sytytyksen osia, moottorinohjain yksikkö, laturi yms. Pakokaasun takaisinkierrätys on poistettu käytöstä (moottorin etuosassa olevat vihreä ja punainen liitin irroitettu ja tulpattu alipainepiuhat)

Minulle tullessa heiluttelin suuttimelle meneviä johtoja ja sen lähellä olevia johtonippuja. Samalla käytin kahta suurinta liitintä irti ja puhdistelin muitakin. Tämän jälkeen toimi kaksi päivää moitteetta. Epäilen vaan, ettei se ladannut silloin kun pelasi.

Termostaatin vaihdon yhteydessä laturin päälle valui hieman jäähdytinnestettä, jonka jälkeen pienillä kierroksilla paloi laturin merkkivalo. Mitatessa ei ladannut, mutta moottori toimi taas erinomaisesti. Liittyyköhän tuo latauksen kummittelukin samaan ongelmaan.

Onko kellään mitään hajua, mistä lähtisi vikaa paikallistamaan? Summassa osien vaihtelu ei pidemmän päälle kannata

Kosketus häiriötä tai katkennutta piuhaa veikkaisin, mutta mikä tuossa tekee sen ettei ladatessa toimi?!

Tuossa pieni video tyhjäkäynnistä.. http://www.youtube.com/watch?v=93m56hLHmXs

Vastaa lainaten
  #2  
Vanha 28.12.2013, 18:56
kellukka kellukka ei ole kirjautuneena
Veteraani
 
Rekisteröitynyt: 14.01.13
Sijainti: joensuu(Uimaharju)
Viestit: 1.008
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja juhes Näytä viesti
Morjens! Tuli hommattua tuollainen käyntihäiriöinen vitara. Auto on -90 vuosimallin 1,6 koneella oleva yksipisteruisku.
Ongelmana on epätasainen tyhjäkäynti ja korkeammilla kierroksilla röpötys. Outoa tuossa on se, että laturin irroittamalla lataamasta, toimii auto kuin unelma?!
Ladatessa mitattuna akulta n. 13,8 - 14v moottori humppaa tyhjäkäyntiä ja ottaa todella huonosti kierroksia. Lämppärin puhaltimen ku laittaa täysille ja pitkät päälle, niin pyörii tyhjäkäyntiä normaalisti. Kierroksia ei suostu kuitenkaan ottamaan neljäätuhatta enempää. Kuitenkin ajaminen onnistuu jotenkuten pienillä kierroksilla.

Autoon on vaihdettu edellisen omistajan toimesta sytytyksen osia, moottorinohjain yksikkö, laturi yms. Pakokaasun takaisinkierrätys on poistettu käytöstä (moottorin etuosassa olevat vihreä ja punainen liitin irroitettu ja tulpattu alipainepiuhat)

Minulle tullessa heiluttelin suuttimelle meneviä johtoja ja sen lähellä olevia johtonippuja. Samalla käytin kahta suurinta liitintä irti ja puhdistelin muitakin. Tämän jälkeen toimi kaksi päivää moitteetta. Epäilen vaan, ettei se ladannut silloin kun pelasi.

Termostaatin vaihdon yhteydessä laturin päälle valui hieman jäähdytinnestettä, jonka jälkeen pienillä kierroksilla paloi laturin merkkivalo. Mitatessa ei ladannut, mutta moottori toimi taas erinomaisesti. Liittyyköhän tuo latauksen kummittelukin samaan ongelmaan.

Onko kellään mitään hajua, mistä lähtisi vikaa paikallistamaan? Summassa osien vaihtelu ei pidemmän päälle kannata

Kosketus häiriötä tai katkennutta piuhaa veikkaisin, mutta mikä tuossa tekee sen ettei ladatessa toimi?!

Tuossa pieni video tyhjäkäynnistä.. http://www.youtube.com/watch?v=93m56hLHmXs
Ookko katellu pimeessä että kipinöikö jossain käynnissä ollessa(pitää olla oikeesti pimeetä että näkee jos jossain johdossa vuoto)
Vastaa lainaten
  #3  
Vanha 28.12.2013, 19:00
juhes juhes ei ole kirjautuneena
Aloittelija
 
Rekisteröitynyt: 18.12.11
Sijainti: Iisalmi
Viestit: 16
Perusasetus

Ainiin! Sitä en oo muistanu katsoa. Pitää sekin tutkia
Vastaa lainaten
  #4  
Vanha 28.12.2013, 20:18
juhes juhes ei ole kirjautuneena
Aloittelija
 
Rekisteröitynyt: 18.12.11
Sijainti: Iisalmi
Viestit: 16
Perusasetus

Ei näkynyt läpilyöntejä pimeässä tarkasteltuna.
Vastaa lainaten
  #5  
Vanha 28.12.2013, 20:23
kivinen:n Avatar
kivinen kivinen ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 13.01.03
Sijainti: Tuusula, Finland.
Viestit: 3.567
Perusasetus

