Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Nikuzai
Siksi kirjoitin noin, et jos huushollin ainoat sakset on emännä silmäterä ja käyttää niitä ompelijattaren ammatissa niin voi olla perheriita lähellä kun sakset ei enää leikkaakkaan
Ite en ainakaan osaa saksia teroittaa  Joten kehtaatko valaista asiaa emännän chine viskarssit on nimittäin teristään aika kuollut.
|
No se on tietty totta, että ei kannata ihan mitään spesiaalisaksia tylsyttää tahallaan...
Tavallisissa fiskarsseissa on aika paksut terät ja siten myös teroituspinta on aika leveä. Ne on helppo teroittaa hienolla timanttiliipalla kun oikean kulman pitäminen ihan käsivaralta onnistuu tuon leveän teroituspinnan ansiosta. Muutama kevyt pyyhkäisy terää kohden on yleensä riittänyt. Itse olen ainakin liikuttanut liippaa aina terän leikkuupinnan suuntaan ja samalla tietty pitkittäin. Sitten jos tuntuu, että leikkuupintoihin jää pursetta, niin kevyt pyyhkäisy myös terän kylkeä pitkin sieltä leikkuupinnan puolelta. Lopuksi tarvittaessa terien kiristys sopivaksi.
Semmoiset ohutteräisemmät sakset samalla tavalla, mutta valoa apuna käyttäen. Laitetaan valo näyttämään niin, että terän leikkuupinnan ja liipan välissä näkyy varjo jos ne ovat irti toisistaan. Sitten vaan liippa siihen asentoon, että varjo just häviää, niin silloin teräkulma pysyy oikeana. Siinä vaan ei saa liippaa yhtään enempää kääntää, kun sitten taas kulma menee pieleen toisin päin.
Olipas vaikeaa selostaa kirjallisesti, mutta rohkeasti vaan kokeilemaan hienolla liipalla.