Viestiketju: Mikä vituttaa 2022
Näytä yksittäinen viesti
  #160  
Vanha 25.08.2022, 16:26
wikke:n Avatar
wikke wikke ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 06.04.07
Sijainti: Kupolin alla.
Viestit: 3.862
Perusasetus

"Suomalaiset alkoivat hamstrata polttopuita – yrittäjä kuvailee tilannetta ”ihan hulluksi”
Moni polttopuuyrittäjä on joutunut keskeyttämään myynnin liian kovan kysynnän takia."

https://www.iltalehti.fi/talous/a/16...3-b2c144aa22a1

"– Kysyntä on ollut aika hurjaa. Elokuussa viikon verran oli verkkokauppa auki ja sain saman tien kahden kuukauden tilaukset sisään. Sitten se oli pakko sulkea, koska en pysty lupaamaan, milloin tilaukset saadaan hoidettua, sipoolainen Koivuklapia.fi -yritystä pyörittävä Magnus Ådahl sanoo.

Hän kertoo kysynnän kiihtyneen jo huhtikuussa, jolloin uutisoitiin ensimmäisen kerran mahdollisesta sähköpulasta ja talvella kenties iskevistä kovista sähkön hinnankorotuksista. Tällöin alkoi yhtäkkiä mennä kaupaksi tuore vielä kuivaamaton polttopuu. Tämä oli täysin poikkeuksellista, sillä aiemmin tuoretta puuta ei ollut mennyt kaupaksi juuri lainkaan, mainostamisesta huolimatta.

– Juhannuksen jälkeen räjähti ihan käsiin. Heinäkuu on ollut normaalisti hyvin hiljainen, nyt puuta meni kymmeniä kuormia, Ådahl sanoo."



"Samaa viestiä kertoo myös vihtiläinen yrittäjä Antero Haverinen, jonka Polttopuuta.net -yritys ei voi tällä hetkellä ottaa lisää tilauksia vastaan. Hän kertoo yrityksen myyneen heinäkuussa kymmenkertaisen määrän puuta normaaliin verrattuna. Kova myyntipiikki alkoi jo kesäkuussa.

– Se puu mikä olisi ollut syksyksi varattu, niin se mennä hutkahti heinäkuun aikana."



"– Oikein pahaa tekee itselle, kun ei pysty vanhoille asiakkaillekaan tarjoamaan, hän sanoo.

Haverinen arvio, että yritys on pystynyt vastaamaan vain noin kymmeneen prosenttiin kokonaiskysynnästä."


"Osalla todetaan suoraan, että kaikki halot on myyty loppuun tältä vuodelta, mutta varauksia otetaan vastaan sähköpostilla ensi vuodelle."


Lainauksia linkin takaa eri halkomaakareilta.


Saattaa tulla kusiset paikat myös niille puulämmittäjille joilla ei ole varastoja, ja jotka ajatelleet että tilaa puuta sitten syssymmällä. Tai vieressä sopivaa omaa metsää mistä tehdä.

Kaveri yrittänyt saada isompaa halkokuormaa mökilleen alkukuusta lähtien, mutta lähistön toimittajat myyvät "eioota" pidemmältä saisi mutta järkky hintaan, järkky toimituskustannuksin. Tuore sekapuukin kuulemma älyttömissä hinnoissa.

Tuossa duunissa käyvistä kuskeista voi päätellä ketkä ehkä itse, tai joku heidän tuttu lämmittää ostopuilla, sillä Ns. "paskalavat" ja muu puumateriaali poislukien toki vaneri, kelpaa siihen malliin että kaikille kysyjille ei riitä, ja heppoiset "banaanilavatkin" kelpaa.
__________________
On epäoptimaalista yrittää elää optimaalisesti epäoptimaalisessa maailmassa.