Hakutoiminto kertoo:

http://forums.offipalsta.com/showthr...yhj%E4k%E4ynti

http://forums.offipalsta.com/showthr...yhj%E4k%E4ynti
__________________
www.alanmiehet.com #1
Vastaa lainaten
  #6  
Vanha 28.12.2013, 20:25
FinnDRZ:n Avatar
FinnDRZ FinnDRZ ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 25.01.05
Sijainti: Myrskylä, Finland.
Viestit: 1.468
Perusasetus

Voisiko olla niinkin yksinkertainen homma, kun koneen ja rungon välinen maakaapeli?
Tai sitten mainitsemasi kaapeliniput, jokin eriste rikki ja lyö läpi sekoittaen älyboxin toiminnan?

tai kommarien juonia....
__________________
------------------------------------
Etelä-Suomen Offroad ry
------------------------------------
Vastaa lainaten
  #7  
Vanha 28.12.2013, 21:02
kellukka kellukka ei ole kirjautuneena
Veteraani
 
Rekisteröitynyt: 14.01.13
Sijainti: joensuu(Uimaharju)
Viestit: 1.008
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja FinnDRZ Näytä viesti
Voisiko olla niinkin yksinkertainen homma, kun koneen ja rungon välinen maakaapeli?
Tai sitten mainitsemasi kaapeliniput, jokin eriste rikki ja lyö läpi sekoittaen älyboxin toiminnan?

tai kommarien juonia....
Joku tuollainen minustakin vois olla tuosta videosta päätellen ja sit jos se laturin johtojen irrottaminen auttaa..hmm..
Vastaa lainaten
  #8  
Vanha 28.12.2013, 21:44
juhes juhes ei ole kirjautuneena
Aloittelija
 
Rekisteröitynyt: 18.12.11
Sijainti: Iisalmi
Viestit: 16
Perusasetus

Ei noista linkeistä ollu oikein hyötyä, koska tyhjäkäynti ja kaikki muu on kunnossa, kun laittaa lämppärin täysille tai ei laturi ole pelissä. Unohtu mainita, että edellinen asentaja oli laittanut suuttimelle menevään piuhaan vastuksen. Pidentää kuulemma suuttimen aukioloaikaa ja oli parantanut käyntiä. Tämän vastuksen, kun ottaa pois niin ei lähde edes käyntiin. Sähkökaavion mukaan pitäisi suuttimelle tulla piuhat suoraan ecu:lta.

Tässä ei varmaan ole muita maapiuhoja, kuin akulta startin runkoon menevä piuha ja samasta akunliittimestä runkoon menevä. Pitää noita käyttää irti. Kokeilin kyllä jo aiemmin tuota mahdollisuutta maadoittamalla laturin rungon suoraan akun miinukseen.

Johtonippujen purkamista olen jo miettinyt, mutta summassa purkaen on melkoinen homma. 12v jännitteellä pelaa ok, 14v jännitteellä ei. Läpilyöntiä ensin epäilin itsekkin, mutta ei vielä ole löytynyt..
Vastaa lainaten
  #9  
Vanha 29.12.2013, 16:17
Mutis:n Avatar
Mutis Mutis ei ole kirjautuneena
Veteraani
 
Rekisteröitynyt: 08.04.08
Sijainti: Rauma
Viestit: 1.145
Perusasetus

Mun Vitara käy samalla tavalla kuin videossa silloin kun beensa alkaa olemaan vähissä. Pystyy kyllä ajamaan ja usein uudelleen kun käynnistää, niin saattaa hetken käydä ihan ok.
__________________
RASOR
Vastaa lainaten
  #10  
Vanha 29.12.2013, 16:55
juhes juhes ei ole kirjautuneena
Aloittelija
 
Rekisteröitynyt: 18.12.11
Sijainti: Iisalmi
Viestit: 16
Perusasetus

Minäkin tuota bensapumpun pätkimistä ja bensapaineen heittelyä ajattelin. Suuttimen sumua kun katsoo tyhjäkäynnillä pyöriessä, niin se näyttäisi pätkivän. Bensan tiputteleminen kurkkuun pyöriessä hieman ehken tasasi käyntiä.

Pitäisikö tuon bensapumpun pyöriminen kuulua selvästi täyttöaukosta, koneen käydessä?

