Näytä yksittäinen viesti
  #11  
Vanha 06.03.2008, 23:12
Tuhnu Tuhnu ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen
 
Rekisteröitynyt: 07.12.05
Sijainti: Rovaniemi, Finland.
Viestit: 182
Perusasetus

Viimesin oli hernekeitto. Kilo herneitä, yön yli likuamassa kattilassa. Levy kuumaksi ja herneet huuhdellen kiehumaan. 4 litraa vettä, 800g ruskistettua jauhelihaa, muutama porkkana, kolme isoa sipulia, suolaa ja aavistus meiramia. Tuota näemmä syö koko viikon ja suoli toimii..

Ammutaan yksi jänis, mielellään lyhytjalkaisen koiran ajosta. Siinä ei pupulla paljoa happoa kerry pohkeeseen. Jänis palotellaan ja irrotellaan lihat luista. Lihat pieniksi ja pannulla/padassa voissa ruskeeksi, ei haittaa vaikka ottaa kunnolla väriä. Pannaan pupu pataan, perään vettä niin ettei kaikki peity. Tässä valmistellessa on tietenkin juotu puoli pulloa punkkua jonka loppu hurautetaan myös pataan. Halutessaan voi irrotellut luut latoa myös pataan, niistä irtoaa kohtuulliset maut ja valmiita luita on kerrassaan mukava imeskellä posket lommolla liman lentäessä suupielistä. Kiilaksi pataan kipataan muutama porkkana ja pilkottu sipuli. Mausteeksi suola ja aavistus pippuria. Hetkeä ennen pois ottamista vielä purkillinen kermaa. Tällä reseptillä ei jänis kauaa vanhene. Sen syö vaikka väkisin ennenku muut pääsee jaolle..

Kalamiehille maistuvaa soppaa.. Peräsuoli pitkällä painutaan tunturiin onkimaan punalihaista. Jos semmosta saa, niin oivallinen tapa retkikeittimellä valmistamiseen on kalakeitto. Erikoisuutena kalakeiton liemeksi tulee Blå Bandin lämminkuppi, mallia katkarapukeitto. Saa melko maistuvan liemen aikaseksi. Kalat tulee yleensä vedettyä fileiksi ja todella ohuiksi ruodottomiksi paloiksi joita ei tarvitse edes kiehuttaa. Ja luonnollisesti kalaa tulee niin paljon että pottuja ei ole kukaan edes vaivautunut kantamaan kuin jauheena.





Vastaa lainaten