Kokeilkaas laittaa mahdollisimman kovaa puuta pilkkeenä grilliin, tulee hyvä kuuma hiillos. Koivun ja pihlajan ja pajun kuivat n 2 cm paksut oksat palaa hiton kuumalle hiillokselle.
Tosin hiillos ei ole pitkäkestoinen joten ei sovellu lihoille jotka vaativat pitkähkön grillausajan, sama koskee mm. kasviksia jotka vaativat pitkän kypsytyksen
Onko kukaan kokeillut pelleteillä grillaamista? Taitaa sisältää havupuusta tehtyä purua ja vähän liimoja joten ei liene paras vaihtoehto. Oiskohan ideaa tehdä grillipellettejä lehtipuusta, sellaisia normiduplon kokoisia pökäleitä. Olisi ne ainakin siistimipä käsitellä kuin pölisevä hiili.
En tiijä, eipä ole kuin tuo ruosteenraiskaama pallogrilli, mutta hyvin siinä on makkara kypsynyt ja kyllä meilläkin keräillään käpyjä grilliin, tosin vasta kun on syöty.
Käpyjä sen takia että niistä lähtee komea savupilvi jolla muksut tykkää käristää muiden naapureiden hermoja äärimmilleen