Offipalsta.COM  

Palaa takaisin   Offipalsta.COM > Off-Road > Chit-Chat

Chit-Chat Tämä foorumi on tarkoitettu epämääräiseen jauhamiseen, eikä asian ole pakko liittyä suoraan offroadiin.

Vastaus
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta Näkymä
  #1  
Vanha 25.12.2008, 18:41
Mikedeus21:n Avatar
Mikedeus21 Mikedeus21 ei ole kirjautuneena
Konkari+
 
Rekisteröitynyt: 18.11.05
Sijainti: Kalajoki, Finland.
Viestit: 658
Perusasetus

Eihän se vaadi kuin suht matalassa lämpötilassa paistamista useita tunteja. Äiti paistoi jouluksi parin kolmen kilon paistin n.150astetta ja 5 tuntia ja ai että oli maukasta.

Riippuu toki minkä ikäisen elukan lihaa se on. Nuorihan kypsyy nopeampaa kun taas vanha vaatii pitkän paistoajan.

__________________
Tee mitä teetkin mutta tee se kunnolla
Vastaa lainaten
  #2  
Vanha 25.12.2008, 18:56
illu2:n Avatar
illu2 illu2 ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 25.09.06
Sijainti: sodankylä, Finland.
Viestit: 87
Thumbs up

Älkää hyvät ihmeset sekottako sikaa ja hirveä sekaisin.Helpoin valmistus on liha paistopusiin 2 desiä vettä ,sipulia ja vaikka porkkana paloja matkaan+pippuria kokonasena,karkea suola hierottu paistin pintaa ja uuniin noin120 astetta sisä lämpö 75-80 jonka jälkeen pous uunista ja noin tunti vetäytymistä folion alla sitten siivuiksi ja ääntä kohti vaikka pottujen ja kastikeen kera.Juuri eilen tein näin ja poron paisti tehdään samalla lailla.Jos sisä lämpö menee yli 80 asteen on liha munista ainakin liian kuivaa!!!
Vastaa lainaten
  #3  
Vanha 25.12.2008, 19:05
Skorpioni Skorpioni ei ole kirjautuneena
Veteraani
 
Rekisteröitynyt: 12.04.07
Sijainti: Suomi
Viestit: 1.151
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Mikedeus21 Näytä viesti

Riippuu toki minkä ikäisen elukan lihaa se on. Nuorihan kypsyy nopeampaa kun taas vanha vaatii pitkän paistoajan.
Tämä selittää sen, että aikoinaan kokkiharjoittelijana työskennellessäni hirvikääryleet eivät meinanneet millään kypsyä. Tuntikausia pidin uunissa ja silti olivat sitkeitä.

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja illu2 Näytä viesti
Älkää hyvät ihmeset sekottako sikaa ja hirveä sekaisin.
Laitoin silavan siihen paistin päälle poistamaan mahdollista kuivuutta. En siis sekoittanut silavaa siihen, vaan poistin läskit pois päältä, kun alettiin leikkaamaan siivuiksi.
Vastaa lainaten
  #4  
Vanha 25.12.2008, 19:12
petrool:n Avatar
petrool petrool ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen++
 
Rekisteröitynyt: 06.09.05
Sijainti: Kyyjärvi, Finland.
Viestit: 385
Perusasetus

sitten kun lisää kaupan valmiita marinaadeja sekaan pussiin niin tulee kans hyviä,niitä löytyy erinlaisia sekoituksia+viinin litkut ja ehkä tippa konjakkia niin ei oo tietoakaan kuivuudesta.
Vastaa lainaten
  #5  
Vanha 25.12.2008, 19:16
illu2:n Avatar
illu2 illu2 ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 25.09.06
Sijainti: sodankylä, Finland.
Viestit: 87
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Skorpioni Näytä viesti
Tämä selittää sen, että aikoinaan kokkiharjoittelijana työskennellessäni hirvikääryleet eivät meinanneet millään kypsyä. Tuntikausia pidin uunissa ja silti olivat sitkeitä.