Nyt sillä pystyy taas ajamaan jotenkuten. Ei kierrä kuitenkaan yli neljäätuhatta ja kaasua joutuu käsittelemään todella varoen. Valot kun on päällä ja lämppäri toiseksi nopeimmalla, niin tyhjäkäyntikään ei heitä kuin 400rpm.
Vastaa lainaten
  #11  
Vanha 29.12.2013, 22:44
juhes juhes ei ole kirjautuneena
Aloittelija
 
Rekisteröitynyt: 18.12.11
Sijainti: Iisalmi
Viestit: 16
Perusasetus

Oiskihan mahdollista, että tuo uusi laturi olisi vääränlainen tai viallinen. Tuli tänään mieleen, ku taas irrotti laturin ni toimi normaalisti.. laturi on lucas merkkinen ja malli Lra02663
Vastaa lainaten
  #12  
Vanha 30.12.2013, 17:43
juhes juhes ei ole kirjautuneena
Aloittelija
 
Rekisteröitynyt: 18.12.11
Sijainti: Iisalmi
Viestit: 16
Perusasetus

Säätelin tänään tuota kaasuläpän asentotunnistinta korjausoppaan ohjeitten mukaisesti. Samalla irroitin tuon mustan ohuemman piuhan laturilta. Laturin valo paloi ja mitatessa latasi 13,8V. Koeajolla toimi erinomaisesti. Takaisin tullessa mittasin uudelleen, niin ei ladannut enää. Musta piuha paikoilleen laturiin, eikä vieläkään ladannut.. Muutaman minuutin päästä alkoi lataamaan normaalisti.

Pätkiminen kierroksilla tuli takaisin, mutta tyhjäkäynti tunnusti nyt olevan kunnossa. Lämppärin puhallin, eikä valot vaikuttaneet mitenkään.
Vastaa lainaten
  #13  
Vanha 14.09.2015, 10:38
Janni Janni ei ole kirjautuneena
Aloittelija
 
Rekisteröitynyt: 04.02.12
Sijainti: Liminka, Suomi
Viestit: 20
Perusasetus

Missä oli vika?? Täällä samat oireet??
Vastaa lainaten
  #14  
Vanha 14.09.2015, 11:06
juhes juhes ei ole kirjautuneena
Aloittelija
 
Rekisteröitynyt: 18.12.11
Sijainti: Iisalmi
Viestit: 16
Perusasetus

Ei löytynyt vikaa. Vastus oli suuttimen johdoissa kiinni, niin toimi ok. Päästöistä vaan ei mennyt läpi. Muutaman kuukauden ku ajeli vastus paikoillaan, ni alkoi pyörimään ilman sitäkin. Päästöt meni läpi ilman vastusta, muttei ottanut kierroksia 4000 enempää. Vastus oli itsetehty vastuslangasta. Olikohan 1,5 kohm. En muista varmaksi.
Vastaa lainaten
  #15  
Vanha 19.09.2015, 12:21
Janni Janni ei ole kirjautuneena
Aloittelija
 
Rekisteröitynyt: 04.02.12
Sijainti: Liminka, Suomi
Viestit: 20
Perusasetus

Laitoin kaikki uudet syttöosat ja osa tulpista oli aika vaaleat (1&4)... käynti aavistuksen parani mutta vika ei poistunu
Vastaa lainaten
  #16  
Vanha 19.09.2015, 12:40
juhes juhes ei ole kirjautuneena
Aloittelija
 
Rekisteröitynyt: 18.12.11
Sijainti: Iisalmi
Viestit: 16
Perusasetus

Puristuspaineet kannattaa mitata. Niissä jos on heittoa, ni sekin kai vaikuttaa käyntiin
Vastaa lainaten
  #17  
Vanha 20.09.2015, 08:38
kenppi kenppi ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+++
 
Rekisteröitynyt: 18.08.13
Sijainti: Kajaani
Viestit: 406
Perusasetus

Onko vikakoodit luettu? Tossa pitäis olla jo mahdollisuus vikakoodien lukuun.

Pistoke löytyy muistaakseni konehuoneesta, vänkärin lokasuojan vierestä.
https://www.google.fi/search?q=suzuk...Qwgpqcx2xag%3D
http://www.troublecodes.net/suzuki/

Edit: Tarkennuksena vielä, että liittimestä B Ja C navat yhteen, autosta virrat päälle niin vikavalolla vilkuttaa koodin. Esim 2-4.

Viimeksi muokannut kenppi : 20.09.2015 08:41
Vastaa lainaten
Vastaus

Luokat
ongelma, vitara


Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta)
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta
Etsi tästä viestiketjusta:

Tarkennettu haku
Näkymä

Pikalinkit

Samanlaisia viestiketjuja
Viestiketju Aloittaja Foorumi Vastauksia Viimeisin viesti
apuja tartteis p.jäppinen Chit-Chat 1 06.04.2013 06:39
Apuja Tarttis Tekniikka & Jutustelu 9 07.11.2006 19:09
Polttoainepainemittari apuja??? JAMANT Tekniikka & Jutustelu 10 24.02.2006 11:33
Apuja kaivataan sevy.8 Tekniikka & Jutustelu 2 03.08.2005 11:08
Apuja HJ45seen.. Nalle Tekniikka & Jutustelu 5 15.07.2004 12:52


Sivu luotu: 10:51 (GMT +2).