Offipalsta.COM  

Palaa takaisin   Offipalsta.COM > Off-Road > Chit-Chat

Chit-Chat Tämä foorumi on tarkoitettu epämääräiseen jauhamiseen, eikä asian ole pakko liittyä suoraan offroadiin.

Vastaus
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta Näkymä
  #1  
Vanha 30.10.2015, 19:08
wikke:n Avatar
wikke wikke ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 06.04.07
Sijainti: Kupolin alla.
Viestit: 4.049
Perusasetus

Riiputtaminen on aivan yliarvostettua höpötystä. Paljon Mr. Green:jä...

Googleta "jääpaisti" onnistuu vaikka välillä sammuisikin. Paljon Mr. Green:ejä...

Vastaa lainaten
  #2  
Vanha 31.10.2015, 12:09
Eskimo Eskimo ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 06.10.03
Sijainti: Kajjjaani, .
Viestit: 3.320
Perusasetus

Se on tarkkuuslaji sopivan sisälämmön kanssa jos mureaa hakee.
Jos vetää liian kuumaksi niin tulee kuiva ja sitkeää.
Sitten pitää vetää ylikypsäksi niin on taas hyvää mutta ei se enää mun mielestä mitään paistia ole vaan jotain höystöä. Toki pirun hyvää sekin.
Siihen ylikypsään taas luottaa ne huonoimmat palaset kun jatkaa vaan hauduttamista.
__________________
- eskimo kaenuusta
Vastaa lainaten
  #3  
Vanha 09.11.2015, 19:55
H_Nietu H_Nietu ei ole kirjautuneena
Banned
 
Rekisteröitynyt: 28.02.04
Sijainti: Helsinki, Finland.
Viestit: 1.994
Perusasetus

Nyt kokemuksia kokin ominaisuudessa.....


Ensimmäinen 1/3 valmistettu leivinuunissa riski viikko sitten.....
Paistomittarilla ilmassa kelluvassa vuoassa paistopussissa pitkään mausteiden ja juuresten kanssa eli t-palat kiven päällä eli lämmintä ilmaa alla ja päällä. Oli hyvää, mutta seuraava resepti oli vielä parempi.

Toinen kolmasosa tehty Valion sivuilta olevalla reseptillä. Huom. Ainesosat suhteutettu lihamäärään.....
Eli lihat noin 4x4 cm kuutioiksi (ohje pyytää 5x5). Leikkaa palat oikeaan suuntaan ettei tule ns. pitkäsyistä joka on joka puolella hampaiden välissä eli paloissa leikkaus mahd. lyhyt syiseksi. Pinnat kiinni ja ruskeiksi pannulla riittävässä voissa, (kuullota sipuli myös samalla). Tämän jälkeen maustettuun veteen, pippurit, ym mausteet... 1,25-1,5h kiehumaan, juuri niin että just kuplii.
Tän jälkeen lisää juurekset, lanttu, porkkana, selleri ja sipulit normaalit ja valkoset(mieltymyksen mukaan) lisää vettä tarpeen mukaan.
Ja kiehuun miedosti vielä 0,5-0,75h(riippuu lihan laadusta ja koosta) perunat myös tässä vaiheessa tulille.
Tän jälkeen lisää kun kaikki valmista ruokakermat ja purkki tomattipyrettä liha/juureskeitokseen....... sekä tarkasta maku/suola.
Huom. Älä mausta liikaa jotta maut tulevat esille.......
Korkeintaan mausteiden "takapotku" saa tulla esille ruokailun jälkeen.......
Haudota hetki ja taikatemput on tehty....... Vie kielen mennessään......
Meillä syötiin isänpäivänä tällä reseptillä valmistettua luomu hirvipaistia......pääkaupunkiseudulla.....3:ssa polvessa.....
Mä arvailin tätä.....että parempaa kuin maksetut ravintola pöperöt.......
Ja tämän tasoisia kun ravintoloista ei saa niin ruokailtiin kotona.......Hyväällä meiningillä....Oikeilla ruokajuomilla.....
Vanhuksille, aikuisille, nuorille ja lapsille....... Näytti kelpaavan kaikille....
Huom. Ja mä lukeudun kesikimmäisen sukupolveen vaikka vanha oonkin......
Tää on mun suosikki......
Tähän asti kun parempaakaan hirvee en ole syöny.....
Harmi kun vaan joutu itse isänpäivänä valmistamaan....
ps.
Meidän paikallisessa hirviporukassa maalla on "Ammatti lihanleikkaaja"
Ei tarvinnut itse poistella kalvoja tai jänteitä...

