Näytä yksittäinen viesti
  #12  
Vanha 01.05.2011, 20:08
Jeeper:n Avatar
Jeeper Jeeper ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 14.01.03
Sijainti: PäHäMa/FJDC
Viestit: 4.133
Perusasetus

Fonduessa käytetään Kirsch viinaa 40%-50% (ja valkoviiniä):


Juusto fondue

(noin 200 g valmista fondueta henkilöä kohden)

400 g gruyere-juustoa
200 g mustaleimaemmentalia
3 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl kirsch viinaa
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 limetin mehu
2 tl maissintärkkelysjauhoja
mustapippuria myllystä
Leipää kuutioina

1. Mittaa viini ja viina paksupohjaiseen kattilaan.
2. Lisää valkosipuli, limetin mehu ja maissijauho ja sekoita hyvin.
3. Kuutioi juustot pieniksi kuutioiksi.
4. Laita kattila liedelle ja kuumenna seosta. Lisää juusto pieninä kuutiona koko ajan hyvin hämmentäen.
5. Kun juusto on sulanut ja seos on tasainen, mausta se mustapippurilla.

Viimeksi muokannut Jeeper : 01.05.2011 20:13
Vastaa lainaten