Laitoin silavan siihen paistin päälle poistamaan mahdollista kuivuutta. En siis sekoittanut silavaa siihen, vaan poistin läskit pois päältä, kun alettiin leikkaamaan siivuiksi.
Kuivuuden ehkäisemiseksi tuo sisä lämpö mittari on hyvä,Ite en laittais sikaa tai silavaa tai mitään läskiä etes siihen päälle koska se maku tartuu hirveen ja sitten olis sama syödä kinkkua ainoa ero olis vain lihan väri,mutta makuasiostahan voi aina kiistellä kiutenkin suosittelen lämpömittaria ja max sisä lämpö 80 astetta,ite otan uunista lihan pois jo 75 asteessa,kokemuksella oppii mikä on hyvä lämpotila itellä on monta paistia mennyt liian kuivaksi.
Vastaa lainaten
  #6  
Vanha 25.12.2008, 19:20
Skorpioni Skorpioni ei ole kirjautuneena
Veteraani
 
Rekisteröitynyt: 12.04.07
Sijainti: Suomi
Viestit: 1.151
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja illu2 Näytä viesti
Kuivuuden ehkäisemiseksi tuo sisä lämpö mittari on hyvä,Ite en laittais sikaa tai silavaa tai mitään läskiä etes siihen päälle koska se maku tartuu hirveen ja sitten olis sama syödä kinkkua ainoa ero olis vain lihan väri,mutta makuasiostahan voi aina kiistellä kiutenkin suosittelen lämpömittaria ja max sisä lämpö 80 astetta,ite otan uunista lihan pois jo 75 asteessa,kokemuksella oppii mikä on hyvä lämpotila itellä on monta paistia mennyt liian kuivaksi.
No joo. Oli meidän kinkku ihan eri makuinen kuin se hirvipaisti. Ihmettelin itsekin silloin, miten hirveän hyvää hirveä se oli.
Vastaa lainaten
  #7  
Vanha 25.12.2008, 19:51
PL:n Avatar
PL PL ei ole kirjautuneena
Konkari
 
Rekisteröitynyt: 24.08.05
Sijainti: Mertie, Finland.
Viestit: 553
Perusasetus

Hirvipataa


Jälkikasvu meillä syö mielummin pataa,silloin harvoin kun hirvenlihaa on saatavissa.
Lihat pilkon n.2-3cm kuutioiksi,vähän porsaanlihaa lisäksi.Voissa ruskistan lihat ensin liedellä kuumassa valurautapadassa.Sitten paljon sipulia ja lohkottua porkkanaa.Maustetaan suolalla ja mustapippurilla.Vettä sen verran että lihat peittyy,kansi päälle ja pata uuniin n.175-200astetta niin kauan että lihat on mureita(ylikypsiä).Keitetyt perunat,kotitekoinen puolukkahillo,tuore ruisleipä ja makeahko kotikalja. Ja eikun syömään.
__________________
-Muistitko tänään-
Vastaa lainaten
  #8  
Vanha 25.12.2008, 19:59
Rak Rak ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 15.03.04
Sijainti: Oulu
Viestit: 1.551
Perusasetus

Lämpömittari kannattaa olla ja huomata että lämpö nousee vielä uunista pois ottamisen jälkeekin, riippuu vähän paistin koosta kuinka paljon, omat kokemukset on lähinnä sisäfileestä jossa lämpö nousee viisikin astetta uunistapoiston jälkeen.
__________________
www.OFFROADOULU.com
Vastaa lainaten
  #9  
Vanha 25.12.2008, 20:28
Skorpioni Skorpioni ei ole kirjautuneena
Veteraani
 
Rekisteröitynyt: 12.04.07
Sijainti: Suomi
Viestit: 1.151
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja PL Näytä viesti
Jälkikasvu meillä syö mielummin pataa,silloin harvoin kun hirvenlihaa on saatavissa.
Lihat pilkon n.2-3cm kuutioiksi,vähän porsaanlihaa lisäksi.Voissa ruskistan lihat ensin liedellä kuumassa valurautapadassa.Sitten paljon sipulia ja lohkottua porkkanaa.Maustetaan suolalla ja mustapippurilla.Vettä sen verran että lihat peittyy,kansi päälle ja pata uuniin n.175-200astetta niin kauan että lihat on mureita(ylikypsiä).Keitetyt perunat,kotitekoinen puolukkahillo,tuore ruisleipä ja makeahko kotikalja. Ja eikun syömään.
Tässä ohje, jota itsekin noudattaisin lohkotusta hirvenpaistista/padasta. Teen normaalin Karjalanpaistinkin noin, mutta ilman porkkanaa. Tämän lisäksi keitän paistin liedellä, jos ei leivinuuni ole lämpimänä.
Vastaa lainaten
  #10  
Vanha 25.12.2008, 22:07
Rekisteröimätön
Guest
 
