Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja jli
Eräässä pahamaineisessa lähiössä oli kiljurinki, jonka jäsenet aina vuorollaan valmistivat seurueelle saavillisen kiljua. Huomasivat nopeasti, ettei valmistamiseen tarvita edes maltaita, vaan voi käyttää halvempia kauraryynejä. Niitähän vähäosaiset saavat jopa ilmaiseksi erilaisista avustustilaisuuksista.
No, eräällä kerralla kokilla oli resepti päässyt unohtumaan tai keskittymiskyky oli muusta syystä häiriintynyt. Joka tapauksessa hän tumppasi saaviin useamman paketillisen kauraryynejä. Juhlapäivänä järkytys oli suuri, kun saavi olikin täynnä jankkopuuroa, josta ei edes lusikalla päässyt kunnolla läpi.
|
https://kilju-ohjeet.weebly.com/ohjeet.html
Keskikoulun kemian opettaja kertoi kevennyksenä vinkin jäynästä, joka liittyi yllä kerrottuun puuroon. Jos haluaa tehdä kesämökkinaapurille kesällä jäynän, niin liottaa pari pakettia hiivaa veteen ja käy kaatamassa sen satsin naapurin pa$kahuussin pyttyyn levälleen. Alkaa hänen mukaansa käydä samanlainen ilmiö, eli "puuro" turpoamaan

En ole kokeillut