![]() |
![]() |
|
Chit-Chat Tämä foorumi on tarkoitettu epämääräiseen jauhamiseen, eikä asian ole pakko liittyä suoraan offroadiin. |
![]() |
|
Työkalut | Etsi tästä viestiketjusta | Näkymä |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Ite oon leikannu naudasta semmosia lyijykynän paksusia siivuja ja yrittäny silleen poikkisyyhyn saaha leikattua että helpompi jyrsiä sitten kuivana. Sitten maustanu yönyli-vuorokauden, sitruunamehu, balsamiviini etikka, soijakastike liemessä. Kuivaus silleen että tökänny koktailtikun liha suikaleitten päästä läpi ja uuniritilän välistä lihat tikut roikkumaan uunin ylätasolle ja alle uunipelti leivin paperilla varustettuna ni ei mehut tipu uunin pohjalle käryämään. 8-12 tuntia uunissa jossain 50 asteessa ja uunin luukku raollaan, semmonen puulasta luukun välissä. Saaneeko mitään tolkkua tästä sepustuksesta? Savossa on niin arvaamattomia nuo kevät kelit aina ettei oo kehannu rueta oikeita kuivalihoja värkkäämään. PS. Välttämättä en ite kyllä possusta uskaltas kuivalihoja värkätä vai kuoleeko siitä kaikki mahollinen reilulla suolalla?
|
#2
|
|||
|
|||
![]()
Tosiaan tossa kuivalihassa hiukka arvelluttaa noi vaaralliset bakteerit en miten niistä pääsee eroon vai onko ne vaan siinä lihan pinnalla ja kuolee ajastaan?
Emännän kanssa oli puhetta, et australiassa gammasäteilytetään kaikki luonnon/eläin tuotteet pöpöjen tappamiseksi, niin lähtisköhän sillä kuivalihasta haitalliset bakteeritkin ![]() ![]() Ja missä lie suomessa moinen onnistuisi Mites muuten otsonointi, mitä se tekisi lihalle, jos tekee vaikka laatikon johon otsonaattori pöhisemään pariksi päiväksi ![]() ![]()
__________________
Positiivinen rasismi? Jos ei natiivi pyytää jotain se pitää antaa ja vähän päälle, ettei vaan olisi rasisti ja pilaisi ihanaa monikulttuurisuutta. Jos natiivi pyytää jotain se pitää kieltää ja vähän päälle, ettei vaan olisi rasisti ja pilaisi ihanaa monikulttuurisuutta. |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Mitkä Bakteerit?
![]() Oletus lienee että liha on oikein säilytetty ja käsitelty jolloin siihen ei muodostu bakteereita liikaa. Ja tappanee suolaus ja kuivauskin niitä vähemmäksi. En ole kuullut että kukaan olisi tyhjää potkaissu kuivalihan syönnin jälkeen ![]() Se unehtu lisätä tuohon että suikalointivaiheen jälkeen asennan lihoihin puuvillanarusta lenkit joista saa roikkumaan. Ja se että suikaloiko poikki- vai pitkinsyytä riippunee nauttimistavasta, itse suikaloin pitkin syytä ja tangosta vuollaan puukolla viipaleita. Possussa on se "ero" muihin lihoihin se että siinä voi olla trikiini. Afaik suomessa sitä ei nykyään tuotantoeläimillä tavata. Siitä en ole ihan varma testataanko kaikki vai pelkästään osa possunlihasta sen varalta. Toinen kysymys on se että vaikuttaako possun rasvapitoisuus lopputulokseen.
__________________
www.OFFROADOULU.com |
#4
|
|||
|
|||
![]() Lainaus:
http://www.ruokatieto.fi/uutiset/suo...ei-sateilyteta Sallittua vain mausteille ja lähinnä siksi että on muita keinoja ruoan säilyttämiseen ja siksi että sillä pysyisi periaatteessa hävittämään jo alkaneen pilaantumisen merkit. Lainaus:
Kaikki siat testataan trikiinin varalta. Eu:n ulkopuolella esim. USAssa luetetaan valistukseen ja siihen, että kuluttajat kuumentavat lihan riittävästi. https://www.aphis.usda.gov/vs/trichi...fact_sheet.htm |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Lihan kuumentaminen sisälämpötilaltaan yli 80 °C tai pakastaminen yli kuukauden ajan alle −18 °C:n lämpötilassa tappaa loiset, minkä jälkeen liha on turvallista syödä. Suomessa kuitenkin esiintyy trikiinilajia, joka kestää pakastamista, joten ainoa varma keino estää trikiinitartunta on kuumentaa liha kunnolla. Kotipakastimen teho ei riitä trikiinien tappamiseen
T:Wikipedia |
#6
|
|||
|
|||
![]() Lainaus:
![]()
__________________
Positiivinen rasismi? Jos ei natiivi pyytää jotain se pitää antaa ja vähän päälle, ettei vaan olisi rasisti ja pilaisi ihanaa monikulttuurisuutta. Jos natiivi pyytää jotain se pitää kieltää ja vähän päälle, ettei vaan olisi rasisti ja pilaisi ihanaa monikulttuurisuutta. |