Näytä yksittäinen viesti
  #17  
Vanha 24.04.2007, 07:41
farmari:n Avatar
farmari farmari ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 04.02.06
Sijainti: länsirannikolla 64P/24I
Viestit: 1.569
Perusasetus

Aina parempi porata pylväskoneella, kuin käsin, jos vain mahdollista. Noilla hihnakoneilla pärjää taatusti hyvin, sama mikä merkki on. Hihnavetoiset on yksinkertaista tekniikkaa ja helppo korjata jos hajoaa. Jos aletaan puhumaan 75mm reijästä, niin kotioloissa kannattaa kaivella pillit esiin, tai tehä reikä muualla.

Porista tiedän senverran, että yksi porilainen, jonka kanssa kerran ryyppäsin, tykkäs kossusta. Juotiin paljon ja aamulla voitiin pahoin.

Mutta oikea pora oikeaan paikkaan, niin tulee reikää. Jos ehtii huonoilla työstöarvoilla polttaa poran reikään, niin sitä ei läpi vedetä juurikaan muulla kuin kovametallilla. Jos tuollaista sattuu, niin ostaa tavallisen kovametalli kiviporan ja teroittaa siihen metalliin menevän särmän. Ottaa malllia siitä tavallisesta poranterästä, niin saa suuntaa. Jättää vain leikkuukulman aikalailla nollaan, eli ei terävää kulmaa.

Jos meinaa jotain kovempaa porata, niin ottaa kobolttiporat heti, eikä hetkenpäästä käyttöön, niin homma sujuu. Kovat porat ei kestä vääntelyä, että ne pirahtaa kyllä, jos käsi heiluu poratessa.

Itsellä on ollut käytössä vuosikausia jokin halpissarja, sellainen punainen pöyreä poksi, jossa ne porat on. Hyvin on kestänyt, samoin venäläiset.

Vastaa lainaten