Näytä yksittäinen viesti
  #3  
Vanha 10.02.2022, 11:19
tekniikkamies tekniikkamies ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 23.11.11
Sijainti: Päijät-Häme
Viestit: 2.947
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja toyopet Näytä viesti
Vesisäiliöllinen kiuas ja sinne vesisäiliöön lämmönvaihdin ja kiertopumpulla vesi kiertämään varaajan kautta. Ei sitä ehken jatkuvassa käytössä voi ajatella pitävän mutta kyllä siitä varmasti apua saa.
Ostin Puuilosta kiukaan päälle rosteripöntön, josta menee savu läpi. Sillä on saanut pesuvettä lämmitettyä ihan hyvin. Hintaansa nähden hieno kehitystoimenpide. Jotta systeemiä viitsisi muuttaa, haluisin siitä esim. neljä kertaa tehokkaamman. Nykyisestä Narvi kiukaasta en kauheasti tykkää koska siihen ei voi samanlailla laittaa isompia pöllejä kuin mökillä olevaan sivusäiliölliseen Misaan. Jos kiukaassa olisi tarpeeksi iso tulipesä, sillä saisi energiaa kohtuullisemmalla vaivalla.

Pitäs mahdollisena hankkia uuden kiukaan, modata sitä uuteen käyttöön. En tiedä mitä kävisi jos sinne hitsaisi vesiputkea suoraan metalliin kiinni missä kivet on. Rakennelman ulkonäöllä ei olisi paljoa väliä koska Gloria kodin toimittajat harvemmin tulee tekemään juttua kodin sisustuksestani.

Homma olis varmalla pohjalla jos se toimisi vapaakierrolla. Systeemiä tarvisi marras- ja helmikuun välillä. Muutoin luotan aurinkosysteemeihin.
Vastaa lainaten