Pippuri pihvi:
Otetaan kaljaa, Myllis voi korvata konjakilla, jos olut reseptit ei kelpaa.
Haeskellaan se hyvä keittiöveitsi ja varmuudeksi teroitetaan se.
Pestään se hyvä paistinpannu.
Mielummin ite leikaten sopivia siivuja sisäpalasta, ulkopalat menee, jos ei ole sisäosia.
Voi tehdä myös hirvenlihasta, jolloin paistoajat vähän muuttuu. Oikeestaan paljon parempaa kuin nauta, mutta treenaamiseen voi käyttää nautaa. Jos omistaa taikakylmiön voi laittaa sinne nautaa ja poisottaessa se onkin härkää. Ihan niinkuin ravintolassakin.
Ite murskattu mustapippuri on kaikista parasta, mutta menee valmiit rouheet, jollei ole muutakaan. Testattu myös musta-valko-vihree seoksella ja toimii sekin.
Perussetti, suola hieroen lihan pintaan ja pippurirouheet samalla menetelmällä perään. Jos haluu ihan perkeleesti pippuria, niin painelee sen kiinni lautasta vasten.
Woita pannulle, kokille kalja.
Paistetaan haluttuun kypsyysasteeseen, itelle jätän mediumiksi. Toisinaan keskeltä vähän raa'aksi, jos innostuu vuolemaan yli 4 cm paksuja pihvejä. Hei, itelle kun tekee, niin kukaan ei todellakaan valita. Kokki saa aina vain kehuja.
Nyt on tarkka vaihe: Otetaan konjakkipullo pois juonnista.
Kaadetaan hörpyt, eli noin 1-1½dl konjakkia pannulle pihvien päälle.
Seuraavaksi voit tehdä kahdella eri tavalla:
Vaihtoehto 1, kokkaat ulkona tai suhteellisen paloturvallisessa keittiössä: Tarjoa tulta pannulle, tuloksena n. 70 cm korkuinen sinipunainen liekki, joka palaa n. 10 sekuntia. Heti liekin sammuttua tai loimotuksen vähentyessä kaadat vähintään 2 dl kuohukermaa pannulle. Vähennä lämpöä ja keittele grädda kasaan.
Vaihtoehto 2, kokkaat sisällä tai paloherkässä paikassa: Kiehuttele konjakki kasaan(kannattaa nuuhkia kunnolla pannulta nousevaa höyryä) ja kun sitä on sopivasti jäljellä, kaada vähintään 2 dl kuohukermaa pannulle. Vähennä lämpöä ja keittele grädda kasaan.
Onnistuit juuri tekemään aivan perkeleen hyvänmakuisen satsin pippuripihvejä konjakkikermakastikkeessa. Mielestäni ei kannata vaivautua keittelemään pottuja tai muutakaan tämän kanssa. Leipäpalalla on hyvä pyyhkiä viimeisetkin kastikkeet lautaselta ja pannulta.
Palkitse itsesi ruuan päälle juomalla ylimääräiset konjakit kaljan lomassa.
|