Mitä kaikkea olette jostain mystisestä syystä maistaneet, siis jotain todella pahaa?
Ei mitään maksalaatikoita, vaan oikeita makuhirvityksiä?
Hapansilakka. Onko kukaan maistanut? Hyisss..
Söin äsken. Oli niin hirvittävä kokemus että on pakkoa kysyä täällä kohtalotovereita
Kerran söin: Munakoisoa, avokadoa, maksaa, kesäkurpitsaa ja juomaksi tomaattimehua. Laatta lenti varmaan puoltuntia putkeen.
Kerran oli ravintelissa tarjolla isoja, herkullisen näköisiä lihapullia. No totta kai niitä otti lautasen täyteen. Mutta sitten paljastuikin yllätys. Lihapullien sisällä oli aprikoosihilloa! Siis helvetti APRIKOOSI!! Mitä vittua. No pystyin kyllä syömään sitä, mutta tuollaisia yllätyksiä en elämääni kaipaa.
Lainaus:
Hapansilakka valmistetaan anaerobisesti bakteerikäymisellä. Valmistaminen tapahtuu Halobacterium-bakteerilajin avulla fermentoimalla. Kala säilötään suolaliemeen niin, että sen osmoottinen paine estää mädättäjäbakteerien toiminnan, mutta Halobacterium-bakteerit alkavat pilkkoa kalan glykogeeniä pienemmiksi yhdisteiksi. Reaktiossa muodostuu rikkivetyä, joka haisee mädälle kananmunalle, propaanihappoa, joka antaa voimakkaan härskiintyneen hajun sekä butaanihappoa, joka antaa eltaantuneen voin kaltaisen hajun. Sen sijaan, koska mätänemistä ei tapahdu, proteiinit eivät dekomposoidu eivätkä hajoa oligopeptideiksi tai aminohapoiksi, ja kalan rakenne on hyvin kiinteä ja yhtenäinen.
|