Offipalsta.COM  

Palaa takaisin   Offipalsta.COM > Off-Road > Chit-Chat

Chit-Chat Tämä foorumi on tarkoitettu epämääräiseen jauhamiseen, eikä asian ole pakko liittyä suoraan offroadiin.

Vastaus
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta Näkymä
  #1  
Vanha 28.12.2008, 00:00
BJ40:n Avatar
BJ40 BJ40 ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+
 
Rekisteröitynyt: 05.11.03
Sijainti: Hausjärvi, Finland.
Viestit: 288
Perusasetus

Emäntä on meillä tehnyt noita paisteja parilla eri tavalla eikä koskaan ole vanhenemaan jääneet...

Se perinteinen: Paisti ruskistetaan pannussa eli pinta kiinni, sitten pataan jossa vettä , lihalienta, sipulia ym, perunaa porkaanaa...siis ihan mitä vaan maun mukaan. kilonpaistia on kärventänyt 1/2 200°C ja sitten 150°C:een kolmeksi tunniksi... on muuten sitten halvatun hyvää ylikypsää hirvasta..

toinen versio mistä on tullut allekirjoittaneen suosikki on toi jääpaisti.

Eli jäinen paisti suoraan pakkasesta uuniin 100°C:een, 1,5 kilon könttiä on pidetty uunissa 10h uunin jälkeen kolmeksi tunniksi 10%:een suolaveteen kolmeksi tunniksi. Ja avot on muuten halvatun hyvää...

__________________
-Janne-

Fj-40 -68, BJ-40 -77,
HJ-60 -85, CJ-5 -68, CJ-5 -64
Vastaa lainaten
  #2  
Vanha 29.10.2015, 16:43
H_Nietu H_Nietu ei ole kirjautuneena
Banned
 
Rekisteröitynyt: 28.02.04
Sijainti: Helsinki, Finland.
Viestit: 1.994
Perusasetus

Nostetaan tämäkin nyt ajankohtaisena ylös....


Itse en kuulu metsästys-seuraan mutta olen antanut luvan käyttää maitani hirvenmetsästykseen. K.o seuralla tapana toimittaa paisti maanomistajalle.
Viime sunnuntain jahdissa kaatui juuri sopivasti....oikeaan paikkaan eli viikonloppuna paistia leivinuuniin.....noin kolmenkilon könttää....
Parempi osapuoli kysyi että onhan se pakkasessa.... johon totesin että se on vielä tänä aamuna kävellyt..
Jos vielä parempia reseptejä kuin yllä niin reseptit julki.
ps.
Oli muutenkin hyvät kesäkauden päättäjäiset möksällä.....
Sopivasti hyvää porukkaa...juomaa ja luomuruokaa.....lauantai ehtoolla....
Verkoisita noin 50 kpl isokokoisia muikkuja ja vetämällä 68cm 3,5kg järvilohi....(Rasvaevällinen catch & eat kala)...
Terveiset valtakunnan AHDILLE......eli.....Jasper Pääkköselle....
Savustettuina menivät ääntäkohti kaikki samana iltana ettei jäänyt edes aamupalaksi.....
Ja veden lämpötila LA oli noin 7oC....
Ti jatkuva tuuli pohjoisesta 15m/s ja puuskissa 20m/s.....Ja noin 2m korkee aalto luoteesta noin 13km selältä.....
Kun piti lähtee ajeleen työkaluja ja muita tarvikkeita useempi reissu mantereelle......
Mukava ristiallokko.....Kuormalla meni hyvin mutta tyhjänä vasta-aaltoon tippui useat kerrat perälaudalleen...
Parempi puolisko kesti vain ekan reissun mantereeseen myötäaaltoon ja jäi kädet pelosta täristen odotteleen....
Antoi ohjeet että aina saareen rantauduttua ja lähdettyä pitää soittaa.....
Niin ja tuulastuskisat vielä pitämättä....Ne syssymmällä.......

Viimeksi muokannut H_Nietu : 29.10.2015 18:40
Vastaa lainaten
  #3  
Vanha 30.10.2015, 19:08
wikke:n Avatar
wikke wikke ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 06.04.07
Sijainti: Kupolin alla.
Viestit: 4.046
Perusasetus

Riiputtaminen on aivan yliarvostettua höpötystä. Paljon Mr. Green:jä...

Googleta "jääpaisti" onnistuu vaikka välillä sammuisikin. Paljon Mr. Green:ejä...
Vastaa lainaten
  #4  
Vanha 31.10.2015, 12:09
Eskimo Eskimo ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 06.10.03
Sijainti: Kajjjaani, .
Viestit: 3.320
Perusasetus

Se on tarkkuuslaji sopivan sisälämmön kanssa jos mureaa hakee.
Jos vetää liian kuumaksi niin tulee kuiva ja sitkeää.
Sitten pitää vetää ylikypsäksi niin on taas hyvää mutta ei se enää mun mielestä mitään paistia ole vaan jotain höystöä. Toki pirun hyvää sekin.
Siihen ylikypsään taas luottaa ne huonoimmat palaset kun jatkaa vaan hauduttamista.
__________________
- eskimo kaenuusta
Vastaa lainaten
  #5  
Vanha 09.11.2015, 19:55
H_Nietu H_Nietu ei ole kirjautuneena
Banned
 
Rekisteröitynyt: 28.02.04
Sijainti: Helsinki, Finland.
Viestit: 1.994
Perusasetus

Nyt kokemuksia kokin ominaisuudessa.....


