Offipalsta.COM  

Palaa takaisin   Offipalsta.COM > Off-Road > Chit-Chat
Rekisteröidy Offiblogit Yhteisö Kalenteri Viestit tänään Haku

Chit-Chat Tämä foorumi on tarkoitettu epämääräiseen jauhamiseen, eikä asian ole pakko liittyä suoraan offroadiin.

Vastaus
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta Näkymä
  #1  
Vanha 25.12.2008, 18:03
-Jyki-:n Avatar
-Jyki- -Jyki- ei ole kirjautuneena
Veteraani
 
Rekisteröitynyt: 23.01.06
Sijainti: Lappeenranta,Etelä-Karjala,Finland
Viestit: 1.066
Perusasetus

Hirvipaistin valmistus?


Oliskos kellään hyviä ohjeita hirvipaistin valmistukseen?Pukki toi kolme hirvipaistia ja en ikinä hirveä valmistanu,joten ohjeita otettas kiitollisena vastaan...

Vastaa lainaten
  #2  
Vanha 25.12.2008, 18:19
Skorpioni Skorpioni ei ole kirjautuneena
Veteraani
 
Rekisteröitynyt: 12.04.07
Sijainti: Suomi
Viestit: 1.151
Perusasetus

En ollut koskaan ennen valmistanut hirvenpaistista ruokaa kotona, kunnes mies sai työkaveriltaan hirvenpaistin. Ajattelin, ettei kannata paljon aineksia haaskata, koska ilmeisesti roskiin se paisti joutuisi.

Laitoin paistin paistopussiin suolan ja silavan kera. 175 astetta lämpötilana ja noin pari tuntia paistoin uunissa parin kilon paistia. Oli muuten maukasta ohuina siivuina ruisleivän päällä.
Vastaa lainaten
  #3  
Vanha 25.12.2008, 18:41
Mikedeus21:n Avatar
Mikedeus21 Mikedeus21 ei ole kirjautuneena
Konkari+
 
Rekisteröitynyt: 18.11.05
Sijainti: Kalajoki, Finland.
Viestit: 658
Perusasetus

Eihän se vaadi kuin suht matalassa lämpötilassa paistamista useita tunteja. Äiti paistoi jouluksi parin kolmen kilon paistin n.150astetta ja 5 tuntia ja ai että oli maukasta.

Riippuu toki minkä ikäisen elukan lihaa se on. Nuorihan kypsyy nopeampaa kun taas vanha vaatii pitkän paistoajan.
__________________
Tee mitä teetkin mutta tee se kunnolla
Vastaa lainaten
  #4  
Vanha 25.12.2008, 18:56
illu2:n Avatar
illu2 illu2 ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 25.09.06
Sijainti: sodankylä, Finland.
Viestit: 87
Thumbs up

Älkää hyvät ihmeset sekottako sikaa ja hirveä sekaisin.Helpoin valmistus on liha paistopusiin 2 desiä vettä ,sipulia ja vaikka porkkana paloja matkaan+pippuria kokonasena,karkea suola hierottu paistin pintaa ja uuniin noin120 astetta sisä lämpö 75-80 jonka jälkeen pous uunista ja noin tunti vetäytymistä folion alla sitten siivuiksi ja ääntä kohti vaikka pottujen ja kastikeen kera.Juuri eilen tein näin ja poron paisti tehdään samalla lailla.Jos sisä lämpö menee yli 80 asteen on liha munista ainakin liian kuivaa!!!
Vastaa lainaten
  #5  
Vanha 25.12.2008, 19:05
Skorpioni Skorpioni ei ole kirjautuneena
Veteraani
 
Rekisteröitynyt: 12.04.07
Sijainti: Suomi
Viestit: 1.151
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Mikedeus21 Näytä viesti

Riippuu toki minkä ikäisen elukan lihaa se on. Nuorihan kypsyy nopeampaa kun taas vanha vaatii pitkän paistoajan.
Tämä selittää sen, että aikoinaan kokkiharjoittelijana työskennellessäni hirvikääryleet eivät meinanneet millään kypsyä. Tuntikausia pidin uunissa ja silti olivat sitkeitä.

