![]() |
![]() |
|
Chit-Chat Tämä foorumi on tarkoitettu epämääräiseen jauhamiseen, eikä asian ole pakko liittyä suoraan offroadiin. |
![]() |
|
Työkalut | Etsi tästä viestiketjusta | Näkymä |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Riiputtaminen on aivan yliarvostettua höpötystä. Paljon Mr. Green:jä... Googleta "jääpaisti" onnistuu vaikka välillä sammuisikin. Paljon Mr. Green:ejä...
|
#2
|
|||
|
|||
![]()
Se on tarkkuuslaji sopivan sisälämmön kanssa jos mureaa hakee.
Jos vetää liian kuumaksi niin tulee kuiva ja sitkeää. Sitten pitää vetää ylikypsäksi niin on taas hyvää mutta ei se enää mun mielestä mitään paistia ole vaan jotain höystöä. Toki pirun hyvää sekin. Siihen ylikypsään taas luottaa ne huonoimmat palaset kun jatkaa vaan hauduttamista.
__________________
- eskimo kaenuusta |
#3
|
|||
|
|||
![]() Nyt kokemuksia kokin ominaisuudessa.....
Ensimmäinen 1/3 valmistettu leivinuunissa riski viikko sitten.....
Paistomittarilla ilmassa kelluvassa vuoassa paistopussissa pitkään mausteiden ja juuresten kanssa eli t-palat kiven päällä eli lämmintä ilmaa alla ja päällä. Oli hyvää, mutta seuraava resepti oli vielä parempi. Toinen kolmasosa tehty Valion sivuilta olevalla reseptillä. Huom. Ainesosat suhteutettu lihamäärään..... Eli lihat noin 4x4 cm kuutioiksi (ohje pyytää 5x5). Leikkaa palat oikeaan suuntaan ettei tule ns. pitkäsyistä joka on joka puolella hampaiden välissä eli paloissa leikkaus mahd. lyhyt syiseksi. Pinnat kiinni ja ruskeiksi pannulla riittävässä voissa, (kuullota sipuli myös samalla). Tämän jälkeen maustettuun veteen, pippurit, ym mausteet... 1,25-1,5h kiehumaan, juuri niin että just kuplii. Tän jälkeen lisää juurekset, lanttu, porkkana, selleri ja sipulit normaalit ja valkoset(mieltymyksen mukaan) lisää vettä tarpeen mukaan. Ja kiehuun miedosti vielä 0,5-0,75h(riippuu lihan laadusta ja koosta) perunat myös tässä vaiheessa tulille. Tän jälkeen lisää kun kaikki valmista ruokakermat ja purkki tomattipyrettä liha/juureskeitokseen....... sekä tarkasta maku/suola. Huom. Älä mausta liikaa jotta maut tulevat esille....... Korkeintaan mausteiden "takapotku" saa tulla esille ruokailun jälkeen....... Haudota hetki ja taikatemput on tehty....... Vie kielen mennessään...... Meillä syötiin isänpäivänä tällä reseptillä valmistettua luomu hirvipaistia......pääkaupunkiseudulla.....3:ssa polvessa..... Mä arvailin tätä.....että parempaa kuin maksetut ravintola pöperöt....... Ja tämän tasoisia kun ravintoloista ei saa niin ruokailtiin kotona.......Hyväällä meiningillä....Oikeilla ruokajuomilla..... Vanhuksille, aikuisille, nuorille ja lapsille....... Näytti kelpaavan kaikille.... ![]() ![]() ![]() Huom. Ja mä lukeudun kesikimmäisen sukupolveen vaikka vanha oonkin...... ![]() ![]() ![]() Tää on mun suosikki...... ![]() ![]() ![]() Tähän asti kun parempaakaan hirvee en ole syöny..... ![]() ![]() ![]() Harmi kun vaan joutu itse isänpäivänä valmistamaan.... ![]() ![]() ![]() ps. Meidän paikallisessa hirviporukassa maalla on "Ammatti lihanleikkaaja" Ei tarvinnut itse poistella kalvoja tai jänteitä... ![]() ![]() ![]() Viimeksi muokannut H_Nietu : 09.11.2015 20:30 |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Omasta mielestä parhaiten onnistuu 65 astetta ja n.vuorokausi ja umpivalurautapadassa uunissa..
Tätä ei sitten oikeasti kannata yrittää ilman tuota umpinaista valurautapataa, ei tule onnistumaan muuten.. Sitten liemi mikä lihasta tulee kattilaan ja joko valmis punaviinikastike pussi taikka hyvin vahvaa kahvia ja keittää kastikkeen siitä.. |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Mites se h nietu on luomu hirvipaistia syöny? Ootko ite sen kasvattanu jne.?
Eikös se oo riistaa? |
#6
|
|||
|
|||
![]() Eiköhän se Etelä-Karjalan metsissä kasvanut luokitellaLainaus:
Kasvanut ilman rehuja, ym. kasvuhormooneja.... Jos ilmansaasteita ei pilaaviksi luokitella. Eli luonnon muokkaamia ysilöitähän ne hirvetkin on. Ja niin kuin edeltä käy ilmi. Itse en tapa.....Ulkoilun ja hyvinvoinnin kannalta voin lähteä kyllä niitä hätyyttelemään..... Sattuu vaan kaatumaan oikealle palstalle..... Metsästys-seuralla hyvä tapa tarjota maanomistajalle kaadosta paisti. Silti vihreät arvot kunniaan......... Oli se lihaa, kalaa, tai jotain muuta metsän antimia...... Tosin saahan niitä paikallisen marketin liha-/kala-/hevitiskiltäkin luomu merkillä varustettuna. Ja oluet ja sidukat juomaosastolta. Ei tosiaankaan ole tyhmää koittaa olla omavarainen viisasti. Ja vielä parempi mitä omavaraisempi olet pääkaupunkiseudulla.... ![]() ![]() ![]() Ihmisille tarkoitetun ja kaiken muun energian suhteen...... ![]() ![]() ![]() ps. Onneksi Suomalian hirvikantaa ei ole syöty/salakaadettu sukupuuttoon niin kuin itänaapurissa. Viimeksi muokannut H_Nietu : 16.11.2015 23:45 |
#7
|
||||
|
||||
![]() Lainaus:
Se hirvi on riistaa, ei luomua. Mistä voit tietää ettei se ole käynyt tavanomaisella pellolla syömässä jotain, metsässä on tehty lannoitusta josta se on syönyt. Ely:n tarkastajat ei ole sitä joka vuosi tarkastanut niinkuin luomussa kuuluu yms. Eli se ei ole luomua. |
![]() |
Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta) | |
Työkalut | Etsi tästä viestiketjusta |
Näkymä | |
|
![]() |
||||
Viestiketju | Aloittaja | Foorumi | Vastauksia | Viimeisin viesti |
kaikkien ameriikan autojen valmistus loppuu?? | toyota4x4 | Chit-Chat | 36 | 18.12.2008 11:37 |
UAZin VALMISTUS LOPPUU ???? | myllis | Tekniikka & Jutustelu | 13 | 10.12.2007 12:37 |
Muoviosien valmistus | Aapo-A | Tekniikka & Jutustelu | 2 | 22.11.2007 11:45 |