Viestit: n/a
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja illu2 Näytä viesti
Älkää hyvät ihmeset sekottako sikaa ja hirveä sekaisin.
niin, voihan sen tabasconkin nauttia sitten ruokailun päälle paljaaltaan

-R-
Vastaa lainaten
  #11  
Vanha 25.12.2008, 22:36
illu2:n Avatar
illu2 illu2 ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 25.09.06
Sijainti: sodankylä, Finland.
Viestit: 87
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Rekisteröimätön Näytä viesti
niin, voihan sen tabasconkin nauttia sitten ruokailun päälle paljaaltaan

-R-
Mitehän tämä liityy mihinkään? Ei ymmärrä mutta väliäkö tuolla.
Vastaa lainaten
  #12  
Vanha 26.12.2008, 11:58
Rekisteröimätön
Guest
 
Viestit: n/a
Perusasetus

Hirvimiehenpaisti


Parasta paistia on emäntä tehny uunissa hauduttamalla. 100-120 ast. 2 tuntia per kilo. Paisti ensin n. 2 sentin siivuiksi ja sinappia joka väliin. Sitten vuokaan ja kermakylpyyn uimaan (kerman pitää olla paistonkestävää) ja päälle juustoa maun mukaan. Tulee mehevä ja kostean sinappinen paistos, jonka syömistä ei voi lopettaa
Vastaa lainaten
  #13  
Vanha 27.12.2008, 22:30
-Jyki-:n Avatar
-Jyki- -Jyki- ei ole kirjautuneena
Veteraani
 
Rekisteröitynyt: 23.01.06
Sijainti: Lappeenranta,Etelä-Karjala,Finland
Viestit: 1.066
Perusasetus

Tänään tuli tehtyä paisti.Yllättävän hyvin onnistuin ekaks kerraks...Hieman pääsi päädystä kuivahtamaan mutta muuten oli namia.Iso kiitos kaikille ohjeita antaneille...
Vastaa lainaten
  #14  
Vanha 28.12.2008, 00:00
BJ40:n Avatar
BJ40 BJ40 ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+
 
Rekisteröitynyt: 05.11.03
Sijainti: Hausjärvi, Finland.
Viestit: 288
Perusasetus

Emäntä on meillä tehnyt noita paisteja parilla eri tavalla eikä koskaan ole vanhenemaan jääneet...

Se perinteinen: Paisti ruskistetaan pannussa eli pinta kiinni, sitten pataan jossa vettä , lihalienta, sipulia ym, perunaa porkaanaa...siis ihan mitä vaan maun mukaan. kilonpaistia on kärventänyt 1/2 200°C ja sitten 150°C:een kolmeksi tunniksi... on muuten sitten halvatun hyvää ylikypsää hirvasta..

toinen versio mistä on tullut allekirjoittaneen suosikki on toi jääpaisti.

Eli jäinen paisti suoraan pakkasesta uuniin 100°C:een, 1,5 kilon könttiä on pidetty uunissa 10h uunin jälkeen kolmeksi tunniksi 10%:een suolaveteen kolmeksi tunniksi. Ja avot on muuten halvatun hyvää...
__________________
-Janne-

Fj-40 -68, BJ-40 -77,
HJ-60 -85, CJ-5 -68, CJ-5 -64
Vastaa lainaten
Vastaus


Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta)
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta
Etsi tästä viestiketjusta:

Tarkennettu haku
Näkymä

Pikalinkit

Samanlaisia viestiketjuja
Viestiketju Aloittaja Foorumi Vastauksia Viimeisin viesti
kaikkien ameriikan autojen valmistus loppuu?? toyota4x4 Chit-Chat 36 18.12.2008 11:37
UAZin VALMISTUS LOPPUU ???? myllis Tekniikka & Jutustelu 13 10.12.2007 12:37
Muoviosien valmistus Aapo-A Tekniikka & Jutustelu 2 22.11.2007 11:45


Sivu luotu: 21:12 (GMT +2).