Näytä yksittäinen viesti
  #99  
Vanha 02.03.2013, 23:53
sisua45:n Avatar
sisua45 sisua45 ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 03.03.06
Sijainti: Treen kupeesta
Viestit: 8.271
Perusasetus

Tuo raidetangon suojaamattomuus, ja U-pulttien päät johtuvat yhdestä asiasta. Siviiilikuorma-auto taustasta. Tämä MAN FAE pohjautuu kuitenkin enemmän siviilipuoleen, kuin armeija-autoihin.

Pelkästään maastokuorma-auto käyttöön tehdyt vehkeet, (Sisu A-45, Sisu SA-150, MAN KAT, URAL-375, jne...) ovat tehty pelkästään maastoa silmällä pitäen. Siksi ne ovat mm kauheita ajaa tielä, ja pienissä sarjoissa tehtyinä helvetin kalliita valmistaa.

Suomen armeija hommasi MB Ategoita lähes antiikkisten proto-sisujen korvikkeeksi. Kuinka kävikään, Ategot pantiin maasto kieltoon. Ei kestä, menee rikki ja paskaksi. Nelivetoinen jakeluauto maastorenkailla ei ole maastokuorma-auto. Ei vaikka sen maalaisi vihreäksi.

Nyttemmin proto-sisun korvikkeeksi tuli MAN tekniikkainen Sisu A2045. Siitä en tiedä mitään, toivottavasti kestää. Alatukivarret, pakoputki, vararengas yms ovat siinä toki melko alhaalla. Alle puolessa metrissä. Oikeissa maasto-Sisuissa ei ole sillä korkeudella kuin akselit, ja kardaanit.

Summa summaarun, tai jotain latinaksi? En väheksy tätä MAN FAEta, mutta sitä ei ole kuitenkaan tehty kaikkein pahimpaan maastoon. MAN KAT on sitä varten. Kun nuo siviilimalleista periytyvät puutteet saa korjattua, niin tälläkin pääsee vaikka mihin.
Vastaa lainaten