Viimeksi muokannut H_Nietu : 09.11.2015 20:30
Vastaa lainaten
  #4  
Vanha 09.11.2015, 20:33
antti.h antti.h ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen
 
Rekisteröitynyt: 17.10.10
Sijainti: Lemu
Viestit: 145
Perusasetus

Omasta mielestä parhaiten onnistuu 65 astetta ja n.vuorokausi ja umpivalurautapadassa uunissa..
Tätä ei sitten oikeasti kannata yrittää ilman tuota umpinaista valurautapataa, ei tule onnistumaan muuten..
Sitten liemi mikä lihasta tulee kattilaan ja joko valmis punaviinikastike pussi taikka hyvin vahvaa kahvia ja keittää kastikkeen siitä..
Vastaa lainaten
  #5  
Vanha 16.11.2015, 23:09
hiluvitkutin:n Avatar
hiluvitkutin hiluvitkutin ei ole kirjautuneena
Veteraani+++
 
Rekisteröitynyt: 31.12.07
Sijainti: keitele, Finland.
Viestit: 2.366
Perusasetus

Mites se h nietu on luomu hirvipaistia syöny? Ootko ite sen kasvattanu jne.?
Eikös se oo riistaa?
Vastaa lainaten
  #6  
Vanha 16.11.2015, 23:40
H_Nietu H_Nietu ei ole kirjautuneena
Banned
 
Rekisteröitynyt: 28.02.04
Sijainti: Helsinki, Finland.
Viestit: 1.994
Perusasetus

Eiköhän se Etelä-Karjalan metsissä kasvanut luokitella


Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja hiluvitkutin Näytä viesti
Mites se h nietu on luomu hirvipaistia syöny? Ootko ite sen kasvattanu jne.?
Eikös se oo riistaa?
Luomuksi.....niin kuin muuallakin.
Kasvanut ilman rehuja, ym. kasvuhormooneja....
Jos ilmansaasteita ei pilaaviksi luokitella.
Eli luonnon muokkaamia ysilöitähän ne hirvetkin on.
Ja niin kuin edeltä käy ilmi. Itse en tapa.....Ulkoilun ja hyvinvoinnin kannalta voin lähteä kyllä niitä hätyyttelemään.....
Sattuu vaan kaatumaan oikealle palstalle.....
Metsästys-seuralla hyvä tapa tarjota maanomistajalle kaadosta paisti.
Silti vihreät arvot kunniaan.........
Oli se lihaa, kalaa, tai jotain muuta metsän antimia......
Tosin saahan niitä paikallisen marketin liha-/kala-/hevitiskiltäkin luomu merkillä varustettuna. Ja oluet ja sidukat juomaosastolta.
Ei tosiaankaan ole tyhmää koittaa olla omavarainen viisasti.
Ja vielä parempi mitä omavaraisempi olet pääkaupunkiseudulla....
Ihmisille tarkoitetun ja kaiken muun energian suhteen......
ps.
Onneksi Suomalian hirvikantaa ei ole syöty/salakaadettu sukupuuttoon niin kuin itänaapurissa.

Viimeksi muokannut H_Nietu : 16.11.2015 23:45
Vastaa lainaten
  #7  
Vanha 17.11.2015, 21:34
hiluvitkutin:n Avatar
hiluvitkutin hiluvitkutin ei ole kirjautuneena
Veteraani+++
 
Rekisteröitynyt: 31.12.07
Sijainti: keitele, Finland.
Viestit: 2.366
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja H_Nietu Näytä viesti
Luomuksi.....niin kuin muuallakin.
Kasvanut ilman rehuja, ym. kasvuhormooneja....
Jos ilmansaasteita ei pilaaviksi luokitella.
Eli luonnon muokkaamia ysilöitähän ne hirvetkin on.
Ja niin kuin edeltä käy ilmi. Itse en tapa.....Ulkoilun ja hyvinvoinnin kannalta voin lähteä kyllä niitä hätyyttelemään.....
Sattuu vaan kaatumaan oikealle palstalle.....
Metsästys-seuralla hyvä tapa tarjota maanomistajalle kaadosta paisti.
Silti vihreät arvot kunniaan.........
Oli se lihaa, kalaa, tai jotain muuta metsän antimia......
Tosin saahan niitä paikallisen marketin liha-/kala-/hevitiskiltäkin luomu merkillä varustettuna. Ja oluet ja sidukat juomaosastolta.
Ei tosiaankaan ole tyhmää koittaa olla omavarainen viisasti.
Ja vielä parempi mitä omavaraisempi olet pääkaupunkiseudulla....
Ihmisille tarkoitetun ja kaiken muun energian suhteen......
ps.
Onneksi Suomalian hirvikantaa ei ole syöty/salakaadettu sukupuuttoon niin kuin itänaapurissa.
Silläpä sillä kun siellä etelässä asustat.
Se hirvi on riistaa, ei luomua. Mistä voit tietää ettei se ole käynyt tavanomaisella pellolla syömässä jotain, metsässä on tehty lannoitusta josta se on syönyt.
Ely:n tarkastajat ei ole sitä joka vuosi tarkastanut niinkuin luomussa kuuluu yms.
Eli se ei ole luomua.
Vastaa lainaten
Vastaus


Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta)
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta
Etsi tästä viestiketjusta:

Tarkennettu haku
Näkymä

Pikalinkit

Samanlaisia viestiketjuja
Viestiketju Aloittaja Foorumi Vastauksia Viimeisin viesti
kaikkien ameriikan autojen valmistus loppuu?? toyota4x4 Chit-Chat 36 18.12.2008 11:37
UAZin VALMISTUS LOPPUU ???? myllis Tekniikka & Jutustelu 13 10.12.2007 12:37
Muoviosien valmistus Aapo-A Tekniikka & Jutustelu 2 22.11.2007 11:45


Sivu luotu: 11:13 (GMT +2).