Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja jeeppi-eki
Tossa kerran maailmaa enemmänkin nähnyt vanhempi työkaveri kertoi kuinka OKSALAKKAA oli aikoinaan tapana juoda.
Siis MITÄ? OKSALAKKAA???
Oksalakkaa ravistettiin astiassa niin kauvan että lakka sakeutui palloksi ja poistettiin ja liemi ympäriltä oli juomakelpoista.
Mausta ei puhunut mitään mutta aineeseen ei ainakaan kuollut heti eikä kyllä muitakaan terveyshaittoja kuulemma ollut.
Onko muilla vastaavia perinne kikkoja tiedossa?
ps.eipä silti että tulis aivan heti mieleen alkaan kokeilla etes yllä olevaa....
|
Tarkennuksia:
Tunnetumpi aine lienee Pulituuri, josta on kyseisen käyttäjäryhmän nimityskin johdettu.(=huonekalujen kiiloituslakka)
Kummankaan aineen pelkkä ravistelu ei riittänyt saattamaan aineita juontikelpoiseksi, vaan tarvittiin "sakeuttamisaine", joka oli yleensä suolaa ja sitruunasoda-juomaa!
Akti oli monesti kuorossa suoritettu, ja siihen kuului laulukin, joka meni näin:
Ravistaen: Rakastaakojeesusmeitä (pullonkääntö) norakastaapatietenkin (kääntö) olemmekoenkeleitä (kääntö) noolemmepatietenkin jne. jne.
Näin siis Amurissa. (nykyäänkin lasten eläintarha)