Viestiketju: Pickuppi
Näytä yksittäinen viesti
  #3  
Vanha 28.12.2005, 10:57
JiiPee JiiPee ei ole kirjautuneena
Moderator
 
Rekisteröitynyt: 13.08.03
Sijainti: Janakkala
Viestit: 6.314
Perusasetus

Tievehkeitähän nämä enempi on, ei siitä pääse mihinkään. Jäykkäakselinen vanhempi Hilu mieluummin, jos aiot maastopeliä itsellesi viritellä.

Rangerissa on SOA takana jo vakiona. Sama heikkous siinä on keskellä kuin Hilussa, eli vaihteiston palkki on ensimmäisenä kiviä ja kantoja vastassa. Hilussa se palkki näyttää roikkuvan vielä alempana, mutta kyllä ne aika samala korkeudella on. Vaikutelma syntyy siitä, kun Hilun runko on vähän korkeammalla kuin Rangerin. Kun se vaihteiston palkki on pellistä prässätty kotelo, menee se myttyyn kiviin kolhiessa, joten joku viistoreunainen keskipanssari kannattaa tehdä, jos maastossa aikoo ajaa.

Hilussa on helmat ja kynnykset jo vakiona maasta hieman korkeammalla kuin Rangerissa, joten siinä mielessä Hilu olisi parempi valinta. Omasta on kuskin kynnystä ja takaluukun alla olevaa osaa lukuunottamatta kaikki peltiset alareunat enemmän tai vähemmän kasassa.

32x11.5 renkaat menee Rangeriin alle hieman etupuskurin muoveja sahaamalla, tosin minä heitin sen muovikulmaisen puskurin pois kokonaan. 33":t vaatii jo pientä pyöräaukon yläreunan trimmaamista (jousien pieni kiristäminen ja pyöräaukon muovireunuksen poisto voisi riittää, näyttäisi olevan aika pienestä kiinni).

Mitä kestoon tulee, niin vielä on Rangeri nipussa pysynyt. Se on minulla työmatkakulkimena ja kottikärrynä, jolla ajetaan kaikki mitä lavalle saa. Ajan sillä polttopuurangat ja metrin pöllit metsästä, eikä ne kuormat yleensä ole mitään kovin pieniä vaan sen verran kuin takajouset kantaa tai laitojen sisäpuolella pysyy. Hyvin mahtuu kyytiin kolme hirvenraatoa tai tonni peuranruokaa, kun on pitkä lava. Kuljetuskykyyn olen ollut ihan tyytyväinen.

Tekniikan kanssa ei ole ollut murheita, mutta eipä mittarissa ole kuin vasta ensimmäinen 100 tuhatta. 6 vuotta on ikää, mutta ainakaan vielä ei ole ruostepeikon hampaanjälkiä näkyvillä niin että tarvitsisi tehdä jotakin.

Mazdan tekniikka aiheuttaa sen, että tasauspyörästön lukkoja ja vakiota tiuhempia välityksiä ei ole saatavilla. Tässä mielessä KC tai Hilu on parempi hankinta, koska aftermarket-tavaraa näkyy olevan tarjolla alustapuolelle aika hyvin. Näissä itä-rangereissa on Mazdan tekniikka ja voimansiirto, kun taas jenkki-rangerissa ja jenkki-mazdassa on Fordin vastaavat.

Vielä ei ole lavakaari ottanut hyttiin kiinni, joten runko on jäykempi tai käyttö normaalimpaa kuin yhdellä KC:lla <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>


Offipalsta.com - sinne ne webwheelerit menneet on
Vastaa lainaten