Ensimmäinen 1/3 valmistettu leivinuunissa riski viikko sitten.....
Paistomittarilla ilmassa kelluvassa vuoassa paistopussissa pitkään mausteiden ja juuresten kanssa eli t-palat kiven päällä eli lämmintä ilmaa alla ja päällä. Oli hyvää, mutta seuraava resepti oli vielä parempi.

Toinen kolmasosa tehty Valion sivuilta olevalla reseptillä. Huom. Ainesosat suhteutettu lihamäärään.....
Eli lihat noin 4x4 cm kuutioiksi (ohje pyytää 5x5). Leikkaa palat oikeaan suuntaan ettei tule ns. pitkäsyistä joka on joka puolella hampaiden välissä eli paloissa leikkaus mahd. lyhyt syiseksi. Pinnat kiinni ja ruskeiksi pannulla riittävässä voissa, (kuullota sipuli myös samalla). Tämän jälkeen maustettuun veteen, pippurit, ym mausteet... 1,25-1,5h kiehumaan, juuri niin että just kuplii.
Tän jälkeen lisää juurekset, lanttu, porkkana, selleri ja sipulit normaalit ja valkoset(mieltymyksen mukaan) lisää vettä tarpeen mukaan.
Ja kiehuun miedosti vielä 0,5-0,75h(riippuu lihan laadusta ja koosta) perunat myös tässä vaiheessa tulille.
Tän jälkeen lisää kun kaikki valmista ruokakermat ja purkki tomattipyrettä liha/juureskeitokseen....... sekä tarkasta maku/suola.
Huom. Älä mausta liikaa jotta maut tulevat esille.......
Korkeintaan mausteiden "takapotku" saa tulla esille ruokailun jälkeen.......
Haudota hetki ja taikatemput on tehty....... Vie kielen mennessään......
Meillä syötiin isänpäivänä tällä reseptillä valmistettua luomu hirvipaistia......pääkaupunkiseudulla.....3:ssa polvessa.....
Mä arvailin tätä.....että parempaa kuin maksetut ravintola pöperöt.......
Ja tämän tasoisia kun ravintoloista ei saa niin ruokailtiin kotona.......Hyväällä meiningillä....Oikeilla ruokajuomilla.....
Vanhuksille, aikuisille, nuorille ja lapsille....... Näytti kelpaavan kaikille....
Huom. Ja mä lukeudun kesikimmäisen sukupolveen vaikka vanha oonkin......
Tää on mun suosikki......
Tähän asti kun parempaakaan hirvee en ole syöny.....
Harmi kun vaan joutu itse isänpäivänä valmistamaan....
ps.
Meidän paikallisessa hirviporukassa maalla on "Ammatti lihanleikkaaja"
Ei tarvinnut itse poistella kalvoja tai jänteitä...

Viimeksi muokannut H_Nietu : 09.11.2015 20:30
Vastaa lainaten
  #6  
Vanha 09.11.2015, 20:33
antti.h antti.h ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen
 
Rekisteröitynyt: 17.10.10
Sijainti: Lemu
Viestit: 145
Perusasetus

Omasta mielestä parhaiten onnistuu 65 astetta ja n.vuorokausi ja umpivalurautapadassa uunissa..
Tätä ei sitten oikeasti kannata yrittää ilman tuota umpinaista valurautapataa, ei tule onnistumaan muuten..
Sitten liemi mikä lihasta tulee kattilaan ja joko valmis punaviinikastike pussi taikka hyvin vahvaa kahvia ja keittää kastikkeen siitä..
Vastaa lainaten
  #7  
Vanha 16.11.2015, 23:09
hiluvitkutin:n Avatar
hiluvitkutin hiluvitkutin ei ole kirjautuneena
Veteraani+++
 
Rekisteröitynyt: 31.12.07
Sijainti: keitele, Finland.
Viestit: 2.366
Perusasetus

Mites se h nietu on luomu hirvipaistia syöny? Ootko ite sen kasvattanu jne.?
Eikös se oo riistaa?
Vastaa lainaten
Vastaus


Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta)
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta
Etsi tästä viestiketjusta:

Tarkennettu haku
Näkymä

Pikalinkit

Samanlaisia viestiketjuja
Viestiketju Aloittaja Foorumi Vastauksia Viimeisin viesti
kaikkien ameriikan autojen valmistus loppuu?? toyota4x4 Chit-Chat 36 18.12.2008 11:37
UAZin VALMISTUS LOPPUU ???? myllis Tekniikka & Jutustelu 13 10.12.2007 12:37
Muoviosien valmistus Aapo-A Tekniikka & Jutustelu 2 22.11.2007 11:45


Sivu luotu: 12:47 (GMT +2).