Näytä yksittäinen viesti
  #37  
Vanha 25.11.2008, 16:12
JiiPee JiiPee ei ole kirjautuneena
Moderator
 
Rekisteröitynyt: 13.08.03
Sijainti: Janakkala
Viestit: 6.316
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Caddy Näytä viesti
Mihin ihmeeseen jotain hintavarausta tarvitaan? Eikös huutokaupassa ole tarkoitus että se menee korkeimmalla tarjouksella? Eli lähtöhinta siihen millä sen voi jo myydä!
Lähtöhinta ajaa saman asian, jos sitä kerran halutaan käyttää.

En tarkoittanut ollenkaan sitä, että mitään hintavarauksia pitäisi olla, mutta jos myyjällä itsellään sellainen on, niin kertoo sen sitten heti alussa. Jos luet sen kohdan ajatuksella, niin viittasin siinä tarpeettomaan vedätykseen ("Hatuttaa välillä jotkut loputtomiin vedättäjät,..."). Joillakin on ollut tapa vedättää huutokauppaa lähes loputtomiin, eikä tarjoajilla ole mitään tietoa, päättyykö se koskaan.

Jos joku huudattaa kamppeitaan, eikä ole niistä valmis luopumaan alle tietyn hinnan, niin miksi se huutajille tuntematon kaupan ehto pitäisi pimittää? Huutokaupasta menee mielenkiinto, jos kaupan loppua ei ole näkyvissä. Jos huutokaupalla ei ole ajallista takarajaa, niin milloin se korkein tarjous on sitten tehty? Noo, voihan sitä odotella ja kytätä sitä huutokauppatopikkia kuukauden-kaksi-kolmannen..., mutta minulta ainakin menee mielenkiinto sellaiseen. Onpa niissä näkynyt muidenkin kirjoittamia "onko tämä oikeasti myynnissä"-kyselyjä...

Oikeassa huutokaupassa kerrotaan ennen huutojen alkamista, jos on hintavaraus ja siellä tietää, että kyllä se nuija kopsahtaa viimeistään saman päivän aikana. Nettihuutokapupat ilman ajallista takarajaa on /Cstä. On eri asia, jos kampe myydäänkin "tarjousten perusteella", eikä huutokaupalla. Tarjousten perusteella voi olla sellainen loputon jatkumo, jossa myyjä voi jättää lopulta kamppeen myymättä, mutta huutokaupassa pitää minun mielestä olla selvä ja kaikille heti tiedossa oleva päätepiste, jolloin katsotaan, kuka teki sen korkeimman tarjouksen. Hintavaraus liittyy siihen niin, että tietää heti olla huutamatta, jos sellainen oikeasti on, eikä kauppa silloin kiinnosta.
__________________
Jukka
Vastaa lainaten