Kannattaa maistaa Laphroaigin 10 vuotiasta Cask Strenghtiä. Todella vanha, mutta ei liian pitkään viipyvä maku. Myös 15 vuotiaasta on kokemusta, mutta siitä on jo aikaa, kun tuli se pullo tyhjennettyä, niin ei oikein kyllä muistikuvat riitä sinne asti.
12-vuotias Glenfiddich Caoran Reserve on muuten myös maistamisen arvoinen.
Jos todella SAVUISTA viskiä haluaa testailla, niin voin suositella 10-vuotiasta Ardbegia. Todella paksu, turpeinen ja savuinen. Muistuttaa maultaan muuten aika paljon palvikinkkua

Nii ja pullokin on komia...
Muitakin hyviä löytyy paljon, mutta näistä pidän erityisesti. Hinta on muuten hyvä tunniste hyvälle viskille, mutta ei välttämättä takaa laatua. Huonojakin kokemuksia on kalliista viskistä. Ei oo aina suun mukasta.
Tuosta lisäainepolitiikasta sen verran, että itse käydän jäitä bourboneissa ja joissakin blendeissä, kun usein maistuvat vedelle muutenkin. Vettä sellaisenaan lisää savuisiin PISARAN tai kaksi. Tarkoittaa siis sormen kastamista vesilasiin ja pisaran tipauttamista viskin sekaan. Avaa viskin aromin todella hyvin ja tuoksut tulevat voimakkaasti esille jo ennen, kuin ehtii edes suuhun heittää. Soodaa en ole koittanut, mutta pitänee koittaa.
Viskinhän siis saa kaikki juoda miten haluaa ja nämä on omia kokemuksia, mutta kyllä näitä voi suositella