Offipalsta.COM  

Palaa takaisin   Offipalsta.COM > Off-Road > Chit-Chat

Chit-Chat Tämä foorumi on tarkoitettu epämääräiseen jauhamiseen, eikä asian ole pakko liittyä suoraan offroadiin.

Vastaus
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta Näkymä
  #1  
Vanha 01.11.2015, 17:55
Rak Rak ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 15.03.04
Sijainti: Oulu
Viestit: 1.551
Perusasetus

Mitkä Bakteerit?
Oletus lienee että liha on oikein säilytetty ja käsitelty jolloin siihen ei muodostu bakteereita liikaa. Ja tappanee suolaus ja kuivauskin niitä vähemmäksi.
En ole kuullut että kukaan olisi tyhjää potkaissu kuivalihan syönnin jälkeen

Se unehtu lisätä tuohon että suikalointivaiheen jälkeen asennan lihoihin puuvillanarusta lenkit joista saa roikkumaan.
Ja se että suikaloiko poikki- vai pitkinsyytä riippunee nauttimistavasta, itse suikaloin pitkin syytä ja tangosta vuollaan puukolla viipaleita.

Possussa on se "ero" muihin lihoihin se että siinä voi olla trikiini. Afaik suomessa sitä ei nykyään tuotantoeläimillä tavata. Siitä en ole ihan varma testataanko kaikki vai pelkästään osa possunlihasta sen varalta.
Toinen kysymys on se että vaikuttaako possun rasvapitoisuus lopputulokseen.

__________________
www.OFFROADOULU.com
Vastaa lainaten
  #2  
Vanha 07.11.2015, 20:02
Jhl Jhl ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen++
 
Rekisteröitynyt: 22.10.07
Sijainti: Kankaanpää
Viestit: 363
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Nikuzai Näytä viesti
T
Emännän kanssa oli puhetta, et australiassa gammasäteilytetään kaikki luonnon/eläin tuotteet pöpöjen tappamiseksi, niin lähtisköhän sillä kuivalihasta haitalliset bakteeritkin
Ja missä lie suomessa moinen onnistuisi
http://www.evira.fi/portal/fi/elinta...ateilyttaminen
http://www.ruokatieto.fi/uutiset/suo...ei-sateilyteta
Sallittua vain mausteille ja lähinnä siksi että on muita keinoja ruoan säilyttämiseen ja siksi että sillä pysyisi periaatteessa hävittämään jo alkaneen pilaantumisen merkit.

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Rak Näytä viesti
Possussa on se "ero" muihin lihoihin se että siinä voi olla trikiini. Afaik suomessa sitä ei nykyään tuotantoeläimillä tavata. Siitä en ole ihan varma testataanko kaikki vai pelkästään osa possunlihasta sen varalta.
http://www.zoonoosikeskus.fi/portal/...trikinelloosi/
Kaikki siat testataan trikiinin varalta.
Eu:n ulkopuolella esim. USAssa luetetaan valistukseen ja siihen, että kuluttajat kuumentavat lihan riittävästi.
https://www.aphis.usda.gov/vs/trichi...fact_sheet.htm
Vastaa lainaten
  #3  
Vanha 07.11.2015, 20:12
Danlig Danlig ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+++
 
Rekisteröitynyt: 18.08.12
Sijainti: Kemi, Lappi
Viestit: 459
Perusasetus

Lihan kuumentaminen sisälämpötilaltaan yli 80 °C tai pakastaminen yli kuukauden ajan alle −18 °C:n lämpötilassa tappaa loiset, minkä jälkeen liha on turvallista syödä. Suomessa kuitenkin esiintyy trikiinilajia, joka kestää pakastamista, joten ainoa varma keino estää trikiinitartunta on kuumentaa liha kunnolla. Kotipakastimen teho ei riitä trikiinien tappamiseen
T:Wikipedia
Vastaa lainaten
  #4  
Vanha 07.11.2015, 22:39
Nikuzai Nikuzai ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 02.12.12
Sijainti: Suomussalmi
Viestit: 3.863
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Danlig Näytä viesti
Lihan kuumentaminen sisälämpötilaltaan yli 80 °C tai pakastaminen yli kuukauden ajan alle −18 °C:n lämpötilassa tappaa loiset, minkä jälkeen liha on turvallista syödä. Suomessa kuitenkin esiintyy trikiinilajia, joka kestää pakastamista, joten ainoa varma keino estää trikiinitartunta on kuumentaa liha kunnolla. Kotipakastimen teho ei riitä trikiinien tappamiseen
T:Wikipedia
Eli pari kuukautta -32°C ja lihan voi lappaa sulattuaan suuhun ilman vaaraa
__________________
Positiivinen rasismi?

Jos ei natiivi pyytää jotain se pitää antaa ja vähän päälle, ettei vaan olisi rasisti ja pilaisi ihanaa monikulttuurisuutta.
Jos natiivi pyytää jotain se pitää kieltää ja vähän päälle, ettei vaan olisi rasisti ja pilaisi ihanaa monikulttuurisuutta.
Vastaa lainaten
Vastaus


Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta)
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta
Etsi tästä viestiketjusta:

Tarkennettu haku
Näkymä

Pikalinkit


Sivu luotu: 08:43 (GMT +2).