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja illu2 Näytä viesti
Älkää hyvät ihmeset sekottako sikaa ja hirveä sekaisin.
Laitoin silavan siihen paistin päälle poistamaan mahdollista kuivuutta. En siis sekoittanut silavaa siihen, vaan poistin läskit pois päältä, kun alettiin leikkaamaan siivuiksi.
Vastaa lainaten
  #6  
Vanha 25.12.2008, 19:12
petrool:n Avatar
petrool petrool ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen++
 
Rekisteröitynyt: 06.09.05
Sijainti: Kyyjärvi, Finland.
Viestit: 385
Perusasetus

sitten kun lisää kaupan valmiita marinaadeja sekaan pussiin niin tulee kans hyviä,niitä löytyy erinlaisia sekoituksia+viinin litkut ja ehkä tippa konjakkia niin ei oo tietoakaan kuivuudesta.
Vastaa lainaten
  #7  
Vanha 25.12.2008, 19:16
illu2:n Avatar
illu2 illu2 ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 25.09.06
Sijainti: sodankylä, Finland.
Viestit: 87
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Skorpioni Näytä viesti
Tämä selittää sen, että aikoinaan kokkiharjoittelijana työskennellessäni hirvikääryleet eivät meinanneet millään kypsyä. Tuntikausia pidin uunissa ja silti olivat sitkeitä.



Laitoin silavan siihen paistin päälle poistamaan mahdollista kuivuutta. En siis sekoittanut silavaa siihen, vaan poistin läskit pois päältä, kun alettiin leikkaamaan siivuiksi.
Kuivuuden ehkäisemiseksi tuo sisä lämpö mittari on hyvä,Ite en laittais sikaa tai silavaa tai mitään läskiä etes siihen päälle koska se maku tartuu hirveen ja sitten olis sama syödä kinkkua ainoa ero olis vain lihan väri,mutta makuasiostahan voi aina kiistellä kiutenkin suosittelen lämpömittaria ja max sisä lämpö 80 astetta,ite otan uunista lihan pois jo 75 asteessa,kokemuksella oppii mikä on hyvä lämpotila itellä on monta paistia mennyt liian kuivaksi.
Vastaa lainaten
  #8  
Vanha 25.12.2008, 22:07
Rekisteröimätön
Guest
 
Viestit: n/a
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja illu2 Näytä viesti
Älkää hyvät ihmeset sekottako sikaa ja hirveä sekaisin.
niin, voihan sen tabasconkin nauttia sitten ruokailun päälle paljaaltaan

-R-
Vastaa lainaten
  #9  
Vanha 25.12.2008, 22:36
illu2:n Avatar
illu2 illu2 ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 25.09.06
Sijainti: sodankylä, Finland.
Viestit: 87
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Rekisteröimätön Näytä viesti
niin, voihan sen tabasconkin nauttia sitten ruokailun päälle paljaaltaan

-R-
Mitehän tämä liityy mihinkään? Ei ymmärrä mutta väliäkö tuolla.
Vastaa lainaten
  #10  
Vanha 25.12.2008, 19:14
kuraputti kuraputti ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 29.03.07
Sijainti: yppäri, Finland.
Viestit: 95
Perusasetus

Meille tuota hirvenlihaa siunaantuu aikalailla jokasyksyisen metsästyksen seurauksena ja itse tykkään tehdä hirvenpaistin uunissa sillä lailla että laitan semmoisen n.2 kilon aikaisen paistin paistopussiin ja sinne kaveriksi suolaa, hieman vettä, lanttua isoina kuutiona, sipulia lohkoina, porkkanaa paloina ja kokonaisia pippureita maun mukaan sitten se uuni 100-120 asteeseen ja antaa sen paistin olla sielä yön yli (itse tosin tämän teen yleensä leivinuunissa saviastiassa kun se on n.130 asteinen ja annan paistin olla siellä 8-9 tuntia ja ohhoh kun on hyvää ja mureaa lihaa). Tällä reseptillä lihasta tulee todella mureaa ja "ylikypsää" mutta ah niin hyvää perunoitten tai leivän kanssa ja ne porkkanat yms. ovat kans aika mukavan makuisia.

Sitten jos haluat ne paistit tehdä pihveiksi niin kokeiles jättää ne mediumiksi ja vain suolalla+mustapippurilla maustettuna niin on muuten kans oikeesti hyvää lihaa. Tohon kaveriksi ite tehtyjä lohkopottuja uunissa niin ei enää mee paremmaksi.

Meillä ei oikeen olla koskaan sotkettu mullia tai possua riistaan (joskus harvoin pekonia) vaan jos hirvelle kaveria haluaa niin jänis passaa aivan tautisen hyvin. Palapaisti missä on hirveä ja jänistä on aikastalailla minun listalla korkealla.
Vastaa lainaten
Vastaus


Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta)
 

Pikalinkit

Samanlaisia viestiketjuja
Viestiketju Aloittaja Foorumi Vastauksia Viimeisin viesti
kaikkien ameriikan autojen valmistus loppuu?? toyota4x4 Chit-Chat 36 18.12.2008 11:37
UAZin VALMISTUS LOPPUU ???? myllis Tekniikka & Jutustelu 13 10.12.2007 12:37
Muoviosien valmistus Aapo-A Tekniikka & Jutustelu 2 22.11.2007 11:45


Sivu luotu: 12:36 (GMT +2).